hits

Middagskrisa

lreit folkens, jeg har ftt en id - og det beste av alt er at jeg syns den er rbra! ;-)

Cheerful young people showered with confetti on a club party.
 

For akkurat n har Peter og jeg viklet oss inn i trbbel som vi ikke klarer komme oss ut av. Jeg sikter til middagskrisa! Vi har rett og slett kjrt oss fast i de samme rettene som vi looper - og n er vi i ferd med g lei.

Det er ikke lenge siden Peter skrev p bloggen sin at barna har begynt grynte p nesa nr vi skal ha taco - s n m vi faktisk legge hodene vre i blt for utvide middagsmenyen i ukene framover.

Det er jo bde utrolig og ganske flaut, for butikkene bugner over av ferske rvarer og alskens ingredienser. Ogs sitter vi rundt middagsbordet og trkker i oss de samme gamle rettene med de samme gamle smakene.

Men plutselig inns jeg at jeg sitter i en gullegod posisjon, for jeg har jo dere! Og jeg er faktisk skrsikker p at det er flere som er i samme bt akkurat n - s hvorfor ikke bare hjelpe hverandre ved dele vre beste middagsoppskrifter?!

Kanskje er det flere enn oss som srt trenger litt ny inspirasjon ta med i middagsloopen i ukene framover.

Noen kriterier:
- Frst og fremst er jeg ute etter de sunnere hverdagsmiddagene - men feel free til dele helgekos-mat ogs.
- Det er et stort pluss hvis det er barnevennlig og inneholder grnnsaker, for det har vi voksne godt av spise ogs ;-) (Men det er ingen krise, for det meste kan serveres med salat eller dampede grnnsaker)

Del komplett oppskrift i kommentarfeltet, s skal jeg sette sammen forslag til ukesmeny! Dette tror jeg kan bli skikkelig artig - og forhpentligvis til stor hjelp for flere enn meg ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne m nok med: Mutterns ost- og skinkepai
 

/ Del i vei!

138 kommentarer

En av vre favoritter er denne enkle laksecurry'en!

Stek raskt laks i biter ( 1pk med filet uten skinn/ben.). Legg til side.

Surr en lk, evt. litt hvitlk, i olje. Tilsett red curry paste (1-2 ts), 1ss tomatpure, 1 finhakket chili, revet skall av en lime, og saften av en halv lime, revet ingefr (god bit), og kokosmelk. La putre enn liten stund.

Tilsett laks og paprika i biter, og la koke til laksen er ferdig. Vi tilsetter ofte brokkoli/andre grnnsaker ogs. Evt. server ekstra grnnsaker ved siden av, sammen med ris.

Populrt hos bde stor og liten hos oss! Og laksen kan fint erstattes med kjtt/fisk etter eget nske.

Plsestroganoff! Kjempegodt og er en ny favoritt her i hus!!

Ha godt med olje/margarin i panna p middels varme. Grovkutt 1 lk og 1 rd paprika og stek mrt. Bruk s en stavmixer til "moshe" det hele sammen. Brun s biter av middagsplse. Ha tilbake paprika/lk moshen i panna og tilsett 2dl creme fraishe og 2dl flte. En ss tomatpurre (ketchup funker ogs), og 1 kjttbuljongterning som frst er lst opp i vann. Salt og pepper(jeg har ogs i 0.5 ss worchestersaus for en litten swong p det hele).

Server med brokkoli og potetmos! Knallgodt og du bruker kun 30 minutter p hele greia!

God middag😉

Denne tomatsausen kan brukes til en hvilken som helst pasta eller pizza, og gir god samvittighet p grnnsakomrdet: To bokser hakkede hermetiske tomater, en stor lk (eller to sm) hvitlk etter smak, jeg bruker en to, tre klfter, to laurbrblader, en til to ss olivenolje i tillegg til nytral stekeolje og oregano etter smak. Oreganoen kan byttes ut med annen krydderurt. Smak til med salt, pepper og sukker.(boksetomater er ganske sure. Derfor sukker for runde smaken. Kan byttes ut med annet stningsmiddel som st sojasaus eller honning.

Finhakk lk og hvitlk. Her er "motorsaga" fra Tupperware helt uunnvrlig. fres lken til den er blank, tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La smkoke i 20 minutter til en halv time. Ferdig!

Opp i denne blander jeg for eksempel ferdigkjpt (og kokt) pasta etter smak, eventuelt rester av kjtt, plse eller kjttkaker (men det gr fint uten)og serverer brd og salat til.

Kan varieres i det uendelige. Jeg brukte tilsette raspet gulrot, men med en ekstremt effektiv gulrotdetektor i hus, har jeg sluttet med det, og serverer den heller ved siden av, eller i s store biter at den eventuelt kan fjernes.

Dette er en rett jeg har funnet p selv, er blitt 6 ringens favoritt og er dpt 'mamma spesial' 😂

1l hmelk i en gryte (sett plata midt i mellom kaldeste og varmeste alternativ 😅)

Makaroni (litt p slump) ta det oppi melka

Kutt opp brokkoli som du slenger oppi gryta.

Pell kjttet av ferdig stekte og krydrete kyllingvinger. Ta det ogs oppi gryta.

Nr det begynner bli varmt of boble litt i gryta; ta oppi 7 skiver med cheddarost (hamburgerost)

La det koke seg litt tykt.

Super enkelt og veldig godt!

Kanskje ikke det sunneste, men utrolig godt og ikke minst lettvint! Supert til travle dager ;)

potetmos (poser, eller du kan lage din egen)

Ketchup

Plse

Ost

Tilbered potetmos og ha det i en ildfastform.

Del opp og stek plse og ha over.

Ha over s mye ketchup du vil ha

Dekk med ost p toppen og gratiner i ovnen!

Kan jo gjres sunnere ved lage potetmos selv, eller man kan ha det man nsker av grnt og annet digg som tilbehr :)

Dette er en supergod middagsrett jeg fant p matprat.no for lenge siden:

INGREDIENSER

4 PORSJONER

600 g renskret svinekjtt i strimler

2 ss margarin til steking

2 dl kjttbuljong (utblandet)

1 dl lettrmme

2 ss hvetemel

1 ss soyasaus

1 ss tacokrydder

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Valgfrie grnnsaker

SLIK GJR DU

Bruk sterk varme og stek kjttet raskt i flere omganger i en gryte med margarin. Ha alt kjttet tilbake i gryten.

Visp sammen buljong, rmme, hvetemel, soyasaus og tacokrydder i en liten bolle og hell det over kjttet. Kok opp under omrring, og la det smkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. serverer grnnsaker i egne skler ved siden av, kan barna selv sette sammen sin egen favorittgryte.

Hei!

Sitter innimellom i samme saksa, nr middagen har gtt i loop for lenge blir alle lei :P

Vi kjrer ukeshandling, hvor vil fyller fryseren med kylling, fiskeprodukt, kjttdeig og plse. S kjper vi inn frosne/ferske grnnsaker, og har tilgjengelig potet, ris og pasta.

Slik kan vi planlegge middag, men ha rom for endringer dersom noe skjrer seg (det dukker stadig opp besk, eller andre uventede ting, s greit kunne dra opp en plsepakke i ny og ne).

Favorittene vre n p hsten er: Plsesuppe.

Kok opp vann, tilsett nsket mengde buljong, 1-2 pk lapskausblanding, og 1 pk plse av nsket slag. Piff gjerne opp med grnnsaksrester i terninger fra kjleskapet, og urter fra krydderskapet. Tar toppen 10 min, og alle kan spise det de liker best ;)

Ellers lager vi:

-ovnsbakt laks med kokt potet/ris og agurk i staver/biter

-pastasalat med barnevennlige smaker (pasta, agurk, hvitost, skinke, salatblad). De voksne kan skjre opp avocado og tomat og tilsette p sin egen tallerken. Ekstra godt med balsamico p.

-Hjemmelaget pommes frites: skjr poteter i bter, ha p god olivenolje, salt og pepper, stek i ovn til nsket farge. server kylling, karbonader eller kanskje fiskekaker til?

-knaskegrnnsaker: de sm hos oss gr lei av kokte, dvaske grnnsaker, s her fr de velge noe de har lyst p som skjres i biter og kan knaskes r til middagen

-ovnsbakt kylling med ris, stekte grnnsaker (skjr opp nsket grnnsaker fra kjleskapet, fres i stekepanna med margarin og krydder, server mens det fortsatt er litt tyggemotstand).

Lykke til med middagsplanlegginga, tenker dere kommer i havn med litt nytt og spennedne :D

Torskefilet med ertepur og bacon

Tilbredt torsken som du selv nsker, kok erter og kjr i stavmikser med litt salt og smr.

Kok poteter i biter, og stek etterp. Steik bacon biter ogvha p toppen 😊

Skjekk og ut arvekyllingen til fru timian p fb

https://www.matprat.no/oppskrifter/rask/wok-med-kylling-og-sursot-saus/

Vi bruker ofte denne wokoppskrifta som utgangspunkt. Er veldig kjapp, og veldig god. Varierer mellom bruke kyllingkjtt og svinekjtt, og liker bruke ulike typer grnnsaker. Som regel paprika, gulrot, sukkererter og bambusskudd. Den surste sausen funker ogs uten tomaten, men glem aldri fersk ingefr!

Plsegrateng:

Kok pasta

Stek plser

Kok Brokkoli

Lag hvit saus

Bland alt sammen oppi en ildfast form, litt ost p toppen og 10 min i ovnen!

Supert fryse ned ogs :D

Denne oppskriften p chili con carne lager jeg hver uke - og er helt nydelig i smak! Kan tilpasses i styrken, bare smak underveis mens du krydrer. Serveres med grove rundstykker :)

https://www.matprat.no/oppskrifter/rask/chili-con-carne/

Ellers elsker jeg thailaks:

300g laksefilet

1ss smr

1/2 sjalottlk

1 vrlk

1/2 rd chili

Skallet av 1/4 sitron

1/2ts thai red curry paste

2dl kokosmelk

1ts soyasaus

2ss vann

1/2 grnnsaksbuljongterning

1/2 ts sukker

Skyll, rens og del opp grnnsakene i sm biter. Skjr laksen i litt store terninger. Brun fisken p begge sider i varm stekepanne med smr. Legg det over p fat. Surr sjalottlken i stekepanna. Tilsett curry paste og kokosmelk. Ha i soyasaus, chili, vann, buljong, sukker og sitronskall. Smak til ! Tilsett fisken og vrlk, la det smkoke i 3min. Serveres med ris og gjerne grov gjrbakst.

Plsegryte var en slager da jeg var liten. Det er lenge siden jeg har laget det, i og med at jeg n er voksen uten barn, men jeg kan se om jeg husker oppskriften snn nogen lunde :)

Ingredienser:

- En pakke grillplser eller middagsplser, oppkuttet i passelig strrelse (Grillplsene kan kuttes bare i rundinger)

- H-melk

- Tomatpurre

- Lk

- Salt og pepper

- Sukker og sitronsaft (balanseres, smak til)

- Oregano (?)

Man kan sikkert ha oppi gulrot, chilli, hvitlk, etc. Men dette er det jeg husker var i.

Fres lken i litt olje fr du tilsetter noen spiseskjeer tomatpurre. La dette surre i 30-60 sekunder fr du har over melk til nsket mengde. La det koke opp og krydre gryten med salt, pepper, sukker og sitronsaus. La det smkoke i 10 minutter fr du tilsetter plsebitene. La det trekke litt fr du serverer med ris, og eventuelt litt ketchup for de som liker det (tomat p tomat som mamma alltid sa til meg O:) ).

Dette er som nevnt en oppskrift jeg har hentet fra langt bak i hodet, s det m kanskje noen justeringer til! Men godt er det, og kresne meg eeelsket det som liten :)

Fiskepinner i lefse, med aioli og salat.

Laks og spaghetti.

hamburger

Kyllingsalat med hvitlksbrd

Kjttdeig og spaghetti

Pita med fyll. (Fx kylling,svin,)

Her er en kjapp salat. Kan gjerne bytte ut jordbr med avocado og pesto med st chilisaus.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1529318583777208&substory_index=0&id=534304393278637

Shepards Pie med en vri! Alt fra scratch:

Kjttdeig (av valgfri type)

Chili, hvitlk og lk sammen med Bokstomater og litt tomatpur blir ?bunnen?

Putt i en ildfast form.

Lag stpotet- og potetmos (evt med andre grnnsaker, broccoli er super i feks)

Legg som et lokk over sausen!

Ta p litt valgfri ost hvis du nsker!

Voila - enkel og sunn (og ikke minst smaker det jo juks!) middag 😘

https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pasta-og-ris/pasta-med-bacon?utm_source=sol&utm_medium=native_ad&utm_content=%20reminder_naturell&utm_campaign=2017_10_mmd_tinecremefraiche_l3_sesonglansering

Jeg bruker internett og kokebkene mine (Trines mat 1 og 2 spesielt) til inspirasjon nr vi trenger noe nytt pfyll. Forrige uke hadde vi to kjente for dere (Mutterns fugl i fisk, og Mutterns ost-og skinke pai) som begge falt i god smak :)

Vi er veldig glade i denne retten vi fant p Meny sin nettside som heter Cowboygryte (http://www.godt.no/#!/oppskrift/1155/cowboygryte-med-poelser).

En annen enkel variant vi er glad i bestr av rkt laks, purre, dill, rmme (eller creme fraiche)og fullkornspasta. Serveres med en salat. Da koker du pasta. P slutten av koketiden s freser du laksen og purren lett i ei panne. S tilsetter du dill og rmme, lar det koke noen minutter. Vi bruker blande pastaen i sausen nr den er ferdig. :)

Fiskepinne taco😉

Stek nsket mengde fiskepinner

Fullkorn tacolefser, salat, rmme, tomat,

Avokado, og ellers grnnsaker du fler passer.

Toppes med sweet chili saus😍 middag p 10 minutter😍

laksegryte!

ingredienser:

laks

rdlk

hvitlk

gulrtter

brokkoli

pasta

philadelphia med urter

fres lk og hvitlk i en stekepanne, tilsett laks i biter og stek til laksen er gjennomstekt.

tok pasta og tilsett biter av gulrtter og brokkoli mot slutten av steketiden. ha til slutt alt i en kasserolle og tilsett philadelphia. rr om til det er varmt. og server 👍 knallgodt, nrk, barnevennlig og sunt! :)

En stor suksess her er "bacon snurret kylling".

Man trenger; kyllingfile, kremost og bacon. Del opp kyllingen og smr med valgfri kremost (vi bruker pepper) s snurrer du bacon rundt og varmer i ovnen, veldig lett! Ved siden av pleier vi ha potetbter i vanlig potet og stpotet, gjerne litt brokkoli ogs. Ambefales!

Fiskeburger med stpotetchips. Kjempegodt! Med aioli inni burgeren. masse salat

Fiskegrateng

veldig enkelt!

fisk etter nske

hvitsaus

karve

brdsumuler til topping

bland alt i form og gratiner i ca 20min

server med stpotetmos.

Kan ogs blande i grnnsaker i gratengen, gulertter og brokkoli er godt 👍

Fiskekake i pitabrd med salat

Varm fiskekake og pitabrd som anvist p pakken.

Salat: isbergsalat, revet gulrot, appelsin i biter og rosiner.

Legg lagvis i pitabrd.

Enkel og rask middag fr unger skal ut p aktivitet eller nr man har det travelt.

PS. Du fr jo ogs tak i glutenfrie pitabrd.

Jeg satt og spiste en kjempegod og lettere pai da eg s snappen din, og ville foresl den, men oppdaget at pai trengte du ikke rd p ;)

I stedet vil jeg da anbefale en kjempegod laksewrap som jeg fikk servert her om dagen, og jeg n vil ha inn i middagsruleringen (selv om jeg lenge har vrt en fisk skal bare spises med poteter-type 🙈).

Det er veldig enkelt: du kutter opp masse grnnsaker som du liker i wrap. Vi spiste avokado, mango, mais, salat, paprika, ananas, tomat, agurk. Stekte laks, Mens vi dekket bordet, og varmet noen grovere tortillas. Toppet med guacamole og rmme. Lover at kombinasjonen av litt salt laks og for eksempel st mango er helt nydelig! Helt sikkert derfor laks og mangosalat har blitt en slager i mange hjem ogs! (Det er ogs en favoritt fiske-rett hos oss, men lettere nr fisken er forkledd i wrap:)

Her blir det stekt sei, seibiff, i dag. Med stekt lk og panna kokt ut i flte. Kokt potet og gulrtter til....

Hverdagslykke p fat😊

Pasta med pesto og sitronmarinert kyllingfilet

Kyllingmarinade:

Saften av 2sitroner

1 dl rapsolje

2 hvitlksfedd

Bland 1 dsj pesto, en dsj flte og 1 presset hvitlksfedd i ferdigkokt pasta

Kan ogs bytte ut kyllingfilet med bacon og stekt sopp f.eks 😊

Her er vi veldig glade i Pulled Pork.

Kjper den ferdig p butikken. Stekes etter anvisning ogs har vi kjttet sammen med salat, paprika, agurk og mais i Pitabrd. Dressing p topp. Her bruker man jo selvsagt de grnnsakene og dressingen som man selv syns er best.

S er jeg veldig glad i Kylling med tagiatelle.

4 personer:

600-800 g renskret kyllingkjtt

1ss smr

1 lk

1 hvitlksfedd

1 gulrot

1 ts buljongpulver

1 ss tomatpur

1 ss frisk estragon eller 1 ts trket

1,5 dl vann

Salt

Hvit pepper

Skjr kjttet i strimler og brun det taskt i smr i en stekepanne.

Tilsett hakket lk og finhakket hvitlk.

La det frese p middels varme til lken er blank. Tilsett grovrevet gulerot.

Dryss over buljongpulver, rr inn tomatpur og urtekrydder og hell over vann. La retten smkoke i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med tagiatelle (eller annen pasta) og ruccola salat.

Her kommer en til, og denne oppskriften tar jeg aldri feil av. Det er nemlig livretten min siden s og si alltid, nemlig fiskeboller i hvit saus!

Ingredienser:

- En boks fiskeboller per 2. person, alts to bokser for dere. MEN! Det M vre Vesterlens fiskeboller! Om ikke hjemmelagde, men da fr du ikke den gode kraften! :)

- H-melk, nok til s mye saus som du vil ha.

- Hvetemel (Gr sikkert bra med maizena for lyse sauser siden du ikke spiser gluten)

- Smr

- Salt, sukker(stning), sitronsaft

- Dsj hvitvinseddik eller eplecidereddik

- Karri til de voksne

- Kokt potet, og eventuelt gulrot og/eller brokkoli

Sett p potetene frst, fiskebollene er ferdig frst uansett.

Lag hvis saus, og hvis du ikke kan det s gjr du som flger:

- Ha en pnet melkekartong klar. Smelt noen klatter smr i en kjele, og tilsett ca samme mengde mel/maizena. Visp sammen med en flatvisp.

- Tilsett litt melk fr melblandingen brenner seg. Visp hele tiden, srg for vispe i hele bunnen s det ikke brenner seg.

- Nr sausen tykner, tilsett litt mer melk. Gjenta til du har litt mindre saus enn du trenger.

- Tilsett kraften fra fiskebolleboksen, jo mer jo bedre.

- La den koke opp igjen.

- Skru ned plata til lav temperatur. Smak til med salt, sukker og sitronsaft. Avslutt med en liiten dsj eddik.

- Tilsett fiskebollene, og la dem trekke mens du venter p potetene og grnsakene.

De voksne liker gjerne karri over fiskebollene, men vent med dette til du har maten p tallerkenen.

Et siste tips: Det er lett brenne hvit saus dersom man ikke rrer kontinuerlig, men gjerne ogs da. Dersom sausen begynner lukte litt brent eller du kjenner det er brent i bunnen, ta kasserollen av komfyren og hell sausen over i en ny. Ingen skade skjedd :)

Vi bruker salat og spinat i pitabrd med bde mais, agurk, lk og det du mtte nske oppi. S bruker vi bde kjtt, fisk og kylling oppi.

https://kolonial.no/oppskrifter/2345-fiskepinner-i-wraps/

Denne har blitt en favoritt hos oss! S lettvint. Tar de grnnsakene vi har tilgjengelig, kan velge grove tortillas, og evt. hjemmelagde fiskepinner.. Dressingen passer perfekt!

Hei og hopp :-)

Denne krever litt forberedelser og tar litt tid, men nr det er gjort har du verdens beste, sunneste og kanskje billigste sndagsmiddagen. Og masse deilige rester (perfekt fryse ned i porsjoner, s har tiner du bare raskt en dag dere har drlig tid, s vips! ferdig middag!)

Hjemmelaget lapskaus:

Oppskrift:

1 rkt svineknoke 1,5-2 kilo (39,90 per kilo)

1 klrot

7-8 poteter

1 bunt gulrtter

Legg svineknoken i en stor kjele med vann (nok til dekke knoken)

Kok opp og fjern skum.

La den s koke i halvannen time. Kutt grnnsakene i terninger a 1*1 cm.

Ta ut svineknoken og hiv i grnnsakene. Kok mre.

Mens grnnsakene kokes renser du svineknoken og deler opp kjttet i passe biter.

Bland alt sammen og nyt!

Soyaglasert laks med mango og avokado salsa med koriander og line;)

4ssSoyasaus

1 Lime

Brokkoli

1 tommelstr Ingefr

1 ssHonning(akasie)

350g Laks

1Mango

1 avocado

Bunt Koriander

1/5 Chili

Evt fullkornsris, gr ogs Ann ta uten :)

Bland honning, chili, limesaft, og skall av en lime soyasaus, ingefr (raspet). Legg laksen i soyablandingen og landet ligge i ca 10 min trekke inn.

Kok ris som pakken tilsier:)

Skjr mango og avokado i terninger og hakk koriander og ha det i. Tilsett lime, chili og litt salt

Stek laksen i ovnen p 200grader i ca 8-10 min

Kok eller damp brokkolien i 2-3min. Da er de grnne og fine ;)

Topp laksen med litt hakket koriander!

Voila 😘👌🏽;)

"Grynta p nesa" 😂😂 sikker p at det er riktig uttrykk? 😅

Over til middag; jeg har oppdaget vegetarlasagne og elsker det! Oppskrifta fant jeg p Trines matblogg, og har laget denne mange ganger. Full av godsaker, og supergod p smak.

GRNNSAKSSAUS

2 lk, i sm terninger

nytral olje

3-4 hvitlksfedd, finhakket

1 rd chili, finhakket

3 gulrtter, i tynne staver

1 stor rd paprika, i terninger

1 squash, i halvmner

1 boks (400 g) hermetiske tomater, hakket

1 dl kremflte

ts salt

ts sukker

nykvernet sort pepper

en neve frisk basilikum, grovt hakket

MELLOM LAGENE

300 g frisk spinat

200 g feta

ca. 12 lasagneplater

150 g revet hvit ost

Fres lken i olje, til lken er blank og myk. Tilsett hvitlk og chili mot slutten og la det surre med, og tilsett deretter gulrtter, paprika og squash, som fr surre med i et par minutter. Ha i hermetiske tomater og kremflte, og smak sausen til med sukker, salt og pepper. La sausen koke p lav varme i 10-15 minutter, og tilsett finsnittet basilikum helt til slutt.

Rens og skyll spinaten og fres den deretter i litt nytral olje til den s vidt faller sammen. Krydre med salt og pepper. Hell av eventuell vske.

Finn frem en ildfast form, ca. 30 x 20 cm. Legg grnnsakssaus, fyll og lasagneplater lagvis, for eksempel i denne rekkeflgen: Fordel 1/3 av grnnsakssausen i bunnen av formen og fordel deretter halvparten av spinaten over. Smuldre halvparten av fetaosten over og dekk deretter med ett lag lasagneplater. Gjenta samme prosedyre en gang til, avslutt med resten av grnnsakssausen og ett lag med lasagneplater opp. Dytt lasagneplatene litt nedi sausen og topp det hele med revet ost.

Stek lasagnen ved 200 grader (over- og undervarme) p nederste rille i ca. 30 minutter, til den er gyllen og fin opp.

http://trinesmatblogg.no/2015/03/05/vegetarlasagne-med-spinat-og-feta/

Denne er alts i vr middagsloop, og kommer til vre der lenge enda! 😉

Enkel, smakfull og sunn lakserett (dette lager jeg til to voksne):

4 skinn-og-benfrie laksefileter - ferske eller frosne

legges i en ildfast form, str litt salt p.

1 pose frosne grnnsaker - etter smak. Bukettgrnnsaker, brokkoliblandning eller lignende - helles over, evt str p litt salt.

Bland 1 1/2 dl eple/druesaft med 1/2 dl vann og en GOD dsj sitronsaft og hell over.

Stekes i ovn p 20-25 min ved 200C (litt lengre hvis filetene er frosne) og serveres med kokt ris

Nyyyyydelig frisk smak (bruk nok sitron) og ganske s sunt ogs!

Verdens beste pastarett:

500g pasta

2stk kyllingbryst

6stk sjampinjong

5skiver bacon

2fedd hvitlk

4dl kremflte

6stk egg

250revet gulost

* 1. Skjr kyllingbrystet i biter. Hakk sopp.


* 2. Stek bacon sprtt. Stek kyllingen p middels varme sammen med sopp i 5-6 minutter. 


* 3. Bruk hvitlkspresse og press hvitlken rett i panna. Nr det begynner lukte hvitlk, trekk plata av varmen (ca ett minutt).


* 4. Pisk flte og egg lett sammen. Ha i osten.


* 5. Ha pastaen i stekepanna og hell over flteblandingen. La det putre i ca ett minutt. 


Hva med den blomklgratengen du tipset om for lenge siden, med bayonneskinke? Den har vrt en slager hos oss! :-D

Her hjemme digger barna mine fiskepinner med berniessaus, spagetti, eller fiskekaker. Taco blir ofte bestilt, men jeg begynner g lei ;-)

Men hnsefrikasse, hjemmelagde kjttboller, skattekiste, fylt pita, kylling med ris og surst saus, eller hjemmelaget chicken tikka masala. Mmmmm, sier ikke mer <3

PS: ikke glem dressing, gjerne hjemmelaget. Det gjr mye med en rett! :-)

Jeg har stjlet grunnprinsippet til oppskriften fra et kjkken i istanbul (fantastisk blogg btw), men gjort endringer slik meg og mini liker :)

Tyrkiske kjttboller med grnnsaker og tomatsaus

Ingredienser kjttboller

400 g karbonadedeig

2 daggamle brdskiver uten skorpe, kjrt til brdsmuler eller finhakket

1 egg

1 liten chili, fr fjernet, finhakket

1 hvitlksfedd, finhakket

2 ss finhakket bladpersille

1 ts malt spisskummen

1/2 ts salt

1/4 ts svart pepper

tilbehr: 500 gr grnnsaker (vi bruker brokkoli og gulrot i sm buketter/tynne skiver)

tomatsaus:

1400 g boks hakket tomat + 2 dl vann + 2 ss olivenolje +salt og pepper

Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme.

Bland alle ingrediensene til kjttbollene godt sammen med hendene. Form til 8-10 like store kjttboller (ikke flere, da blir de trre). Press de litt s de fr karbonadefasong.

Fordel grnnsakene i en ildfast form/liten langpanne. Legg kjttbollene opp grnnsakene. Bland tomat, vann, olivenolje og litt salt og pepper godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser om du har s tomatene moses, men det gr helt fint bare blande for hnd ogs. Hell tomatsausen over s hele forma (inkludert kjttbollene) er dekt.

Stek midt i ovnen 40-45 minutter. Server rykende varm.

vi serverer ofte med bulgur og kesam som tilbehr, men ris funker ogs hvis dere vil det.

Oppskriften p bulgur

1 lk og 1 fedd hv.lk - finhakket. stek blankt i olivenolje.

tilsett 2 dl bulgur og 2 ss tomatpure - bland godt.

ha i 5 dl vann. kok opp. Nr det koker ha i 1 ss spisskummen, 1 grnnsakbuljong.

Nr det er lite vann igjen (dette gr fort 5-10 minutt) trekker du tilside gryta legger bakepapir ogs lokket p. La det st og godgjr seg til kjttbollene er klare!

NAM :)

Kyllingbryst med fltesaus

3 dl flte

1 pk kremet pepperost fra Tine (de sm firkantede)

2 ss rd pesto

2 ss soyasaus

1 fedd hvitlk

Blandes godt sammen, sls over lettstekte kyllingbrystfileter i en ildfast form, inn i forvarmet ovn 200 grader

Stekes til kyllingbrystene er gjennomstekte. Serveres med ris og en god salat etter eget nske. Nam!

Verdens beste pizzafyll og dressing, m prves :D

Pizzafyll:

1 pk kjttdeig

2 stk st paprika

1 stk lk

1 pk vrlk

3 bter hvitlk

1 boks mais

1/4 glass paprikapulver

2-3 ts karri

1/2 flaske Heinz ketchup

1-2 dl vann

Smak til med salt, pepper og chilli explosion krydder.

Dressing:

2 dl creme fraiche

1 dl majones

1 finhakket vrlk

2 bter hvitlk

Smak til med salt, pepper og chilli explosion krydder.

La st i kjleskap minimum 20 minutt. Rr om et par ganger.

https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/p/pastagrataeng-med-skaldjur/#/recipe-instructions

Denne er stor favoritt hos oss! Serveres med en god salat til:)

Vietnamesiske vrruller er ogs enkel og rask hverdagsmat med friske grnnsaker :)

S bra vi er flere! Her er en rett vi har ofte:

Laks med ovnsbakte grnnsaker:

Del opp gulrtter, pastinakk og stpotet i biter og/eller staver, ha de p bakepapir p stekeplate, fordel litt olje, salt og pepper over, ha inn i forvarmet ovn, 225 grader i 20-30 min(avhenger av ovnen). Stek laksefileer i stekepanne (evt. i ovnen hvis du fr plass) med hvitlkspulver og f.eks. kyllingkrydder til de er gjennomstekt.

Kylling- og pastagryte! Superenkel, og lager seg nesten sjl :)

Du trenger:

3-4 kyllingfileter

nskede grnnsaker

1-2 pk bacon

1 boks creme fraiche

Ca 4dl ukokt pasta

Slik gjr du:

3-4 kyllingfileter settes i ovnen p 200 grader til de er gjennomstekt (ca 30-45 minutter, sprs p ovnen deres). Mens kyllingen stekes, koker man pasta, steker et par pakker bacon og kutter opp nskede grnnsaker (jeg pleier bruke gulrot, lk, paprika og mais). Sil vannet fra pastaen og bland alt dette sammen i en gryte. Ha oppi creme fraiche, og la det koke p svak varme til grnnsakene begynner bli myke. N br kyllingen vre ferdig. Riv den opp med to gafler, eller skjr den i terninger. Bland dette inn i gryta og voila - ferdig 👌🏼

Bruk gjerne masse krydder ogs! Feks rkt paprikapulver, salt, pepper, chilikrydder, hvitlkspulver osv :)

Denne suppen er knallgod, sunn og lett lage😄 En av mine favoritter👌

Linsesuppe

6 porsjoner

1 stor lk, finhakket

2fedd hvitlk, knust

1/2ts gurkemeie

1ts karri

1/2 Ts chili

1 1/2 l vann

3 1/2 dl kyllingkraft

200g rde linser

100g byggryn

1boks tomater

Salt, pepper

Hakket persille

Fres lk og hvitlk i litt olje. Bland i krydderet.

Ha i resten av ingrediensene og kok i 45 min.

1-2 pose(r) bama rkostsalat

svinestrimler

250 ml kokosmelk

2-3 teskjer sambala oelek.

Stek svinestrimler, ta rkostsalaten oppi panna, bland med kokosmelk og litt chilipasta, la det st til kokosmelken har tyknet litt.

Ferdig!

Fiskeboller i hvitsaus med poteter og gulrtter, det er en skikkelig hit hjemme hos oss og noe jeg forbinder med barndom.

Andre ting vi ofte lager er:

Restegrateng: det man har av kjtt i kjleskapet, feks kylling, sammen med restegrnnsaker, litt poteter, gjerne litt creme fraise eller rmme + krydder og s drysser man ost p toppen og slenger det inn i ovnen.

Kremet fiskesuppe, her finnes det jo utallige oppskrifter p nett.

Blomklsuppe: her koker jeg rett og slett blomklen, deretter slenger jeg den i en blender, eventuelt kan man jo bruke stavmixer. Trikset er uansett ikke bruke masse flte, selveste Gordon Ramsey bruker nemlig vannet som blomklen har kokt i for lage suppa. Deretter er det bare kryddre som du selv nsker og servere suppen med bacondryss og godt brd :)

4 laksefileter

1/2 purre

1 boks crme fraiche

2 ss soyasaus

Stek oppskret purre og ta av panna. Stek laks i terninger. Ha tilbake purren i panna. Tm over crme fraiche og soyasaus, bland og la putre litt. Ferdig. Superenkelt og godt.

Jeg servere med ris og salat, eller brokkoli. 😊

nsker ogs dele hva jeg kan om den kulinariske reise for deg o the pappyheart; - en psykologisk matrett av dimensjoner.

Steg 1:

trykke en pakke bacon som man trykker ned i underbuksa o valse rundt med detta en hel dag; det skal tydeligvis f manndommen p psykomagisk vis ke i henhold til det ubevisste - deretter slenge bacon i stekepanna.

Steg 2:

Blomkl kan vi skue p o gjre assosiasjoner til det visuelle som ligner en hjerne; gjerne ta med par valntter ogs o sleng det i stekepanna - dette er for grille vr egen rasjonalitet og intellekt.

Steg 3:

S tar vi koker ett egg i en kasserolle, det viktigste er at vi setter p et lokk og skaper et trykk som FreudyFreud ville kalt 'trykkoker funksjonen' med atte vi undertrykker vrt instinkt og da viktig at vi koker istykker egget s det forinterer seg = gjenfdelse.

S slengaa da denne srpa i stekepanna ogs (med vann)

Steg 4:

Dra p hyeste varmen p plata; dette er for at vi siden dag en har alltid strukket oss mot den varme sola, egypterne feks tilba guden Ra (solguden). Dreier vi p som faen i panna s ofrer vi som inkaindianerne til guden der oppe - aka 'den eksistensielle matrett'.

Vips vaps filikonkedunk, dermed har du en brokkoli, blomkls, eggesuppe...smaker sikekrt helt forjvlig men for oppn nirvana s m vi offre oss selv, for f ny bevissthet m vi g igjennom prvelser...

om ikke denne matrett hres grei ut, bare drikk orginal tran fordi det er jo helt jvelig det ogs.

Lykkee til

faen, jeg er for gammal for dette...

mvh

meg

Randi Hoftvedt

Randi Hoftvedt

En laksemiddag vi bruker ofte er

Laksefilet med stekt purre og paprika.

Og ostesaus av kremost

Ofte har vi det med kun kokte grnnsaker og noen ganger smeller vi til med den gode ferske grnnsakspastaen.

Surrer purre og paprika i panna fr vi legger fisken med skinnsiden ned. Krydrer laksen med et fantastisk godt blandingskrydder som heter hvitlk og urter og litt dill og urtesalt.

Sausen er ei pakke kremost med krydder. En Dsj m melk og koker opp. Spe litt m melk etterhvert til passe tykkelse. Litt salt og gjerne finhakk paprika. Men m ikke.

Den stekte purre og paprikaen er veldig godt opp laksen

Denne oppskriften p risotto fra Tines nettsider bruker jeg mye, vel har jeg ikke barn selv men vil tro at den kan vre populr ogs hos dem (ihvertfall nr jeg tenker tilbake p egen smak som barn):-). Det er ikke mye grnnsaker i oppskriften, selv pleier jeg tilsette stekt sopp, mais, aspargesbnner, sm brokkolibuketter eller hva kjleskapet mtte ha by p, evt salat ved siden av.

1 stk lk, hakket

2 fedd hvitlksfedd, finhakket

1 ss TINE Meierismr til steking

400 g kjttdeig eller karbonadedeig

3 dl risottoris, ukokt

3 ss tomatpur

6 dl vann

1 stk kjttbuljong, terning

ts salt

ts pepper

1 ss TINE Meierismr

1 dl parmesan, revet

1. Surr lk og hvitlk i smr i 2 minutter eller til lken er myk. Tilsett kjttdeig og stek videre i 3 minutter, eller til deigen er godt brunet.

2. Ha over ris og tomatpur, og surr videre i 1 minutt.

3. Bland vann og buljongterning. Tilsett buljong i risottoen og kok p lav varme i ca. 20 minutter, eller til risen er ferdig.

4. Smak til risottoen med salt og pepper og tilsett smr og parmesan.

Oppskriften i sin helhet kan sees her: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pasta-og-ris/risotto-med-kj%C3%B8ttdeig-og-tomat

Cornflakes panerte kyllingburgere!

Flate ut kyllingfilet s den blir ganske flat, mellom plastfolie s den ikke spruter og pass p den er like tykk over hele .

S deler du denne i to s du fr da to burgere ut av en kylling

S tar du en matbolle med cornflakes i foodprosessor med litt salt og pepper og ei litta klonk olivenolje

S tar du en skl med hvetemel, og litt salt og pepper oppi den (eventuelt chillipulver, lkpulver eller annet nskelig)

S piske sammen 2-3 egg

Dypp kyllingen frst i melet, s i egget, s i cornflakes

Ta legg de p et stekepapir i 190grader varmluft i 20-25 min 🙂

Server med stpotetfries/rotgrnnsakfries, salat, lk, tomat, og det tilbehret dere og barna liker. Veldig godt!

Randi Hoftvedt

Randi Hoftvedt

h kom p denne digge suppa

Men vi bruker ofte karbonadedeig istedet

https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/gulasj-med-kyllingkjottdeig/

Sitron- og fennikelsalat med spaghetti og skinkebiff. Litt p slump, m ta s mye som trengs til familien.

Kok spaghetti.

Kutt fennikel, avokado, agurk i biter og ha i en bolle. Finhakk ett fedd hvitlk og ha i bollen. Riv sitronskall fra en sitron, og ha saften fra en sitron i bollen. Ha opp ca 5 ss nytral olje og smak til med salt og pepper. Bland alle ingrediensene.

Salt og pepre skinkebiffen og stek den.

Veldig enkel oppskrift, men frisk og god. 4-ringen min elsker denne retten og kjefter p oss andre om vi tar "for mye" fennikel:)

Kyllinggryte e en favoritt For store sm her i hus :-)

To porsjona:

2 kyllingfilet

1 beger creme frech

Kylling tandori krydder

Ris

Del kyllingen i terninga, steik.

Krydre

Hell over creme frech

Smak til med krydder

Kok ris

Evt lag salat til, kvitlksbaguetta osv.

To enkle,kjappe middager;

-Fiskepudding (stekt) med hollandaisesaus, ris og grnnsaker 😊

-Speltlomper som du fyller med hjemmelaget tsatziki, salat,agurk,tomat, og fiskekaker. Kan ogs bytte ut Speltlomper med spelt-pitabrd 👍😀

Stpotetsuppe er fantastisk godt, enkelt og relativt sundt :)

http://trinesmatblogg.no/2016/01/12/sotpotetsuppe-med-rod-curry-og-kokosmelk/

https://www.strandsofmylife.com/oozy-mushroom-risotto-a-jamie-oliver-30-minute-meal/

http://trinesmatblogg.no/2016/05/24/gronn-kyllingcurry-med-paprika-og-squash/

https://meny.no/oppskrifter/Fisk/Laks/Lakseburger-med-mangosalsa-og-avokadokrem/

http://trinesmatblogg.no/2016/06/21/quinoasalat-med-grillet-paprika-og-fetaost/

http://greenbonanza.com/2014/08/29/linsegryte-med-kokosmelk-koriander-ingefaer/

http://www.salma.no/barnemeny/

https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/skinny-carbonara/#BbcGzbY4MfDvvDP4.97

Kjempegod kyllinggryte

4 kyllingbryst

1 pk bacon

1\2 rdlk

1\2 rd paprika

1\2 brokkoli

1 boks seterrmme

1\2 boks flte

1 ts hot curry paste

1 kylling-buljong terning

Litt kvernet pepper

Skjer kylling og bacon i terninger og stek

- tilsett lk, paprika og brokkoli i biter

- hell i rmme og flte + krydder

- gi et lite oppkok

Serveres som den er, evt. med ris/salat/foccattiabrd

Grnnsakssuppe! Her elsker bde 3 og 6-ringen grnnsakssuppe og spr etter det hver dag!

Stpotetsuppe med kokosmelk og red curry: http://trinesmatblogg.no/2016/01/12/sotpotetsuppe-med-rod-curry-og-kokosmelk/

Spinatpasta!

Du trenger:

1 lk

2-3 fedd hvitlk

8-10 "klumper" med frossen spinat

1 brokkoli

3 dl matflte

3 spiseskjeer creme fraiche

2 pk bacon

2 spiseskjeer smr

Salt og pepper

En halv hnsebuljong

Passelig mengde pasta

Slik gjr du:

Kok pasta som anvist p pakken. Finhakk lk og hvitlk. Fres dette sammen med smr og spinat, til lken blir blank. Hell oppi flte og la det smkoke, mens du sprsteker bacon. Tilsett flten en halv buljong(hns). Ha salt og pepper i etter egen smak. Nr flten har kokt en liten stund, blader du oppi creme fraiche, og rrer inn.

Hell av vannet p pastaen og ha den i en ildfast form. Hell over flteblandingen, og rr godt om. Kok litt brokkoli i er par minutt, og tilsett dette i formen.

Sett formen inn i ovnen p ca 150 grader, og la den st til du har vasket opp gryter og diverse ;) Topp til slutt med det sprstekte baconet, og server gjerne med hvitlksbaguetter ved siden.

Bon apetit! 😊

Denne er himmelsk:

https://www.miasmat.no/drommekylling/

Kan ogs bytte ut kylling med fisk.

Jeg liker lage en vri p helgematen, snn som nachos, taco, kebab osv.

Tacolefser kan jo fylles med hva som helst, og noe jeg serverte p fritidsklubben jeg jobber p var: stekt laks, bakte stpotet-terninger, bakte tomat og lk-terninger, guacamole, mangobiter, toppet med nskelig dressing, vi brukte hollandaise saus :-)

Samme med pitabrd. Det er s godt fylle det med stekt reindyrskav, salat, nskelige grnnsaker, gjerne sopp og lk stekt i panna, og masse deilig tyttebr-rmme :-)

Og nachos, som er min favorittmat! En ny vri er bruke cheddarost opp nachosen i bunnen, steke pulled pork kjtt og blande med BBQ-saus, legge det p toppen sammen med jalapeo, og servere med det man mtte like, gjerne mango/avokado-salsa med koriander.

Med denne maten blir hverdagen en fest :D

Hei :) Dere burde teste ut laksewrap! Veldig lettvint!

Laksefileer skret i terninger stekt i teriyakisaus. Jeg bruker kremost (krydder, paprika, urter, velg selv) til smre p wrapen, fr jeg legger p salat, agurk, stpaprika, avokado eller guacamole, vrlk og eventuelt andre grnnsaker (og s klart laksen). En dsj med rmme p toppen - og vips! Tidenes beste middag :)

Heksegryte!

400g karbonadedeig

100g ukokte pastaskruer

3 mellomstore gulrtter

1 boks tomatpure

1 boks hakkede tomater (gjerne med basilikum og oregano)

Ketchup

Salt og pepper

-Kok pasta etter anvisning p pakken

-Brun karbonadedeig i en kasserolle

-Tilsett tomatpure, hakkede tomater og ketchup til gryterettkonsistens (ikke s blt at det blir suppe, men det skal ikke vre trrt)

-Smak til med salt, pepper og eventuelt andre krydder du synes passer inn

-Skrell gulrttene og bruk ostehvel eller tilsvarende til lage tynne skiver (foodprosessorer har ofte en funksjon for dette)

-Bland gulrtter og pastaskruer inn i gryteretten

-Vi serverer med dampede poteter til, men brd og en enkel salat er ogs godt!

Litt uten om tema men har lurt p dette veldig lenge...

Hva skjedde med podcasten gjesterommet? Den ble en br slutt 24 mai i r. Kommer denne fantastiske podden tilbake eller er den historie? Har ventet p ny pod i flere mneder...😫😅har jeg ventet for gjeves?

(Gjerne svar i snapstory om mange har lurt p dette)

En litt annerledes taco:

Stek kjttdeig sammen med paprika, lk og mais. Bruk litt mer tacokrydder enn du bruker til vanlig taco og tilsett en boks Creme Fraiche i stedet for vann. Spises i pitabrd sammen med revet ost, agurk og hjemmelaget hvitlksdressing (dressing laget av hvitlk, majones, rmme, salt og pepper). Lag gjerne pitabrdene selv!👍🏼

Lefsepizza. (Her slenger du p det du har, veldig godt med vegetar, eks paparika, brokkoli, mais, lk, krydder, ketchup, topper med ost, slenger den i ovnen). Tar null og niks tilberede, og er insaine godt!

Stekte nudler. (Fres det du nsker av grnnsaker i olje, og ha oppi kokte nudler -alt av pasta kan brukes).

Hei, denne er virkelig en slager hjemme hos oss! Laks og rotgrnnsaker i langpanne. Den er enkel, liten oppvask, relativt sunn og veldig god!

frutimian.no/2015/09/08/laks-og-rotgronnsaker-i-langpanne/

Ps. Anbefaler forresten steke grnnsakene litt lengre enn det str i oppskriften, de kan fort bli litt for harde uten. ;)

Verdens beste pestogryte!

Du trenger:

1 kyllingfilet per person (kan ta flere om man nsker mer kylling)

(Bacon om man har lyst)

Grnnsaker etter nske (Jeg har testet gulrot, rdlk, blomkl og brokkoli, men her er det bare vre kreativ eller rydde grnnsaksskuffa)

Hjemmelaget hvitsaus

Pesto etter smak

(1-2 fedd hvitlk om man vil)

Salt og pepper etter smak

Ris

Evt rundstykker/hvitlksbrd ol

Stek kyllingen og eventuelt baconet, stek ogs grnnsakene og eventuelt hvitlken litt. Lag en litt tykk hvitsaus som du smaker til med pesto fr du heller kylling og grnnsaker i og kok til nsket tyggemotstand p grnnsaken. Server med ris og eventuelt rundstykker/hvitlksbrd.

(Man blir himla kreativ i matveien av vre student og ikke er s glad i frossenpizza, s denne er egenkomponert)

https://coop.no/extra/tid--penger/thai-kyllingfilet-i-ovn/?utm_source=facebook&utm_campaign=extracm&utm_medium=content

Denne er supergod! Med litt mindre curry, s blir den mer barnevennlig 😉

Deilig kyllinggryte med ris!

1 stor paprika

1 purre

2 fedd hvitlk

1 chili

400 gram kyllingfillet

100 gram hamburgerrygg (plegg)

1 boks lett creme fraise

3 dl vann

Fres grnnsakene og hamburgerryggen sammen er par minutter. Ta grnnsakene og hamburgerryggen over i noe annet, og ta kyllingfillet (strimlet) over i pannen. Stek til kyllingen er nesten gjennomstekt, og ha oppi grnnsakene og hamburgerryggen igjen. Hell oppi boksen med creme fraise og 3 dl vann. Kok 10 minutt. Serveres med ris og salat hjemme hos oss :-)

Bare snn Utfra Snapchat da.. mensen sex! DIGG 😊

Lakseform :)

Fyll en ildfast form med ferdig kokt fullkornpasta, r laks i biter, stekt sopp og purre, gulrot og paprika i sm biter. Fordel en boks med creme fraice over det hele, rr alt sammen i formen og avslutt med revet ost p toppen. Krydre underveis med salt og pepper og eventuelt hvitlkskrydder :)

Det gr ogs an bruke andre typer fisk!

En av hverdagsfavorittene her i huset er ovnsbakt laks med poteter stekt i (meieri)smr, kokte grnnsaker og remulade til 😊 Jeg vil tro at retten blir enda med hjemmelaget remulade, men Mills sin ekte remulade gjr susen i en travel hverdag. Bde lille frkna p 3 og oss voksne elsker denne retten, og det beste av alt er at den er enkel variere og rask lage 🙌🏻

Kylling curry - gryte! Her er det uendelig med alternativer, s lenge basen er der!

2 bokser kokosmelk

1 boks creme fresh

3-5 Ts rd curry paste

Paprikapulver

Hvitlkspulver

Karripulver

(Tar bare et passe dryss av krydder, litt opp til den enkelte hvor mye man nsker)

Kok opp dette og tilsett hva enn man mtte nske. Vi liker bruke kyllingstrimler, brokkoli, paprika, gulrtter og lk. For vegetarvariant pleier vi bytte ut kylling med kikerter! Denne gryta er en gyllen mulighet til f i seg masse grnnsaker og kan varieres i det uendelige. Serveres med ris til.

Indisk kyllingsuppe med eple , ingefr og chili. Fra Trines matblogg, kjempe god .

Her er en av mine hverdagsfavoritter! Sunt, utrolig godt og tar kort tid lage :)

Grnnsakssuppe med rkte kjttplser og hjemmelagde grove scones :)

Sett ovnen p 200grader over-under-varme.

Scones:

220 g hvetemel

220 g byggmel

1 ss bakepulver

1 ts salt

2 ss sukker

4 ss rapsolje

3 dl melk

Bland sammen de trre ingrediensene og kna inn olje og melk til en fast deig. Hvis den blir for blt kan du bare tilsette litt mer mel. Del deigen i to og form de til to runde boller (2-3 cm tykke). Legg de p et stekebrett med bakepapir og del begge bollene i 4 "kakestykker" (nesten helt igjennom). Stek de midt i ovnen i 15-20 min.

Suppe:

1,5 l vann

2 stk grnnsaksbuljongterninger

3-4 gulertter

2 vrlk

1/2 liten klrot

Halv brokkoli

Halv blomkl

4 rkte kjttplser

Kok opp buljongvannet og tilsett de oppkuttede grnnsakene. Smak til med salt og pepper.I mens dette koker kan du kutte opp de rkte kjttplsene og steke de med smr, salt og pepper. Nr suppen er ferdig tilsetter du plsene og server :)

En klassiker her i huset er "plsewok". Ikke nyskapende, men rask, enkel og mettende.

1. kok opp fullkornsmakaroni

2. Stek plsebiter, paprika, lk, brokkoli, spinat i godt smr.

3. Kjr p med litt pepper, og evt annet krydder.

Ei litta klatt med rmme p si, og thats it. :P

1)Laks...stekes i panne p medium temp. Ha p noen drper soyasaus fr eller rett etter laksen er lagt i panna. Legg bunter av brokkoli og gulrtter i kanten av panna.

Serveres med ris og evt saus fks surst eller sweet chili. Superenkelt og alltid en favoritt hos mitt kresne barn.

2)Torsk...hakket lk og hvitlk surres i kjele. Ha deretter i 1 ss tomatpur,1 boks hermetiske tomater (muuti er best), 1 buljongterning og noen dl vann. Putre i noen minutter. Ha i en dsj sukker mot slutten av koketiden. Legg biter av torsk i sausen og la bli gjennomvarm.

Serveres med valgfritt tilbehr fks potetmos eller ris.

Nb! Jo lenger sausen putrer, jo bedre blir den 😊

3) Wraps...biter av laks evt kylling stekes i panne, krydre m 1/2 pose tacokrydder, evt uten

Skjr opp valgfrie grnnsaker som fks spinat/grnnkl/salat/agurk/lk/avocado/

tomat. Danderes i grove wraps. Creme fraiche som dressing evt chunky salsa.

Vel bekomme😁

Svinegryte er snaddert og enkelt.

Til 4 porsjoner trenger du:

En pakke toro bearnaise (basen i gryta)

T-skje grillkrydder

2_3 spise skje med Tomatpur

500 gram svinestrimler eller filet om man vil skjre opp selv.

En-to fedd hvitlk

En paprika

En liten pakke flte

En gullk

To-tre champingjong

Salt og pepper

Man lager bruner frst gul lk.

S lager man bearnaise fr man har oppi flte, paprika, champingjong, grillkrydder og Tomatpur.

S steker man svinekjtt og har dette oppi gryta. La det sm koke i 30 min (ha i litt vann om den virker tykk)

Server med Potetmos, salat og rundstykker

Vi har den siste tiden blitt veldig flinke til prve noe nytt.

Den nyeste p menyen er colamarinert bbq kylling. Veldig enkelt og supergodt.

Legg kyllingklubber i en kjele. Dekk med cola og ha i noen hvitlksfedd.

Kok til kyllingen faller av beina.

Legg de p et stekebrett/ildfastform.

Smr de rikelig inn med din favoritt bbq saus.

Stek de i oven p 200 grader i ca 20 min.

Server med ris,pommes frites,salat eller kanskje bare chips/potetgull?

Alternativ til fredagstacoen? Hva med enkel tacosuppe? Ta en pose meksikansk tomatsuppe og krydre med 1,5 pose tacokrydder, tilsett mais og bnner f.eks. Nr suppen serveres ha p knust nacho chips, ost og rmme.

Andre oppskrifter vi pleier bruker er:

https://www.godt.no/#!/oppskrift/1984/enkel-kyllingcurry (litt sterk)

https://www.godt.no/#!/oppskrift/2081/mats-moeller-daehlis-favoritt-kyllingpasta-med-chorizo-og-brokkoli (litt sterk)

https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kylling-og-fjarkre/ovnsbakt-kyllingfilet-med-asiatisk-fltesaus

https://coop.no/extra/tid--penger/kylling-med-creme-fraiche-i-panne/

For en genial id! Selv her hvor vi bare er to voksne gr det ofte i loop med middagene! Men en slager her er denne blomklsuppa: http://trinesmatblogg.no/2013/08/08/blomkalsuppe-med-purre-og-sprostekt-bacon/

Den er skikkelig snadder, og bacon kan godt byttes ut med chorizo! Pleier servere suppa med denne focacciaen: http://trinesmatblogg.no/2012/11/06/foccacia-med-urteolje-og-maldonsalt/

Jeg pleier lage en langpanne, og nr den er stekt deler jeg den i 4 deler, som jeg fryser en og en! Da er det enkelt ta opp fra frysa, tine og bare varme de i 3-4 min p 175 fr servering. Nesten som nybakt!

En annen ting vi ogs er glade i er gresk kremet kylling- og pastasalat:

1 beger lettrmme

1 beger creme fraiche (eller kesam)

2 poser gresk dressingmix (sm grnne poser fra knorr)

2 kyllingfilet

250g pasta

1/2 pk bacon

Pinjekjerner

Mais

Vrlk

Paprika

Bland dressingmix sammen med rmme og creme fraiche i en stor bolle. Ha i stekt kylling, stekt bacon og kokt pasta. Ha i grnnsakene du liker (jeg har listet opp det vi bruker). Bland sammen og la st i kjleskap i 1-2 timer fr servering. Serveres gjerne med godt brd (f.eks. focacciaen over).

Vi har litt snn.. "fader, lenge siden vi har spist fisk n!" Da tyr vi ofte til en f(R)isk lakserett. R god!

Laks med revet sitronskall, olje, maldonsalt og sitronsaft i ovnen.

Salat:

Skjr hjertesalat, grnt eple og avokado i passende sm biter, og fetaost(vi bruker den lille posjonspakken med soltrka tomat). Blander sammen med litt sitronsaft og olja fra fetan.

Evt ris ved siden av!!

R godt og friskt!!!! Nam nam nam

Vi har tatt inspirasjon fra en rett p godfisk.no

Detta her er jo et fenomen uten like; 80+1 kommentarer n...more cumin' im sure! resepter er greia? ja!

Det er jammen umulig for meg relatere til den kulinariske reisa da jeg fortsatt bare lever p spagetti...

det er lenge siden kjent p detta vre utenfor; mens folket smatter over god middag i sine varme hjem..tusler jeg i hstnatten utenfor o ser inn p den fine familien. I min hnd holder jeg en plse med lompe mens hrer p 'unbreak my heart' av Toni Braxton.

jeg er p min egen reise

p lompe turne'

vandrende melankolia

etter mitt eget resept

p livet o snn.

Hjemmelaga lasagne

225 grader

Kjttsaus:

1pk kjttdeig (400g)

1 lk finhakket

2 fedd hvitlk

Gulrtter (et par, tre stk) finhakket

Stangselleri (s mye du vil, men husk de smaker mye) finhakket

1 boks hermetiske tomater

2 ss tomatpur

1 ss friske urter (evt trket) gjerne basilikum/oregano

1dl vann

Brun kjttdeig og ha i grnnsakene (lk, gulrtter, stangselleri og hvitlk) og stek til de er myke. Ha deretter i tomatene, pureen, urtene og vann. Jeg pleier ta litt vann i hermetikkboksen for f med siste rest av tomatene. La sausen smkoke til du er ferdig med ostesaus. (PS: har du god tid kan denne gjerne lages i god tid fr. Kjttsausen blir bedre og bedre jo lengre den kan st)

Ostesaus:

2 ss smr

3 ss hvetemel

6 dl melk

5 ss revet parmesan eller annen hvit ost

1ts salt

1/2 ts malt hvit pepper

1/2 ts revet muskatntt

Smelt smr og bland inn hvetemel. Spe med melk og la sausen koke i ca 10 minutter. Den skal bli forholdsvis tykk. Ha i ost og smak til med krydder.

Nr begge sausene er klare s legges de lagvis sammen med pastaplater i en ildfast form. Topp med revet ost.

Stek i 35-40 minutter.

Denne er utrolig god med en klatt rmme til slutt :) Enkel oppskrift, og den er minst like god som lunsj dagen etter!

https://spiselandslaget.com/2016/09/20/pottit-med-kikerter-feta-krydder-og-spinat/

En sunn og god fiskerett som vi bruker mye er flgende:

Torskefilet (700-1200g)

1 purrelk

1 lk

5-6 store tomater (gjerne type klase/plomme)

1 boks philadelfia ost (vi bruker familiepakning)

Gastromat-krydder (kan ha bare salt og pepper, da det krydderet bestr av usunt natriumglutamat)

Kutt opp purrelk og lk i strimler, legg dette i bunnen av en ildfast form. Ha krydder over. Kutt torsken i passende biter og legg opp grnnsakene. Krydre litt igjen. Kutt opp tomater i skiver og legg dette opp fisken. Krydre litt igjen. Deretter toppes det hele med philadelfia-ost p toppen, vi bruker en hel boks.

Stekes deretter midt i ovnen p ca 210 grader i 35-40 minutter.

Nytes godt med potet, evt brokkoli og hva man nsker til☺️

Hjemmelaget ostesaus med kokte pastaskruer, brokkoli, plsebiter, blomkl i ildfastform gratinert med ost. Slager til ungene.

Kjttsaus i ildfastform med "lokk" med potetmos & parmesan p toppen. Gratineres til osten er ferdig

Et tips til alle er bruke italiensk tomatpure eller hermetiske tomater til matlaging. Jeg bruker mutti sine. Litt dyrere enn billigvarianten men veeeldig mye bedre!

- Wok. Skjr opp nsket kjtt og grnnsaker. Alle plukker nsket mengde/type grnnsaker p sin tallerk + en pose saus (f.eks fra Blue Dragon) og peker seg ut en nsket mengde kjtt som gr rett i panna. Etter litt hives grnnsakene i og til slutt sausen for varmes. Kan ha ris eller nudler p siden. Alle fr alts sin porsjon med det de ville ha lyst p og fr bestemme selv. 😉 Eventuelt kan det lages n stor batch som hele familien deler p.

- Appelsinkylling. Steik kyllingfileter og klem en halv appelsin over hver filet underveis. Server med grnnsaker, ris/potet og eventuelt en saus.

- Fiskeboller i karrisaus (hvit saus med karri). Kok hvit saus og ha i karri. Kok fiskebollene i sausen og poteter/grnnsaker p siden.

Ein enkel og grei fiskeburger med valgfri fisk og friske grnsaker p sio😋 eg synst da e best med grove burgerbrd og👌

Kom over denne og har laget den tre ganger p et par uker n. Helt dilla! http://trinesmatblogg.no/2012/10/01/laks-med-kremet-spinat-og-feta/

Karrigryte med kylling

Bruner 1/2 lk og to hvitlksfedd som jeg steker kyllingen i. (Ca 400 gram kylling) Krydrer med karri, salt og pepper. Tar den ut, steker grnnsakene (bruker ca en halv pose wokgrnnsaker + en boks mais + en boks vannkastanjer). Samme krydder. Nr de er ferdig hiver jeg alt i samme gryte sammen med en liten boks kremflte, en goood dsj rmme, creme fraiche og en del mer karri. Lar det surre ca fem minutter. Koker ris til.

ok. gr detta over 100 kommentarer s skal jeg vippse redd barna 50kr. Fkkit; nr s mye engasjement fler jeg atte det ikke m vre forgjeves for oss alle; spesielt de som faktisk savner mat s da passer Redd Barna bra..takk for innlegg sier jeg o de sultne isfall. Peace out pillygrims!

Du er n god, S :-) Her har du bloggen min da, du fr litt av alt. N er det middag det handler om, men jeg hper jeg klarte f mange til engasjere seg da jeg skrev for Rde Kors for noen uker siden. Jeg vippser - og det hper jeg flere gjr! Takk for at du setter ting i perspektiv. Og skulle du bli lei av Toni Braxton, m du sjekke ut "Rain down on me" av Thomas Dybdahl. Den har jeg snufset mye til de siste ukene <3

Jeg kjenner meg s godt igjen i det du skriver - det er noe med de vante, trofaste mltidene som bare funker ;-)

Her i huset har vi testet en ny rett den siste tiden og den slr godt an!

Til hstens kyllingsuppe trenger du;

Kylling (vi bruker kyllingfilet, kan ogs bruke grillet kylling)

Lk

Champignon

Paprika

Gulrot

Matflte (jeg har nettopp oppdaget lett matflte - tips hvis man vil ha en litt sunnere variant!)

Chili (kan slyfes)

Mais (ca en halv boks)

1 teskje karri

Hnsebuljong utblandet med vann

Det jeg synes er greit med denne retten er at om man har en stor stekepanne med hy kant, s er det alt man trenger!

Her kan man sikkert bruke de grnnsakene man vil, men her i huset var denne kombinasjonen en slager!

Mengde er vel og smak og behag, her bruker vi to av alt siden det er 4 personer som spiser :-)

Stek kylling, lk, champignon, paprika og chili sammen. Rasp gulrtter og ha oppi pannen sammen med mais, la det putre et par minutter.

Tilsett vann med hnsebuljong, matflte og karri og la det koke en 15-20 minutter. Her har vi kun brukt yeml p vske, det kommer an p hvor tynn eller tykk man nsker det, men vi bruker en boks matflte og 3-4 dl vann med hnsebuljong :-)

nsker man en litt fyldigere smak, kan man tilsette en spiseskje med creme fraiche eller rmme.

Serveres med rundstykker til - kan og serveres med ris ved siden av, s blir det kyllinggryte i stedet for suppe :-)

Christina Fjell Helleland

Christina Fjell Helleland

Eg er stor fan av middag som lagar seg sjlv i steikeovnen. Ein gjengangar her i huset er:

*skiva poteter

*skiva gulrter

*skiva champignon (her m du ta litt i, dei blir latterlig gode!!)

*gul lk i btar

*hakka kvitlk

*provance-krydder(eller andre urter)

*salt/pepper

*rapsolje

Bland alt i ei langpanne og ha i ovnen p 200grader til det byrjar f litt farge og potetene er mjuke. veldig godt med feks laks eller kylling til, og gr ned p hgkant hos mini❤

Laksepanne!

Purrelk stekes lett i smr. Skal IKKE bli brun. Hiv oppi laks i terninger, stekes maks 5 min. Ha s over et beger med sterrmme som "smelter" i panna(ja dette er ikkeslankemat 😜). Smak til med litt suppebuljong. Dryss over hakket persille til slutt hvis en har. Jeg serverer med stekte potetbter & agurksalat.

Denne oppskriften gir veldig lite oppvask noe som er viktig i en travel hverdag 😊

Min nye oppdagelse som jeg er s giret p akkurat n er Cook-in-bags! Jeg kutter opp valgfri grnnsaker og valgfritt kjtt/fisk og tar oppi en del valgfritt krydder, posen gr i ovnen oppi en ildfast form i tilfelle den skulle lekke. Nr jeg tar den ut bare klipper jeg opp posen og drar den av mens innholdet blir igjen i formen. Jeg har prvd forskjellige marinader og grudde og grnnsaker. Alt funker liksom 😊😊

*krydder mente jeg si, ikke grudde.

Posen jeg bruker er de vanlige som brukes til kalkun.

Scampigryte med ris (Det beste med mltidet er at det som tar tid er koke ris)

- Kokt scampi i fra Rema 1000

- Gul,rd og grn paprika

- 1 hel hvitlk (ikke snn med fedd), eller hvitlk etter smak

- Purrelk

- Cream fresh (valgfritt om man bruker lett eller vanlig)

- Salt og pepper etter behov

Start med skjr opp purre og hvitlk. Fres dette lett i en panne med olje. Ha i strimlet rd, grn og gul paprika og stek den litt. Ha i scampi, cream fresh og krydder.

Kokes p svak varme.

Serveres med scampi :-)

En veldig god fiskerett vi liker her hjemme er laks i fltesaus med tagitelle.

Ta smr i panna, og legg i laksefilletene. Krydre godt p begge sider med et godt fiskekrydder. Stek til det blir en fin skorpe, s snu laksen. Nr laksen har en bra skorpe p begge sider, s hell oppi en boks med flte/matflte. La det koke 5 minutter cirka og vend i purre. Serveres med pasta (tagitelle) og kokt gulrot/brokkoli.

Tre oppskrifter vi hadde ofte tidligere i huset og som jeg savner.

Kjttboller i sellerisaus

Medisterfarse etter nsket mengde

Sellerihode

Buljong

Del sellerihodet i biter. Kok opp vann og buljong - legg selleribitene opp i. Lag deretter boller av medisterfarse med spiseskjeer. Ha de i buljongen og kok til de er ferdige. Lag jevning til saus (gjerne med vann og mel, som ristes i et jevneglass) - ha i sukkerkulr. Kok poteter til.

Plserett

1 pakke rkte kjttplser

1 pakke frosne grnnsaker - gulrot, blomkl, bnner

1 boks rmme

Frisk dill

Stek kjttplsene slik at de blir brune p hver side. Ha de i en gryte - ta opp i rmme (vi bruker lettrmme) og litt vann s rmmen blir litt mer flytende saus. Kok opp - ikke la det fosskoke. Ha opp i dillen. Kok poteter til serveres med.

Fylt klhode (en enklere variant av klruletter)

Klhode

Medisterfarse (ca 1 kg)

Hvit saus

Del klen i 4 og kok den s den blir forvellet/kokt. Ha form hvor du frst legger kl deretter legger du i farse og deretter kl p toppen igjen. Jeg setter den i mikroen p ca. 20-25 minutter - det som er viktig sjekke er at farsen er blitt gjennomkokt - men man kan ogs ha den i stekeovnen p ca. 1 time (tror det er p 200 grader). Lag hvit saus og kok poteter -og server dette ved siden av.

thanks lady; 50 til kidsa done...Vippsa til 10328; mat til alle. rain down on me...

Don't hold back

I know it's not easy

Everyone gets a little scared

But time will heal even a heart of steel

So don't try to run

- denne tekst sponset av S -

Enkel og sunn thai: kjr lk, hvitlk, ingefr og chilli med stekeolje til pure i blenderen. Strimler av kyllingfilet krydres med curry og stekes i denne blandingen i gryten til kyllingen er gjennomstekt. Hell p to eller flere bokser vanlig, lett eller blanding av kokosmelk. La koke litt. Ta Sukkererter, paprika, sopp og annet du mtte like i gryten og la koke til paprikaen er litt mykere. Ta litt soyasaus og smak til. Godt, enkelt og sunt :-)

https://www.godt.no/#!/oppskrift/676/kremet-pasta-med-kylling-og-hvitloek Dette har jeg i uka nr det er litt ekstra kos. Like god uten bacon 😊

Linda Ciriaco

Linda Ciriaco

Jeg ser du allerede har ftt mange oppskrifter p laks, men vil gjerne legge til min ogs 😊.

Laks med fetaostfyll + spaghetti med pesto

Du trenger:

5 fileter laks, uten skinn

1 apetina classic fetaost (den som kommer uten marinade og i et helt stykke)

Litt melk

Rdlk

Oliven

Sitronpepper

Fremgangsmte:

Ha fetaosten i en skl, mos med en gaffel, tilsett litt melk til du har konsistensen til en tjukk grt. Den skal ikke renne. Finhakk rdlk og oliven og ha i fetaosten. Bland det sammen. Ha laksen i en ildfast form. Lag et dypt snitt i hver filet og fyll med fetaostblandingen. Dryss sitronpepper over, stek i ovnen p 180 grader i ca 12-14 min.

Pesto:

1 hel bunt basilikum

En neve ferskrevet Parmesanost

1 pose pinjekjerner

2 fedd hvitlk

Olivenolje

Salt

Pepper

Sitron (p flaske)

Ha pinjekjerner og hvitlksfedd i en blender, kjr til blandingen er jevnt kuttet. Ta alle bladene fra basilikumsbunten, obs at du ikke fr med s mye stilk, og ha i blenderen sammen med parmesanen, kjr. Tilsett en god slump olivenolje (0,5-1 dl) og kjr blandingen til den er jevn,men fremdeles relativt tykk,den er best nr den ikke renner. Dryss over litt salt og pepper, og tilsett en dsj sitron. Bland noen gode spiseskjeer pesto med kokt spaghetti. Helt nydelig til laksen, og min 3-ring fr aldri nok av mammas pasta med pesto 😊.

Denne retten er veldig god med en tomatsalat ved siden av ogs 😊

Den nye favoritt retten her i huset str nok p menyen hos dere allerede, for det er den hele FANTASTISKE kylling retten du delte oppskriften p for en stund tilbake. Sikker p at bde mann og barn kunne spist mutterns fugl i form flere ganger i uka. Hadde den faktisk i dag, og jeg fikk sneket unna en liten porsjon som jeg skal kooooose meg med til lunch i morgen👏🏻😍

Vettu? Mannen min er utdannet Gourm Kokk, dvs HAN str for all maten som regel, MEN eg har kan lage ungenes favoritt og den m du lre deg lage! Finnes ikkje vanskelig! Den er sikkert sunn, men det tenkte eg ikkje p da eg komponerte denne, men hvis du liker stekt kylling, pesto, pinje og en himmelsk salat s M du prve!

Orker ikkje skrive hele oppskrifta inn her, men hvis du ikkje har noe i mot g inn p bloggen min s finner du hele oppskrifta p ALT her p denne linken:

http://vibbedille.blogg.no/1485019883_kylling_med_pesto__en.html

Eg er SIKKER p at begge ungene og Peter hadde elska dette en koselig lrdag :) Bon Appetit! KOS DERE!

Vibbedille :)

Vi(jeg og ungene) elsker hjemmelaga blomklsuppe !

1. Del opp 2 blomkl, kok halvveis mre i buljongvann

2. Smelt smr, ca.2ss, stek lk(1 hel)og hvitlk(1-2 fedd)blank i smret

3. Ha oppi mel, ca. 2 ss; spe ut med buljongvannet +melk/flte etter eget nske

4. Kok i minst 10 min. slik at melsmaken blir borte

5. Ha oppi blomklen og kok i et par minutter til, slik at blomklen blir mr

Du kan velge mose alt med stavmikser til slutt for en glatt suppe, eller la det vre, kommer ann p hva man liker😉

Server med stekte baconbiter, kutta vrlk og brd/rundstykker.

"sopihop"

Sett stekeovnen p ca 180%

Kok makaroni som anvist p pakken.

Kutt opp lk, bacon, plse/ kylling/skinke( hva du en nsker)

Stek p panne.

Lag hvit saus, og ha oppi ca 1-2 ss revet hvitost.

Smak til med valgfritt krydder ( her bruker jeg ofte chili krydder, salt, pepper og hvitlk pulver)

Bland sammen alt, og ha det over i en ildfast form. Str over med revet ost.

Ha formen s i ovnen, ca 15 min.

Server med salat og baguetter

Pulled pork quesedillas med ris og spinatsalat

2 pk pulled pork

500 gr revet ost

ris etter antall personer

2 pk quesedilla krydder

2 pk ferske tacolefser

1 stor pakke vasket spinat

1 agurk

1 paprika

1 boks mais

1 bunt vrlk

1 boks rmme

Salsa

til 5 personer bruker jeg 2 pakker pulled pork i valgfri smak ( her kan man selvsagt bruke pulled turkey eller andre versjoner av kjtt ogs)

Varmer og river opp kjttet i henhold til bruksanvisningen p pakken.

Mens disse godgjr seg i ovnen koker jeg ris, bruker da jasminris, og siden vi er karbohorer her i familien lager vi dobbel porsjon :)

Legg tacolefser p stekebrett og legg p litt revet ost,

Bland i quesedillakrydderet i den ferdig revede pulled pork'en og legg dette opp lefsene. Ta p rikelig med ost og legg en tacolefse p toppen igjen slik at du fr en "sandwich". Stekes i ovnen p 220 grader i ca 10 min s osten smelter. Ta ut av ovnen og kutt lefsene opp i 4 stykker.

Serveres med nykokt ris, spinatsalat, en dsj rmme og salsa, vel bekomme :)

Supersunn og veldig enkel middag, tar toppen 10 min

Stek kyllingfilet i litt olje og krydre etter smak ( Jeg liker best pepper, hvitlk og kyllingkrydder)

Lag en enkel spinatsalat med agurk, paprika, vrlk og avokado

Serveres med en stor spiseskje cottage cheese, enkel favoritt her i huset, selv til kidsa :)

Nr vi ikke har noen middag planlagt blir det alltid en grateng (hvit saus, kjtt eller fisk og grnnsaker toppet med ost) eller en gryte med grnnsaker, kjtt, kokosmelk og hakkede tomater. Krydre som du vil :)

En sunn favoritt hos oss er torsk med stpotetmos og tomatsalat. Masse gode smaker.

- Stek nsket mengde torsk i ovnen p 200 grader i 15-20 minutter.

- Skrell og kutt nsket mengde stpotet. Kokes mre. Nr de er mre nok tmmer du av vannet. Mos poteten fr du tilsetter hvitlk, limesaft og salt. Smak til. Til to store stpoteter bruker vi ca en halv lime og 1-1,5 hvitlksfedd. Til slutt moser du alt sammen.

- Del nsket mengde cherrytomater i to eller fire biter(avhenger av strl). Kutt derretter opp rdlk i sm biter. Vi bruker en halv stor rd lk til 2 pers. Legg tomatene og lken i en skl og tilsett salt, pepper, en dsj olivenolje og balsamico(kan slyfes).

Alle vi har introdusert retten for elsker den! S enkel, men ogs s god 🙌

En til! Laks med fullkornspasta og mangosalat.

- Stek laks i ovnen.

- Kok opp fullkornspasta.

- Kutt opp n mango og to avokadoer i terninger. Finhakk en halv chilli og en nevne koriander, og bland det sammen med mango og avocado.

Server med en liten dsj rmme 👌

Jeg slr et slag for hjemmelaget fiskegrateng. Trekk fisken, lag litt tjukk hvit saus, tilsett en god slump revet muskatntt, kok makaroni,bland alt. Skill et par tre egg, bland eggeplommene i den hvite sausen. Visp eggenhvitene stive og rr forsiktig inn i rrsten. Hell alt oppi en ildfast form, dryss over et godt lag med strkavring eller brdrasp og stek i ovnen p 225 grader i en 45 minutters tid. Serveres med kokte poteter, masse finrevet gulrot og smelta smr. Eller en enklere variant, flg fremgangsmten fram til der du skal tilsette eggene. Server det rett fra kjelen. Ogs fantastisk godt. Eller hjemmelaget lapskaus med de grnnsakene dere har lyst til bruke og med nsket kjtt. Jeg er ogs veldig glad i farsikl. Samme som klruletter, gidder bare ikke pakke farsen inn i klen, men legger det lagvis som frikl. Serveres med poteter og brun saus.

Jeg hadde ogs middagsmeny da jeg hadde de samboer. Ble lei av finne opp kruttet hver dag.

Speltlompepizza! Enklere blir det fsktisk ikke, og supersunt! Alle kan velge selv hva du vil ha pp, ost, kjtt, squash, ananas, mais? Hva man liker!

Ellers s er fiskeboller i hvitsaus supergodt, spesielt den fra bjellands :)

Stufed chicken, skjr et dypt kutt i fileten, fyll med f eks. Rdlk, ost, brokkoli og bak i ovnen!

Laks i creme fraiche er kanskje ikke supersunt, men fyy s godt det er!

600 g laks

2 sssoyasaus

1 tssitronpepper

1 ssMeierismr

1 bege Crme Frache 18 %

Pleier servere enkelt med brokkoli og asparges :)

KREMET FISKESUPPE

2 stk gulrot i biter

7 dl fiskebuljong

2 dl melk

2 dl flte

Laks

2 ss hvetemel

Erter

Blomkl

Gulrot

Salt og pepper

Bittelitt finhakket hvitlksfedd

Kok opp buljong, og kok gulrttene oppi. Bland mel og melk p forhnd og ha oppi. Smkoke 5-7 min. Legg fisk og erter oppi og la trekke. Salt og pepper.

Mini-tapas? Jeg pleier ta litt foccacia, aioli, spekeskinke, melon, fyllt sopp, stekt asparges og noen scampi og tzatziki, KJAPT, og relativt sunt :)

Grnnsaksuppe er vanvittig godt og sunt, metter lenge og kan varieres etter hvilke grnnsaker dere liker :)

Som tilbehr til omtrent slt synes jeg fyllt sopp er kjempegodt!

Vi elsker denne lakseretten. Den er lettvint og lager seg selv 😊

Oppskrift: lapskausblanding og buljong i en langpanne. Fres laks litt p pannen, s den fr stekeskorpe. Legg s laksen opp lapskausblandingen og hiv det i steikeovnen til laksen er ferdig. Vipps middag 😊

Glemte meg 🙈

Det skal vre en boks rmme i lakseformen ogs.

Giniling Guisado

? 400 g kjttdeig

? 3 ss olivenolje

? 450 g jasminris

? 2 bter hvitlk

? 1 stk lk

? 1 stk tomat

? 1 stk gulrot

? 1⁄2 stk grnn paprika

? 1⁄2 stk rd paprika

? 2 stk potet

? 1 dl vann

? 3 ss soyasaus

? 1 ss fiskesaus (asiatisk)

? 1 ts salt

En boks hermetiske erter :D

Stek kjttdeig og legg til side. Kok risen som anvist p pakken. Kutt skrellede grnnsaker i smbiter, fres grnnsakene i litt olje, i ca 2 min. tilsett s kjttdeig, vann, soyasaus og fiske saus. Senk varmen, legg p lok og la det trekke til poteten er mre. Smak til med salt og pepper.

server med ris og hv.brd ved siden av.

Denne er blitt en fast slager i heime. NYDELIG!! Og som regel har man indegriensene i skapene fra fr av.

Hres litt skummel ut med disse fiskesausene men er kjempe god!!

Bon appetit!

omg, rettelse: Serveres med RIS ;) (og ikke scampi som jeg skreiv over her til slutt)

Dinne thaigryta fr matprat er himmelsk😍

https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/thaigryte-med-strimlet-svinekjott/

Super enkel og rask fiskeburger:

Salma lakseburger

Soyasaus

Aioli

Mango

Lk

Koriander

Olivenolje

Salt

Chili

Salat

Brioche hamburger brd

Slil gjr du:

Stek Salmaburgeren som det str p pakken. Ta gjerne litt salt og/eller soyasaus p burgeren fr steking.

Lag mango salsa: hakk opp mango, lk og koriander. Tilsett chilli, salt og olivenolje etter smak.

Server burgeren med aioli, mango salsa og salat.

Tar toppen 10 min lage.

Verdens enkleste middag...

Kjpe grnnsaks spaghetti. Kjp hjertefiskekaker. En pakke med ferdig pesto, en boks med mat flte.

Kok spaghetti. Varm fiskekakene i ovnen.

Lag pesto saus av blande mat flte med flere skjeer pesto. Varm den p koke plate.

Du kan ha ekstra tilbehr med. Vi liker syltet hvitlk som kan kjpes fra Rema1000, ruccolasalat, pinjekjerner osv.

Ida Lise Kensen

Ida Lise Kensen

Laks/rret/torsk eller annen fiskefilet i form:

Kutt opp grnnsaker som dere/barna liker, feks paprika, purrelk, stangselleri i sm biter og legg i. I bunnen av en ildfast form.

Fyll p med soyasaus til den dekker ca halvveis grnnsakene.

Legg filetene opp, krydre med sitronpepper eller vanlig pepper og en skvis sitronsaft. Dekk med creme fraiche, legg p lokk/folie og sett i ovnen p ca 200 grader i 20-30 min.

Kok ris til. Veldig enkelt og veldig godt:)

Ida Lise Jensen

Ida Lise Jensen

Jensen heter jeg, ikke kensen😌

M bare slenge med en enkel rett til jeg alts☺️ Nemlig laks med dill☺️

4 laksefileter

1/2 Sitron

3-4 ts grov sennep

2-3 ss rapsolje

Fersk dill

Litt salt

Skvis saften av en liten halv sitron, dette blandes med olje og grov sennep. S klipper vi av/kutter opp omtrent en hel fersk dill og har oppi. Blandingen has opp laksen og s stekes dette midt i ovnen p 200 grader i ca 30 min. Serveres med potet og grnnsaker. Nammi☺️

Har en NYDELIG lrdagsmiddag/kvelds oppskrift! Hres kanskje ikke kjempegodt ut men jeg anbefaler deg prve :-)

Skrell og skjr opp poteter, gulrtter, klrabi i terninger. Kutt opp litt purrelk og hvitlk. Stek biffstrimler. Bland alt sammen og fordel i porsjoner i aluminiumsfolie. Ha og litt smr i folien. Pakk den sammen og stek i ovn til grnnsakene er mre. Kan fort g 3kvarter-1time. Nr det er ferdig blander du inn kryddersmr og hvitlksmr, og en god dsj rmme. Rr om og nyt!! :D

Her er det bare fantasien som stopper for hvilke grnnsaker du kan bruke.

1.Kutt opp nskede grnnsaker til salat

2.Varm pitabrd i ovnen

3.Fres Halloumi i biter i panna

4.Server med tzatziki, og nyt! :)

Du vil ikke angre p prve halloumi hvis du ikke har gjort det fr. Enkelt,godt, sunt og tilogmed vegetarisk!

Jeg har to pastaretter jeg nsker dele. Den ene er tortelini med bacon og tomat. Stek bacon og tomat mens du koker tortelinien. Bland alt sammen og krydre med krydder du liker. (Vi bruker av og til sopp og ruccola i ogs!)Vi bruker ginseng krydder fra tasmania sammen med basilikum- og chiliolje:)

Den andre er en pastarett en venninne introduserte meg for. Kok pasta, og stek kyllingfilet, bland sammen med creme fraiche og smak til med sweet chili saus:) kan serveres med blomkl, brokoli eller kanskje paprika??

Fylte paprika med couscous og lammekjttdeig.

Stek lk/hvitlk og lammekjttdeig i panne. Kok couscous som anvist p pakken. Bland lammekjtt og couscous sammen med biter av fetaost, rosiner og noen paprikabiter. Fyll dette oppi nsket antall paprika. Stekes p 20-30 min p 200 grader og server. Voila!

Hjemmelagde vrruller som kan varieres med kylling/kjttdeig og de grnnsaker man liker. Og nudler da. Her serveres det med ris og salat som regel men hender vi varierer tilbehret. Og s pleier vi lage mange p engang og fylle opp fryseren.

Enkel laks/rret-panne!

Har ingen ml p hvor mye som trenges av hver ingrediens, har bare laget p slump, alt etter hvor mange som spiser. Men snn ca en pk flte p 4 fiskefileter.

Del gulrtter i staver, kutt purrelk i ringer. Ha litt olje i en stekepanne stek gulrtter purre et par minutter, ikke la di bli brune.

Skjr fisken i i passe biter, og opp i panna med gulrttene og purren. Tilsett 1dl vann, litt salt og pepper og en dsj sitronsaft. La trekke rett under kokepunkt til fisken er gjennomkokt. Tilsett flte la koke opp. Serveres med pasta, poteter eller uansett hva som er nskelig :)

Plsegryte med eple,

lk og karri

Ingrediensar:

1 ss margarin

3 lk

1 dl vann (+ buljong)

1 dl flte

2 ss tomatpur

3-400 g plser (uten skinn)

1 eple

1 ts karri

1 ss hvetemel ved behov

salt, peppar, persille etter smak

Stek lken, og tilsett resten av ingrediensane.

Server med kokt ris.

Rask egenkomponert karri "kyllinggryte":

Kylling, en pose frosne grnnsaker (kjper rema sin med mini gulrtter, aspargersbnner og minimals, eeeeelsker aspargersbnner). Kokosmelk. +fullkornsris hvis en nsker det Vipps. Middag p birdet.

Stek kylling, ta av sett til siden. Stek grnnsaker. Tilsett kyllingen. Ha i kokosmelk + masse herlig krydder som kajanne, karri, salt, pepper, chilipowder. :-) har ei lita ei p 2, og hun liker det. :-) kryder det ikke s sterkt. :-)

Ovnsrett med laks, brokkoli og ostesaus.

Du trenger til 5-6 personer(da er ett par av personene sultne tenringer) :

1 kg laksefilet uten skinn og bein

1 kg fersk brokkoli

8 kokte poteter

3 ts salt

1 ts pepper

Ostesaus:

2-3 store ss smr

4 toppa ss hvetemel

6-7 dl melk(jeg brukte h-melk og da ble sausen ganske tykk)

4 dl revet ost

1 ts salt

1/2 ts pepper

Frst skreller og skjrer du poteter i skiver og legger i bunnen av en smurt ildfast form. Del opp laksen i munnbiter og legg denne opp potetene. Skyll brokkolien og skjr av bukettene og fordel disse opp laksen. (Du kan ogs dele opp stilken p brokkolien om du nsker) Dryss p salt og pepper.

S smelter du smret til ostesausen i en kjele, rrer inn hvetemelet og sper p med melken, mens du rrer til du har en glatt saus. Gi den ett oppkok og la den koke ett par minutter. Ha s i det meste av den revne osten og rr godt. Smak til med salt og pepper.

Dekk ovnsretten med ostesausen og str resten av osten p toppen (Jeg brukte litt ekstra ost da vi er veldig glade i ost).

Stekes p nederste rille i ovnen p 180 grader i ca 25 minutter - til osten er gylden.

Jeg bruker over- og undervarme, ikke varmluft.

(oppskrifta ligger p bloggen min, men jeg liker ikke linke til egne innlegg i anres kommentarfelt, s da ble det klipp og lim inn oppskrifta ;)

Denne er kjempepoppis her i huset

Plsegrateng❤️ Som en fiskegrateng men med plsebiter, hvitsaus og makaroni. Nyyydelig godt

Denne retten likte selv min samboer, som ikke alltid setter pris p min eksperimentering.

Til 4 personer:

4 kyllingfileter (svin kan ogs brukes)

4 ts rd currypaste (litt etter smak og behag, kan reduseres hvis man vil ha en litt mildere smak)

Passe mengde kokosmelk (ca. 1/2 boks)

1 brokkoli

2 gulrtter

salt, pepper

olje til steking

Tilbehr:

Ris

Naanbrd

Rmme

(Salat)

Sett p risen. Del kylling/svin i passe store biter. Kutt opp brokkoli (i bunter) og gulrtter (i terninger) Kyllingen stekes s i olje, pass p at det ikke blir trt, denne skal varmes mer etterp! Tilsett salt og pepper etter smak. Ta kyllingen ut av pannen, stek s brokkoli og gulrtter. Ha i kyllingen, tilsett currypaste og kokosmelk. Ta litt og litt kokosmelk og smak til, s det ikke blir for stt. La putre.

Serveres med Naan-brd og rmme, og en frisk salat om nskelig.

Tror jeg skal lage dette i dag :)

Herregud, jeg glemte jo det viktigste! 2 stk godt modne mangoer, kuttes i terninger og kjres i stavmikseren fr de tilsettes sammen med curry og kokosmelk.

Skriv en ny kommentar

Flg p Facebook