hits

Jubileum og mimrefjes

12.02.2018 - 14:08 10 kommentarer

På akkurat denne dagen for seks år siden, ble jeg mamma for første gang. På selveste termindato, og attpåtil var det morsdag. Tenk noe så herlig, da - finere morsdagsgave kan man jo ikke få!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fersking <3
 

Jeg husker så godt jeg lå på postoperativen etter keisersnittet, ute av stand til å røre meg. Spinalbedøvelsen satt fortsatt i, og jeg lå der og kikket i taket. Sykepleierne sa jeg burde sove litt, men hvordan i all verden skulle jeg klare det?

Jeg var helt utslitt, men jeg hadde akkurat blitt mamma, og jeg hadde bare sett det lille nurket noen få minutter før jeg ble trillet avsted. Og nå lå jeg der og ventet på de to guttene mine.

Det gikk fire timer før en sykepleier spurte: "Har ikke babyen din blitt trillet opp til deg enda? Det er klart du må ha babyen din hos deg! Jeg skal få noen til å ringe på dem."

Bare noen minutter etterpå kom Peter inn, med rødsprengte øyne, trillende på den lille sengen med vår ferske lille bylt oppi. 

- "Har han grått mye?", hvisket jeg.

- "Han her, nei..", svarte Peter, "Ikke en lyd. Han ligger bare og sover og koser seg, han."

Mens pappaen selv var både rødsprengt og blek på likt. Og da innså jeg at hele verden hadde rast ned i hodet på den nybakte faren. Det var han som hadde grått. Min samboer, mannen som hatet barn.

Og det hele var så uvirkelig. Jeg hadde lenge hatt på følelsen at vi ventet en gutt, men jeg kunne jo ikke være helt sikker. Men nå, etter ni måneder, var han her.

Nå skulle vårt nye liv starte. Så mange spørsmål. Så mye usikkerhet. Sove nå? Spise nå? Hvor mye melk trenger egentlig en baby? Hvor mange bleieskift i løpet av en dag?

To grønne foreldre som skulle lære mens de gikk. Så blir man kjent litt etter litt, og etter hvert klarer man plutselig å lese en liten tass uten språk. Det lille knirket der for eksempel, det betyr at han begynner å bli sulten. Fram med den magiske ammepuppen.

Men kjære lille seksåring; det var jo ikke meningen å kle på deg så mye at du nesten ble kokt på vei hjem fra sykehuset. Vi var bare livredde for at du skulle fryse. Det var ikke meningen å klippe deg litt i fingeren den gangen jeg skulle klippe neglene dine heller, men fingrene dine var så bittesmå at jeg sikkert skalv litt på hånden.

Vi famlet mye i starten, Pappa og jeg. Men vi gjorde vårt aller beste. Og noe riktig må vi jo ha gjort, for i dag har vi verdens flotteste seksåring i hus.

Gratulerer med dagen, gutten vår 

/ ❤️

10 kommentarer

Liv

12.02.2018 kl.14:54

Gratulerer med dagen til store gutten😄💙 Leste nettopp det pappaen til min førstefødte skrev om sine opplevelser etter fødselen. Så rørende og fin skildring av hva som hendte❤️ Håper Gustav får en fantastisk bursdag😄❤️

Christina

12.02.2018 kl.21:08

Tusen takk! Ja, er det ikke fint å mimre litt? Selv om det er litt vemodig også, så er det fint å tenke tilbake på. 6 åringen er superfornøyd! Klem til deg <3

Iselin

12.02.2018 kl.16:41

Gratulere med dagen ☺

Flott innlegg

Christina

12.02.2018 kl.21:08

Tusen takk, Iselin :-)

Bergliot

12.02.2018 kl.17:50

Gratulerer med dagen til deres lille, store gutt. Ønsker han får en magisk dag. Og DET ordner seg nok,for maken til foreldre ,han har fått😍 hurra for dere alle💙

Christina

12.02.2018 kl.21:10

Ja, han har trukket vinnerloddet! Haha, neida ;-) Tror dagen ble ganske magisk, litt feiring tre dager på rad gjorde susen! Takk for koselig hilsen :-)

tvillingguttene

12.02.2018 kl.18:44

Det er helt fantastisk å bli mamma! Og spesielt første gang! Hipp Hipp Hurra for bursdagsgutten idag! 😁🎈

Christina

12.02.2018 kl.21:11

Tusen takk! Helt enig med deg - å bli mamma er fantastisk. Takknemlig for at jeg har fått oppleve det to ganger <3

Ida Sofie

12.02.2018 kl.21:50

Gratulerer så masse med 6 åring i huset 🎉❤🎂🎁

Oda

12.02.2018 kl.22:55

gratulerer med dagen :)

Skriv en ny kommentar