Sjokoladecookies

Sjokoladecookies! Bare navnet får tennene til å løpe i vann. For en stund siden ramlet jeg over en oppskrift på bloggen Paleoliv – som jeg bare måtte teste ut. Og resultatet ble rett og slett nydelig, selv om jeg trikset litt med oppskriften.

Jeg elsker å finne godbiter som lages uten raffinert sukker, og i denne oppskriften brukes honning. Den billigste honningen er visstnok ikke så mye sunnere enn sukker, men den ubehandlede varianten har mange helsefordeler! Jeg brukte en jeg kjøpte på Bondens marked i høst, og innbiller meg at den er supersunn 🙂

 

Seige og saftige herligheter..

 

Du trenger:
– 1 egg
– 100g smør
– 2-3 ss honning
– 3 dl mandelmel
– 2 ss kokosmel
– 1/2 ts bakepulver
– 1/2 ts havsalt
– 1/2 ts vaniljepulver
– 100g mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
– Sett ovnen på 175 grader.
– Smelt smøret, og sett det til avkjøling.
– Mens du venter, hakker du sjokoladen i biter før du legger dem på vent 😉 (Her ble det litt svinn ettersom jeg fikk hjelp av Mr. Plutt på tre år)
– Visp egget inn i det avkjølede smøret
– Rør inn honningen (jeg tok tre spiseskjeer, neste gang prøver jeg med to)
– Bland inn de tørre ingrediensene; mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt, vaniljepulver
– Vend inn sjokoladebitene
– Bruk en skje og fordel 10 kladder på et bakepapir

Stek på midterste rad i ovnen, sjekk ståa etter 12 minutter. Jeg lot mine stå inne litt ekstra.

 

 

Cookies’ene blir faktisk bedre når de er avkjølt – så prøv å holde fingrene av fatet til de har blitt kalde.. Jeg klarte det ikke 🙂

 

/ Neste gang dobler jeg 🙂

* Følg Cookies-kona på Facebook *

15 kommentarer
    1. litt sen tilbakemelding, men vil bare si at det frokost innlegget du hadde for litt siden har inspirert meg mye. vil gjerne se flere slike ideer. men tar jo litt tid å lage en slik frokost enn bare en brødskive. Men kreativt!

    2. Anneilen: Så koselig å høre! Inspirasjon er bra 🙂 Det tar lengre tid å lage “litt forskjellig” enn en brødskive, men kroppen blir til gjengjeld mye mer glad av det syns jeg. Skal legge ut flere ideer etterhvert 🙂

    3. Hei! Ser herlig ut 😍 Har du flere oppskrifter uten raffinert sukker på lager? Tips mottas med takk 🙂
      Ps: mørk sjokolade, inneholder den raffinert sukker, eller er det “greit”?

    4. De så veldig gode ut! Men jeg kan ikke fordra kokos, har du forslag til hva jeg kan bruke istedenfor kokosmel?

    5. Prøvde de i dag, men syns røra/deigen ble så tørr/kompakt i forhold til det dine er 🙁 noen tips?

    6. Er honningen din helt flytende i kald tilstand eller har du et digert egg eller hva..
      Fantastisk blogg btw! 😀

    7. LilyTG: Hva med å droppe kokosmel og heller øke mengden på mandelmelet? Mulig de blir litt “tyngre”, men tipper det skal gå fint for det. Smaken av kokos er ikke veldig merkbar, men hvis du virkelig misliker det så merker du det nok 😉

    8. Ååh de hørtes supergode ut! Jeg hadde nok spist opp både røre og sjokolade og så kanskje fått til to kjeks som jeg hadde gaflet i meg så fort de var ute av ovnen.. gjerne kom med tips til hva som er lurt og litt sunnere å ha i kjøkkenskapene 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg