hits

Magisk brokkolisalat

Jeg husker ikke helt om det var mamma eller svigermor som serverte denne retten frst i sommer, men jeg ble i alle fall helt hektet! Er litt usikker p hvordan den opprinnelige oppskriften ser ut, men her kommer i alle fall ingrediensene som jeg bruker.

Server denne salaten ved siden av hva enn du mtte nske, kjtt, fisk, spekemat - men vr forberedt p at den smaker helt himmelsk alene ogs! Serverte den inntil pizza en gang, og endte faktisk opp med pizzarester og en skrapa bolle etter brokkolisalaten. Ganske utrolig ;-)


 

Og dette er alt du trenger!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

  • 1 brokkoli
  • 1 beger med Creme Fraiche
  • 1 pakke bacon
  • 1 - 2 ss finhakket rdlk
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1-2 ss balsamikosirup (bruker du balsamico-eddik, holder det med 1 ts)
  • 1 dsj sitronsaft
  • Salt/pepper/sukker etter smak


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er fremgangsmten min:

1. Begynn med hakke rdlken. Jeg er veldig lite glad i r lk - men denne retten trenger det! Er du veldig glad i r lk tar du 2 ss, er du som meg, tar du 1 ss. Ha lken i en skl med iskaldt vann, og la den ligge og vanne seg mens du ordner resten.

2. Rist solsikkekjernene p middels varme i en stekepanne/kjele, snn at de fr ekstra god smak. Pass p s de ikke blir brent! Det gr veldig fort.. Hvis du har lett for glemme, konsentrerer du deg bare om solsikkene - hvis du klarer gjre to ting samtidig, gr du over til punkt 3 mens kjernene ligger i panna ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

3. Skjr baconskivene i smbiter, og stek til de er spr og fine. Legg dem deretter p et kjkkenpapir, slik at fettet renner av. (Hvis du fortsatt har solsikkekjernene i panna, tar du disse av varmen n..)

4. Hakk brokkolien i smbiter, husk ta med stilken ogs! Skjr av det ytterste laget, og del resten av stilken i sm firkanter.

5. Ha Creme Fraiche i en skl, og bland inn 1-2 ss balsamicosirup (eller 1 ts balsamicoeddik), en dsj sitronsaft, en klype salt, et dryss pepper. 1/2 ts sukker om nskelig (jeg syns det holder med sdmen fra balsamicsirupen). Sil vannet av rdlken, og ha den oppi sammen med solsikkekjernene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. S blander du alt sammen i en stor nok bolle, tilsett bacon - men spar litt du kan drysse p toppen fr servering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er helt utrolig at noe som inneholder r brokkoli og r lk kan smake s godt, men jeg tror jammen meg det er en av mine yndlingsretter for tida.

 

/ God lrdag!

34 kommentarer

Hvorfor legger du lken i vann? Bruker mye rdlk i salater, men har aldri lagt den i vann fr..?

Det milder smaken :-) Lrt av Wenches kjkken, hehe.

Jss, dette er samme oppskriften som jeg fikk av min danske tante! Den er fantastisk god, men jeg damper brokkolien frst :)

Oi, aldri hrt om dampe brokkolien, funker det? Det blir ikke vassent? M prve det neste gang! :-)

Nydelig salat 😋 I staden for solsikkekjerner/pinjekjerner bruker eg hakka valntter, i tillegg bruker eg granateple, majones og kvitvinsedikk.

Elsker brokkolisalat! Har ikke brukt balsamico min, men det blir det neste gang (idag?!). Jeg har oppi en neve med rosiner, det smaker himmelsk sammen med baconet.

I mange oppskrifter str det ogs rosiner, men jeg slyfer det og putter oppi grnt eple istedet. Nydelig! Og spekeskinke smaker like godt som bacon :)

Dette m jeg prve! ☺

MMM! Denne skal lages! Men det er egentlig en rett i seg selv, s tror ikke jeg trenger ha noe til den. Jeg elsker rdlk, s denne skal f masse, og den skal ikke vannes ut :D Haha!

Hahaha! Nei da m du ikke finne p vanne den ut, og smell gjerne til med to store spiseskjeer! Det er definitivt en rett i seg selv, og den smaker nesten enda bedre dagen etter. Kos deg! :-)

Pleier lage denne til tapas/koldtbord korgfest og den blir alltid en slager. Supergod. Har alltid sukker i... Har forvellet brokkolien de siste gangene for gjre den litt lettere tygge, men kun noen f minutter. Den m fremdeles vre crunchy 😋

hvor mange porsjoner er den beregnet til?

Egentlig fire - men da tror jeg det er som tilbehr! Jeg ville doblet oppskriften dersom jeg skulle servert den som rett til fire stykker ;-)

en liten pakke rosiner er ogs godt oppi

P salaten neste gang prv "Dijon Mustard traditional" litt sitrus eller (sitron)med rdtlk. Den vil beholde formen og konsistens lenger.

Helt magisk og himmelsk godt med broccolisalat🙌😊 Jeg fikk en "hemmelig" oppskrift av Meny Helgeroa, og det er den beste! De bruker bringebreddik istedenfor hvitvinseddik eller balsamicoeddik 😊 Ogs forvellet jeg broccolien i ca 1 minutt og rister gresskarkjerner i panna👍 Dette spiser vi veeeldig mye av n, fantastisk godt alene eller sammen med noe annet😊 Fortsatt god sommer til deg og dine fine🌸😊👍☀️ Sommerhilsen fra Gjvik🌸🍀☀️

Den oppskriften har jeg ftt av en god venninne. Fantastisk god.Hilser

til kokken.Forstr at du liker den😄

h bruker kjpe det p Meny i Larvik! Fersk kylling, loff og brokkolisalat=prima

Jss! Visste ikke de selger den p Meny! Hres ut som et magisk mltid, da ;-)

Sannsynligvis like mange versjoner av denne salaten som det er kokker ;), men anbefaler som Barbro lenger opp her prve med bringebreddik. Sammen med rosiner og bacon (og alt det andre selvflgelig) er det awesome! :)

Jeg har laget en med oppskriften til Linda Stuhaug: Den er heeelt nydelig!

Ah, supert, hadde nesten "glemt" det, men lagde i dag etter ha lest dette. Elsk!

Smaker himmelsk med eplebiter oppi ogs 😊😊

Det skulle jeg faktisk prve i dag, men hadde spist opp alle eplene! Gleder meg til teste det ut :-)

Holder denne seg godt over natten?:)

Jeg syns smakene fr satt seg litt over natta, s svaret er et kjempe-ja ;-)

Denne skal helt klart prves. Kjpte p meny for prve men var stt kliss og masse rosiner...grss.

Den m ikke vre for st! Jeg dropper rosiner - men mange sier at noen f oppi kan vre godt ;-) N fikk jeg lyst p til middag i dag! Tror jeg m lage det ;-)

Hei! Kan denne lages dagen fr den skal serveres? Tror du den vil bli en slager p koldtbordet? :-)

Denne m du ha p koldtbordet! Lover deg at det blir en hit. Jeg syns faktisk den er ekstra god dagen etter :-) Har du mulighet kan du vente med bacon og solsikkekjerner til serveringsdagen, men absolutt ikke et must. Lykke til!

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook