Superenkle bananpannekaker

Som dere vet er jeg stor tilhenger av oppskrifter som gjør seg selv på 1-2-3, og denne er så enkel at jeg er sikker på at den kan lages i blinde. Det beste av alt er at pannekakene faller i smak hos liten og stor, samt at de funker utmerket i nistepakka – gjerne dagen etter! De kan enkelt gjøres glutenfrie dersom det er ønskelig, og du trenger bare tre ingredienser. Sannsynligheten er faktisk stor for at du har det du trenger stående i skapet 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til 8-10 små bananpannekaker trenger du:

– 2 bananer
– 2 dl kokosmelk
– 3 dl havregryn (Bruk de glutenfrie dersom du ønsker en glutenfri oppskrift!)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg varierer ved å ha oppi litt kanel i blant. Både lettkokte eller store havregryn kan brukes – for alt skal oppi en bolle og kjøres sammen med en stavmikser. Konsistensen blir en tjukk grøt. Stek i smør (jeg bruker alltid ekte smør) eller olje på middels varme. Ikke prøv å snu dem før de har “satt seg” ordentlig!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannekakene er gode å mumse som de er, men kan godt serveres med litt nøttesmør.. Eller syltetøy.. Eller smør og brunost – hva enn som måtte friste 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

/ Om nom nom 🙂

For mer inspirasjon, se også:
Frokosttips
Sunn sjokopuddis
Sunne snoperier

38 kommentarer

Siste innlegg