hits

Oppskrift p en kvikk morgen!

Jeg tenker jo alltid at alle har sine rutiner som funker, rutiner man ikke nsker endre p. Frokosten for eksempel. Det er ikke mange mnedene siden jeg blogget om morgenrutinene vre, men hver eneste gang Peter eller jeg legger ut bilder av frokost-tallerkenene vre p Snap, gr dere fortsatt bananas med skjermbildefunksjonen, og det strmmer inn med sprsml!

 

 

Og det syns jeg er supertrivelig! For det m jo bety at det er flere enn oss som har oppdaget at brdskiver med plegg ikke gjr susen lenger.. Jeg vet ikke om det skyldes alder eller bare en utakknemlig kropp, men etter en natt med litt for lite svn, m jeg ha nring for vkne. Og en skikkelig frokost-tallerken gjr jobben hver eneste gang, derfor begynte vi for ett rs tid siden prioritere lage en heidundranes frokost hver eneste dag.

Og vi har serist aldri sett oss tilbake. Det betyr alts s mye for hvordan dagen blir, i form av energi og overskudd fram til lunsj. Det er ingenting fancy, ingen rare ingredienser eller noe snt, bare friske grnnsaker, frukt, ntter og et par knekkebrd med godt plegg. Og ekte smr, selvflgelig ;-)

Mange lurer p hvordan vi har tid til dette hver morgen. Men hvis man srger for vaske grnnsakene og frukten fr man legger dem i kjleskapet, s tar det ikke lange tiden kutte opp det som skal p tallerkenen om morgenen. Vi pleier ogs sjonglere ingrediensene, snn at vi kjper inn frukt og grnt som er p tilbud fra uke til uke. Det er det faktisk penger spare p.

Jeg skjnner at kanskje ikke alle har tid eller mulighet til lage slik frokost hver dag, men jeg sier bare at det funker for oss, og siden det er s mange som spr og lurer, legger jeg ut et lite bilde av frokosten. Kanskje kan det funke for deg ogs? Slik har tallerkenen min sett ut hver dag den siste uka:

 

 

Gulrtter, agurk, cherrytomater, paprika, sukkererter, reddiker, eplebiter, bananbiter med peanttsmr (uten sukker), valntter/mandler/rosiner og to knekkebrd med masse ekte smr og diverse plegg. I kaffekoppen har jeg dessuten n teskje kokosfett - jeg har blitt totalt avhengig!

S bra tror jeg det er, at jeg kjpte et glass til besteforeldrene mine i forrige uke. Mormor er av den utlmodige typen, s jeg sa at dette m hun teste hver dag i 3 mneder, ikke 3 dager - snn som hun pleier nr hun prver nye ting ;-)

 


Det gjelder forresten holde tunga rett i munnen, for den ene skal ha mye paprika, den andre lite..
Den ene liker ikke agurk og skal hvertfall ikke ha tomater.. Osv osv ;-)

 

Sommerferien er en perfekt tid teste ut nye ting - og srlig barn syns det er artig med noe nytt. Her i huset er det hverfall veldig stas med "Litt forskjellig" hver morgen, og jeg husker en gang fireringen vr hadde sovet over hos besteforeldrene sine. Jeg var spent da jeg snakket med mormor i telefonen dagen etter, for hre hvordan natta hadde gtt. Alle hadde sovet godt, men p morgenen hadde fireringen innrmmet at frokosten var veldig mye bedre hjemme, haha :-)

Men n romler det i magen, s det er p tide legge seg snn at det raskere blir frokosttid ;-)

 

PS! Siden s mange lurer, legger jeg ved et bilde av peanttsmret og kokosfettet. Peanttsmret finnes i de fleste matbutikker (pleier st i nrheten av syltetyet) og kokosfettet kjpes p helsekost (andre varianter kan ogs bestilles p iherb)

 

 

/ Send meg en snap av frokosten din i morgen tidlig, da! (Umulius82)

* Flg Frokostkona p Facebook *

24 kommentarer

Den frokosten funker for meg ogs - hver morgen☺️ Godbitene er jo bananen med peanttsmr😋 Spares alltid til slutt☺️

Supert hre! Det er krise de dagene det er tomt for banan eller peanttsmr ja.. Nydelig frokostdessert! ;-)

Hvorfor har du kokosfett i kaffen? :-)

Masse helsefordeler! Google og les i vei ;-) Ogs gjr fettet at man holder seg mett lenge, i tillegg til at det gir energi.

Bruker du cocosa eller noe annet?

Akkurat n bruker vi cocosa, men pleier bestille p iherb ogs. Mange forskjellige merker, s vi prver oss litt fram. Iherb er litt billigere ;-)

Det ser s godt ut! Skal prves til helgen med brdskive lei snuppe p 15 mnd, det m jo bli suksess :)

Men, du har plegget p feil side av knekkebrdet:O

Jeg skjrer smret med ostehvel, s det viktigste er at det kommer masse plegg nedi hullene. Riktig vei der alts ;-)

S super frokost dere har :) Jeg er inspirert :D bloggen din og den herlige rlige fremstillingen av hverdagen er en fryd lese. "Stay cool"I EKTE Peternd ;) Stor fan av begge to

S hyggelig! Takk for trivelig kommentar :-) #staycool hihi

Nesten....men bare neeeeesten at jeg tok deg p Topplisten i gr. ;)

Du dro forbi meg til slutt, gjorde du ikke? ;-) Grattis! Bra innlegg ogs ;-)

Nam nam :) S sunn og god frokost :D

Har det siste halve ret blitt svrt pvirket av frokostene deres, og det er helt sant! Den er uunnvrlig! Men som du nevner- tid hver dag.. DET er ikke noe problem lenger. De dagene jeg har dagvakt og bjunnt 7/7:30 og ikke rekker lage FR jobb, lager jeg dagen i forveien👍🏻 med matboks som er lufttett (type fra going.com) S er problemet lst 👏🏻 nytes i bilen p vei til (med morsomt/koselig radioprogram)-eller fremme p jobb med nyskjerrige og koselige kollegaer👌🏻 ☺️

S utrolig smart! Det er moro hre om andres rutiner :-) Herlig at du har blitt inspirert!

Hei! :)

Hvordan kokosfett bruker du? Og hva hjelper det mot?

Og hvilke peanuttsmr bruker du?

Se det nye bildet jeg har lagt til neders i innlegget :-)

Det der m jeg virkelig prve! :)

Jeg har store problemer med f i meg frokost, men det der s faktisk fristende og godt ut :D Tusen takk for et godt frokosttips <3

Brdskiver omelett eggerre toast pannekaker er ogs supergod frokost 😊

Det er supergodt ja, og greit en gang i blant! Men det gir ikke srlig mye energi for min del ;-)

Den frokosten funker skikkelig godt! Jeg er en av dem som aldri har likt brdskiver, s for meg har det vrt snn hele livet.

Da har du lang erfaring! Si fra hvis du har noen nye tips komme med til oss, da ;-)

Jeg spiser havregrt hver eneste dag! Jeg er 21 r og har spist det helt sidn mamma begynte servere meg det p barneskolen. Fr serist abstinenser om jeg ikke har spist det p en stund, og da jeg reiste til Australia p utveksling ifjor var det det frste jeg lette etter i butikkene! Hahahha. Grten kan jo varieres i det uendelige, og holder meg mett superlenge. Nyeste versjonen jeg prver n er blande havregrynen med biola (zero). Looove it!! Ellers koker jeg den med melk, og blander gjerne inn sukkerfritt blbrsyltety etterp, eller har en dsj kokosmelk sammen med lettmelken. Det beste er jo egentlig ha masse friske og gode br opp, s det prver studenten i meg unne meg ihvertfall 1 gang i uken. Hihi :-)

Oida, tror jeg kunne skrevet et roman her og n bare om havregrt, men skal gi meg her. God helg til deg og dine, STOR FAN! <3 :-D

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook