Ostevrøvel

I dag har vi diskutert, gubben og jeg. For jeg er egentlig ikke så nøye på ting, men når det kommer til kjøkken og hygiene er jeg rimelig streitleif. Jeg har både klutenallergi og noia for kyllingkjøtt, med egne oppvaskkoster til ulike formål. Det er greit at det er rot på kjøkkenbenken, men jeg må vite at det er rent.

Men så er det altså en ting som ikke henger på greip. For hvorfor er det en liten ting, en ganske uunnværlig helnorsk oppfinnelse, som kan være så snuskete den bare vil, og fortsatt få innpass i kjøkkenskuffen?

 

“Ja vær så god, her kan De kose Dem, kjære Ostehøvel! De klarer da et par døgn til uten sæbevand, gjør De ikke?”

 

Så er spørsmålet: Hvorfor ostehøvelen? Hvorfor er han den eneste som får lov til å legge seg skitten og snuskete, mens alle andre pent må finne seg i en grundig såpevask etter bare én liten dans med maten?

Er det bare hos oss..?

/ Ostehøvelen – kjøkkenets lovløse rebell

* Følg Høvelkona på Facebook *

35 kommentarer
    1. Haha! Vi legger den ikke på plass i skuffen, men kan godt mikse den til bruk på både hvit og brunost. Og den ligger på benken helt til noen virkelig ikke hæres å bruke den lengre, gjerne to-tre dager. Det kommer også an på hvor mye ost som sitter fast. Jeg prøver å være flink å slenge den i maskina når jeg setter den på, men som du sier… Ostehøvvel og brødkniv blir gjerne brukt i dagesvis før det får seg ligg skum! :/

    2. Her legger jeg ostehøvel i brød boksen når jeg har brukt den 🙂 men bruker den 2-3 ganger før jeg vasker den 🙂

    3. Her i huset er det mannen som spiser mest brød (og følgelig bruker ostevel) men jeg som vasker og rydder for det meste.Det resulterer i at høvelen havner i brød-boksen og etter oppspist ost GLEMMES,helt til jeg åpner boksen en sjelden gang og høvelen løpet ut av seg selv….
      Er det forresten bare hos meg at det bare spises opp NESTEN alt pålegget?Gubben går tydeligvis lei før det er tomt uansett om det er kjøttpålegg (to knusktørre skiver salami igjen) eller leverpostei (holder ikke til én skive engang)…

    4. Legger aldri noe som er brukt nedi skuffen igjen. Kniver og ostehøvel bruker jeg gjerne et par dager, men da ligger den på skjærefjøla

    5. Her går den i oppvaskmasinen etter bruk. Vil heller ha flere så det ikke går tomt om man er treig med å sette pp maskinen

    6. Den MÅ jeg vaske hvis den ikke er ren til neste måltid. Ergo er det mye håndvask på den, pluss at vi har to.
      Og hvorfor er det sånn at det smaker bedre av ost som er skjært med “riller”?
      Eller er det bare meg? Vi har alle våre særegenheter 🙂

    7. Kjenner meg så igjen! Må også ha det rent på kjøkkenet..Men ostehøvelen, den er det gjenbruk på.. Men her legger vi faktisk høvelen i kjøleskapet etter bruk, så oppbevares den der sammen med osten. Så det hos en venninne en gang, og adopterte den ideen..😊

    8. Er som deg og må vite at ting er rent, rotete ja. Men hvertfall rent. Ostehøvel vaskes daglig. Vi har to eller tre stk tror jeg.
      Foreldrene mine har derimot en artig vri, de legger den i kjøleskapet sammen med osten… Da mener mamma den kan klare seg er par dager uten vask…

    9. Haha! Vår har den faste plassen oppå osten i kjøleskapet. Den blir vel vaska av og til, men kanskje litt færre gongar enn den burde.

    10. Det er akkurat sånn det er her og. Men skjønner ikke hvorfor. Er jo bare å slenge den inn i oppvaskmaskinen 😉

    11. Nei nei nei og atter neeeei😱 her i huset har vi ørten ostehøvler, og det er uaktuelt å bruke den skitten… Mikser heller aldri høvel og bruker samme på brunost og gulost… Fisj og æsj!! 😂

    12. Samme her. Men vi lat den ligge i kjøleskapet, da blir den ikke sånn klissete og ekkel av osten som sitter igjen 🙂

    13. Det ekleste som finnes må være tørka rester av brunost eller hvitost på den nye skiva. Neitakk, her vaskes høvlen jevnlig! Har 3-4 stykker så går ikke tom for reine med det første 😀

    14. Jeg setter den i oppvaskmaskina hver gang jeg ser den er skitten og hver eneste gang får jeg kjeft av gubben for den skal jo ligge på skjærefjøla sammen med forskjæreren….

    15. Jeg har flere ostehøvler nettopp fordi jeg liker å vaske den hver gang. Men brødkniven ligger lenge her…

    16. Neeeei! Hadde faktisk denne diskusjonen med mannen i dag. Han legger den alltid i brødskuffa. Jeg spyr!
      Den MÅ vaskes etter hver bruk! Og aldri blandes gul/brun ost.
      Vi har forresten tre stk ☺️

    17. Fikk nesten litt angst:p Visste ikke at gjenbruk av ostehøvelen var en greie engang jeg.
      Jeg vasker den til og med hvis noen brukte den for 1 time siden, og jeg trenger den.
      Huff. Ut fra kommentarfeltet innser jeg at det er jeg som har et problem :p Hahaha

    18. Nå er det ikke så ofte det brukes lenger, da vi er sløve nok til å stort sett kjøpe ferdigskivet.. men når det bruktes og brukes, så pleier jeg å legge den sammen med osten i kjøleskapet jeg. Gidder ikke vaske den med en gang, men synes det er ekkelt når matrestene ligger ute likevel. 🙂 så, ost og ostehøvel havner i kjøleskapet sammen. 🙂

    19. Ostehøvelen blir vasket etter bare en skive ost. Gud bedre, kan ikke fordra tørka og fersk ost neste gang den evt skal brukes uten å ha blitt vasket. Blander ikke gul- og brunost en gang. Æsj a meg. Jeg vasker alt, jeg; tom brødkniven. Haha.

    20. Vår ostehøvel har alltid bodd oppå osten i kjøleskapet til vi kjøper ny ost før den får seg en vask. Da blir ikke osten som eventuelt måtte “henge igjen” hard og ekkel. Visste ikke at andre vasket den mellom hver gang heller…? Og ost ER best når den er skjært med “riller”! Godt vi er flere 😉

    21. Håh, det hadde ikke gått hos oss. Er det brukt, skal det vaskes før det legges på plass. Utenom saksa da… For den klipper vi bare urter med, og det er vel ikke så ille?

    22. Her fyker ostehøvelen inn sammen med osten i kjøleskapet etter bruk, vasker den ikke for hver gang, tar det sånn innimellom når vi husker pått 😉 Oppblomstring av bakterier skjer nå fortere i varmere temperaturer, så om ostehøvelen har plass i kjøleskapet trives ikke bassiluskene like godt 🙂 Akkurat på samme måte som matvarer. Hadde vasket den oftere om den hadde blitt liggende på benken eller lignende 🙂 Har ikke blitt sjuk enda, så høvelen tar nok ikke noe skade av en tur i kjøleskapet 😉

    23. Jeg er ikke den som har det renest og penest på kjøkkenet, men brukt utstyr går da IKKE ned i skuffen igjen?! Æsj! Jeg kunne lagt den sammen med osten i kjøleskapet som mange andre gjør (det gjør vi med smørkniven), men hos oss ligger den på benken til noen (les: jeg) rydder og slenger alt i oppvaskmaskina og da kan den brukes flere ganger før vask ja. Vi blander sjelden hvit og brun ost, men det er fordi jentungen ikke vil ha hvitost.

    24. Uff da, minimum skylles godt av under varmt vann!! men her i huset er det danske ostehøvler og det er bare en streng 🙂

    25. Her er det mannen i huset som er den store ostespiseren, og han pleier bare å la ostehøvel og brødkniv ligge som de er ved vasken etter bruk. Skulle en skive ost da være ønskelig for min del, SKYLLER jeg i det minste høvelen han har brukt så tørre gamle osterester forsvinner før jeg bruker den. Aner ikke hva han selv gjør, kan ikke skjønne at det er særlig delikat å bruke noe med gamle matrester på. Men brukt utstyr går ALDRI tilbake i skuffen, uten at det i det minste er skylt godt av i vasken først 😛 *grøss*

    26. Jeg har også fobi mot rå kylling, men kylling er det beste kjøtte jeg får! Jeg spriter kjøkkenbenken etter jeg har skåret kjøttet, i tilfelle noen bakterier har lurt seg ned fra fjøla, hehe..
      Jeg vasker alltid kniv og skjærefjøla med varmt vann og zalo før jeg setter det i maskina, koppkosten får også en runde i maskina 👍🏻😄

    27. Vasker ostehøvelen etter bruk(har flere). Skulle jeg brukt den flere ganger, uten vask, så ville jeg lagt den sammen osten i kjøleskapet.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg