hits

Mutterns ost- og skinkepai

Johoo! Mange av dere har lagt deres elsk p Mammas fantastiske rett "Mutterns fugl i flte" - og endelig er det klart for den minst like gode oppflgeren!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Denne nydelige paien var min yndlingsrett i oppveksten, og jeg husker jeg syns at Mamma lagde den altfor sjeldent. Det er skikkelig snaskemat, og ble stort sett servert p lrdager, hvis jeg ikke tar helt feil.

Da Mamma sa det var greit at jeg delte oppskriften p bloggen, spurte jeg om hun hadde et bra navn p paien, men fikk til svar: "Nei, bare ost- og skinkepai." S da blir det snn, haha ;-)

Denne retten er dessuten like perfekt servere til gjester, som den er til imponere fletta av deg selv - og den smaker faktisk enda bedre dagen etter!

 


Fra Mammas oppskriftsbok: "Pai m/skinke (nydelig)" - haha ;-)

 

PAIBUNN

  • 2 1/2 dl hvetemel
  • 50 gr smr
  • 1 egg
  • 1 ss vann

Start med smuldre opp smret i melet, og visp sammen egg og vann som du deretter tilsetter melblandingen. Det er lurt la deigen st litt, gjerne opptil 30 minutter i kjleskapet. (Lag fyllet i mellomtiden!)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Paibunnen skal forstekes for f den spr og god, s sett ovnen p 225 grader. Jeg liker bruke bakepapir i bunnen av en springform (24 cm), og smre sidene med smr. Du kan sikkert kjevle ut deigen, men jeg syns det er greit bruke fingrene og trykke/fordele paibunnen i formen.

Ta i mot hjelp dersom noen tilbyr sin ekspertise ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

For eksempel er det kjekt med hjelp til prikke paibunnen med gaffel fr den skal inn i ovnen. Stekes i ca 10 minutter, midt i ovnen p 225 grader.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

PAIFYLLET

  • 250 gr skinke (jeg bruker en boks piknikskinke som jeg kutter i sm terninger)
  • 1 lk
  • 4 egg
  • 1 boks flte
  • 250 gr revet ost

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Greit med en kvalitetssjekk av skinka.. ;-)

 

Kutt skinke og lk i smbiter, og riv ost. Pisk eggene lett med en visp eller stavmikser, fr du gjr det samme med flten. S blander du alle ingrediensene i en bolle, som du fordeler oppi den ferdigstekte paibunnen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Stek hele sulamitten p nederste rille p 225 grader i ca 40 minutter. Legg et matpapir/bakepapir over paiformen etter 15-20 minutter, s den ikke blir brent p toppen :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

La paien st og hvile litt fr du kutter i den, server med en god salat - og nyt hver eneste bit! Dette er en mektig rett (jeg lager n pai som vi spiser over to dager), s hvis det skulle bli igjen rester lover jeg at det smaker enda bedre dagen etter. Enjoy!

 

/ Hilsen Mutter'n ;-)

20 kommentarer

Den s skikkelig god ut😊

Anbefaler deg prve meksikansk pizza pai oppskrift fra www.godt.no den ble en skikkelig slager smakte kjempegodt😊

Takk for tips! Sprs om den slr Mammas gode gamle, men skal gi den et forsk med pent sinn ;-) Hper du har en fin torsdag!

Hei,

Quiche lorraine heter denne pai'en😊

Ser deilig ut, takk for at du deler:D Og jeg m bare si at jeg synes det er s utrolig fint hvor flink du og Peter er til ta de sm med p alle mulige slike voksenting, som lage mat; de fr vre med fra starten av, fr til og med skjre opp grnnsaker og frukt - synes det er s utrolig fint at dere lar dem f utfolde seg slik <3

S hyggelig av deg kommentere - for dette er vi veldig opptatt av, bde Peter og jeg! Det blir jo litt ekstra rot og ting tar ofte dobbelt s lang tid, men ungene elsker det. Ogs blir det skikkelig kvalitetstid ut av det hver eneste gang ;-) God helg til deg!

Denne paien er mye lik den jeg lager, men gubben skal selvsagt ikke ha lk s det har vi ikke i.

Men derimot har i en god dose stekt champinjong p toppen, og det anbefales virkelig :D

Yes, det hrtes nydelig ut! Det skal jeg teste neste gang ;-)

Er det mulig slyfe flte eller erstatte den med noe annet? Tror denne paien hadde falt i smak hos bde liten og stor, men minsten skal jo Ikke ha melkeprodukter helt enda 🙁

Jeg har ikke prvd bytte ut flten selv, men kanskje noen av de alternative produktene som finnes? Havreflte etc? Det burde g helt fint ;-)

S godt det s ut! :)nsker deg en fin kveld :)

Anne Kristine

Anne Kristine

Skal prves!

Hvis du ikke allerede har vrt innom denne damens blogg, anbefales den p det varmeste! Hun skriver vel s godt som dere to (og det sier ikke lite!) jannenordvang.blogg.no. Les og nyt!

Lager denne n, lukter digg :)

Nammmm,s godt ut! Tror det blir morgendagens middag!

kjempe god pai, har lagd den 4 ganger n! :)

Yey! S koselig hre! Den er veeeeldig god ;-)

denne s god ut, m prves! Men av tidligere mislykkede paiforsk m jeg ha det inn med teskje... Matflte eller kremflte? Skal man piske egg og flte hver for seg og s blande alt sammen? :)

N har vi lagd denne paien til middag i dag og det er den beste paien jeg har spist noen gang alts! Den var helt utskt. :) S enkel lage og alldeles nydelig!! I gr lagde vi mutters fugl i flte. Det smakte ogs helt fantastisk. Mutter m gi ut kokebok :)

S trivelig hre! Dette er min barndomsfavoritt - ogs blir den like god hver eneste gang :-) Takk for at du la igjen en kommentar, skal videresende til mamma!

saumfarer arkivene; jeg ser oppskrifter og snn - dette treffer jo innenfor min interesse til de grader; ost og skinkepai - kan nesten ikke vente med give meg ls p det melet og coop skinken. Ser at folk foreslr ting her ogs - vedder en tier p atte man egentlig ikke flger opp lager etter foreslag jeg men; men her har vi det - alle er ikke som meg, de fleste gjr fanken meg ost o skinkepai...jeg er s utrolig sliten n etter nitten kaffekopper p jobben, jeg leser blogg ja jeg leser blogger og jeg liker det

Du m jo lage deg en pai! Kjr p med grnnsaker ved siden av, s skal du se energien kommer tilbake ;-) (Og ja, den paien er verdens beste)

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook