Dere som følger meg på Snap, så jo at vi var på søndagsmiddag hos Mamma og Pappa i går. Mamma hadde laget en supergod thai-suppe, og veldig mange etterspurte oppskriften. Mamma syns det er en glede å dele oppskrifter, hun – så her kommer’n!
Legg forresten merke til parentesen etter “Kyllingsuppe”. Mamma pleier å skrive noe i parentes bak hver oppskrift, så jeg blir nesten nødt til å spørre om hun har noe som har fått beskrivelsen (smakløs) / (passe god) / (dritvond), haha 🙂
Ingredienser:
- 5 dl kyllingkraft
- 2 bokser kokosmelk (kokes opp sammen med kraften)
- 2-3 kyllingfileter i biter (tilsett)
- 2 stilker sitrongress
- 3-4 ts kaffirlime
- 1 ss galangal / 2-3 cm ingefær, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 200g sopp (aromasopp), i biter
- 2-3 vårløk, finhakket
- 2 chili (perfekt sterk for voksne, men litt for sterk for barn)
- 3 ss fiskesaus
- Lime – saft og revet skall
- 1 ts sukker
- Frisk finhakket koriander
- Salt og pepper
/ Ja til mer suppe! ♥
10 kommentarer
Hva er snappen din?
mmmm høres og ser nydelig ut 🙂
Jeg må ha sånt inn med t-skje 😛 Så:
Skal alt bare ploppses oppi i den rekkefølgen? Hvor lenge skal den koke? Skal den siles? Stavmikses? 🙂
Enig i at den er supergod! Kalles forresten Tom Kha Gai i Thailand og finnes god fremgangsmåte på Trines matblogg dersom man er usikker 😉 Ingredienslista ser ganske lik ut. Den smaker faktisk som i Thailand 😀
Umulius82 🙂
Teskje er bra det! Jeg har ikke laget den selv enda, men ser ut som man koker opp kraft og koksmelk først – mens man kutter alt det andre i biter. Også har du alt oppi gryta og lar det koke en stund. Alt skal spises – vi bare plukket ut sitrongresset, for det er så hardt 😉
Ser et annet navn på suppa ble nevnt her i kommentarfeltet, så søk opp den for fremgangsmåte 😉
Denne skal testes ut 🙂 så veldig god ut når du delte på Snap, så ble glad når du ville dele oppskriften 🙂
hei!
supert med suppe, har noen spørsmål 😀
hvor mange porsjoner får man av denne?
hvor store bokser med kokosmelk?
hva er kaffirlime?
kan jeg droppe fiskesaus?
Hei! Tipper det er nok til 4 personer, regner med mamma hadde doblet sin da vi var på besøk.
Kokosmelk = bokser med 400ml
Kaffirlime får du tak i i innvandrerbutikker, det er tørkede blader av en sitrusfrukt med nydelig smak. Tror forresten Santa Maria har det også, da kan man kanskje finne det i vanlig butikk.
Du kan sikkert droppe fiskesausen 🙂 Den setter nok en ekstra spiss på suppa, men ikke nødvendig 🙂 Lykke til!
Takk for raskt svar! Da blir det suppe når jeg får kommet meg til nærmeste innvandrerbutikk 😀