Knus et egg, da vel!

Noe av det aller morsomste jeg visste da jeg var liten, var å sitte på kjøkkenbenken og hjelpe mamma med å lage mat. Følelsen av å bidra, mestre og å få lov til å bruke de skarpeste knivene var helt magisk!

Dette er noe jeg tenker mye på nå som jeg har to små hjelpere selv, og til tross for at det tar ekstra lang tid å bli ferdig, så prøver både Peter og jeg så ofte vi kan å slippe til de to små på kjøkkenbenken.

Og de elsker det! De første gangene må jeg innrømme at jeg måtte telle til ti hver gang melet havnet på gulvet og melken skvatt bortover benken – men med tida har jeg lært meg å heller forvente at det kommer til å skje.

Når jeg for eksempel før insisterte på at Mamma måtte knekke eggene selv, lar jeg dem nå øve på å få det til selv. Tar man ett og ett egg i en “mellomskål” før man heller det over i den store bakebollen, kan man lett plukke ut eggeskallet som garantert sniker seg med 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Og skulle man bomme litt på skåla? Ja, så er det jo bare å tørke opp, da 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nå er det helg – og dersom du også har noen små hjelpere i hus, så lag dere litt kvalitetstid, da vel! Sett av litt tid, få på litt musikk, forvent litt søl – og kos dere 🙂

 

/ Ingen har dessuten hatt vondt av litt eggeskall i maten 😉

8 kommentarer
    1. Ååh 😀 Det er altså så koselig å få hjelp av småtassene på kjøkkenet 🙂 3 åringen vår elsker å steke mat og det er like koselig med latter, gris og hjelp 😀

    2. Så herlig😍 det er så kjekt å se når barn får være med å bake og lage ting med mat😄 hvis det kommer eggeskall i bollen er det bare å sile det før du legger det i den bollen med alle indrigrensene så slipper du skall i maten. 😊 hvis du vill 😊 ha en flott lørdag😉

    3. Begge mine har vokst opp på kjøkkenbenken og allerede på barneskolen fikk de ansvar for innkjøp og laging av middag. Begge har flyttet ut og Guttungen ringte akkurat nå og sa:”Mamma jeg slang over en deig før jeg dro på trening. Kommer innom om 20 minutter med ferske rundstykker til deg.” Hurra! Det å la barn surre med mel, egg og melk er virkelig en god investering!

    4. Åh,dette synes jeg det var skikkelig fint at du skrev litt om! Jeg har nemlig en sønn på snart 2 år,og synes det hadde vært veldig fint å ha han med på matlagingen,men det sitter litt langt inne altså! Når er de gamle nok liksom?Tror han hadde blitt lei fort,men det får heller være… 🙂

    5. Det er så fantastisk 🙂 her er storesøster på 1.5 begynt å bli interessert i å hjelpe til hun også:) hun har alltid hengt på armen, men nå sitter hun på benken og rører i sausen, og elsker å prøvesmake på det vi lager. Det er superviktig at vi henter oss en skje og smaker litt underveis 🙂 og det er jo kjempepositivt, for når jeg lager for eksempel salat skal hun smake, og hun har blitt myye flinkere å spise middag etter hun får smake litt underveis i matlagingen 🙂 huner fortsatt litt lita til å gjøre de kule tingene, som knise egg, skjønner ikke så mye av det enda, men i går helte hun fløte i kasserollen, å hjelpes! Det var så stas det! Frem med skjeen å smake med EN gang 😀 😂

    6. Du er fin du, Christina! Nå er jeg riktignok litt inhabil, siden vi er på dealern og alt, men jeg synes faktisk at dette er kjempeviktig og håper fler lar barna få være med på kjøkkenet, selv om det blir mel og eggeskall overalt 🙂
      Suss på truten

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg