hits

Hurra for ny middagsrett!

Jeg angrer s fryktelig p at jeg ikke tok bilde av gubben ved middagsbordet i helgen, for det var litt av et syn! Han kastet i seg maten, noe som egentlig ikke er s uvanlig, men gjennom store munnfuller snvlet han:

- "Denne oppskriften m du dele p bloggen! *mums mums* Herregud s godt."

Da lo jeg hyt, for det var liksom s uventet.. Jeg tenkte mest p at dette var en barnevennlig rett da jeg kokkelerte, og hadde aldri trodd at gubben skulle forspise seg. Du gjetter nemlig aldri hva som stod p menyen.. Fiskeboller! Haha!

Det m ha vrt kombinasjonen av alle ingrediensene som gjorde av vi spiste kjelen tom - derfor kan jeg virkelig anbefale denne oppskriften neste gang du blir fysen p fiskeboller :-)

Fiskeboller i karrisaus med ovnsbakte grnnsaker

- Fiskeboller (brukte den fra Lofoten med 65% fisk, den i hvit plast som ligger i kjledisken. Anbefales!)
- 800 gram poteter
- 300 gram gulrot
- 1 pastinakk
- 3 ss hvetemel
- 3 ss smr
- 2 dl melk
- 1 ts karri
- 4 ss olje
- Salt og pepper

1. Sett ovnen p 225 grader

2. Skrell og del pastinakk og gulrtter i mindre biter - og poteter i skiver

3. Ha grnnsakene i en ildfast form, og topp med 4 ss olje, salt og pepper (Jeg hadde ikke stor nok form, s jeg brukte stekebrett, som du ser. Det gikk flotters)
Bak grnnsakene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er mre (mine stod inne en del lenger.. Flg med, og sjekk underveis)

4. Smelt 3 ss smr i en kjele. Rr inn 3 ss hvetemel nr smret har smeltet, og spe deretter med 2 dl melk og kraften fra fiskebollene samtidig som du rrer godt. Gi sausen et oppkok og smak til med karri, salt og pepper. Til slutt har du i fiskebollene og lar det hele smkoke p svak varme i ca fem minutter.



Inns etter denne retten at vi har spist fiskeboller feil siden ttitallet ;-) For dette var rett og slett nydelig. Unnskyld at jeg skryter av min egen matlaging.. Hihi.
Neste gang skal jeg teste ut litt flere grnnsaker i ovnen. Oppskriften fant jeg oppi Adams matkasse - takk til Adam som sa jeg kunne dele!

/ Hper du har en fin tirsdagskveld!

* Flg Middagskona p Facebook *

13 kommentarer

Oh lord! Dette skal jeg prve ettersom fiskeboller er favoritt retten min!!! :-D Tusen takk for oppskrift.

Marita.: Fiskeboller er s undervurdert! :-) Hper den faller i smak, si gjerne fra hva dommen ble :-)

Her i huset er det 2 stk gutter som spiser fiskeboller...og spesielt den ene som har det som livrett...og et must da vi andre skal grise i oss taco (les gjerne innlegget mitt om vr feiling som foreldre siden gutten ikke liker tco). Han bestiller da fiskeboller i hvit saus, poteter, baconbiter, karridryss samt revet gulrot p toppen.

Denne retten er da ikke tukle med...

Geriatriks: Oi, nei da m dere for all del ikke teste denne! Men forstr jeg deg rett nr du sier at dere m lage taco OG fiskeboller i hvit saus - samtidig?? Rutinert.. Veldig rutinert ;-)

Vi lager, og serverer til samme tid taco og fiskeboller ja. Vi har perfeksjonert denne fredagskvelds- /lrdagskveldsteknikken i flere r n. Gr som smurt. :)

Geriatriks: Fy flate, det fr'n si.. Jeg er imponert! Barna deres er heldige :-)

Haha! Jeg lagde ogs nettopp fiskeboller fra Lofoten til samboer og barn, og det falt i smak til tross for at samboer egentlig ikke har noe til overs for fiskeboller. Jeg lagde for vrig den kjedelige varianten, den som str p pakken, men er god den g :)

Hilde: Hmm.. Kan det vre at det er fiskebollene som er magiske..? For de smakte innmari godt :-D Da vil jo denne oppskriften falle litt sammen dersom noen prver den med de trtte, hermetiske bollene.. Fnis

Skjnner godt han forspiste seg. Fiskeboller i hvit saus er jo det beste som finnes!

Men jeg m ha den gamle versjonen, med mye saus. Moser alt og blander sammen, mmmm 😍

Jss, har jeg en dobbeltgjenger-Hilde? Er helt enig. Mye saus m til! Artig. Hilsen frste Hilde :)

Dette lagde jeg i dag etter ha lest dette :) det var rgodt! Hadde klrot i stedet for pastinakk. Veldig godt det og!:)

Anonym: S moro hre at det falt i smak! Ja, neste gang skal jeg ha flere typer grnnsaker i ovnen ;-) Klrot var et bra tips!

Pluss p lk og champignon i btar, og litt kvitlk med potetene! Ein slager I vr heim, som passar til det meste av kjtt og fisk -og lagar seg sjlv, nesten :)

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook