Mutterns fugl i fløte

Det er straks helg – på tide å piske opp noe skikkelig digg til middag!

 

Close up portrait of a baby sitting wearing a chef hat sitting inside a large cooking stock pot, isolated on white

 

Denne kyllingretten er latterlig enkel å lage, og den er perfekt å servere hvis du skal ha gjester i helgen. Jeg har fått oppskriften av min mor, og da jeg spurte hva retten het, så var hun ikke helt sikker. Men etter litt betenkningstid, kom hun endelig fram til det passende navnet: “Mutterns fugl i fløte” Heldigvis er det ikke navnet som teller! Haha 🙂

 

MUTTERNS FUGL I FLØTE (4 personer)

– 1 grillet kylling
– 1/2 – 1 pakke bacon (avhengig av hvor glad du er i det)
– 5-6 sjampinjonger
– 1 beger rømme (jeg brukte seterrømme)
– 3 dl kremfløte
– Litt kyllingkrydder

Først renser du kyllingen, og setter den til side.

Deretter kutter du opp baconstrimlene i små biter, og sjampinjongene i skiver.

Stek bacon og sopp på middels/høy varme i stekepanna i noen minutter, før du tar den av varmen og setter til side.

Fordel de ferdigrensede kyllingbitene i en stor ildfast form (både muttern og jeg foretrekker å bruke en ren langpanne isteden).

Dryss litt kyllingkrydder over, før du fordeler den ferdigstekte bacon- og soppblandingen over kyllingen.

Ha rømme og fløte i en bolle, visp lett sammen, og hell blandingen over formen/langpanna.

Stek i ovnen på ca. 200 grader til det bobler, omtrent tjue minutter.

Serveres med ris og en enkel salat.

Himmelsk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og tro meg, selv om bildene kanskje ikke er så flotte – så smaker dette vanvittig godt. Bare spør min svigerfar 😉

 

/ Om nom nom!

* Følg Kyllingkona på Facebook *

45 kommentarer
    1. Bildene ER flotte, og magen min rumler allerede 😀
      Tror faktisk jeg har en kylling i fryseren, så det ser ut til at helgens godmat er i boks 👍
      MEN, salaten så også utrolig god ut. Hva er det i den?

    2. Gro Karin: Ja da må du hvertfall teste denne i helgen 😉
      Salaten bestod av en ferdig vasket grønnkål-salatmix, agurk, cherrytomat, paprika, avokado, gulrot, sukkererter og en pakke med fetaost og oliven.
      Smakte veldig godt inntil 🙂

    3. Så supergodt ut!😻 Tenkte å slenge inn en oppskrift som minnet meg litt om denne, og som deffinitivt bør testes ut😉
      Mangokylling:
      💗 4 kyllingfileter i terninger (brunes lett i litt smør)
      💗 3 dl kremfølte
      💗 1 dl creme fraishe
      💗 1- 2 ts sambal oelek (alt etter hvor sterk du ønsker)
      💗 1 ts red curry paste
      💗 1 halvt glass mango chutey
      Bland sammen ingrediensene, salte og peppre. Legg den stekte kyllingfileten i en ildfast form og hell sausen over. Strø gjerne litt cassew nøtter over. Smell det hele inn i ovnen på 200 grader i rundt 20- 25 min! Server med ris og salat😻 En salat som er veldig god attåt er crispisalat med appelsin- terninger, tørkede tranebær og rødløk i tinger😻 Bon appetitt, og gi gjerne tilbakemelding om du prøver😘

    4. Denne retten heter “flygande Jakob” i Sverige. Spiste den masse når jeg var lita, supergodt! Lenge sia jeg har spist det nu, kanskje det blir lørdagsmiddagen/-kveldsmaten 😉

    5. Så moro å se nesten samme oppskrift som har gått min familie i en årrekke. Jeg har den for tiden på rundgang til vennepar.. Så får jeg finne på noe nytt når alle har smakt den 😉 jeg pleier å ha purre i også-anbefales! Og jeg bruker kun fløte men rømme var jo et godt tips! Så artig altså! Retten jeg er oppvokst med 😃 😉 Nam!

    6. Da har vi prøvd oppskriften din.
      Delte blogginnlegget ditt med min mor, og hun lagde retten i går, mens vi har hatt det til middag i dag.
      Må bare få takke for oppskrifta. Retten var bare nydelig, og til og med guttungen som er skeprisk til alt, syns det var godt 😀
      Mine foreldre skrøt maten opp i skyene, så dette blir nok ikke siste gang det blir lagd av hverken dem eller oss 😀

    7. Helen Hillersøy: Guriland for en hyggelig kommentar å lese sånn rett før leggetid! Så fint at den falt i smak. Jeg skal overbringe hilsenen til min mor, så får du hilse din mor! God søndagskveld 🙂

    8. Da er det snart klart for å sette retten i ovnen. Siden jeg liker alle ingrediensene så må det jo bare bli godt.

    9. Ååh, dette må prøves ut i helga!
      Går det fint å bruke creme fraiche i stedet for rømme tror du, eller blir det feil smak? Seterrømmen setter jo en god og fyldig smak på alt den brukes til 😀

    10. Takk for et fantastisk oppskrift.
      Den gikk rett ned! Mannen min skrøt meg opp i skyene – hakke hørt på makan!
      Det siste han sa før vi sovnet: maten du lagde i dag var så god!!
      Plusspoeng til fruen i huset med andre ord;)
      Takk Christina, skylder deg en 😉

    11. Minela: Hahahaha! Nå måtte jeg le godt, SÅ koselig å høre! Den retten er bare fantastisk, veldig koselig at den falt i smak hos mannen! Glad for at du testet den ut 🙂 Ha en fin kveld!

    12. I dag lagde jeg den retten her igjen. Til mine foreldre. Min mor har vært syk i mange år og mistet helt apetitten. Spiser generelt veldig lite. Da denne kom på bordet forsynte hun seg 4(!!) ganger og da det var tomt tok hun en skive brød og brukte den for å få opp de siste restene. Alle rundt bordet var målløse. For et fantastisk syn! For en lettelse. Håpet.
      Tusen takk, igjen.

    13. Minela: Å kjære deg, så utrolig koselig å høre! Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive en kommentar, veldig fine ord – og jeg har sendt dem videre til min mamma som serverte meg oppskriften 🙂 <3

    14. Du kan bruke det kyllingkrydderet du liker best 🙂 Mener vi pleier å bruke Hindu – men vi er tomme akkurat nå, så jeg får dessverre ikke lagt ut noe bilde 🙁

    15. Skal teste ut denne retten med alle de gode tilbakemeldingene idag, gleder oss!😃 Et lite spørsmål bare: MÅ det være kyllingkrydder? Eller kan man erstatte det med noe annet? Har nemlig ikke kyllingkrydder i hus, hadde vært kjekt om man ikke måtte ensærend i butikken for å handle det😅

    16. Nam nam! Jeg har også vært tom for kyllingkrydder, og det går helt fint å droppe det! Det får den bittelille ekstra svungen med krydderet – men ikke noe must 🙂 Sjekket nå, kyllingkrydder inneholder: salt, paprika, glutamat, koriander, gurkemeie, løk, hvitløk, pepper ++
      Så hvis du har paprika-krydder i skapet, så ville jeg brukt det 🙂 Bacon er såpass salt at jeg ikke ville saltet noe ekstra 😉 Lykke til, håper det faller i smak!!

    17. Hei
      Ser godt ut! Jeg lurer bare på om sausen blir “kornete” i konsistensen, eller glatt og fin? Jeg har erfart at i alle fall lettprodukter blir kornete/skiller seg, og det mister jeg appetitten av…

    18. Skal ha gjester på søndag, og kom plutselig på denne retten her . Aldri lagd den før, men har tenkt at jeg skal prøve den. Kan oppskriften dobles (eller tripples), og fortsatt lages i en langpanne? Vi blir 12 stykker, og mitt største mareritt er å lage mat til mange, lager alltid det samme, så nå må jeg bare prøve noe nytt 😀

    19. Det funker kjempebra å doble/triple! Denne retten kan du fint lage i en ildfast form også, da kan du eventuelt ta to/tre former litt ettersom hvor store former du har. Det som er så supert er at retten er så godt som umulig og mislykkes med 🙂 Det blir liksom godt uansett! Lykke til, satser på at gjestene blir superfornøyde og at du får masse stjerner i boka 😉

    20. Denne retten er super god.
      Jeg kjenner den under navnet flygende Jacob 😂😂
      Men i den oppskriften er det blanda inn littegrann sweet chili saus i fløte/rømme blandingen 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg