hits

Grateng i gryta og alle roper Bingo!

lage middag til en hel familie er litt som spille bingo: noen fler seg som vinnere, andre fler seg som tapere. Ikke alle kan bli like fornyde med valg av matrett hver gang, men innmellom treffer man blink. Og i forrige uke satt det for frste gang p evigheter, fire vinnere rundt middagsbordet vrt! Nr det frst skjer, ja da blir jeg pent ndt til dele oppskriften.

"Alle likte maten, time to paaarteyyy!"

Jeg prvde meg p noe helt annet enn de ti kjedelige rettene vi har en tendens til loope her i huset, og kastet meg over intet mindre enn en grateng-oppskrift. Dette trenger du for lage

"Barnas beste skinke- og blomklgrateng:"

- 600g bayonneskinke (du vet snn ferdigkokt skinke, i ett stort stykke)
- 1 blomkl
- 200g fullkornsskruer (jeg brukte de med forskjellige farger)
- 1/2 purrelk
- 1 pakke revet parmesan (eller annen ost)
- 3 ss hvetemel
- 3 ss smr
- 5 dl melk
- salt & pepper
- evt litt olje til steking

1. Sett stekeovnen p 220 grader, og sett 3 liter vann til koking i en kjele.

2. Del 1 hel blomkl i sm buketter, og finhakk 1/2 purrelk. S deler du ca 600g bayonneskinke i sm terninger.

3. Kok ca 200g fullkornsskruer i vannet fra punkt 1 i ca 10 minutter. Kok blomklen med pastaen de siste 3 minuttene av koketiden.

(Hvis du leser dette Peter, s var det derfor blomklen i vr grateng var litt hard.. Jeg glemte nemlig det siste punktet der, innser jeg n.. Haha!)

4. Varm opp en stekepanne til middels hy/hy varme med litt olje, og stek skinke og purrelk i 3-4 minutter til skinken er gyllen og purrelken blank. Her kan du gjerne instagramme eller snappe litt, hvis du er like harry som meg.

5. Smelt 3 ss smr i en kjele. Str over 3 ss mel under omrring (bruk visp!) nr smret har smeltet. Spe s p med 5 dl melk, litt etter litt for unng klumper. La sausen smkoke i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper. nsker du en ekstra god smak, kan du tilsette litt revet ost eller muskatntt. Jeg gjorde ikke det, for jeg var stressa fordi alle begynte bli sultne.

6. Fordel pasta, blomkl, skinke og purrelk i en ildfast form. Jeg la det litt lagvis. Hell s over den hvite sausen, og bland godt slik at alt er dekket med saus. Topp med 1 pakke revet parmesan, eller annen revet ost. Putt formen i ovnen i 12 - 15 minutter.



S er det bare servere! Tipper denne gratengen kan varieres i det uendelige, men her har du i alle fall basen. Oppskriften fant jeg oppi Adams matkasse - takk til Adam som sa jeg kunne dele!

/ Hper du har en fin tirsdag!

* Flg Middagskona p Facebook *

22 kommentarer
Gril Hausberg

Gril Hausberg

Denne var en vinner hos oss ogs :) Nr 4 av 5 synes dette var kjempegodt er det noe vi kommer til lage flere ganger hos oss! Bare hun p 3,5 r som ikke ville ha, men mistenker at ho ikke var sulten da hun elsker pasta og elsker skinke :D

Ha en strlende dag!

Gril Hausberg: S moro hre! Gy med litt inspirasjon for komme seg ut av loopen med de samme gamle rettene :-)
Ha en flott dag du ogs!

Og der var det middagstipset jeg trengte i dag. Blir spennende 😄

Tine: S bra! Lykke til! :)

Da vet jeg hva det blir til middag i dag :-)

Her er en av vre favoritter

1stk Broccoli i biter ( litt stor )

1 pk smrett skinke str over.

Hjemmelaget hvit saus, (litt tykk) som dekker broccolien

Gratineres i ovnene med ost - ca 15-20 min ca 200 grader

Serveres med hvitlks bagetter

Skulleduhasett...jeg holdt p bla forbi hele greia pga min innebygde kroppsalarm mot alt som heter noe med grateng basert p uttallige vonde opplevelser i barndommen...da med ordet -fiske foran grateng.

Dette s jo derimot ganske s godt ut...selvom jeg har et par smproblemer her... smelte smr og drysse mel...vispe og spe p med melk...nja... Det blir litt som nr oppskriften sier "ta en dert" med salt... Hvor mye er en dert???

Uansett...skal den lages s blir det uten purrelken antageligvis... for ungene er rene arkeologiske vidunderne nr det gjelder spotte grnt i maten...

S godt ut :-) Si i fra neste gang du skal lage det s kommer jeg ....

Takk for tipset! Dette ble middagen i dag, og begge barna spiste opp! Hun eldste begynte forsyne seg videre av formen med grantengen. Helt fantastisk! Hun pleier alltid vere vrien f i mat, s.... Tommel opp!👍 Kom gjerne med flere middagstips😃

, dette er jo noe av det beste jeg vet! Har bare laget med skinke, pasta, hvit saus og ost p toppen, men neste gang skal jeg definitivt ha oppi noe grnnsaker, s takk for tipset!

Blir som makaronigrateng og blomklgrateng i ett, det m jo bare bli en slager ;)

Pappaen til: Haha pappa :-) Det blir ikke lenge til neste grateng str p bordet, men jeg hper da vi ses fr det ;-)

Geriatriks: Haha, den purrelken kan du sklart droppe! Den ble mysommelig renset vekk av en her i huset ogs. Men skjnner ikke hva du mener med "dert" - 3 spiseskjeer er vel 3 spiseskjeer..? Du m lese oppskriften, mann ;-)

Anette: Hrtes ut som skikkelig snaskemat, takk for tips! :-)

Janne: Wohooo! Dette var hyggelig hre! S lenge barna i huset spiser, s er alle fornyde Tommel opp tilbake :-)

Ran: Ja det m du prve! :-)

Julie: Haha, godt poeng :-) Og ikke glem smelta ost, da.. Love :-)

Uuuh, det der s godt ut!!

Men lurer p om det gr an bytte blomkl med brokkoli, siden jeg ikke er s innmari fysen p blomkl....

notanothercigarette: Det lurer jeg p ogs.. S mye at jeg har tenkt til teste det ut neste gang. Si fra hvis du rekker det frst! ;-)

Kan ogs lage den med plser det gjr vi brokkoli ved siden av eller i kan man bestemme selv :)

Oppskriften skal testes!

En helt annen ting; jeg synes det er veldig tungvint lese kommentarene her p bloggen p mobil. Hver kommentar tar s stor plass pga stort bilde og masse luft mellom, s jeg m scrolle og scrolle hvis jeg skal lese kommentarene, som regel orker jeg ikke dette.

Mari: Kommentarsystemet er helt pyton - jeg er helt enig med deg! Har kontaktet vedkommende som har designet bloggoppsettet, s jeg hper virkelig det vil lse seg innen kort tid. Jeg skulle gjerne sett at svarene mine ble koblet automatisk til kommentarene, for n m man jo scrolle seg opp og ned og opp og ned. Det er ikke helt bra det heller :-)

Jeg lagde denne n, supergod! Takk for tipset:) men n ting: skal det virkelig vre 600 g skinke? Blir ikke det 2 bokser?

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook