hits

Ostevrvel

I dag har vi diskutert, gubben og jeg. For jeg er egentlig ikke s nye p ting, men nr det kommer til kjkken og hygiene er jeg rimelig streitleif. Jeg har bde klutenallergi og noia for kyllingkjtt, med egne oppvaskkoster til ulike forml. Det er greit at det er rot p kjkkenbenken, men jeg m vite at det er rent.

Men s er det alts en ting som ikke henger p greip. For hvorfor er det en liten ting, en ganske uunnvrlig helnorsk oppfinnelse, som kan vre s snuskete den bare vil, og fortsatt f innpass i kjkkenskuffen?

"Ja vr s god, her kan De kose Dem, kjre Ostehvel! De klarer da et par dgn til uten sbevand, gjr De ikke?"

S er sprsmlet: Hvorfor ostehvelen? Hvorfor er han den eneste som fr lov til legge seg skitten og snuskete, mens alle andre pent m finne seg i en grundig spevask etter bare n liten dans med maten?

Er det bare hos oss..?

/ Ostehvelen - kjkkenets lovlse rebell

* Flg Hvelkona p Facebook *

35 kommentarer

Herlig! Hihi:) jeg vasker alt jeg, men er vel strengt talt ikke ndvendig:)

Haha! Vi legger den ikke p plass i skuffen, men kan godt mikse den til bruk p bde hvit og brunost. Og den ligger p benken helt til noen virkelig ikke hres bruke den lengre, gjerne to-tre dager. Det kommer ogs an p hvor mye ost som sitter fast. Jeg prver vre flink slenge den i maskina nr jeg setter den p, men som du sier... Ostehvvel og brdkniv blir gjerne brukt i dagesvis fr det fr seg ligg skum! :/

Haha! M vell innrmme at jeg ikke gidder vaske osthvlen etter bare to skiver hvitost!

Her legger jeg ostehvel i brd boksen nr jeg har brukt den :) men bruker den 2-3 ganger fr jeg vasker den :)

Her i huset er det mannen som spiser mest brd (og flgelig bruker ostevel) men jeg som vasker og rydder for det meste.Det resulterer i at hvelen havner i brd-boksen og etter oppspist ost GLEMMES,helt til jeg pner boksen en sjelden gang og hvelen lpet ut av seg selv....

Er det forresten bare hos meg at det bare spises opp NESTEN alt plegget?Gubben gr tydeligvis lei fr det er tomt uansett om det er kjttplegg (to knusktrre skiver salami igjen) eller leverpostei (holder ikke til n skive engang)...

Legger aldri noe som er brukt nedi skuffen igjen. Kniver og ostehvel bruker jeg gjerne et par dager, men da ligger den p skjrefjla

Her gr den i oppvaskmasinen etter bruk. Vil heller ha flere s det ikke gr tomt om man er treig med sette pp maskinen

Den M jeg vaske hvis den ikke er ren til neste mltid. Ergo er det mye hndvask p den, pluss at vi har to.

Og hvorfor er det snn at det smaker bedre av ost som er skjrt med "riller"?

Eller er det bare meg? Vi har alle vre sregenheter :)

Kjenner meg s igjen! M ogs ha det rent p kjkkenet..Men ostehvelen, den er det gjenbruk p.. Men her legger vi faktisk hvelen i kjleskapet etter bruk, s oppbevares den der sammen med osten. S det hos en venninne en gang, og adopterte den ideen..😊

Er som deg og m vite at ting er rent, rotete ja. Men hvertfall rent. Ostehvel vaskes daglig. Vi har to eller tre stk tror jeg.

Foreldrene mine har derimot en artig vri, de legger den i kjleskapet sammen med osten... Da mener mamma den kan klare seg er par dager uten vask...

Haha! Vr har den faste plassen opp osten i kjleskapet. Den blir vel vaska av og til, men kanskje litt frre gongar enn den burde.

Det er akkurat snn det er her og. Men skjnner ikke hvorfor. Er jo bare slenge den inn i oppvaskmaskinen 😉

Nei nei nei og atter neeeei😱 her i huset har vi rten ostehvler, og det er uaktuelt bruke den skitten... Mikser heller aldri hvel og bruker samme p brunost og gulost... Fisj og sj!! 😂

Oooooughhh!!!! Den m vaskens direkt hos oss, rest fra ost e groooozze!!!

Samme her. Men vi lat den ligge i kjleskapet, da blir den ikke snn klissete og ekkel av osten som sitter igjen :)

Det ekleste som finnes m vre trka rester av brunost eller hvitost p den nye skiva. Neitakk, her vaskes hvlen jevnlig! Har 3-4 stykker s gr ikke tom for reine med det frste :D

Jeg setter den i oppvaskmaskina hver gang jeg ser den er skitten og hver eneste gang fr jeg kjeft av gubben for den skal jo ligge p skjrefjla sammen med forskjreren....

Jeg har flere ostehvler nettopp fordi jeg liker vaske den hver gang. Men brdkniven ligger lenge her...

Neeeei! Hadde faktisk denne diskusjonen med mannen i dag. Han legger den alltid i brdskuffa. Jeg spyr!

Den M vaskes etter hver bruk! Og aldri blandes gul/brun ost.

Vi har forresten tre stk ☺️

Fikk nesten litt angst:p Visste ikke at gjenbruk av ostehvelen var en greie engang jeg.

Jeg vasker den til og med hvis noen brukte den for 1 time siden, og jeg trenger den.

Huff. Ut fra kommentarfeltet innser jeg at det er jeg som har et problem :p Hahaha

Den gr rett i oppvasken for hver gang. Men vi har maaaange da. :-)

N er det ikke s ofte det brukes lenger, da vi er slve nok til stort sett kjpe ferdigskivet.. men nr det bruktes og brukes, s pleier jeg legge den sammen med osten i kjleskapet jeg. Gidder ikke vaske den med en gang, men synes det er ekkelt nr matrestene ligger ute likevel. :) s, ost og ostehvel havner i kjleskapet sammen. :)

Ostehvelen blir vasket etter bare en skive ost. Gud bedre, kan ikke fordra trka og fersk ost neste gang den evt skal brukes uten ha blitt vasket. Blander ikke gul- og brunost en gang. sj a meg. Jeg vasker alt, jeg; tom brdkniven. Haha.

Vr ostehvel har alltid bodd opp osten i kjleskapet til vi kjper ny ost fr den fr seg en vask. Da blir ikke osten som eventuelt mtte "henge igjen" hard og ekkel. Visste ikke at andre vasket den mellom hver gang heller...? Og ost ER best nr den er skjrt med "riller"! Godt vi er flere ;-)

Hh, det hadde ikke gtt hos oss. Er det brukt, skal det vaskes fr det legges p plass. Utenom saksa da... For den klipper vi bare urter med, og det er vel ikke s ille?

Enig med Kathrine over her! Ost med riller smaker S mye bedre ;)

Her fyker ostehvelen inn sammen med osten i kjleskapet etter bruk, vasker den ikke for hver gang, tar det snn innimellom nr vi husker ptt ;-) Oppblomstring av bakterier skjer n fortere i varmere temperaturer, s om ostehvelen har plass i kjleskapet trives ikke bassiluskene like godt :-) Akkurat p samme mte som matvarer. Hadde vasket den oftere om den hadde blitt liggende p benken eller lignende :-) Har ikke blitt sjuk enda, s hvelen tar nok ikke noe skade av en tur i kjleskapet ;-)

Jeg legger den i kjleskapet, sammen med osten. Da funker den noen dager:)

Jeg er ikke den som har det renest og penest p kjkkenet, men brukt utstyr gr da IKKE ned i skuffen igjen?! sj! Jeg kunne lagt den sammen med osten i kjleskapet som mange andre gjr (det gjr vi med smrkniven), men hos oss ligger den p benken til noen (les: jeg) rydder og slenger alt i oppvaskmaskina og da kan den brukes flere ganger fr vask ja. Vi blander sjelden hvit og brun ost, men det er fordi jentungen ikke vil ha hvitost.

Uff da, minimum skylles godt av under varmt vann!! men her i huset er det danske ostehvler og det er bare en streng :)

Her har den en fast plass i kjleskapet🙉🙈🙊😁

Haha...vel her vaskes den etter bruk hver eneste gang, men det er kanskje litt ekstremt skjnner jeg n? Hver sin smak:)

Her er det mannen i huset som er den store ostespiseren, og han pleier bare la ostehvel og brdkniv ligge som de er ved vasken etter bruk. Skulle en skive ost da vre nskelig for min del, SKYLLER jeg i det minste hvelen han har brukt s trre gamle osterester forsvinner fr jeg bruker den. Aner ikke hva han selv gjr, kan ikke skjnne at det er srlig delikat bruke noe med gamle matrester p. Men brukt utstyr gr ALDRI tilbake i skuffen, uten at det i det minste er skylt godt av i vasken frst :P *grss*

Jeg har ogs fobi mot r kylling, men kylling er det beste kjtte jeg fr! Jeg spriter kjkkenbenken etter jeg har skret kjttet, i tilfelle noen bakterier har lurt seg ned fra fjla, hehe..

Jeg vasker alltid kniv og skjrefjla med varmt vann og zalo fr jeg setter det i maskina, koppkosten fr ogs en runde i maskina 👍🏻😄

Vasker ostehvelen etter bruk(har flere). Skulle jeg brukt den flere ganger, uten vask, s ville jeg lagt den sammen osten i kjleskapet.

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook