Is på 1-2-3

Herreminhatt som jeg er svak for is om sommeren. Hadde jeg spist is hver gang jeg var fysen på is, så hadde jeg ikke gjort annet enn å spise is!

 

 

Derfor ble jeg så glad da jeg i helgen sjekket Snapstoryen til Jenny Skavlan (Jennyskavlancom), for hun minnet meg på hvor enkelt det er å lage sin egen sunnere variant på null komma svisj! Å se noen lage is på Snap inspirerte såpass at jeg kastet meg over oppgaven samme kveld.

Denne oppskriften kan selvsagt varieres i det uendelige, men siden jeg hadde alle de tre (!) ingrediensene i hus, valgte jeg å følge Jennys sommerfreshe variant:

– Eplejuice
– Ananas
– Mynteblader (fra sånn fersk urt vettu)

Voilà! Miks alt sammen med stavmikseren, og fyll opp i is-former. (Jeg brukte en del ananas sånn at konsistensen ble slush-aktig 🙂 La formene stå i fryseren i noen timer, gjerne over natta.

 

 

Den første runda forsvant fort, så i dag dro fireåringen og jeg på butikken for å finne ingredienser til ny variant. Han fikk velge, og isformene ble til slutt fylt med en blanding av:

– Ananas
– Druer
– Eplejuice
– Biola med granateple/bringebær

Dette må jo bli en killer kombo! Det er ikke bare fireåringen som gleder seg til en liten is-pause i morgen, for å si det sånn 😉

 


Det er aldri feil med god hjelp på kjøkkenet <3

 

/ Har du en killer-kombo-oppskrift selv, så må du gjerne dele i kommentarfeltet 🙂

* Følg Konatil på Facebook *

37 kommentarer
    1. En favoritt her i huset er den vi kaller eksotisk is….du trenger 1 boks med kokosmelk, 1 banan,1-2 bokser med ananas..eller du kan bruke fersk ananas om du har det tilgjengelig, 1/2 teskje vaniljeekstrakt..kjør alt i en blender , ha i isformer og frys 🙂 Skikkelig nam 😀

    2. Her spiser vi stort sett kun en variant. Lager stor porsjon, så tar vi smoothie først, og fryser ned til ispinner etterpå.
      En boks frosne jordbær
      En boks ananas (evt fersk)
      En dæsj appelsinjuice
      En slager for både små og store!

    3. Her lages det også kjempemye hjemmelaget is – nam! Lager alt av “smoothie-is”, men også yoghurt is hvor vi bruker 0% yoghurten av ønsket smak, og har i bær/frukt som passer til valgt smak, blander godt sammen og voila – deilig, kremet og SUNN is 😀 😀

    4. Vi har lagd is i sommer! Det er veldig populært både å lage og spise for spesielt minstemann i huset 🙂 Vi har prøvd oss på to-lag nå, der første dose består av kokosmelk, ananas/mango/papaya (frossen pose). Den siste dæsjen i formene før de fryses (altså nederst på pinnen) bestod av ferske bringebær og Biola med bringebær. Ble veldig gode!

    5. De aller enkleste jeg liker er vannmelon kuttet i skiver og banan delt på midten med sjokoladetrekk.Til disse slipper du unna med en gaffel/ispinne istedenfor å vente på ledige isformer.
      Ellers pleier jeg å lage en jordbær/mango smoothie med litt eplejuice eller yoghurt og litt honning og helle i isformer

    6. Men helledussen da… ikke nok med at du har fått meg på smoothie-kjøret, du skal dra meg med på hjemmelaget is-kjøret også???
      Tok forresten mot til meg og kjøpte en boks kokosmelk. Det, pluss avokado, brokkoli og honning, har nå blitt min må-ha-hjemmegreie. Og fryseren full av fryste bær selvfølgelig.
      *Sukk* blir mekke-is-dag i morgen skjønner jeg; )
      Btw, hylle på vaskerommet vurderes, så jeg kan ha en skål med “lokke”-sjokolade der inne. For jeg trenger noe seriøst godt der som kan holde meg der lenge nok til og få jobben gjort. Har nemlig ikke glemt et tidligere innlegg du hadde ang dette 😉 😉

    7. Hjemmelaget is er best ☺ Du kan fint lage det til Theo også, like deler Biola og vann og kanskje litt valgfritt hundesnacks oppi.jeg lager det i plast engangskopper. Nydelig for hunden på varme somnetdager☺ min hund Emma elsker det ☺

    8. Hei😊
      Vi har ikke kommet så langt i is verden ennå, så her er det kokte jordbær som er most og tilsatt 1 vispet eggeplomme for en mer kremet konsistens😊 det faller i smak hos ho på 9 mnd😊

    9. Min barndoms hjemmelaga is besto av drikkeyoghurt med kirsebær (sånn, før Biola ble oppfunnet og tok over markedet). Blir kjempegod yoghurtis uten noe annen jobb enn å kjøpe inn og helle i form.

    10. Av en eller annen grunn ender jeg alltid opp med å lage alt for mye smoothie. Så jeg pleier å lage is av smoothie restene 🙂

    11. 4 beger yoplait kokosyoghurt (vanilje funker)
      Saften av 1lime
      Litt ananasjus
      Frosne jordbær
      Bruker du vaniljeyoghurt er det godt med kokosmasse i 😏
      Mix i blendern til du får en fin masse. Blir også supergod i iskremmaskinen, så kan du servere kuleis til gjester også😊

    12. Jøss, dette har jeg i alle fall aldri tenkt på før! Han knasker isbiter til den store gullmedaljen for tida, kanskje jeg skal pimpe dem opp litt? 😉

    13. Så moro å høre at du har blitt litt inspirert! Og ikke minst at du husker det gamle innlegget der.. Det var vel et av de første jeg skrev også, så jeg husker det godt selv! Sjokkis på vaskerommet er et must! Bare synd det blir så fort tomt 😉

    14. Har faktisk prøvd å bare stikke en ispinne nedi de minste yoghurt-begerne før de puttes i fryseren, og det ble en hit hos begge barna. Enkelt og greit, men sikkert enda bedre med frukt/bær oppi! Takker for tips 🙂

    15. Mmm!
      Her går det mye i;
      Et beger vaniljekesam
      En pose fryst mango
      En dæsj appelsinjuice
      Blir deilig og smooooth – nesten softis 😄

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg