hits

Mysteriet med det frosne rundstykket

09.01.2018 - 21:41 11 kommentarer

I dag sorterte jeg noen gamle bilder jeg hadde liggende på Mac'en, da jeg plutselig kom over et bilde jeg hadde glemt - og som ga meg umiddelbar latterkrampe.

For jeg hadde helt glemt det lille mysteriet vi opplevde for ett års tid siden. Det var en helt vanlig kveld, ungene skulle ha kveldsmat, og jeg hadde akkurat tatt opp to rundstykker av typen "Mormors hjemmebakte" som jeg hadde liggende i fryseren.

Denne kvelden hadde eldstemann bestilt én halvdel med leverpostei og én med prim, mens lillesøster som vanlig insisterte på å få rundstykket like helt. Ikke bare udelt og uten pålegg, hun ville atpåtil ha det frossent.

Ingen grunn til å ta den diskusjonen, derfor svinset hun ut av kjøkkenet mens hun gnagde i vei på det iskalde rundstykket.

De neste minuttene var det stille, jeg hørte bare lyden av barne-tv mens jeg ryddet litt på kjøkkenet. Men så lød et lite rop fra lillesøster i stua, og jeg hastet inn for å se hva som hadde skjedd. Og der satt hun i sofaen med store øyne: Det frosne rundstykket hennes hadde forsvunnet mens hun så på Charlie og Lola!

Jeg humret mens jeg så på den sjokkerte lille jenta, før jeg bøyde meg ned for å ta en titt under stuebordet. Der var det tomt, så jeg flyttet blikket til under sofaen. Intet rundstykke der heller. Ingen smulerester på bordet, med andre ord hadde rundstykket helt sikkert blitt lagt et eller annet sted i sofaen.

Men etter å ha endevendt alle putene i hele sofaen, begynte jeg å lure litt.

- "Du har ikke spist det opp, da?", spurte jeg.

Lillesøster ristet på hodet med triste øyne, og jeg innså at hun ikke kunne ha rukket det heller.

Når mat plutselig forsvinner her i huset, er det bestandig én hovedmistenkt: Vår firbente "Teo Matvrak". Alltid på vakt, og selv om han utrolig nok aldri stjeler mat fra bordet, lever både smuler på gulvet og matrester i sofaen farlig.

Det var bare det at nå lå Teo i kurven sin i gangen, og jeg kunne heller ikke huske å ha hørt slafselyder, noe jeg antok vi ville hørt dersom han hadde slått kloa i fristende hjemmebakst...

Jeg tok en ekstra leterunde i sofaen, og klødde meg i hodet mens jeg grublet over hvor i all verden det frosne rundstykket kunne ha tatt veien. Jeg kikket i vinduskarmene. På tv-benken. I lekekroken. På do. Alle tenkelige steder lillesnuppa kunne vært innom på vei til sofaen.

Men rundstykket var og ble borte, så jeg sa at jeg fikk hente et nytt et i fryseren. På veien ut til kjøkkenet, kastet jeg et blikk på Teo i hundekurven.

Hmm... Så han ikke litt rar ut der han lå og kikket på meg som gikk forbi? Jeg snudde, og gikk bort til ham.

Og ganske riktig..


 

Ikke godt å si hvor lenge han hadde ligget sånn, eller hva slags tanker som må ha gått gjennom hodet hans idet han satte tennene i en gjennomfrossen godbit og innså at den ble sittende litt fast.

Men det blikket.. 😂

/ 🐶

11 kommentarer

Marie

09.01.2018 kl.22:00

Jeg digger den bikkja! 😍 Teo må jo være verdens kuleste hund. 😎

Christina

09.01.2018 kl.22:08

Han er en skikkelig godgutt <3 Og veldig glad i mat!

Torgersdatter

09.01.2018 kl.22:04

Husker du Sad-Sam tyggis man fikk kjøpt før? Med et klistremerke inni.

Det blikket der kunne vært på et av klistremerkene 😂

Christina

09.01.2018 kl.22:09

JA! Samlet på dem, haha ;-)

Stine

09.01.2018 kl.23:02

Og akkurat slik er det å ha Cavalierer! Vi har to her i huset! :-D

Christina

09.01.2018 kl.23:05

Dobbel moro! ;-D

Lisbeth

10.01.2018 kl.00:45

Se på de øynene da <3 Teo er så fin! Blir så glad hver gang jeg ser en snapvideo fra enten deg eller Peter med en logrende Teo, makes my day! :D

Kristin

10.01.2018 kl.22:18

Ler så jeg griner her. Har ikke cavalier, men en bichon frise. Og klarer fint å se for meg den lille hundekjeven sitte fast i et fryst rundstykke. Sånn passe stressa for å bli tatt på fersken....

Bjørg

11.01.2018 kl.00:48

For et herlig bilde!!! :-)

14.01.2018 kl.09:16

Så utrolig søt han er<3 hunder er herlige!

20.01.2018 kl.15:05

Nei så søøøøt! Har en cocker spaniel, dessverre hadde han slukt rundstykket før jeg hadde rukket å merket noe.. :P Og så tittet på meg og tigd etter mer..

Skriv en ny kommentar