Middagskrisa

Ålreit folkens, jeg har fått en idé – og det beste av alt er at jeg syns den er råbra! 😉

Cheerful young people showered with confetti on a club party.
 

For akkurat nå har Peter og jeg viklet oss inn i trøbbel som vi ikke klarer å komme oss ut av. Jeg sikter til middagskrisa! Vi har rett og slett kjørt oss fast i de samme rettene som vi looper – og nå er vi i ferd med å gå lei.

Det er ikke lenge siden Peter skrev på bloggen sin at barna har begynt å grynte på nesa når vi skal ha taco – så nå må vi faktisk legge hodene våre i bløt for å utvide middagsmenyen i ukene framover.

Det er jo både utrolig og ganske flaut, for butikkene bugner over av ferske råvarer og alskens ingredienser. Også sitter vi rundt middagsbordet og trøkker i oss de samme gamle rettene med de samme gamle smakene.

Men plutselig innså jeg at jeg sitter i en gullegod posisjon, for jeg har jo dere! Og jeg er faktisk skråsikker på at det er flere som er i samme båt akkurat nå – så hvorfor ikke bare hjelpe hverandre ved å dele våre beste middagsoppskrifter?!

Kanskje er det flere enn oss som sårt trenger litt ny inspirasjon å ta med i middagsloopen i ukene framover.

Noen kriterier:
– Først og fremst er jeg ute etter de sunnere hverdagsmiddagene – men feel free til å dele helgekos-mat også.
– Det er et stort pluss hvis det er barnevennlig og inneholder grønnsaker, for det har vi voksne godt av å spise også 😉 (Men det er ingen krise, for det meste kan serveres med salat eller dampede grønnsaker)

Del komplett oppskrift i kommentarfeltet, så skal jeg sette sammen forslag til ukesmeny! Dette tror jeg kan bli skikkelig artig – og forhåpentligvis til stor hjelp for flere enn meg 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne må nok med: Mutterns ost- og skinkepai
 

/ Del i vei!

138 kommentarer
    1. En av våre favoritter er denne enkle laksecurry’en!
      Stek raskt laks i biter ( 1pk med filet uten skinn/ben.). Legg til side.
      Surr en løk, evt. litt hvitløk, i olje. Tilsett red curry paste (1-2 ts), 1ss tomatpure, 1 finhakket chili, revet skall av en lime, og saften av en halv lime, revet ingefær (god bit), og kokosmelk. La putre enn liten stund.
      Tilsett laks og paprika i biter, og la koke til laksen er ferdig. Vi tilsetter ofte brokkoli/andre grønnsaker også. Evt. server ekstra grønnsaker ved siden av, sammen med ris.
      Populært hos både stor og liten hos oss! Og laksen kan fint erstattes med kjøtt/fisk etter eget ønske.

    2. Pølsestroganoff! Kjempegodt og er en ny favoritt her i hus!!
      Ha godt med olje/margarin i panna på middels varme. Grovkutt 1 løk og 1 rød paprika og stek mørt. Bruk så en stavmixer til å “moshe” det hele sammen. Brun så biter av middagspølse. Ha tilbake paprika/løk moshen i panna og tilsett 2dl creme fraishe og 2dl fløte. En ss tomatpurre (ketchup funker også), og 1 kjøttbuljongterning som først er løst opp i vann. Salt og pepper(jeg har også i 0.5 ss worchestersaus for en litten swong på det hele).
      Server med brokkoli og potetmos! Knallgodt og du bruker kun 30 minutter på hele greia!
      God middag😉

    3. Denne tomatsausen kan brukes til en hvilken som helst pasta eller pizza, og gir god samvittighet på grønnsakområdet: To bokser hakkede hermetiske tomater, en stor løk (eller to små) hvitløk etter smak, jeg bruker en to, tre kløfter, to laurbærblader, en til to ss olivenolje i tillegg til nøytral stekeolje og oregano etter smak. Oreganoen kan byttes ut med annen krydderurt. Smak til med salt, pepper og sukker.(boksetomater er ganske sure. Derfor sukker for å runde smaken. Kan byttes ut med annet søtningsmiddel som søt sojasaus eller honning.
      Finhakk løk og hvitløk. Her er “motorsaga” fra Tupperware helt uunnværlig. fres løken til den er blank, tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La småkoke i 20 minutter til en halv time. Ferdig!
      Opp i denne blander jeg for eksempel ferdigkjøpt (og kokt) pasta etter smak, eventuelt rester av kjøtt, pølse eller kjøttkaker (men det går fint uten)og serverer brød og salat til.
      Kan varieres i det uendelige. Jeg brukte å tilsette raspet gulrot, men med en ekstremt effektiv gulrotdetektor i hus, har jeg sluttet med det, og serverer den heller ved siden av, eller i så store biter at den eventuelt kan fjernes.

    4. Dette er en rett jeg har funnet på selv, er blitt 6 åringens favoritt og er døpt ‘mamma spesial’ 😂
      1l hmelk i en gryte (sett plata midt i mellom kaldeste og varmeste alternativ 😅)
      Makaroni (litt på slump) ta det oppi melka
      Kutt opp brokkoli som du slenger oppi gryta.
      Pell kjøttet av ferdig stekte og krydrete kyllingvinger. Ta det også oppi gryta.
      Når det begynner å bli varmt of boble litt i gryta; ta oppi 7 skiver med cheddarost (hamburgerost)
      La det koke seg litt tykt.
      Super enkelt og veldig godt!

    5. Kanskje ikke det sunneste, men utrolig godt og ikke minst lettvint! Supert til travle dager 😉
      potetmos (poser, eller du kan lage din egen)
      Ketchup
      Pølse
      Ost
      Tilbered potetmos og ha det i en ildfastform.
      Del opp og stek pølse og ha over.
      Ha over så mye ketchup du vil ha
      Dekk med ost på toppen og gratiner i ovnen!
      Kan jo gjøres sunnere ved å lage potetmos selv, eller man kan ha det man ønsker av grønt og annet digg som tilbehør 🙂

    6. Dette er en supergod middagsrett jeg fant på matprat.no for lenge siden:
      INGREDIENSER
      4 PORSJONER
      600 g renskåret svinekjøtt i strimler
      2 ss margarin til steking
      2 dl kjøttbuljong (utblandet)
      1 dl lettrømme
      2 ss hvetemel
      1 ss soyasaus
      1 ss tacokrydder
      0,5 ts salt
      0,25 ts pepper
      Valgfrie grønnsaker
      SLIK GJØR DU
      Bruk sterk varme og stek kjøttet raskt i flere omganger i en gryte med margarin. Ha alt kjøttet tilbake i gryten.
      Visp sammen buljong, rømme, hvetemel, soyasaus og tacokrydder i en liten bolle og hell det over kjøttet. Kok opp under omrøring, og la det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. serverer grønnsaker i egne skåler ved siden av, kan barna selv sette sammen sin egen favorittgryte.

    7. Hei!
      Sitter innimellom i samme saksa, når middagen har gått i loop for lenge blir alle lei 😛
      Vi kjører ukeshandling, hvor vil fyller fryseren med kylling, fiskeprodukt, kjøttdeig og pølse. Så kjøper vi inn frosne/ferske grønnsaker, og har tilgjengelig potet, ris og pasta.
      Slik kan vi planlegge middag, men ha rom for endringer dersom noe skjærer seg (det dukker stadig opp besøk, eller andre uventede ting, så greit å kunne dra opp en pølsepakke i ny og ne).
      Favorittene våre nå på høsten er: Pølsesuppe.
      Kok opp vann, tilsett ønsket mengde buljong, 1-2 pk lapskausblanding, og 1 pk pølse av ønsket slag. Piff gjerne opp med grønnsaksrester i terninger fra kjøleskapet, og urter fra krydderskapet. Tar toppen 10 min, og alle kan spise det de liker best 😉
      Ellers lager vi:
      -ovnsbakt laks med kokt potet/ris og agurk i staver/biter
      -pastasalat med barnevennlige smaker (pasta, agurk, hvitost, skinke, salatblad). De voksne kan skjære opp avocado og tomat og tilsette på sin egen tallerken. Ekstra godt med balsamico på.
      -Hjemmelaget pommes frites: skjær poteter i båter, ha på god olivenolje, salt og pepper, stek i ovn til ønsket farge. server kylling, karbonader eller kanskje fiskekaker til?
      -knaskegrønnsaker: de små hos oss går lei av kokte, dvaske grønnsaker, så her får de velge noe de har lyst på som skjæres i biter og kan knaskes rå til middagen
      -ovnsbakt kylling med ris, stekte grønnsaker (skjær opp ønsket grønnsaker fra kjøleskapet, fres i stekepanna med margarin og krydder, server mens det fortsatt er litt tyggemotstand).
      Lykke til med middagsplanlegginga, tenker dere kommer i havn med litt nytt og spennedne 😀

    8. Torskefilet med ertepuré og bacon
      Tilbredt torsken som du selv ønsker, kok erter og kjør i stavmikser med litt salt og smør.
      Kok poteter i biter, og stek etterpå. Steik bacon biter ogvha på toppen 😊
      Skjekk og ut arvekyllingen til fru timian på fb

    9. Pølsegrateng:
      Kok pasta
      Stek pølser
      Kok Brokkoli
      Lag hvit saus
      Bland alt sammen oppi en ildfast form, litt ost på toppen og 10 min i ovnen!
      Supert å fryse ned også 😀

    10. Denne oppskriften på chili con carne lager jeg hver uke – og er helt nydelig i smak! Kan tilpasses i styrken, bare smak underveis mens du krydrer. Serveres med grove rundstykker 🙂
      https://www.matprat.no/oppskrifter/rask/chili-con-carne/
      Ellers elsker jeg thailaks:
      300g laksefilet
      1ss smør
      1/2 sjalottløk
      1 vårløk
      1/2 rød chili
      Skallet av 1/4 sitron
      1/2ts thai red curry paste
      2dl kokosmelk
      1ts soyasaus
      2ss vann
      1/2 grønnsaksbuljongterning
      1/2 ts sukker
      Skyll, rens og del opp grønnsakene i små biter. Skjær laksen i litt store terninger. Brun fisken på begge sider i varm stekepanne med smør. Legg det over på fat. Surr sjalottløken i stekepanna. Tilsett curry paste og kokosmelk. Ha i soyasaus, chili, vann, buljong, sukker og sitronskall. Smak til ! Tilsett fisken og vårløk, la det småkoke i 3min. Serveres med ris og gjerne grov gjærbakst.

    11. Pølsegryte var en slager da jeg var liten. Det er lenge siden jeg har laget det, i og med at jeg nå er voksen uten barn, men jeg kan se om jeg husker oppskriften sånn nogen lunde 🙂
      Ingredienser:
      – En pakke grillpølser eller middagspølser, oppkuttet i passelig størrelse (Grillpølsene kan kuttes bare i rundinger)
      – H-melk
      – Tomatpurre
      – Løk
      – Salt og pepper
      – Sukker og sitronsaft (balanseres, smak til)
      – Oregano (?)
      Man kan sikkert ha oppi gulrot, chilli, hvitløk, etc. Men dette er det jeg husker var i.
      Fres løken i litt olje før du tilsetter noen spiseskjeer tomatpurre. La dette surre i 30-60 sekunder før du har over melk til ønsket mengde. La det koke opp og krydre gryten med salt, pepper, sukker og sitronsaus. La det småkoke i 10 minutter før du tilsetter pølsebitene. La det trekke litt før du serverer med ris, og eventuelt litt ketchup for de som liker det (tomat på tomat som mamma alltid sa til meg O:) ).
      Dette er som nevnt en oppskrift jeg har hentet fra langt bak i hodet, så det må kanskje noen justeringer til! Men godt er det, og kresne meg eeelsket det som liten 🙂

    12. Fiskepinner i lefse, med aioli og salat.
      Laks og spaghetti.
      hamburger
      Kyllingsalat med hvitløksbrød
      Kjøttdeig og spaghetti
      Pita med fyll. (Fx kylling,svin,)

    13. Shepards Pie med en vri! Alt fra scratch:
      Kjøttdeig (av valgfri type)
      Chili, hvitløk og løk sammen med Bokstomater og litt tomatpuré blir ?bunnen?
      Putt i en ildfast form.
      Lag søtpotet- og potetmos (evt med andre grønnsaker, broccoli er super i feks)
      Legg som et lokk over sausen!
      Ta på litt valgfri ost hvis du ønsker!
      Voila – enkel og sunn (og ikke minst smaker det jo juks!) middag 😘

    14. Jeg bruker internett og kokebøkene mine (Trines mat 1 og 2 spesielt) til inspirasjon når vi trenger noe nytt påfyll. Forrige uke hadde vi to kjente for dere (Mutterns fugl i fisk, og Mutterns ost-og skinke pai) som begge falt i god smak 🙂
      Vi er veldig glade i denne retten vi fant på Meny sin nettside som heter Cowboygryte (http://www.godt.no/#!/oppskrift/1155/cowboygryte-med-poelser).
      En annen enkel variant vi er glad i består av røkt laks, purre, dill, rømme (eller creme fraiche)og fullkornspasta. Serveres med en salat. Da koker du pasta. På slutten av koketiden så freser du laksen og purren lett i ei panne. Så tilsetter du dill og rømme, lar det koke noen minutter. Vi bruker å blande pastaen i sausen når den er ferdig. 🙂

    15. Fiskepinne taco😉
      Stek ønsket mengde fiskepinner
      Fullkorn tacolefser, salat, rømme, tomat,
      Avokado, og ellers grønnsaker du føler passer.
      Toppes med sweet chili saus😍 middag på 10 minutter😍

    16. laksegryte!
      ingredienser:
      laks
      rødløk
      hvitløk
      gulrøtter
      brokkoli
      pasta
      philadelphia med urter
      fres løk og hvitløk i en stekepanne, tilsett laks i biter og stek til laksen er gjennomstekt.
      tok pasta og tilsett biter av gulrøtter og brokkoli mot slutten av steketiden. ha til slutt alt i en kasserolle og tilsett philadelphia. rør om til det er varmt. og server 👍 knallgodt, nrk, barnevennlig og sunt! 🙂

    17. En stor suksess her er “bacon snurret kylling”.
      Man trenger; kyllingfile, kremost og bacon. Del opp kyllingen og smør med valgfri kremost (vi bruker pepper) så snurrer du bacon rundt og varmer i ovnen, veldig lett! Ved siden av pleier vi å ha potetbåter i vanlig potet og søtpotet, gjerne litt brokkoli også. Ambefales!

    18. Fiskegrateng
      veldig enkelt!
      fisk etter ønske
      hvitsaus
      karve
      brødsumuler til topping
      bland alt i form og gratiner i ca 20min
      server med søtpotetmos.
      Kan også blande i grønnsaker i gratengen, gulerøtter og brokkoli er godt 👍

    19. Fiskekake i pitabrød med salat
      Varm fiskekake og pitabrød som anvist på pakken.
      Salat: isbergsalat, revet gulrot, appelsin i biter og rosiner.
      Legg lagvis i pitabrød.
      Enkel og rask middag før unger skal ut på aktivitet eller når man har det travelt.
      PS. Du får jo også tak i glutenfrie pitabrød.

    20. Jeg satt og spiste en kjempegod og «lettere» pai da eg så snappen din, og ville foreslå den, men oppdaget at pai trengte du ikke råd på 😉
      I stedet vil jeg da anbefale en kjempegod laksewrap som jeg fikk servert her om dagen, og jeg nå vil ha inn i middagsruleringen (selv om jeg lenge har vært en «fisk skal bare spises med poteter»-type 🙈).
      Det er veldig enkelt: du kutter opp masse grønnsaker som du liker i wrap. Vi spiste avokado, mango, mais, salat, paprika, ananas, tomat, agurk. Stekte laks, Mens vi dekket bordet, og varmet noen grovere tortillas. Toppet med guacamole og rømme. Lover at kombinasjonen av litt salt laks og for eksempel søt mango er helt nydelig! Helt sikkert derfor laks og mangosalat har blitt en slager i mange hjem også! (Det er også en favoritt fiske-rett hos oss, men lettere når fisken er forkledd i wrap:)

    21. Her blir det stekt sei, seibiff, i dag. Med stekt løk og panna kokt ut i fløte. Kokt potet og gulrøtter til….
      Hverdagslykke på fat😊

    22. Pasta med pesto og sitronmarinert kyllingfilet
      Kyllingmarinade:
      Saften av 2sitroner
      1 dl rapsolje
      2 hvitløksfedd
      Bland 1 dæsj pesto, en dæsj fløte og 1 presset hvitløksfedd i ferdigkokt pasta
      Kan også bytte ut kyllingfilet med bacon og stekt sopp f.eks 😊

    23. Her er vi veldig glade i Pulled Pork.
      Kjøper den ferdig på butikken. Stekes etter anvisning også har vi kjøttet sammen med salat, paprika, agurk og mais i Pitabrød. Dressing på topp. Her bruker man jo selvsagt de grønnsakene og dressingen som man selv syns er best.
      Så er jeg veldig glad i Kylling med tagiatelle.
      4 personer:
      600-800 g renskåret kyllingkjøtt
      1ss smør
      1 løk
      1 hvitløksfedd
      1 gulrot
      1 ts buljongpulver
      1 ss tomatpuré
      1 ss frisk estragon eller 1 ts tørket
      1,5 dl vann
      Salt
      Hvit pepper
      Skjær kjøttet i strimler og brun det taskt i smør i en stekepanne.
      Tilsett hakket løk og finhakket hvitløk.
      La det frese på middels varme til løken er blank. Tilsett grovrevet gulerot.
      Dryss over buljongpulver, rør inn tomatpuré og urtekrydder og hell over vann. La retten småkoke i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
      Server med tagiatelle (eller annen pasta) og ruccola salat.

    24. Her kommer en til, og denne oppskriften tar jeg aldri feil av. Det er nemlig livretten min siden så og si alltid, nemlig fiskeboller i hvit saus!
      Ingredienser:
      – En boks fiskeboller per 2. person, altså to bokser for dere. MEN! Det MÅ være Vesterålens fiskeboller! Om ikke hjemmelagde, men da får du ikke den gode kraften! 🙂
      – H-melk, nok til så mye saus som du vil ha.
      – Hvetemel (Går sikkert bra med maizena for lyse sauser siden du ikke spiser gluten)
      – Smør
      – Salt, sukker(søtning), sitronsaft
      – Dæsj hvitvinseddik eller eplecidereddik
      – Karri til de voksne
      – Kokt potet, og eventuelt gulrot og/eller brokkoli
      Sett på potetene først, fiskebollene er ferdig først uansett.
      Lag hvis saus, og hvis du ikke kan det så gjør du som følger:
      – Ha en åpnet melkekartong klar. Smelt noen klatter smør i en kjele, og tilsett ca samme mengde mel/maizena. Visp sammen med en flatvisp.
      – Tilsett litt melk før melblandingen brenner seg. Visp hele tiden, sørg for å vispe i hele bunnen så det ikke brenner seg.
      – Når sausen tykner, tilsett litt mer melk. Gjenta til du har litt mindre saus enn du trenger.
      – Tilsett kraften fra fiskebolleboksen, jo mer jo bedre.
      – La den koke opp igjen.
      – Skru ned plata til lav temperatur. Smak til med salt, sukker og sitronsaft. Avslutt med en liiten dæsj eddik.
      – Tilsett fiskebollene, og la dem trekke mens du venter på potetene og grønsakene.
      De voksne liker gjerne karri over fiskebollene, men vent med dette til du har maten på tallerkenen.
      Et siste tips: Det er lett å brenne hvit saus dersom man ikke rører kontinuerlig, men gjerne også da. Dersom sausen begynner å lukte litt brent eller du kjenner det er brent i bunnen, ta kasserollen av komfyren og hell sausen over i en ny. Ingen skade skjedd 🙂

    25. Vi bruker salat og spinat i pitabrød med både mais, agurk, løk og det du måtte ønske oppi. Så bruker vi både kjøtt, fisk og kylling oppi.

    26. Hei og hopp 🙂
      Denne krever litt forberedelser og tar litt tid, men når det er gjort har du verdens beste, sunneste og kanskje billigste søndagsmiddagen. Og masse deilige rester (perfekt å fryse ned i porsjoner, så har tiner du bare raskt en dag dere har dårlig tid, så vips! ferdig middag!)
      Hjemmelaget lapskaus:
      Oppskrift:
      1 røkt svineknoke 1,5-2 kilo (39,90 per kilo)
      1 kålrot
      7-8 poteter
      1 bunt gulrøtter
      Legg svineknoken i en stor kjele med vann (nok til å dekke knoken)
      Kok opp og fjern skum.
      La den så koke i halvannen time. Kutt grønnsakene i terninger a 1*1 cm.
      Ta ut svineknoken og hiv i grønnsakene. Kok møre.
      Mens grønnsakene kokes renser du svineknoken og deler opp kjøttet i passe biter.
      Bland alt sammen og nyt!

    27. Soyaglasert laks med mango og avokado salsa med koriander og line;)
      4ssSoyasaus
      1 Lime
      Brokkoli
      1 tommelstr Ingefær
      1 ssHonning(akasie)
      350g Laks
      1Mango
      1 avocado
      Bunt Koriander
      1/5 Chili
      Evt fullkornsris, går også Ann å ta uten 🙂
      Bland honning, chili, limesaft, og skall av en lime soyasaus, ingefær (raspet). Legg laksen i soyablandingen og landet ligge i ca 10 min å trekke inn.
      Kok ris som pakken tilsier:)
      Skjær mango og avokado i terninger og hakk koriander og ha det i. Tilsett lime, chili og litt salt
      Stek laksen i ovnen på 200grader i ca 8-10 min
      Kok eller damp brokkolien i 2-3min. Da er de grønne og fine 😉
      Topp laksen med litt hakket koriander!
      Voila 😘👌🏽;)

    28. “Grynta på nesa” 😂😂 sikker på at det er riktig uttrykk? 😅
      Over til middag; jeg har oppdaget vegetarlasagne og elsker det! Oppskrifta fant jeg på Trines matblogg, og har laget denne mange ganger. Full av godsaker, og supergod på smak.
      GRØNNSAKSSAUS
      2 løk, i små terninger
      nøytral olje
      3-4 hvitløksfedd, finhakket
      1 rød chili, finhakket
      3 gulrøtter, i tynne staver
      1 stor rød paprika, i terninger
      1 ½ squash, i halvmåner
      1 boks (400 g) hermetiske tomater, hakket
      1 dl kremfløte
      ½ ts salt
      ½ ts sukker
      nykvernet sort pepper
      en neve frisk basilikum, grovt hakket
      MELLOM LAGENE
      300 g frisk spinat
      200 g feta
      ca. 12 lasagneplater
      150 g revet hvit ost
      Fres løken i olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten og la det surre med, og tilsett deretter gulrøtter, paprika og squash, som får surre med i et par minutter. Ha i hermetiske tomater og kremfløte, og smak sausen til med sukker, salt og pepper. La sausen koke på lav varme i 10-15 minutter, og tilsett finsnittet basilikum helt til slutt.
      Rens og skyll spinaten og fres den deretter i litt nøytral olje til den så vidt faller sammen. Krydre med salt og pepper. Hell av eventuell væske.
      Finn frem en ildfast form, ca. 30 x 20 cm. Legg grønnsakssaus, fyll og lasagneplater lagvis, for eksempel i denne rekkefølgen: Fordel 1/3 av grønnsakssausen i bunnen av formen og fordel deretter halvparten av spinaten over. Smuldre halvparten av fetaosten over og dekk deretter med ett lag lasagneplater. Gjenta samme prosedyre en gang til, avslutt med resten av grønnsakssausen og ett lag med lasagneplater oppå. Dytt lasagneplatene litt nedi sausen og topp det hele med revet ost.
      Stek lasagnen ved 200 grader (over- og undervarme) på nederste rille i ca. 30 minutter, til den er gyllen og fin oppå.
      http://trinesmatblogg.no/2015/03/05/vegetarlasagne-med-spinat-og-feta/
      Denne er altså i vår middagsloop, og kommer til å være der lenge enda! 😉

    29. Enkel, smakfull og sunn lakserett (dette lager jeg til to voksne):
      4 skinn-og-benfrie laksefileter – ferske eller frosne
      legges i en ildfast form, strø litt salt på.
      1 pose frosne grønnsaker – etter smak. Bukettgrønnsaker, brokkoliblandning eller lignende – helles over, evt strø på litt salt.
      Bland 1 1/2 dl eple/druesaft med 1/2 dl vann og en GOD dæsj sitronsaft og hell over.
      Stekes i ovn på 20-25 min ved 200C (litt lengre hvis filetene er frosne) og serveres med kokt ris
      Nyyyyydelig frisk smak (bruk nok sitron) og ganske så sunt også!

    30. Verdens beste pastarett:
      500 g pasta
      2 stk kyllingbryst
      6 stk sjampinjong
      5 skiver bacon
      2 fedd hvitløk
      4 dl kremfløte
      6 stk egg
      250 revet gulost
      * 1. Skjær kyllingbrystet i biter. Hakk sopp.

      * 2. Stek bacon sprøtt. Stek kyllingen på middels varme sammen med sopp i 5-6 minutter. 

      * 3. Bruk hvitløkspresse og press hvitløken rett i panna. Når det begynner å lukte hvitløk, trekk plata av varmen (ca ett minutt).

      * 4. Pisk fløte og egg lett sammen. Ha i osten.

      * 5. Ha pastaen i stekepanna og hell over fløteblandingen. La det putre i ca ett minutt. 


    31. Hva med den blomkålgratengen du tipset om for lenge siden, med bayonneskinke? Den har vært en slager hos oss! 😀
      Her hjemme digger barna mine fiskepinner med berniessaus, spagetti, eller fiskekaker. Taco blir ofte bestilt, men jeg begynner å gå lei 😉
      Men hønsefrikasse, hjemmelagde kjøttboller, skattekiste, fylt pita, kylling med ris og sursøt saus, eller hjemmelaget chicken tikka masala. Mmmmm, sier ikke mer <3
      PS: ikke glem dressing, gjerne hjemmelaget. Det gjør mye med en rett! 🙂

    32. Jeg har stjålet grunnprinsippet til oppskriften fra et kjøkken i istanbul (fantastisk blogg btw), men gjort endringer slik meg og mini liker 🙂
      Tyrkiske kjøttboller med grønnsaker og tomatsaus
      Ingredienser kjøttboller
      400 g karbonadedeig
      2 daggamle brødskiver uten skorpe, kjørt til brødsmuler eller finhakket
      1 egg
      1 liten chili, frø fjernet, finhakket
      1 hvitløksfedd, finhakket
      2 ss finhakket bladpersille
      1 ts malt spisskummen
      1/2 ts salt
      1/4 ts svart pepper
      tilbehør: 500 gr grønnsaker (vi bruker brokkoli og gulrot i små buketter/tynne skiver)
      tomatsaus:
      1×400 g boks hakket tomat + 2 dl vann + 2 ss olivenolje +salt og pepper
      Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme.
      Bland alle ingrediensene til kjøttbollene godt sammen med hendene. Form til 8-10 like store kjøttboller (ikke flere, da blir de tørre). Press de litt så de får karbonadefasong.
      Fordel grønnsakene i en ildfast form/liten langpanne. Legg kjøttbollene oppå grønnsakene. Bland tomat, vann, olivenolje og litt salt og pepper godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser om du har så tomatene moses, men det går helt fint å bare blande for hånd også. Hell tomatsausen over så hele forma (inkludert kjøttbollene) er dekt.
      Stek midt i ovnen 40-45 minutter. Server rykende varm.
      vi serverer ofte med bulgur og kesam som tilbehør, men ris funker også hvis dere vil det.
      Oppskriften på bulgur
      1 løk og 1 fedd hv.løk – finhakket. stek blankt i olivenolje.
      tilsett 2 dl bulgur og 2 ss tomatpure – bland godt.
      ha i 5 dl vann. kok opp. Når det koker ha i 1 ss spisskummen, 1 grønnsakbuljong.
      Når det er lite vann igjen (dette går fort 5-10 minutt) trekker du tilside gryta å legger bakepapir også lokket på. La det stå og godgjør seg til kjøttbollene er klare!
      NAM 🙂

    33. Kyllingbryst med fløtesaus
      3 dl fløte
      1 pk kremet pepperost fra Tine (de små firkantede)
      2 ss rød pesto
      2 ss soyasaus
      1 fedd hvitløk
      Blandes godt sammen, slås over lettstekte kyllingbrystfileter i en ildfast form, inn i forvarmet ovn 200 grader
      Stekes til kyllingbrystene er gjennomstekte. Serveres med ris og en god salat etter eget ønske. Nam!

    34. Verdens beste pizzafyll og dressing, må prøves 😀
      Pizzafyll:
      1 pk kjøttdeig
      2 stk søt paprika
      1 stk løk
      1 pk vårløk
      3 båter hvitløk
      1 boks mais
      1/4 glass paprikapulver
      2-3 ts karri
      1/2 flaske Heinz ketchup
      1-2 dl vann
      Smak til med salt, pepper og chilli explosion krydder.
      Dressing:
      2 dl creme fraiche
      1 dl majones
      1 finhakket vårløk
      2 båter hvitløk
      Smak til med salt, pepper og chilli explosion krydder.
      La stå i kjøleskap minimum 20 minutt. Rør om et par ganger.

    35. Så bra vi er flere! Her er en rett vi har ofte:
      Laks med ovnsbakte grønnsaker:
      Del opp gulrøtter, pastinakk og søtpotet i biter og/eller staver, ha de på bakepapir på stekeplate, fordel litt olje, salt og pepper over, ha inn i forvarmet ovn, 225 grader i 20-30 min(avhenger av ovnen). Stek laksefileer i stekepanne (evt. i ovnen hvis du får plass) med hvitløkspulver og f.eks. kyllingkrydder til de er gjennomstekt.

    36. Kylling- og pastagryte! Superenkel, og lager seg nesten sjæl 🙂
      Du trenger:
      3-4 kyllingfileter
      Ønskede grønnsaker
      1-2 pk bacon
      1 boks creme fraiche
      Ca 4dl ukokt pasta
      Slik gjør du:
      3-4 kyllingfileter settes i ovnen på 200 grader til de er gjennomstekt (ca 30-45 minutter, spørs på ovnen deres). Mens kyllingen stekes, koker man pasta, steker et par pakker bacon og kutter opp ønskede grønnsaker (jeg pleier å bruke gulrot, løk, paprika og mais). Sil vannet fra pastaen og bland alt dette sammen i en gryte. Ha oppi creme fraiche, og la det koke på svak varme til grønnsakene begynner å bli myke. Nå bør kyllingen være ferdig. Riv den opp med to gafler, eller skjær den i terninger. Bland dette inn i gryta og voila – ferdig 👌🏼
      Bruk gjerne masse krydder også! Feks røkt paprikapulver, salt, pepper, chilikrydder, hvitløkspulver osv 🙂

    37. Denne suppen er knallgod, sunn og lett å lage😄 En av mine favoritter👌
      Linsesuppe
      6 porsjoner
      1 stor løk, finhakket
      2fedd hvitløk, knust
      1/2ts gurkemeie
      1ts karri
      1/2 Ts chili
      1 1/2 l vann
      3 1/2 dl kyllingkraft
      200g røde linser
      100g byggryn
      1boks tomater
      Salt, pepper
      Hakket persille
      Fres løk og hvitløk i litt olje. Bland i krydderet.
      Ha i resten av ingrediensene og kok i 45 min.

    38. 1-2 pose(r) bama råkostsalat
      svinestrimler
      250 ml kokosmelk
      2-3 teskjer sambala oelek.
      Stek svinestrimler, ta råkostsalaten oppi panna, bland med kokosmelk og litt chilipasta, la det stå til kokosmelken har tyknet litt.
      Ferdig!

    39. Fiskeboller i hvitsaus med poteter og gulrøtter, det er en skikkelig hit hjemme hos oss og noe jeg forbinder med barndom.
      Andre ting vi ofte lager er:
      Restegrateng: det man har av kjøtt i kjøleskapet, feks kylling, sammen med restegrønnsaker, litt poteter, gjerne litt creme fraise eller rømme + krydder og så drysser man ost på toppen og slenger det inn i ovnen.
      Kremet fiskesuppe, her finnes det jo utallige oppskrifter på nett.
      Blomkålsuppe: her koker jeg rett og slett blomkålen, deretter slenger jeg den i en blender, eventuelt kan man jo bruke stavmixer. Trikset er uansett å ikke bruke masse fløte, selveste Gordon Ramsey bruker nemlig vannet som blomkålen har kokt i for å lage suppa. Deretter er det bare å kryddre som du selv ønsker og servere suppen med bacondryss og godt brød 🙂

    40. 4 laksefileter
      1/2 purre
      1 boks crème fraiche
      2 ss soyasaus
      Stek oppskåret purre og ta av panna. Stek laks i terninger. Ha tilbake purren i panna. Tøm over crème fraiche og soyasaus, bland og la putre litt. Ferdig. Superenkelt og godt.
      Jeg servere med ris og salat, eller brokkoli. 😊

    41. ønsker også å dele hva jeg kan om den kulinariske reise for deg o the pappyheart; – en psykologisk matrett av dimensjoner.
      Steg 1:
      trykke en pakke bacon som man trykker ned i underbuksa o valse rundt med detta en hel dag; det skal tydeligvis få manndommen på psykomagisk vis øke i henhold til det ubevisste – deretter slenge bacon i stekepanna.
      Steg 2:
      Blomkål kan vi skue på o gjøre assosiasjoner til det visuelle som ligner en hjerne; gjerne ta med par valnøtter også o sleng det i stekepanna – dette er for å grille vår egen rasjonalitet og intellekt.
      Steg 3:
      Så tar vi å koker ett egg i en kasserolle, det viktigste er at vi setter på et lokk og skaper et trykk som FreudyFreud ville kalt ‘trykkoker funksjonen’ med atte vi undertrykker vårt instinkt og da viktig at vi koker istykker egget så det forinterer seg = gjenfødelse.
      Så slengaa da denne sørpa i stekepanna også (med vann)
      Steg 4:
      Dra på høyeste varmen på plata; dette er for at vi siden dag en har alltid strukket oss mot den varme sola, egypterne feks tilba guden Ra (solguden). Dreier vi på som faen i panna så ofrer vi som inkaindianerne til guden der oppe – aka ‘den eksistensielle matrett’.
      Vips vaps filikonkedunk, dermed har du en brokkoli, blomkåls, eggesuppe…smaker sikekrt helt forjævlig men for å oppnå nirvana så må vi offre oss selv, for å få ny bevissthet må vi gå igjennom prøvelser…
      om ikke denne matrett høres grei ut, bare drikk orginal tran fordi det er jo helt jævelig det også.
      Lykkee til
      faen, jeg er for gammal for dette…
      mvh
      meg

    42. En laksemiddag vi bruker ofte er
      Laksefilet med stekt purre og paprika.
      Og ostesaus av kremost
      Ofte har vi det med kun kokte grønnsaker og noen ganger smeller vi til med den gode ferske grønnsakspastaen.
      Surrer purre og paprika i panna før vi legger fisken med skinnsiden ned. Krydrer laksen med et fantastisk godt blandingskrydder som heter hvitløk og urter og litt dill og urtesalt.
      Sausen er ei pakke kremost med krydder. En Dæsj m melk og koker opp. Spe litt m melk etterhvert til passe tykkelse. Litt salt og gjerne finhakk paprika. Men må ikke.
      Den stekte purre og paprikaen er veldig godt oppå laksen

    43. Denne oppskriften på risotto fra Tines nettsider bruker jeg mye, vel har jeg ikke barn selv men vil tro at den kan være populær også hos dem (ihvertfall når jeg tenker tilbake på egen smak som barn):-). Det er ikke mye grønnsaker i oppskriften, selv pleier jeg å tilsette stekt sopp, mais, aspargesbønner, små brokkolibuketter eller hva kjøleskapet måtte ha å by på, evt salat ved siden av.
      1 stk løk, hakket
      2 fedd hvitløksfedd, finhakket
      1 ss TINE Meierismør til steking
      400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
      3 dl risottoris, ukokt
      3 ss tomatpuré
      6 dl vann
      1 stk kjøttbuljong, terning
      ½ ts salt
      ¼ ts pepper
      1 ss TINE Meierismør
      1 dl parmesan, revet
      1. Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter eller til løken er myk. Tilsett kjøttdeig og stek videre i 3 minutter, eller til deigen er godt brunet.
      2. Ha over ris og tomatpuré, og surr videre i 1 minutt.
      3. Bland vann og buljongterning. Tilsett buljong i risottoen og kok på lav varme i ca. 20 minutter, eller til risen er ferdig.
      4. Smak til risottoen med salt og pepper og tilsett smør og parmesan.
      Oppskriften i sin helhet kan sees her: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pasta-og-ris/risotto-med-kj%C3%B8ttdeig-og-tomat

    44. Cornflakes panerte kyllingburgere!
      Flate ut kyllingfilet så den blir ganske flat, mellom plastfolie så den ikke spruter og pass på den er like tykk over hele .
      Så deler du denne i to så du får da to burgere ut av en kylling
      Så tar du en matbolle med cornflakes i foodprosessor med litt salt og pepper og ei litta klonk olivenolje
      Så tar du en skål med hvetemel, og litt salt og pepper oppi den (eventuelt chillipulver, løkpulver eller annet ønskelig)
      Så piske sammen 2-3 egg
      Dypp kyllingen først i melet, så i egget, så i cornflakes
      Ta å legg de på et stekepapir i 190grader varmluft i 20-25 min 🙂
      Server med søtpotetfries/rotgrønnsakfries, salat, løk, tomat, og det tilbehøret dere og barna liker. Veldig godt!

    45. Sitron- og fennikelsalat med spaghetti og skinkebiff. Litt på slump, må ta så mye som trengs til familien.
      Kok spaghetti.
      Kutt fennikel, avokado, agurk i biter og ha i en bolle. Finhakk ett fedd hvitløk og ha i bollen. Riv sitronskall fra en sitron, og ha saften fra en sitron i bollen. Ha opp ca 5 ss nøytral olje og smak til med salt og pepper. Bland alle ingrediensene.
      Salt og pepre skinkebiffen og stek den.
      Veldig enkel oppskrift, men frisk og god. 4-åringen min elsker denne retten og kjefter på oss andre om vi tar “for mye” fennikel:)

    46. Kyllinggryte e en favoritt For store å små her i hus 🙂
      To porsjona:
      2 kyllingfilet
      1 beger creme frech
      Kylling tandori krydder
      Ris
      Del kyllingen i terninga, steik.
      Krydre
      Hell over creme frech
      Smak til med krydder
      Kok ris
      Evt lag salat til, kvitløksbaguetta osv.

    47. To enkle,kjappe middager;
      -Fiskepudding (stekt) med hollandaisesaus, ris og grønnsaker 😊
      -Speltlomper som du fyller med hjemmelaget tsatziki, salat,agurk,tomat, og fiskekaker. Kan også bytte ut Speltlomper med spelt-pitabrød 👍😀

    48. Kjempegod kyllinggryte
      4 kyllingbryst
      1 pk bacon
      12 rødløk
      12 rød paprika
      12 brokkoli
      1 boks seterrømme
      12 boks fløte
      1 ts hot curry paste
      1 kylling-buljong terning
      Litt kvernet pepper
      Skjer kylling og bacon i terninger og stek
      – tilsett løk, paprika og brokkoli i biter
      – hell i rømme og fløte + krydder
      – gi et lite oppkok
      Serveres som den er, evt. med ris/salat/foccattiabrød

    49. Spinatpasta!
      Du trenger:
      1 løk
      2-3 fedd hvitløk
      8-10 “klumper” med frossen spinat
      1 brokkoli
      3 dl matfløte
      3 spiseskjeer creme fraiche
      2 pk bacon
      2 spiseskjeer smør
      Salt og pepper
      En halv hønsebuljong
      Passelig mengde pasta
      Slik gjør du:
      Kok pasta som anvist på pakken. Finhakk løk og hvitløk. Fres dette sammen med smør og spinat, til løken blir blank. Hell oppi fløte og la det småkoke, mens du sprøsteker bacon. Tilsett fløten en halv buljong(høns). Ha salt og pepper i etter egen smak. Når fløten har kokt en liten stund, blader du oppi creme fraiche, og rører inn.
      Hell av vannet på pastaen og ha den i en ildfast form. Hell over fløteblandingen, og rør godt om. Kok litt brokkoli i er par minutt, og tilsett dette i formen.
      Sett formen inn i ovnen på ca 150 grader, og la den stå til du har vasket opp gryter og diverse 😉 Topp til slutt med det sprøstekte baconet, og server gjerne med hvitløksbaguetter ved siden.
      Bon apetit! 😊

    50. Jeg liker å lage en vri på helgematen, sånn som nachos, taco, kebab osv.
      Tacolefser kan jo fylles med hva som helst, og noe jeg serverte på fritidsklubben jeg jobber på var: stekt laks, bakte søtpotet-terninger, bakte tomat og løk-terninger, guacamole, mangobiter, toppet med ønskelig dressing, vi brukte hollandaise saus 🙂
      Samme med pitabrød. Det er så godt å fylle det med stekt reindyrskav, salat, ønskelige grønnsaker, gjerne sopp og løk stekt i panna, og masse deilig tyttebær-rømme 🙂
      Og nachos, som er min favorittmat! En ny vri er å bruke cheddarost oppå nachosen i bunnen, steke pulled pork kjøtt og blande med BBQ-saus, legge det på toppen sammen med jalapeño, og servere med det man måtte like, gjerne mango/avokado-salsa med koriander.
      Med denne maten blir hverdagen en fest 😀

    51. Hei 🙂 Dere burde teste ut laksewrap! Veldig lettvint!
      Laksefileer skåret i terninger stekt i teriyakisaus. Jeg bruker kremost (krydder, paprika, urter, velg selv) til å smøre på wrapen, før jeg legger på salat, agurk, søtpaprika, avokado eller guacamole, vårløk og eventuelt andre grønnsaker (og så klart laksen). En dæsj med rømme på toppen – og vips! Tidenes beste middag 🙂

    52. Heksegryte!
      400g karbonadedeig
      100g ukokte pastaskruer
      3 mellomstore gulrøtter
      1 boks tomatpure
      1 boks hakkede tomater (gjerne med basilikum og oregano)
      Ketchup
      Salt og pepper
      -Kok pasta etter anvisning på pakken
      -Brun karbonadedeig i en kasserolle
      -Tilsett tomatpure, hakkede tomater og ketchup til gryterettkonsistens (ikke så bløt at det blir suppe, men det skal ikke være tørrt)
      -Smak til med salt, pepper og eventuelt andre krydder du synes passer inn
      -Skrell gulrøttene og bruk ostehøvel eller tilsvarende til å lage tynne skiver (foodprosessorer har ofte en funksjon for dette)
      -Bland gulrøtter og pastaskruer inn i gryteretten
      -Vi serverer med dampede poteter til, men brød og en enkel salat er også godt!

    53. Litt uten om tema men har lurt på dette veldig lenge…
      Hva skjedde med podcasten «gjesterommet»? Den ble en brå slutt 24 mai i år. Kommer denne fantastiske podden tilbake eller er den historie? Har ventet på ny pod i flere måneder…😫😅har jeg ventet for gjeves?
      (Gjerne svar i snapstory om mange har lurt på dette)

    54. En litt annerledes taco:
      Stek kjøttdeig sammen med paprika, løk og mais. Bruk litt mer tacokrydder enn du bruker til vanlig taco og tilsett en boks Creme Fraiche i stedet for vann. Spises i pitabrød sammen med revet ost, agurk og hjemmelaget hvitløksdressing (dressing laget av hvitløk, majones, rømme, salt og pepper). Lag gjerne pitabrødene selv!👍🏼

    55. Lefsepizza. (Her slenger du på det du har, veldig godt med vegetar, eks paparika, brokkoli, mais, løk, krydder, ketchup, topper med ost, slenger den i ovnen). Tar null og niks å tilberede, og er insaine godt!
      Stekte nudler. (Fres det du ønsker av grønnsaker i olje, og ha oppi kokte nudler -alt av pasta kan brukes).

    56. Hei, denne er virkelig en slager hjemme hos oss! Laks og rotgrønnsaker i langpanne. Den er enkel, liten oppvask, relativt sunn og veldig god!
      frutimian.no/2015/09/08/laks-og-rotgronnsaker-i-langpanne/
      Ps. Anbefaler forresten å steke grønnsakene litt lengre enn det står i oppskriften, de kan fort bli litt for harde uten. 😉

    57. Verdens beste pestogryte!
      Du trenger:
      1 kyllingfilet per person (kan ta flere om man ønsker mer kylling)
      (Bacon om man har lyst)
      Grønnsaker etter ønske (Jeg har testet gulrot, rødløk, blomkål og brokkoli, men her er det bare å være kreativ eller rydde grønnsaksskuffa)
      Hjemmelaget hvitsaus
      Pesto etter smak
      (1-2 fedd hvitløk om man vil)
      Salt og pepper etter smak
      Ris
      Evt rundstykker/hvitløksbrød ol
      Stek kyllingen og eventuelt baconet, stek også grønnsakene og eventuelt hvitløken litt. Lag en litt tykk hvitsaus som du smaker til med pesto før du heller kylling og grønnsaker i og kok til ønsket tyggemotstand på grønnsaken. Server med ris og eventuelt rundstykker/hvitløksbrød.
      (Man blir himla kreativ i matveien av å være student og ikke er så glad i frossenpizza, så denne er egenkomponert)

    58. Deilig kyllinggryte med ris!
      1 stor paprika
      1 purre
      2 fedd hvitløk
      1 chili
      400 gram kyllingfillet
      100 gram hamburgerrygg (pålegg)
      1 boks lett creme fraise
      3 dl vann
      Fres grønnsakene og hamburgerryggen sammen er par minutter. Ta grønnsakene og hamburgerryggen over i noe annet, og ta kyllingfillet (strimlet) over i pannen. Stek til kyllingen er nesten gjennomstekt, og ha oppi grønnsakene og hamburgerryggen igjen. Hell oppi boksen med creme fraise og 3 dl vann. Kok 10 minutt. Serveres med ris og salat hjemme hos oss 🙂

    59. Lakseform 🙂
      Fyll en ildfast form med ferdig kokt fullkornpasta, rå laks i biter, stekt sopp og purre, gulrot og paprika i små biter. Fordel en boks med creme fraice over det hele, rør alt sammen i formen og avslutt med revet ost på toppen. Krydre underveis med salt og pepper og eventuelt hvitløkskrydder 🙂
      Det går også an å bruke andre typer fisk!

    60. En av hverdagsfavorittene her i huset er ovnsbakt laks med poteter stekt i (meieri)smør, kokte grønnsaker og remulade til 😊 Jeg vil tro at retten blir enda med hjemmelaget remulade, men Mills sin ekte remulade gjør susen i en travel hverdag. Både lille frøkna på 3 og oss voksne elsker denne retten, og det beste av alt er at den er enkel å variere og rask å lage 🙌🏻

    61. Kylling curry – gryte! Her er det uendelig med alternativer, så lenge basen er der!
      2 bokser kokosmelk
      1 boks creme fresh
      3-5 Ts rød curry paste
      Paprikapulver
      Hvitløkspulver
      Karripulver
      (Tar bare et passe dryss av krydder, litt opp til den enkelte hvor mye man ønsker)
      Kok opp dette og tilsett hva enn man måtte ønske. Vi liker å bruke kyllingstrimler, brokkoli, paprika, gulrøtter og løk. For vegetarvariant pleier vi å bytte ut kylling med kikerter! Denne gryta er en gyllen mulighet til å få i seg masse grønnsaker og kan varieres i det uendelige. Serveres med ris til.

    62. Her er en av mine hverdagsfavoritter! Sunt, utrolig godt og tar kort tid å lage 🙂
      Grønnsakssuppe med røkte kjøttpølser og hjemmelagde grove scones 🙂
      Sett ovnen på 200grader over-under-varme.
      Scones:
      220 g hvetemel
      220 g byggmel
      1 ss bakepulver
      1 ts salt
      2 ss sukker
      4 ss rapsolje
      3 dl melk
      Bland sammen de tørre ingrediensene og kna inn olje og melk til en fast deig. Hvis den blir for bløt kan du bare tilsette litt mer mel. Del deigen i to og form de til to runde boller (2-3 cm tykke). Legg de på et stekebrett med bakepapir og del begge bollene i 4 “kakestykker” (nesten helt igjennom). Stek de midt i ovnen i 15-20 min.
      Suppe:
      1,5 l vann
      2 stk grønnsaksbuljongterninger
      3-4 gulerøtter
      2 vårløk
      1/2 liten kålrot
      Halv brokkoli
      Halv blomkål
      4 røkte kjøttpølser
      Kok opp buljongvannet og tilsett de oppkuttede grønnsakene. Smak til med salt og pepper.I mens dette koker kan du kutte opp de røkte kjøttpølsene og steke de med smør, salt og pepper. Når suppen er ferdig tilsetter du pølsene og server 🙂

    63. En klassiker her i huset er “pølsewok”. Ikke nyskapende, men rask, enkel og mettende.
      1. kok opp fullkornsmakaroni
      2. Stek pølsebiter, paprika, løk, brokkoli, spinat i godt smør.
      3. Kjør på med litt pepper, og evt annet krydder.
      Ei litta klatt med rømme på si, og thats it. 😛

    64. 1)Laks…stekes i panne på medium temp. Ha på noen dråper soyasaus før eller rett etter laksen er lagt i panna. Legg bunter av brokkoli og gulrøtter i kanten av panna.
      Serveres med ris og evt saus fks sursøt eller sweet chili. Superenkelt og alltid en favoritt hos mitt kresne barn.
      2)Torsk…hakket løk og hvitløk surres i kjele. Ha deretter i 1 ss tomatpuré,1 boks hermetiske tomater (muuti er best), 1 buljongterning og noen dl vann. Putre i noen minutter. Ha i en dæsj sukker mot slutten av koketiden. Legg biter av torsk i sausen og la bli gjennomvarm.
      Serveres med valgfritt tilbehør fks potetmos eller ris.
      Nb! Jo lenger sausen putrer, jo bedre blir den 😊
      3) Wraps…biter av laks evt kylling stekes i panne, krydre m 1/2 pose tacokrydder, evt uten
      Skjær opp valgfrie grønnsaker som fks spinat/grønnkål/salat/agurk/løk/avocado/
      tomat. Danderes i grove wraps. Creme fraiche som dressing evt chunky salsa.
      Vel bekomme😁

    65. Svinegryte er snaddert og enkelt.
      Til 4 porsjoner trenger du:
      En pakke toro bearnaise (basen i gryta)
      T-skje grillkrydder
      2_3 spise skje med Tomatpuré
      500 gram svinestrimler eller filet om man vil skjære opp selv.
      En-to fedd hvitløk
      En paprika
      En liten pakke fløte
      En gulløk
      To-tre champingjong
      Salt og pepper
      Man lager bruner først gul løk.
      Så lager man bearnaise før man har oppi fløte, paprika, champingjong, grillkrydder og Tomatpuré.
      Så steker man svinekjøtt og har dette oppi gryta. La det små koke i 30 min (ha i litt vann om den virker tykk)
      Server med Potetmos, salat og rundstykker

    66. Vi har den siste tiden blitt veldig flinke til å prøve noe nytt.
      Den nyeste på menyen er colamarinert bbq kylling. Veldig enkelt og supergodt.
      Legg kyllingklubber i en kjele. Dekk med cola og ha i noen hvitløksfedd.
      Kok til kyllingen faller av beina.
      Legg de på et stekebrett/ildfastform.
      Smør de rikelig inn med din favoritt bbq saus.
      Stek de i oven på 200 grader i ca 20 min.
      Server med ris,pommes frites,salat eller kanskje bare chips/potetgull?
      Alternativ til fredagstacoen? Hva med enkel tacosuppe? Ta en pose meksikansk tomatsuppe og krydre med 1,5 pose tacokrydder, tilsett mais og bønner f.eks. Når suppen serveres ha på knust nacho chips, ost og rømme.
      Andre oppskrifter vi pleier å bruker er:
      https://www.godt.no/#!/oppskrift/1984/enkel-kyllingcurry (litt sterk)
      https://www.godt.no/#!/oppskrift/2081/mats-moeller-daehlis-favoritt-kyllingpasta-med-chorizo-og-brokkoli (litt sterk)
      https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kylling-og-fjarkre/ovnsbakt-kyllingfilet-med-asiatisk-fløtesaus
      https://coop.no/extra/tid–penger/kylling-med-creme-fraiche-i-panne/

    67. For en genial idé! Selv her hvor vi bare er to voksne går det ofte i loop med middagene! Men en slager her er denne blomkålsuppa: http://trinesmatblogg.no/2013/08/08/blomkalsuppe-med-purre-og-sprostekt-bacon/
      Den er skikkelig snadder, og bacon kan godt byttes ut med chorizo! Pleier å servere suppa med denne focacciaen: http://trinesmatblogg.no/2012/11/06/foccacia-med-urteolje-og-maldonsalt/
      Jeg pleier å lage en langpanne, og når den er stekt deler jeg den i 4 deler, som jeg fryser en og en! Da er det enkelt å ta opp fra frysa, tine og bare varme de i 3-4 min på 175° før servering. Nesten som nybakt!
      En annen ting vi også er glade i er gresk kremet kylling- og pastasalat:
      1 beger lettrømme
      1 beger creme fraiche (eller kesam)
      2 poser gresk dressingmix (små grønne poser fra knorr)
      2 kyllingfilet
      250g pasta
      1/2 pk bacon
      Pinjekjerner
      Mais
      Vårløk
      Paprika
      Bland dressingmix sammen med rømme og creme fraiche i en stor bolle. Ha i stekt kylling, stekt bacon og kokt pasta. Ha i grønnsakene du liker (jeg har listet opp det vi bruker). Bland sammen og la stå i kjøleskap i 1-2 timer før servering. Serveres gjerne med godt brød (f.eks. focacciaen over).

    68. Vi har litt sånn.. “fader, lenge siden vi har spist fisk nå!” Da tyr vi ofte til en f(R)isk lakserett. Rååååå god!
      Laks med revet sitronskall, olje, maldonsalt og sitronsaft i ovnen.
      Salat:
      Skjær hjertesalat, grønt eple og avokado i passende små biter, og fetaost(vi bruker den lille posjonspakken med soltørka tomat). Blander sammen med litt sitronsaft og olja fra fetan.
      Evt ris ved siden av!!
      Rå godt og friskt!!!! Nam nam nam
      Vi har tatt inspirasjon fra en rett på godfisk.no

    69. Detta her er jo et fenomen uten like; 80+1 kommentarer nå…more cumin’ im sure! resepter er greia? ja!
      Det er jammen umulig for meg å relatere til den kulinariske reisa da jeg fortsatt bare lever på spagetti…
      det er lenge siden kjent på detta å være utenfor; mens folket smatter over god middag i sine varme hjem..tusler jeg i høstnatten utenfor o ser inn på den fine familien. I min hånd holder jeg en pølse med lompe mens hører på ‘unbreak my heart’ av Toni Braxton.
      jeg er på min egen reise
      på lompe turne’
      vandrende melankolia
      etter mitt eget resept
      på livet o sånn.

    70. Hjemmelaga lasagne
      225 grader
      Kjøttsaus:
      1pk kjøttdeig (400g)
      1 løk finhakket
      2 fedd hvitløk
      Gulrøtter (et par, tre stk) finhakket
      Stangselleri (så mye du vil, men husk de smaker mye) finhakket
      1 boks hermetiske tomater
      2 ss tomatpuré
      1 ss friske urter (evt tørket) gjerne basilikum/oregano
      1dl vann
      Brun kjøttdeig og ha i grønnsakene (løk, gulrøtter, stangselleri og hvitløk) og stek til de er myke. Ha deretter i tomatene, pureen, urtene og vann. Jeg pleier å ta litt vann i hermetikkboksen for å få med siste rest av tomatene. La sausen småkoke til du er ferdig med ostesaus. (PS: har du god tid kan denne gjerne lages i god tid før. Kjøttsausen blir bedre og bedre jo lengre den kan stå)
      Ostesaus:
      2 ss smør
      3 ss hvetemel
      6 dl melk
      5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
      1ts salt
      1/2 ts malt hvit pepper
      1/2 ts revet muskatnøtt
      Smelt smør og bland inn hvetemel. Spe med melk og la sausen koke i ca 10 minutter. Den skal bli forholdsvis tykk. Ha i ost og smak til med krydder.
      Når begge sausene er klare så legges de lagvis sammen med pastaplater i en ildfast form. Topp med revet ost.
      Stek i 35-40 minutter.

    71. En sunn og god fiskerett som vi bruker mye er følgende:
      Torskefilet (700-1200g)
      1 purreløk
      1 løk
      5-6 store tomater (gjerne type klase/plomme)
      1 boks philadelfia ost (vi bruker familiepakning)
      Gastromat-krydder (kan ha bare salt og pepper, da det krydderet består av usunt natriumglutamat)
      Kutt opp purreløk og løk i strimler, legg dette i bunnen av en ildfast form. Ha krydder over. Kutt torsken i passende biter og legg oppå grønnsakene. Krydre litt igjen. Kutt opp tomater i skiver og legg dette oppå fisken. Krydre litt igjen. Deretter toppes det hele med philadelfia-ost på toppen, vi bruker en hel boks.
      Stekes deretter midt i ovnen på ca 210 grader i 35-40 minutter.
      Nytes godt med potet, evt brokkoli og hva man ønsker til☺️

    72. Hjemmelaget ostesaus med kokte pastaskruer, brokkoli, pølsebiter, blomkål i ildfastform gratinert med ost. Slager til ungene.
      Kjøttsaus i ildfastform med “lokk” med potetmos & parmesan på toppen. Gratineres til osten er ferdig
      Et tips til alle er å bruke italiensk tomatpure eller hermetiske tomater til matlaging. Jeg bruker mutti sine. Litt dyrere enn billigvarianten men veeeldig mye bedre!

    73. – Wok. Skjær opp ønsket kjøtt og grønnsaker. Alle plukker ønsket mengde/type grønnsaker på sin tallerk + en pose saus (f.eks fra Blue Dragon) og peker seg ut en ønsket mengde kjøtt som går rett i panna. Etter litt hives grønnsakene i og til slutt sausen for å varmes. Kan ha ris eller nudler på siden. Alle får altså sin porsjon med det de ville ha lyst på og får bestemme selv. 😉 Eventuelt kan det lages én stor batch som hele familien deler på.
      – Appelsinkylling. Steik kyllingfileter og klem en halv appelsin over hver filet underveis. Server med grønnsaker, ris/potet og eventuelt en saus.
      – Fiskeboller i karrisaus (hvit saus med karri). Kok hvit saus og ha i karri. Kok fiskebollene i sausen og poteter/grønnsaker på siden.

    74. Ein enkel og grei fiskeburger med valgfri fisk og friske grønsaker på sio😋 eg synst da e best med grove burgerbrød og👌

    75. Karrigryte med kylling
      Bruner 1/2 løk og to hvitløksfedd som jeg steker kyllingen i. (Ca 400 gram kylling) Krydrer med karri, salt og pepper. Tar den ut, steker grønnsakene (bruker ca en halv pose wokgrønnsaker + en boks mais + en boks vannkastanjer). Samme krydder. Når de er ferdig hiver jeg alt i samme gryte sammen med en liten boks kremfløte, en goood dæsj rømme, creme fraiche og en del mer karri. Lar det surre ca fem minutter. Koker ris til.

    76. ok. går detta over 100 kommentarer så skal jeg vippse redd barna 50kr. Føkkit; når så mye engasjement føler jeg atte det ikke må være forgjeves for oss alle; spesielt de som faktisk savner mat så da passer Redd Barna bra..takk for innlegg sier jeg o de sultne isåfall. Peace out pillygrims!

    77. Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver – det er noe med de vante, trofaste måltidene som bare funker 😉
      Her i huset har vi testet en ny rett den siste tiden og den slår godt an!
      Til høstens kyllingsuppe trenger du;
      Kylling (vi bruker kyllingfilet, kan også bruke grillet kylling)
      Løk
      Champignon
      Paprika
      Gulrot
      Matfløte (jeg har nettopp oppdaget lett matfløte – tips hvis man vil ha en litt sunnere variant!)
      Chili (kan sløyfes)
      Mais (ca en halv boks)
      1 teskje karri
      Hønsebuljong utblandet med vann
      Det jeg synes er greit med denne retten er at om man har en stor stekepanne med høy kant, så er det alt man trenger!
      Her kan man sikkert bruke de grønnsakene man vil, men her i huset var denne kombinasjonen en slager!
      Mengde er vel og smak og behag, her bruker vi to av alt siden det er 4 personer som spiser 🙂
      Stek kylling, løk, champignon, paprika og chili sammen. Rasp gulrøtter og ha oppi pannen sammen med mais, la det putre et par minutter.
      Tilsett vann med hønsebuljong, matfløte og karri og la det koke en 15-20 minutter. Her har vi kun brukt øyemål på væske, det kommer an på hvor tynn eller tykk man ønsker det, men vi bruker en boks matfløte og 3-4 dl vann med hønsebuljong 🙂
      Ønsker man en litt fyldigere smak, kan man tilsette en spiseskje med creme fraiche eller rømme.
      Serveres med rundstykker til – kan og serveres med ris ved siden av, så blir det kyllinggryte i stedet for suppe 🙂

    78. Eg er stor fan av middag som lagar seg sjølv i steikeovnen. Ein gjengangar her i huset er:
      *skiva poteter
      *skiva gulrøter
      *skiva champignon (her må du ta litt i, dei blir latterlig gode!!)
      *gul løk i båtar
      *hakka kvitløk
      *provance-krydder(eller andre urter)
      *salt/pepper
      *rapsolje
      Bland alt i ei langpanne og ha i ovnen på 200grader til det byrjar å få litt farge og potetene er mjuke. veldig godt med feks laks eller kylling til, og går ned på høgkant hos mini❤

    79. Laksepanne!
      Purreløk stekes lett i smør. Skal IKKE bli brun. Hiv oppi laks i terninger, stekes maks 5 min. Ha så over et beger med sæterrømme som “smelter” i panna(ja dette er ikkeslankemat 😜). Smak til med litt suppebuljong. Dryss over hakket persille til slutt hvis en har. Jeg serverer med stekte potetbåter & agurksalat.
      Denne oppskriften gir veldig lite oppvask noe som er viktig i en travel hverdag 😊

    80. Du er nå god, S 🙂 Her har du bloggen min da, du får litt av alt. Nå er det middag det handler om, men jeg håper jeg klarte å få mange til å engasjere seg da jeg skrev for Røde Kors for noen uker siden. Jeg vippser – og det håper jeg flere gjør! Takk for at du setter ting i perspektiv. Og skulle du bli lei av Toni Braxton, må du sjekke ut “Rain down on me” av Thomas Dybdahl. Den har jeg snufset mye til de siste ukene <3

    81. Min nye oppdagelse som jeg er sååååå giret på akkurat nå er Cook-in-bags! Jeg kutter opp valgfri grønnsaker og valgfritt kjøtt/fisk og tar oppi en del valgfritt krydder, posen går i ovnen oppi en ildfast form i tilfelle den skulle lekke. Når jeg tar den ut bare klipper jeg opp posen og drar den av mens innholdet blir igjen i formen. Jeg har prøvd forskjellige marinader og grudde og grønnsaker. Alt funker liksom 😊😊

    82. Scampigryte med ris (Det beste med måltidet er at det som tar tid er å koke ris)
      – Kokt scampi i fra Rema 1000
      – Gul,rød og grøn paprika
      – 1 hel hvitløk (ikke sånn med fedd), eller hvitløk etter smak
      – Purreløk
      – Cream fresh (valgfritt om man bruker lett eller vanlig)
      – Salt og pepper etter behov
      Start med å skjær opp purre og hvitløk. Fres dette lett i en panne med olje. Ha i strimlet rød, grøn og gul paprika og stek den litt. Ha i scampi, cream fresh og krydder.
      Kokes på svak varme.
      Serveres med scampi 🙂

    83. En veldig god fiskerett vi liker her hjemme er laks i fløtesaus med tagitelle.
      Ta smør i panna, og legg i laksefilletene. Krydre godt på begge sider med et godt fiskekrydder. Stek til det blir en fin skorpe, så snu laksen. Når laksen har en bra skorpe på begge sider, så hell oppi en boks med fløte/matfløte. La det koke 5 minutter cirka og vend i purre. Serveres med pasta (tagitelle) og kokt gulrot/brokkoli.

    84. Tre oppskrifter vi hadde ofte tidligere i huset og som jeg savner.
      Kjøttboller i sellerisaus
      Medisterfarse etter ønsket mengde
      Sellerihode
      Buljong
      Del sellerihodet i biter. Kok opp vann og buljong – legg selleribitene opp i. Lag deretter boller av medisterfarse med spiseskjeer. Ha de i buljongen og kok til de er ferdige. Lag jevning til saus (gjerne med vann og mel, som ristes i et jevneglass) – ha i sukkerkulør. Kok poteter til.
      Pølserett
      1 pakke røkte kjøttpølser
      1 pakke frosne grønnsaker – gulrot, blomkål, bønner
      1 boks rømme
      Frisk dill
      Stek kjøttpølsene slik at de blir brune på hver side. Ha de i en gryte – ta opp i rømme (vi bruker lettrømme) og litt vann så rømmen blir litt mer flytende saus. Kok opp – ikke la det fosskoke. Ha opp i dillen. Kok poteter til å serveres med.
      Fylt kålhode (en enklere variant av kålruletter)
      Kålhode
      Medisterfarse (ca 1 kg)
      Hvit saus
      Del kålen i 4 og kok den så den blir forvellet/kokt. Ha form hvor du først legger kål deretter legger du i farse og deretter kål på toppen igjen. Jeg setter den i mikroen på ca. 20-25 minutter – det som er viktig å sjekke er at farsen er blitt gjennomkokt – men man kan også ha den i stekeovnen på ca. 1 time (tror det er på 200 grader). Lag hvit saus og kok poteter -og server dette ved siden av.

    85. thanks lady; 50 til kidsa done…Vippsa til 10328; mat til alle. rain down on me…
      Don’t hold back
      I know it’s not easy
      Everyone gets a little scared
      But time will heal even a heart of steel
      So don’t try to run
      – denne tekst sponset av S –

    86. Enkel og sunn thai: kjør løk, hvitløk, ingefær og chilli med stekeolje til pure i blenderen. Strimler av kyllingfilet krydres med curry og stekes i denne blandingen i gryten til kyllingen er gjennomstekt. Hell på to eller flere bokser vanlig, lett eller blanding av kokosmelk. La koke litt. Ta Sukkererter, paprika, sopp og annet du måtte like i gryten og la koke til paprikaen er litt mykere. Ta litt soyasaus og smak til. Godt, enkelt og sunt 🙂

    87. Jeg ser du allerede har fått mange oppskrifter på laks, men vil gjerne legge til min også 😊.
      Laks med fetaostfyll + spaghetti med pesto
      Du trenger:
      5 fileter laks, uten skinn
      1 apetina classic fetaost (den som kommer uten marinade og i et helt stykke)
      Litt melk
      Rødløk
      Oliven
      Sitronpepper
      Fremgangsmåte:
      Ha fetaosten i en skål, mos med en gaffel, tilsett litt melk til du har konsistensen til en tjukk grøt. Den skal ikke renne. Finhakk rødløk og oliven og ha i fetaosten. Bland det sammen. Ha laksen i en ildfast form. Lag et dypt snitt i hver filet og fyll med fetaostblandingen. Dryss sitronpepper over, stek i ovnen på 180 grader i ca 12-14 min.
      Pesto:
      1 hel bunt basilikum
      En neve ferskrevet Parmesanost
      1 pose pinjekjerner
      2 fedd hvitløk
      Olivenolje
      Salt
      Pepper
      Sitron (på flaske)
      Ha pinjekjerner og hvitløksfedd i en blender, kjør til blandingen er jevnt kuttet. Ta alle bladene fra basilikumsbunten, obs at du ikke får med så mye stilk, og ha i blenderen sammen med parmesanen, kjør. Tilsett en god slump olivenolje (0,5-1 dl) og kjør blandingen til den er jevn,men fremdeles relativt tykk,den er best når den ikke renner. Dryss over litt salt og pepper, og tilsett en dæsj sitron. Bland noen gode spiseskjeer pesto med kokt spaghetti. Helt nydelig til laksen, og min 3-åring får aldri nok av mammas pasta med pesto 😊.
      Denne retten er veldig god med en tomatsalat ved siden av også 😊

    88. Den nye favoritt retten her i huset står nok på menyen hos dere allerede, for det er den hele FANTASTISKE kylling retten du delte oppskriften på for en stund tilbake. Sikker på at både mann og barn kunne spist mutterns fugl i form flere ganger i uka. Hadde den faktisk i dag, og jeg fikk sneket unna en liten porsjon som jeg skal kooooose meg med til lunch i morgen👏🏻😍

    89. Vettu? Mannen min er utdannet Gourmè Kokk, dvs HAN står for all maten som regel, MEN eg har kan lage ungenes favoritt og den må du lære deg å lage! Finnes ikkje vanskelig! Den er sikkert sunn, men det tenkte eg ikkje på da eg komponerte denne, men hvis du liker stekt kylling, pesto, pinje og en himmelsk salat så MÅ du prøve!
      Orker ikkje skrive hele oppskrifta inn her, men hvis du ikkje har noe i mot å gå inn på bloggen min så finner du hele oppskrifta på ALT her på denne linken:
      http://vibbedille.blogg.no/1485019883_kylling_med_pesto__en.html
      Eg er SIKKER på at begge ungene og Peter hadde elska dette en koselig lørdag 🙂 Bon Appetitè! KOS DERE!
      Vibbedille 🙂

    90. Vi(jeg og ungene) elsker hjemmelaga blomkålsuppe !
      1. Del opp 2 blomkål, kok halvveis møre i buljongvann
      2. Smelt smør, ca.2ss, stek løk(1 hel)og hvitløk(1-2 fedd)blank i smøret
      3. Ha oppi mel, ca. 2 ss; spe ut med buljongvannet +melk/fløte etter eget ønske
      4. Kok i minst 10 min. slik at melsmaken blir borte
      5. Ha oppi blomkålen og kok i et par minutter til, slik at blomkålen blir mør
      Du kan velge å mose alt med stavmikser til slutt for en glatt suppe, eller la det være, kommer ann på hva man liker😉
      Server med stekte baconbiter, kutta vårløk og brød/rundstykker.

    91. “sopihop”
      Sett stekeovnen på ca 180%
      Kok makaroni som anvist på pakken.
      Kutt opp løk, bacon, pølse/ kylling/skinke( hva du en ønsker)
      Stek på panne.
      Lag hvit saus, og ha oppi ca 1-2 ss revet hvitost.
      Smak til med valgfritt krydder ( her bruker jeg ofte chili krydder, salt, pepper og hvitløk pulver)
      Bland sammen alt, og ha det over i en ildfast form. Strø over med revet ost.
      Ha formen så i ovnen, ca 15 min.
      Server med salat og baguetter

    92. Pulled pork quesedillas med ris og spinatsalat
      2 pk pulled pork
      500 gr revet ost
      ris etter antall personer
      2 pk quesedilla krydder
      2 pk ferske tacolefser
      1 stor pakke vasket spinat
      1 agurk
      1 paprika
      1 boks mais
      1 bunt vårløk
      1 boks rømme
      Salsa
      til 5 personer bruker jeg 2 pakker pulled pork i valgfri smak ( her kan man selvsagt bruke pulled turkey eller andre versjoner av kjøtt også)
      Varmer og river opp kjøttet i henhold til bruksanvisningen på pakken.
      Mens disse godgjør seg i ovnen koker jeg ris, bruker da jasminris, og siden vi er karbohorer her i familien lager vi dobbel porsjon 🙂
      Legg tacolefser på stekebrett og legg på litt revet ost,
      Bland i quesedillakrydderet i den ferdig revede pulled pork’en og legg dette oppå lefsene. Ta på rikelig med ost og legg en tacolefse på toppen igjen slik at du får en “sandwich”. Stekes i ovnen på 220 grader i ca 10 min så osten smelter. Ta ut av ovnen og kutt lefsene opp i 4 stykker.
      Serveres med nykokt ris, spinatsalat, en dæsj rømme og salsa, vel bekomme 🙂

    93. Supersunn og veldig enkel middag, tar toppen 10 min
      Stek kyllingfilet i litt olje og krydre etter smak ( Jeg liker best pepper, hvitløk og kyllingkrydder)
      Lag en enkel spinatsalat med agurk, paprika, vårløk og avokado
      Serveres med en stor spiseskje cottage cheese, enkel favoritt her i huset, selv til kidsa 🙂

    94. Når vi ikke har noen middag planlagt blir det alltid en grateng (hvit saus, kjøtt eller fisk og grønnsaker toppet med ost) eller en gryte med grønnsaker, kjøtt, kokosmelk og hakkede tomater. Krydre som du vil 🙂

    95. En sunn favoritt hos oss er torsk med søtpotetmos og tomatsalat. Masse gode smaker.
      – Stek ønsket mengde torsk i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
      – Skrell og kutt ønsket mengde søtpotet. Kokes møre. Når de er møre nok tømmer du av vannet. Mos poteten før du tilsetter hvitløk, limesaft og salt. Smak til. Til to store søtpoteter bruker vi ca en halv lime og 1-1,5 hvitløksfedd. Til slutt moser du alt sammen.
      – Del ønsket mengde cherrytomater i to eller fire biter(avhenger av strl). Kutt derretter opp rødløk i små biter. Vi bruker en halv stor rød løk til 2 pers. Legg tomatene og løken i en skål og tilsett salt, pepper, en dæsj olivenolje og balsamico(kan sløyfes).
      Alle vi har introdusert retten for elsker den! Så enkel, men også så god 🙌

    96. En til! Laks med fullkornspasta og mangosalat.
      – Stek laks i ovnen.
      – Kok opp fullkornspasta.
      – Kutt opp én mango og to avokadoer i terninger. Finhakk en halv chilli og en nevne koriander, og bland det sammen med mango og avocado.
      Server med en liten dæsj rømme 👌

    97. Jeg slår et slag for hjemmelaget fiskegrateng. Trekk fisken, lag litt tjukk hvit saus, tilsett en god slump revet muskatnøtt, kok makaroni,bland alt. Skill et par tre egg, bland eggeplommene i den hvite sausen. Visp eggenhvitene stive og rør forsiktig inn i rrsten. Hell alt oppi en ildfast form, dryss over et godt lag med strøkavring eller brødrasp og stek i ovnen på 225 grader i en 45 minutters tid. Serveres med kokte poteter, masse finrevet gulrot og smelta smør. Eller en enklere variant, følg fremgangsmåten fram til der du skal tilsette eggene. Server det rett fra kjelen. Også fantastisk godt. Eller hjemmelaget lapskaus med de grønnsakene dere har lyst til å bruke og med ønsket kjøtt. Jeg er også veldig glad i farsikål. Samme som kålruletter, gidder bare ikke pakke farsen inn i kålen, men legger det lagvis som fårikål. Serveres med poteter og brun saus.
      Jeg hadde også middagsmeny da jeg hadde de samboer. Ble lei av å finne opp kruttet hver dag.

    98. Speltlompepizza! Enklere blir det fsktisk ikke, og supersunt! Alle kan velge selv hva du vil ha åppå, ost, kjøtt, squash, ananas, mais? Hva man liker!
      Ellers så er fiskeboller i hvitsaus supergodt, spesielt den fra bjellands 🙂
      Stufed chicken, skjær et dypt kutt i fileten, fyll med f eks. Rødløk, ost, brokkoli og bak i ovnen!
      Laks i creme fraiche er kanskje ikke supersunt, men fyy så godt det er!
      600 g laks
      2 ss soyasaus
      1 ts sitronpepper
      1 ss Meierismør
      1 bege Crème Fraîche 18 %
      Pleier å servere enkelt med brokkoli og asparges 🙂
      KREMET FISKESUPPE
      2 stk gulrot i biter
      7 dl fiskebuljong
      2 dl melk
      2 dl fløte
      Laks
      2 ss hvetemel
      Erter
      Blomkål
      Gulrot
      Salt og pepper
      Bittelitt finhakket hvitløksfedd
      Kok opp buljong, og kok gulrøttene oppi. Bland mel og melk på forhånd og ha oppi. Småkoke 5-7 min. Legg fisk og erter oppi og la trekke. Salt og pepper.
      Mini-tapas? Jeg pleier å ta litt foccacia, aioli, spekeskinke, melon, fyllt sopp, stekt asparges og noen scampi og tzatziki, KJAPT, og relativt sunt 🙂
      Grønnsaksuppe er vanvittig godt og sunt, metter lenge og kan varieres etter hvilke grønnsaker dere liker 🙂
      Som tilbehør til omtrent slt synes jeg fyllt sopp er kjempegodt!

    99. Vi elsker denne lakseretten. Den er lettvint og lager seg selv 😊
      Oppskrift: lapskausblanding og buljong i en langpanne. Fres laks litt på pannen, så den får stekeskorpe. Legg så laksen oppå lapskausblandingen og hiv det i steikeovnen til laksen er ferdig. Vipps middag 😊

    100. Giniling Guisado
      ? 400 g kjøttdeig
      ? 3 ss olivenolje
      ? 450 g jasminris
      ? 2 båter hvitløk
      ? 1 stk løk
      ? 1 stk tomat
      ? 1 stk gulrot
      ? 1⁄2 stk grønn paprika
      ? 1⁄2 stk rød paprika
      ? 2 stk potet
      ? 1 dl vann
      ? 3 ss soyasaus
      ? 1 ss fiskesaus (asiatisk)
      ? 1 ts salt
      En boks hermetiske erter 😀
      Stek kjøttdeig og legg til side. Kok risen som anvist på pakken. Kutt skrellede grønnsaker i småbiter, fres grønnsakene i litt olje, i ca 2 min. tilsett så kjøttdeig, vann, soyasaus og fiske saus. Senk varmen, legg på lok og la det trekke til poteten er møre. Smak til med salt og pepper.
      server med ris og hv.brød ved siden av.
      Denne er blitt en fast slager i heime. NYDELIG!! Og som regel har man indegriensene i skapene fra før av.
      Høres litt skummel ut med disse fiskesausene men er kjempe god!!
      Bon appetit!

    101. Super enkel og rask fiskeburger:
      Salma lakseburger
      Soyasaus
      Aioli
      Mango
      Løk
      Koriander
      Olivenolje
      Salt
      Chili
      Salat
      Brioche hamburger brød
      Slil gjør du:
      Stek Salmaburgeren som det står på pakken. Ta gjerne litt salt og/eller soyasaus på burgeren før steking.
      Lag mango salsa: hakk opp mango, løk og koriander. Tilsett chilli, salt og olivenolje etter smak.
      Server burgeren med aioli, mango salsa og salat.
      Tar toppen 10 min å lage.

    102. Verdens enkleste middag…
      Kjøpe grønnsaks spaghetti. Kjøp hjertefiskekaker. En pakke med ferdig pesto, en boks med mat fløte.
      Kok spaghetti. Varm fiskekakene i ovnen.
      Lag pesto saus av å blande mat fløte med flere skjeer pesto. Varm den på koke plate.
      Du kan ha ekstra tilbehør med. Vi liker syltet hvitløk som kan kjøpes fra Rema1000, ruccolasalat, pinjekjerner osv.

    103. Laks/ørret/torsk eller annen fiskefilet i form:
      Kutt opp grønnsaker som dere/barna liker, feks paprika, purreløk, stangselleri i små biter og legg i. I bunnen av en ildfast form.
      Fyll på med soyasaus til den dekker ca halvveis grønnsakene.
      Legg filetene oppå, krydre med sitronpepper eller vanlig pepper og en skvis sitronsaft. Dekk med creme fraiche, legg på lokk/folie og sett i ovnen på ca 200 grader i 20-30 min.
      Kok ris til. Veldig enkelt og veldig godt:)

    104. Må bare slenge med en enkel rett til jeg altså☺️ Nemlig laks med dill☺️
      4 laksefileter
      1/2 Sitron
      3-4 ts grov sennep
      2-3 ss rapsolje
      Fersk dill
      Litt salt
      Skvis saften av en liten halv sitron, dette blandes med olje og grov sennep. Så klipper vi av/kutter opp omtrent en hel fersk dill og har oppi. Blandingen has oppå laksen og så stekes dette midt i ovnen på 200 grader i ca 30 min. Serveres med potet og grønnsaker. Nammi☺️

    105. Har en NYDELIG lørdagsmiddag/kvelds oppskrift! Høres kanskje ikke kjempegodt ut men jeg anbefaler deg å prøve 🙂
      Skrell og skjær opp poteter, gulrøtter, kålrabi i terninger. Kutt opp litt purreløk og hvitløk. Stek biffstrimler. Bland alt sammen og fordel i porsjoner i aluminiumsfolie. Ha og litt smør i folien. Pakk den sammen og stek i ovn til grønnsakene er møre. Kan fort gå 3kvarter-1time. Når det er ferdig blander du inn kryddersmør og hvitløksmør, og en god dæsj rømme. Rør om og nyt!! 😀
      Her er det bare fantasien som stopper for hvilke grønnsaker du kan bruke.

    106. 1.Kutt opp ønskede grønnsaker til salat
      2.Varm pitabrød i ovnen
      3.Fres Halloumi i biter i panna
      4.Server med tzatziki, og nyt! 🙂
      Du vil ikke angre på å prøve halloumi hvis du ikke har gjort det før. Enkelt,godt, sunt og tilogmed vegetarisk!

    107. Jeg har to pastaretter jeg ønsker å dele. Den ene er tortelini med bacon og tomat. Stek bacon og tomat mens du koker tortelinien. Bland alt sammen og krydre med krydder du liker. (Vi bruker av og til sopp og ruccola i også!)Vi bruker ginseng krydder fra tasmania sammen med basilikum- og chiliolje:)
      Den andre er en pastarett en venninne introduserte meg for. Kok pasta, og stek kyllingfilet, bland sammen med creme fraiche og smak til med sweet chili saus:) kan serveres med blomkål, brokoli eller kanskje paprika??

    108. Fylte paprika med couscous og lammekjøttdeig.
      Stek løk/hvitløk og lammekjøttdeig i panne. Kok couscous som anvist på pakken. Bland lammekjøtt og couscous sammen med biter av fetaost, rosiner og noen paprikabiter. Fyll dette oppi ønsket antall paprika. Stekes på 20-30 min på 200 grader og server. Voila!

    109. Hjemmelagde vårruller som kan varieres med kylling/kjøttdeig og de grønnsaker man liker. Og nudler da. Her serveres det med ris og salat som regel men hender vi varierer tilbehøret. Og så pleier vi å lage mange på engang og fylle opp fryseren.

    110. Enkel laks/ørret-panne!
      Har ingen mål på hvor mye som trenges av hver ingrediens, har bare laget på slump, alt etter hvor mange som spiser. Men sånn ca en pk fløte på 4 fiskefileter.
      Del gulrøtter i staver, kutt purreløk i ringer. Ha litt olje i en stekepanne å stek gulrøtter å purre et par minutter, ikke la di bli brune.
      Skjær fisken i i passe biter, og opp i panna med gulrøttene og purren. Tilsett 1dl vann, litt salt og pepper og en dæsj sitronsaft. La trekke rett under kokepunkt til fisken er gjennomkokt. Tilsett fløte å la koke opp. Serveres med pasta, poteter eller uansett hva som er ønskelig 🙂

    111. Pølsegryte med eple,
      løk og karri
      Ingrediensar:
      1 ss margarin
      3 løk
      1 dl vann (+ buljong)
      1 dl fløte
      2 ss tomatpuré
      3-400 g pølser (uten skinn)
      1 eple
      1 ½ ts karri
      1 ss hvetemel ved behov
      salt, peppar, persille etter smak
      Stek løken, og tilsett resten av ingrediensane.
      Server med kokt ris.

    112. Rask egenkomponert karri “kyllinggryte”:
      Kylling, en pose frosne grønnsaker (kjøper rema sin med mini gulrøtter, aspargersbønner og minimals, eeeeelsker aspargersbønner). Kokosmelk. +fullkornsris hvis en ønsker det Vipps. Middag på birdet.
      Stek kylling, ta av sett til siden. Stek grønnsaker. Tilsett kyllingen. Ha i kokosmelk + masse herlig krydder som kajanne, karri, salt, pepper, chilipowder. 🙂 har ei lita ei på 2, og hun liker det. 🙂 kryder det ikke så sterkt. 🙂

    113. Ovnsrett med laks, brokkoli og ostesaus.
      Du trenger til 5-6 personer(da er ett par av personene sultne tenåringer) :
      1 kg laksefilet uten skinn og bein
      1 kg fersk brokkoli
      8 kokte poteter
      3 ts salt
      1 ts pepper
      Ostesaus:
      2-3 store ss smør
      4 toppa ss hvetemel
      6-7 dl melk(jeg brukte h-melk og da ble sausen ganske tykk)
      4 dl revet ost
      1 ts salt
      1/2 ts pepper
      Først skreller og skjærer du poteter i skiver og legger i bunnen av en smurt ildfast form. Del opp laksen i munnbiter og legg denne oppå potetene. Skyll brokkolien og skjær av bukettene og fordel disse oppå laksen. (Du kan også dele opp stilken på brokkolien om du ønsker) Dryss på salt og pepper.
      Så smelter du smøret til ostesausen i en kjele, rører inn hvetemelet og sper på med melken, mens du rører til du har en glatt saus. Gi den ett oppkok og la den koke ett par minutter. Ha så i det meste av den revne osten og rør godt. Smak til med salt og pepper.
      Dekk ovnsretten med ostesausen og strø resten av osten på toppen (Jeg brukte litt ekstra ost da vi er veldig glade i ost).
      Stekes på nederste rille i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter – til osten er gylden.
      Jeg bruker over- og undervarme, ikke varmluft.
      (oppskrifta ligger på bloggen min, men jeg liker ikke å linke til egne innlegg i anres kommentarfelt, så da ble det klipp og lim inn oppskrifta 😉
      Denne er kjempepoppis her i huset

    114. Denne retten likte selv min samboer, som ikke alltid setter pris på min eksperimentering.
      Til 4 personer:
      4 kyllingfileter (svin kan også brukes)
      4 ts rød currypaste (litt etter smak og behag, kan reduseres hvis man vil ha en litt mildere smak)
      Passe mengde kokosmelk (ca. 1/2 boks)
      1 brokkoli
      2 gulrøtter
      salt, pepper
      olje til steking
      Tilbehør:
      Ris
      Naanbrød
      Rømme
      (Salat)
      Sett på risen. Del kylling/svin i passe store biter. Kutt opp brokkoli (i bunter) og gulrøtter (i terninger) Kyllingen stekes så i olje, pass på at det ikke blir tørt, denne skal varmes mer etterpå! Tilsett salt og pepper etter smak. Ta kyllingen ut av pannen, stek så brokkoli og gulrøtter. Ha i kyllingen, tilsett currypaste og kokosmelk. Ta litt og litt kokosmelk og smak til, så det ikke blir for søtt. La putre.
      Serveres med Naan-brød og rømme, og en frisk salat om ønskelig.
      Tror jeg skal lage dette i dag 🙂

    115. Herregud, jeg glemte jo det viktigste! 2 stk godt modne mangoer, kuttes i terninger og kjøres i stavmikseren før de tilsettes sammen med curry og kokosmelk.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg