Ferske rundstykker til helgekosen

I helgen er lillesøsteren min på besøk, og det er så koselig med gjester ved frokostbordet! I morgen tidlig tenkte jeg å lage noen superenkle rundstykker, etter en oppskrift som gikk som en farsott på nettet for noen måneder siden. Jeg hadde helt glemt den, men tidligere denne uka var jeg innom bloggen til Helene Ragnhild (Norges søteste ernæringsfysiolog?) – og hun minnet meg på hvor gode disse rundstykkene er.

Men det beste av alt: fra du bestemmer deg for å lage ferske rundstykker, til de ligger nystekte og klare på benken, tar det utrolige 30 minutter! Og du trenger bare fem ingredienser 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Du trenger:

★  250 g cottage cheese (ett beger!)
★  250 g havregryn (glutenfrie hvis du foretrekker det)
★  2 egg
★  1 god teskje bakepulver
★  1/2 teskje salt

 

★  Sett ovnen på 180 grader.
★  Bland alle ingrediensene i en bakebolle, bruk gjerne en stavmikser selv om det virker litt for tørt 🙂
★  Form rundstykkene med en spiseskje, runde eller flate spiller ingen rolle så lenge de har omtrent lik størrelse. Jeg får ca 10 stykker.
★  Stek midt i ovnen i ca 25 minutter, til de blir gyldne.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Enklere blir det faktisk ikke! De holder seg ferske et par, tre dager, men du kan fint fryse dem ned også. I morgen tidlig skal jeg lage dobbel porsjon 🙂

 

/ Nam nam!

Vil du heller bake brød, så må du sjekke ut: “Supersaftig Speltbrød

14 kommentarer
    1. De så super gode ut, tror disse må prøves ut en dag ^^ Når jeg har overskudd til å stå på kjøkkenet, høygravid er virkelig ikke tiden til å klare å stå lenge oppreist avgangen 😛 hahha

    2. Setter du deigen kvelden før og lar den heve i kjøleskapet over natten? Så jo så enkle og gode ut 🙂

    3. Nå er det vel ikke lenge igjen til ruginga er over? Så spennende! Hvis du orker å lage noen rundstykker får du doble oppskriften, så har du noen i fryseren til du har hendene opptatt med baby 😉 Lykke til med innspurten!

    4. Bruker ca samme oppskrift men litt andre mål, så jeg får mer ut av min oppskrift (og slipper doble). Er som følger: 4 egg, 420g cc, 400g havregryn, 1 ts bakepulver og litt salt. Stavmiks egg og cc og bland inn tørrvarene. Stekes i 20 min på 200 grader varmluft 🙂

    5. Enkelt og godt! Takk 🙂 tips; blir fort litt kliss med spiseskjeer, på med engangshansker, formet fine rundstykker på ett øyeblikk 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg