hits

Gelsnop ♥

I gr la jeg ut en snap av "Gelsnop" jeg pleier lage til barna - og da skal jeg si det ble det liv og rre i innboksen! Beklager at jeg ikke rekker svare dere alle, men her kommer i alle fall oppskriften som nsket :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Frst et par ord om gelatin. For det er gelatinen som gjr at snopet stivner til gele, og gelatinen var hovedgrunnen til at jeg begynte lage dette for mange mneder siden. Gelatin er utrolig nringsrikt, og bestr av proteiner som er bra for bein, ledd, hud, hr, negler, fordyelse - you name it.

Veldig bra for smttiser i vekst, men ogs for oss voksne! Det er slutt p den tida da vi fikk i oss gelatin ved lage skikkelig husmannskost tilberedt p ben og skrog og hele sulamitten ;-)

Ingredienslista er enkel - du trenger i utgangspunktet bare tre ting!

  • 1 pakke frosne jordbr (kan godt bruke andre br ogs, feks blbr)
  • 4 ss gelatin (Jeg bruker denne fra Naturlig liv: kologisk, nytral p smak og kvalitetssikret) NB! Ser den er p tilbud akkurat n! (ikke sponset)
  • 1 ss kokosblomstsukker (smak til, trenger litt mer om brene er sure)
  • Valgfritt: Jeg pleier ha oppi en liten dsj sitronsaft, og et par mynteblader fra urtepotta i vinduskarmen. Og litt vaniljepulver/essens hvis jeg har. Gir veldig god smak - men ikke ndvendig :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Kok opp de frosne brene, la dem putre litt fr du tar kjelen av plata. S tilsetter du stning og rrer godt. Ha i gelatinen til slutt. Rr godt, fr du moser alt sammen med en stavmikser. Voila!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gelatin
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Om nom nom!
 

S heller du blandingen i isbitformer, evt en liten ildfastform dersom du ikke har. Putt i kjleskapet noen timer eller over natta, s er de klare til spises! Unger pleier elske disse, og da er det jo ekstra fint vite at det er godis som gjr godt for skrotten ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Send meg snap hvis du tester oppskriften, da! Umulius82 😉

37 kommentarer

Hei!

Gelatin er ikke et protein som kroppen klarer utnytte til muskelbygging. Det har alts en biologisk verdi p 0.

Gelatin inneholder ikke den essensielle aminosyren tryptofan.

Hmm? Dette skjnte jeg ikke stort av. Muskelbygging?

Til deg over: du m nok lese litt p Wikipedia, for jeg fant dette der blant annet: Byggestenene i ulike typer protein er aminosyrer. Den menneskelige organismen kan bygge de fleste proteiner selv, men det finnes ti skalte essensielle aminosyrer som m tilfres gjennom mat eller tilskudd. Ni av disse finnes i gelatin. Gelatin brukes derfor som tilsetning i blodplasmaerstatninger ved strre blodtap i forbindelse med ulykker ol.

Det kan godt vre du har rett i at vi ikke kan bruke det til muskelbygging, men det ser ut som om det er mye annet bra med det, og ogs noe vi trenger:)

Koker du pga at det er frossen br? Eller kan man bruke ferske droppe koking??

Du kan sikkert bruke ferske br - men da m du lse opp gelatinen i varmt vann ved siden av :-) Har aldri prvd det selv, men regner med det gr helt fint ;-)

Kokosblomst.....? Kan man droppe det? Eller finnes det et alternativ...? Hvor fr man tak i det evt.?

Noen Meny-butikker frer det, ellers fr du tak i det p helsekost! Vil ikke anbefale droppe stning, da tror jeg gelebitene blir veldig sure.. Men kanskje det funker med honning? Lnnesirup? Jeg prver begrense bruken av raffinert hvitt sukker, og syns det er veldig moro prve meg fram med alternativer som er stt - men som i alle fall inneholder litt nringsstoffer i tillegg :-)

Vr lokale kologiske dagligvare p Sagene hadde det:) (glemte sjekke med de p Facebook fr jeg spurte deg;-)

Tusen takk!

Har det pnet kologisk dagligvare p Sagene? Det fantes ikke da jeg bodde der! S moro! :-)

Beklager drlig formulering!

Du skriver: Frst et par ord om gelatin. For det er gelatinen som gjr at snopet stivner til gele, og gelatinen var hovedgrunnen til at jeg begynte lage dette for mange mneder siden. Gelatin er utrolig nringsrikt, og bestr av proteiner som er bra for bein, ledd, hud, hr, negler, fordyelse - you name it.

Veldig bra for smttiser i vekst, men ogs for oss voksne! Det er slutt p den tida da vi fikk i oss gelatin ved lage skikkelig husmannskost tilberedt p ben og skrog og hele sulamitten ;-)

Da ville jeg bare si at gelatin er et protein kroppen ikke klarer utnytte seg av i srlig grad, alts biologisk verdi p 0. Alene vil denne alts ikke bidra til "syntese av kroppsvev", som det heter p fagsprket.

Vet at det er flere som mener gelatin er svrt nyttig, men det er vanskelig finne vitenskapelige bevis p dette.

Dette har jeg faktisk aldri hrt fr. Har du noen artikler vise til? Kunne vrt interessant lese, for jeg har lest mye som sttter det motsatte av det du her hevder :-)

de s gode ut ;D

Ikke sant? De smaker godt ogs ;-)

Hvor mye vann bruker du nr du koker opp brene?

Bruker ikke vann, bare brene :-)

Om du bruker gelatinplater, hvor mange skal jeg bruke evt?

Har aldri prvd med gelatinplater - anbefaler bruke pulver :-) Sorry!

Spennende. ☺ Hvor mye er det i en pakke br? Greit vite, har masse br i ls vekt i frysen.

Snn ca 400 gram :-) Egne br er best!

dette tror jeg at jeg m lage :)

Lper lager med en gang😍Forsker med honning, da jeg ikke har kokosblomstsukker😊

God ide - fortell gjerne hvordan det gikk! ;-)

Har du et het tips p oppbevaring av disse? :-)

Oi, det har jeg faktisk ikke, for de forsvinner i lpet av to-tre dager :-D Men regner med de holder fint en ukes tid i glass med lokk p - evt kan de jo fryses ned? Ta opp litt fr de skal spises, s regner jeg med de er perfekte ;-)

Jeg prvde, men de ble ikke stive ( viss det er lov si😅)

Hva gjorde jeg galt tro? M gelatinpulveret lses opp i vann frst?

Hvor lenge har du latt dem st? Mine str over natta (hvis det er lov si, hahaha)

Ekte vare - kologisk dagligvare p Sagene, s fin butikk og caf😊

Noen ganger stivner det ikke hvis du ikke har kokt opp frukten/bra. Er noe med enzymene som "klipper" proteinkjedene som gjr at geln blir fast (enkelt forklart). Bruker lage kiwigele som lokk p ostekake, men den M varmebehandles frst- hvis ikke blir det bare suppe.

Ann Heln Amundsen-Bale

Ann Heln Amundsen-Bale

dette s skikkelig morsomt ut. prver i kveld:D

hhhh, det skal jeg lage!!! Tror du sukrin kan funke??

Helt sikkert! Smak deg til s det ikke blir for stt ;-)

Gr det ikke Ann koke ferske br ogs? Isteden for lage gelatinen ved siden av :)

Gir de fra seg nok vann, da? Hvis de gjr det gr det helt fint! ;-)

Hei! Har prvd lage disse - hvordan fr du de ut av formene? Tok rren i silikon isbitformer fra IKEA, tenkte det var stor suksess. Men det var det ikke 😅 Kan vre de skal f kjle litt lenger fr jeg prver igjen, men har du noen tips? Dine s jo helt perfekte ut 😄

Hei! Av en eller annen grunn sitter de veldig godt fast i noen silikon-former.. Vet ikke hvorfor! Det varierer faktisk hver gang jeg lager dem. Men viktig at de fr stivne helt fr man prver ta dem ut ;-) Et lite tips kan vre skjre forsiktig langs kanten med en kniv snn at de lsner langs kanten. Lykke til! :-)

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook