hits

Oppskrifter

Rocky Road i boks

Innimellom er det litt artig flge med p hvilke innlegg som blir lest p denne bloggen, og det er spesielt ett innlegg som googles frem r etter r. Allerede i september var de frste leserne innom, og siden da har det gtt slag i slag.

Innlegget jeg sikter til, er en oppskrift p det som i mine yne er det beste julesnopet som er oppdrive... Jeg baker ingenting til jul, men hvert r m jeg smelle sammen en runde med Rocky Road!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Heaven 😍
 

Dette er den perfekte vertinnegave ha med p (jule)besk - og grunnen til at jeg anbefaler p det sterkeste lage dette kun til jul, er simpelthen at det er klin umulig holde seg unna.

Jeg tuller ikke, man blir rett og slett s hekta at man ender opp med spise smulene som faller av nr man deler herligheten opp i biter.. Been there.

Det beste (nest etter smaken) er at det er steike enkelt lage. Du trenger:

- 500 gram sjokolade (jeg sverger til vanlig melkesjokolade - men bruk den du liker best!)
- 2 poser Dumle
- 2 gode hndfuller marshmallows
- 3,5 dl peantter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ekstremt praktisk og veldig hyggelig med noen hjelpende hender - og selvutnevnte prvesmakere ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmte er som flger:

- Del alle dumle-karamellene i tre biter. (I en oppskrift stod det at man frst mtte fjerne papiret.. Haha)
- Del hver marshmallow i seks biter
- Miks dette sammen med peanttene
- Smelt sjokoladen i vannbad og bland alt godt sammen fr du heller massen over i en bakepapirkledd form. (Jeg brukte 30 x 20)
- Sett herligheten i kjleskapet dersom det haster - eller p kjkkenbenken. S er det bare vente!

Det er lurt at sjokoladen er romtemperert nr den skal deles i biter, s husk la den st litt p kjkkenbenken dersom den har sttt kaldt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

S, da vet du hva du har gjre i lpet av neste uke - lag en porsjon Rocky Road, s er julekosen i boks! Og skulle det bli noe igjen, s putter du noen biter i et koselig syltetyglass eller en cellofan-pose, pynt med et julebnd - og vips s er en julegave/vertinnegave i boks :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I fjor prvde jeg eksperimentere med vaniljefudge istedenfor Dumle - men jeg syns originalen er helt klart best ;-) Peter dro den enda lenger, med seigmenn og kjeks og rosiner og jeg vet ikke hva, som om du er i markedet for noe litt mer crazy, kan du sjekke ut hans oppskrift her.

Uansett utgave: Enjoy! ♥
 

/ En gang i ret.. Bare en gang i ret ;-)

Eplekakeboller p 5 minutter!

Disse lager du p et blunk i helgen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker eplekake, og da jeg ramlet over oppskriften p "Eplekakeboller" i et blad - var jeg solgt fr jeg hadde lest gjennom ingredienslista. De mtte jeg prve! Dessverre er det "en eller annen" her i huset som har klart kaste bladet jeg fant oppskriften i. Jeg har prvd google ogs, for kunne kreditere hvem som str bak oppskriften - men jeg finner den ikke noe sted.

Derfor ble jeg ndt til ta ingrediensene etter hukommelsen, men det gikk fint! Jeg syns jeg naila oppskriften - og jeg har til og med finjustert den litt de siste gangene. Gjr deg klar for noe veldig enkelt - og utrolig godt!

Du trenger

  • Ett eple
  • 1 dl mandler (bltlegg dem over natta for best resultat)
  • 2 ferske dadler (bruk 3-4 dersom de er sm. Husk fjerne steinen)
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 ss kanel (litt mindre om du bruker vanlig kanel, jeg bruker ceylon-kanel som er mildere i smaken)
  • 5 drper vaniljeessens (for ekstra spenstig smak, tilsett 5 drper rom-essens!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Putt alle ingrediensene i en kjkkenmaskin, og kjr helt til du ser at alt har blandet seg godt. S drysser du litt kokosmasse i en bolle, fr du former sm boller/kuler med hendene og ruller dem i kokosmassen.

Jeg fr ca 30 stykker. De er klare til spises med en gang, men smaken setter seg litt dersom de fr st noen timer i kjleskapet. Regner med de holder seg noen dager i kjleskapet ogs - men det har aldri blitt aktuelt finne ut her i huset ;-) Barnevennlige og kjempegode!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

/ God fredag, godtfolk

Optimisme og navnekonkurranse!

I dag har jeg gjort noe jeg har tenkt p gjre i flere r, men som jeg liksom aldri har flt meg helt klar for. Og det er noe jeg trodde var veldig komplisert - men som viser seg at kanskje ikke er s vanskelig likevel:

Jeg har satt min frste surdeigsstarter!

Det var egentlig Berit Nordstrand som satte meg p ideen, for jeg hrer for tiden p podcasten "12 uker med Berit Nordstrand & Klaus Sonstad", og i en av de 12 episodene snakker Berit om gluten.

Dette er jeg personlig veldig opptatt av, for til tross for at jeg aldri har ftt pvist cliaki, fikk jeg likevel et nytt liv da jeg kuttet ut gluten. Jeg skjnner ikke hvorfor det er snn, men jeg har i alle fall bare innsett at tiden med gluten er forbi. Og det er en ganske stor kamel svelge nr det beste man kan tenke seg i verden er saftige skolebrd. Kanelsnurrer. Rosinboller. Bah.

Men i denne podcast-episoden forklarer alts Berit at dersom man langtidshever en brddeig laget p opprinnelige urkorn (kologisk spelt, emmer, landhvete, emmer, enkorn som er glutenfattige) s fjerner man fytinsyre - en syre som kan irritere tarmen p samme mte som gluten.

S n m jeg jo bare teste ut dette p min egen kropp! Tenk om det er fytinsyre som er hovedproblemet?

Og til dette bakeprosjektet, kommer alts surdeigsstarteren inn. Helt siden i sommer har jeg hatt "Bare Bra Barnemat" sitt blogginnlegg "Verdens enkleste surdeigsstarter" lagret p mobilen, der det str beskrevet i detalj steg for steg hvordan man skal g fram. Og det eneste man trenger er kologisk mel og vann!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kortreist og kologisk :-)
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

En surdeigsstarter trenger bde mat og kjrlighet - og et av de heteste tipsene er gi starteren et navn. S her kommer det store sprsmlet:

Hva skal starteren min hete?

Jeg er egentlig ute etter et navn som gir meg glade vibber og som frer til at jeg kommer til huske gi den mat nr det trengs. Og for gjre det litt mer moro, lover jeg at vinnerforslaget fr en premie i posten. Spass m det vrra ;-)

 

/

Pannekaker til frokost

Pannekaker er en favoritt her i huset, og i dag byttet vi ut knekkebrd og rundstykker p frokosttallerkenen med pannekaker! Det ble sklart en suksess, og siden disse pannekakene utmerket godt kan brukes i matpakka med litt godt plegg, tenkte jeg dele oppskriften.

Disse har jeg lagd p mandelmelk og speltmel, de er veldig enkle lage, s stek gjerne opp flere og oppbevar i kjleskapet :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Du trenger:

3,5 dl speltmel (jeg mikser sammalt og fint, denne gangen hadde jeg bare sammalt)
1/2 ts salt
6 dl mandelmelk (ustet)
3 ss smr
3 egg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Ha mel og salt i en bolle, og spe med halvparten av mandelmelken mens du rrer godt. S smelter du smret (avkjl det litt dersom det blir veldig varmt) og rrer det inn. Deretter har du i resten av mandelmelken, fr du tilsetter eggene.

La rren st i minst 30 minutter, gjerne over natten!

Stek p middels varme i litt smr - den frste pannekaken skal bestandig se slik ut:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det pleier av en eller annen grunn vre prvesmakere tilgjengelig uansett :-)
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Men s blir det bedre!
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Blbrsyltety er sklart favoritten :-)
 

De stivner nr de ligger i kjleskapet, s jeg pleier putte dem noen sekunder i mikroovnen rett fr jeg skal ta p plegg. Nam nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ God sndag!

Gelsnop ♥

I gr la jeg ut en snap av "Gelsnop" jeg pleier lage til barna - og da skal jeg si det ble det liv og rre i innboksen! Beklager at jeg ikke rekker svare dere alle, men her kommer i alle fall oppskriften som nsket :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Frst et par ord om gelatin. For det er gelatinen som gjr at snopet stivner til gele, og gelatinen var hovedgrunnen til at jeg begynte lage dette for mange mneder siden. Gelatin er utrolig nringsrikt, og bestr av proteiner som er bra for bein, ledd, hud, hr, negler, fordyelse - you name it.

Veldig bra for smttiser i vekst, men ogs for oss voksne! Det er slutt p den tida da vi fikk i oss gelatin ved lage skikkelig husmannskost tilberedt p ben og skrog og hele sulamitten ;-)

Ingredienslista er enkel - du trenger i utgangspunktet bare tre ting!

  • 1 pakke frosne jordbr (kan godt bruke andre br ogs, feks blbr)
  • 4 ss gelatin (Jeg bruker denne fra Naturlig liv: kologisk, nytral p smak og kvalitetssikret) NB! Ser den er p tilbud akkurat n! (ikke sponset)
  • 1 ss kokosblomstsukker (smak til, trenger litt mer om brene er sure)
  • Valgfritt: Jeg pleier ha oppi en liten dsj sitronsaft, og et par mynteblader fra urtepotta i vinduskarmen. Og litt vaniljepulver/essens hvis jeg har. Gir veldig god smak - men ikke ndvendig :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Kok opp de frosne brene, la dem putre litt fr du tar kjelen av plata. S tilsetter du stning og rrer godt. Ha i gelatinen til slutt. Rr godt, fr du moser alt sammen med en stavmikser. Voila!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gelatin
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Om nom nom!
 

S heller du blandingen i isbitformer, evt en liten ildfastform dersom du ikke har. Putt i kjleskapet noen timer eller over natta, s er de klare til spises! Unger pleier elske disse, og da er det jo ekstra fint vite at det er godis som gjr godt for skrotten ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Send meg snap hvis du tester oppskriften, da! Umulius82 😉

Magisk brokkolisalat

Jeg husker ikke helt om det var mamma eller svigermor som serverte denne retten frst i sommer, men jeg ble i alle fall helt hektet! Er litt usikker p hvordan den opprinnelige oppskriften ser ut, men her kommer i alle fall ingrediensene som jeg bruker.

Server denne salaten ved siden av hva enn du mtte nske, kjtt, fisk, spekemat - men vr forberedt p at den smaker helt himmelsk alene ogs! Serverte den inntil pizza en gang, og endte faktisk opp med pizzarester og en skrapa bolle etter brokkolisalaten. Ganske utrolig ;-)


 

Og dette er alt du trenger!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

  • 1 brokkoli
  • 1 beger med Creme Fraiche
  • 1 pakke bacon
  • 1 - 2 ss finhakket rdlk
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1-2 ss balsamikosirup (bruker du balsamico-eddik, holder det med 1 ts)
  • 1 dsj sitronsaft
  • Salt/pepper/sukker etter smak


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er fremgangsmten min:

1. Begynn med hakke rdlken. Jeg er veldig lite glad i r lk - men denne retten trenger det! Er du veldig glad i r lk tar du 2 ss, er du som meg, tar du 1 ss. Ha lken i en skl med iskaldt vann, og la den ligge og vanne seg mens du ordner resten.

2. Rist solsikkekjernene p middels varme i en stekepanne/kjele, snn at de fr ekstra god smak. Pass p s de ikke blir brent! Det gr veldig fort.. Hvis du har lett for glemme, konsentrerer du deg bare om solsikkene - hvis du klarer gjre to ting samtidig, gr du over til punkt 3 mens kjernene ligger i panna ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

3. Skjr baconskivene i smbiter, og stek til de er spr og fine. Legg dem deretter p et kjkkenpapir, slik at fettet renner av. (Hvis du fortsatt har solsikkekjernene i panna, tar du disse av varmen n..)

4. Hakk brokkolien i smbiter, husk ta med stilken ogs! Skjr av det ytterste laget, og del resten av stilken i sm firkanter.

5. Ha Creme Fraiche i en skl, og bland inn 1-2 ss balsamicosirup (eller 1 ts balsamicoeddik), en dsj sitronsaft, en klype salt, et dryss pepper. 1/2 ts sukker om nskelig (jeg syns det holder med sdmen fra balsamicsirupen). Sil vannet av rdlken, og ha den oppi sammen med solsikkekjernene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. S blander du alt sammen i en stor nok bolle, tilsett bacon - men spar litt du kan drysse p toppen fr servering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er helt utrolig at noe som inneholder r brokkoli og r lk kan smake s godt, men jeg tror jammen meg det er en av mine yndlingsretter for tida.

 

/ God lrdag!

Thai-suppa p Snapchat

Dere som flger meg p Snap, s jo at vi var p sndagsmiddag hos Mamma og Pappa i gr. Mamma hadde laget en supergod thai-suppe, og veldig mange etterspurte oppskriften. Mamma syns det er en glede dele oppskrifter, hun - s her kommer'n!

 

 

 

Legg forresten merke til parentesen etter "Kyllingsuppe". Mamma pleier skrive noe i parentes bak hver oppskrift, s jeg blir nesten ndt til sprre om hun har noe som har ftt beskrivelsen (smakls) / (passe god) / (dritvond), haha :-)

Ingredienser:

  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 bokser kokosmelk (kokes opp sammen med kraften)
  • 2-3 kyllingfileter i biter (tilsett)
  • 2 stilker sitrongress
  • 3-4 ts kaffirlime
  • 1 ss galangal / 2-3 cm ingefr, finhakket
  • 2 fedd hvitlk, finhakket
  • 200g sopp (aromasopp), i biter
  • 2-3 vrlk, finhakket
  • 2 chili (perfekt sterk for voksne, men litt for sterk for barn)
  • 3 ss fiskesaus
  • Lime - saft og revet skall
  • 1 ts sukker
  • Frisk finhakket koriander
  • Salt og pepper

 

/ Ja til mer suppe!

Fredags-smoothie

I gr kveld sjekket jeg vrmeldingen fr jeg la meg, s jeg visste at jeg kom til vkne til skikkelig ruskevr og sludd p bakken i dag. Likevel ble jeg alts s grinete da jeg slo opp ynene og kikket ut vinduet i dag tidlig.. Helt latterlig, jeg vet, men jeg er bare S klar for starte vrsesongen n!

Men men, til uka kommer finvret - og selv om det er kaldt ute s kan m jo lage seg en sommerlig smoothie for det! I gr la jeg ut noen bilder av en smoothie p snapchat, og dere gikk jo helt bananas. Jeg fikk flere hundre snapper i retur (!) fra folk som nsket oppskriften - og det skal dere sklart f.

 

 

Som jeg skrev i en snap i gr, s er barna mine snn middels glad i grnnsaker. De fr det p tallerkenen sin hver dag, men vi tvinger dem aldri til spise opp. Jeg hper sklart dette vil g seg til etterhvert som de blir eldre, men i mellomtiden m jeg lure dem litt.

Hemmeligheten bak nringsfulle smoothier, er grnnsakene du putter oppi. Frukt er vel og bra, men de inneholder mye fruktose, og dette merker i alle fall jeg veldig p blodsukkeret. S tenk frst og fremst grnnsaker, og bruk frukten som ndvendig stning og smaksnytelse.

Et av mine triks er frossen grnnkl. Jeg kjper inn noen pakker fersk grnnkl av gangen, s skyller jeg den godt fr jeg fjerner de store stilkene og stapper de grnne fine bladene i poser. S putter jeg posene i fryseren, slik at de ligger klare til neste gang jeg skal lage smoothie. Grnnklen blir helt spr nr den er fryst, og den mister den karakteristiske klsmaken ;-)

 

 

Hvis man ikke er vant til den "grnne" smaken, lnner det seg starte i det sm. Den frste uka holder det kanskje med en hndfull grnnkl, ogs kan man heller ke etterhvert. Frossen spinat er ogs bra, jeg bruker de sm posene med spinat som ligger i frysedisken. Frossen brokkoli funker ogs.

Jeg lager smoothie p yeml, og lager nok til fire store porsjoner. Det vil si at jeg fyller beholderen p bildet under - s har du en mindre blender kan du fint bare halvere oppskriften. Smoothien holder seg supert i kjleskapet :-)

 


Arkivbilde ;-)

 

De siste ukene har jeg laget denne varianten:

  • Grnnkl (fire-fem hndfuller)
  • 5 "puter" frossen spinat
  • 1/2 boks kokosmelk
  • en liten bit fersk ingefr
  • 4 ss kokosmasse (kan fint slyfes)
  • 2 dl br/frukt (dette kan vre litt lite for smakslker som er vant til "vanlig" kjpesmoothie, s smak deg fram.. Jeg bruker helst br - og smaker heller til med steviadrper som stning i tillegg)
  • en dsj yoghurt
  • litt vaniljepulver/vaniljedrper
  • Ca 1 liter vann (begynn med 8 dl og se an konsistensen)
  • For variasjon: mynteblader, kanel, sitronmelisse - gjerne alt oppi den samme smoothien ;-)

Jeg pleier ha en dsj gode fettsyrer (extra virgin kokosolje/mct cocosa) oppi ogs, men tilsetter dette i smoothieglasset slik at blenderen blir enklere f ren.

P dager der jeg har muligheten, lager jeg smoothien til frokost eller lunsj, og setter den kaldt i kjleskapet fram til ungene skal hentes i barnehagen. S har de noe slurpe i seg p hjemveien - og vips s har de ftt en dose grnnsaker og roet sulten slik at middagen kan lages i ro og fred.

Skal prve snappe live fra smoothie-produksjonen i morgen rundt lunsjtider, s flg med da hvis du er litt som meg og gjerne vil ha ting inn med teskje ;-)

 

/ God helg

Mutterns ost- og skinkepai

Johoo! Mange av dere har lagt deres elsk p Mammas fantastiske rett "Mutterns fugl i flte" - og endelig er det klart for den minst like gode oppflgeren!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Denne nydelige paien var min yndlingsrett i oppveksten, og jeg husker jeg syns at Mamma lagde den altfor sjeldent. Det er skikkelig snaskemat, og ble stort sett servert p lrdager, hvis jeg ikke tar helt feil.

Da Mamma sa det var greit at jeg delte oppskriften p bloggen, spurte jeg om hun hadde et bra navn p paien, men fikk til svar: "Nei, bare ost- og skinkepai." S da blir det snn, haha ;-)

Denne retten er dessuten like perfekt servere til gjester, som den er til imponere fletta av deg selv - og den smaker faktisk enda bedre dagen etter!

 


Fra Mammas oppskriftsbok: "Pai m/skinke (nydelig)" - haha ;-)

 

PAIBUNN

  • 2 1/2 dl hvetemel
  • 50 gr smr
  • 1 egg
  • 1 ss vann

Start med smuldre opp smret i melet, og visp sammen egg og vann som du deretter tilsetter melblandingen. Det er lurt la deigen st litt, gjerne opptil 30 minutter i kjleskapet. (Lag fyllet i mellomtiden!)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Paibunnen skal forstekes for f den spr og god, s sett ovnen p 225 grader. Jeg liker bruke bakepapir i bunnen av en springform (24 cm), og smre sidene med smr. Du kan sikkert kjevle ut deigen, men jeg syns det er greit bruke fingrene og trykke/fordele paibunnen i formen.

Ta i mot hjelp dersom noen tilbyr sin ekspertise ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

For eksempel er det kjekt med hjelp til prikke paibunnen med gaffel fr den skal inn i ovnen. Stekes i ca 10 minutter, midt i ovnen p 225 grader.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

PAIFYLLET

  • 250 gr skinke (jeg bruker en boks piknikskinke som jeg kutter i sm terninger)
  • 1 lk
  • 4 egg
  • 1 boks flte
  • 250 gr revet ost

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Greit med en kvalitetssjekk av skinka.. ;-)

 

Kutt skinke og lk i smbiter, og riv ost. Pisk eggene lett med en visp eller stavmikser, fr du gjr det samme med flten. S blander du alle ingrediensene i en bolle, som du fordeler oppi den ferdigstekte paibunnen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Stek hele sulamitten p nederste rille p 225 grader i ca 40 minutter. Legg et matpapir/bakepapir over paiformen etter 15-20 minutter, s den ikke blir brent p toppen :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

La paien st og hvile litt fr du kutter i den, server med en god salat - og nyt hver eneste bit! Dette er en mektig rett (jeg lager n pai som vi spiser over to dager), s hvis det skulle bli igjen rester lover jeg at det smaker enda bedre dagen etter. Enjoy!

 

/ Hilsen Mutter'n ;-)

Rock n Roll Sjokoboll

Disse sjokobollene dyver sukkersuget i en fei, de lages kjapt, men kanskje viktigst av alt: de er klare til spises med en gang ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sjokobollene inneholder ikke sukker, men dadler. Dadler er riktignok veldig energirike, men med p kjpet fr du mye kostfiber, kalium og proteiner. For meg er de perfekte bruke for dyve sukkersug, siden det holder med en eller to. Men jeg syns ogs de er fullgode erstatninger for godteri :-)

 

Rock n Roll Sjokoboll

♥ 200 gram ferske dadler
♥ 2 1/2 dl havregryn
♥ 2 dl mandelmel
♥ 2 ss kokosolje (smeltet)
♥ 1 ss agavesirup (jeg brukte fiber sirup clear, honning vil nok ogs funke)
♥ 1 1/2 dl kokosmasse
♥ 4 ss kakao
♥ Et lite dryss salt
♥ 1 ss vann (bruk gjerne kald kaffe hvis du liker kaffesmak!)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

♥ Fjern steinene i dadlene og ha dadlene i en foodprosessor
♥ Tilsett resten av ingrediensene og kjr til du fr en jevn masse

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

♥ Hver bolle tilsvarer i underkant av n spiseskje, bruk hendene og trykk massen sammen, ca 30 stykker.
♥ Om nskelig: Hell litt kokosmasse i en skl og rull bollene i kokosen.
♥ Oppbevares i kjleskap
♥ Holdbarhet: Uvisst :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Enjoy!

Prv ogs:
- Sjokoladecookies
- Superenkle bananpannekaker
- Sunn sjokopuddis

Ferske rundstykker til helgekosen

I helgen er lillessteren min p besk, og det er s koselig med gjester ved frokostbordet! I morgen tidlig tenkte jeg lage noen superenkle rundstykker, etter en oppskrift som gikk som en farsott p nettet for noen mneder siden. Jeg hadde helt glemt den, men tidligere denne uka var jeg innom bloggen til Helene Ragnhild (Norges steste ernringsfysiolog?) - og hun minnet meg p hvor gode disse rundstykkene er.

Men det beste av alt: fra du bestemmer deg for lage ferske rundstykker, til de ligger nystekte og klare p benken, tar det utrolige 30 minutter! Og du trenger bare fem ingredienser :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Du trenger:

★  250 g cottage cheese (ett beger!)
★  250 g havregryn (glutenfrie hvis du foretrekker det)
★  2 egg
★  1 god teskje bakepulver
★  1/2 teskje salt

 

★  Sett ovnen p 180 grader.
★  Bland alle ingrediensene i en bakebolle, bruk gjerne en stavmikser selv om det virker litt for trt :-)
★  Form rundstykkene med en spiseskje, runde eller flate spiller ingen rolle s lenge de har omtrent lik strrelse. Jeg fr ca 10 stykker.
★  Stek midt i ovnen i ca 25 minutter, til de blir gyldne.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Enklere blir det faktisk ikke! De holder seg ferske et par, tre dager, men du kan fint fryse dem ned ogs. I morgen tidlig skal jeg lage dobbel porsjon :-)

 

/ Nam nam!

Vil du heller bake brd, s m du sjekke ut: "Supersaftig Speltbrd"

Grnn energi-smoothie

N er det lenge siden jeg har skrevet om smoothie, men jeg er fortsatt like avhengig! Jeg lager smoothie hver eneste dag, selv om tidspunktet p dagen varierer i forhold til hva som str p dagsplanen. Smoothie til kvelds er nemlig like godt som til lunsj :-)

Siden flere har etterlyst en ny oppskrift, og spesielt den grnne varianten - kommer den grnne energi-favoritten her!

 

 

Dette er en stor oppskrift til 4 porsjoner, s hvis du har en mindre blender eller ikke nsker en s stor porsjon, er det bare halvere mengden. Du trenger:

 

- 3 kvaster grnnkl (Skylles godt, og fjern den tjukke stilken. Grnnkl kan helt ypperlig fryses ned, da vasker du den godt, fjerner stilken, og putter i pose. Som frossen smaker den veldig lite)
- 2 store hndfuller spinat
- En dsj yoghurt/tjukkmjlk/biola (Jeg bruker det jeg har i hus, denne gangen ble det et lite yoghurtbeger med bringebr)
- 1/2 boks kokosmelk (Spar den andre halvparten til ny smoothie i morgen ;-)
- 3-4 ss kokosmasse (Kommer an p hvor glad du er i kokos, setter en nydelig smak)
- 1 liter vann (Begynn med 7 dl og se an konsistensen. Mindre vann gjr smoothien mer slush-aktig, men blenderen m jobbe mer)
- Litt vaniljepulver (Kan slyfes)
- En bit fersk ingefr (Kan slyfes)
- Frossen frukt (i denne grnne varianten bruker jeg smoothie-blandingen med banan, ananas, mango og melon fra Rema 1000, den trenger ikke kokes frst)

Mengden frossen frukt kommer helt an p hvor st du nsker smoothien, jeg prver alltid tenke at jeg skal ha minst 60% grnt. Jo mer frukt, jo bedre liker barna den - men det viktigste er lure i dem (eller deg selv) s mye grnnkl og spinat som mulig. Et tips er begynne med litt ekstra frukt, snn at man venner seg til smaken. S kan du heller trappe opp grnnkl/spinat etterhvert (prv gjerne frossen brokkoli ogs), og finne ut hvor grensen for smakslkene gr.

 

 

 

 

/ Om nom nom!

* Flg Smoothie-kona p Facebook *

Brdhsten: Supersaftig speltbrd!

Fr helgen skrev jeg at jeg har et hrete ml for denne hsten, nemlig bli god p bake brd! Jeg hadde tenkt til bruke litt tid fr jeg kastet meg over prosjektet, men takket vre alle de fristende favoritt-oppskriftene deres i kommentarfeltet, bestemte jeg meg for sette min frste brddeig allerede i helgen! (Les hele innlegget og kommentarene her)

Resultatet ble s bra at jeg fortsatt er i sjokk over at jeg fikk det til ;-)

 


Spr utenp og sssssssaftig inni!

 

Flere av dere skrev nemlig at dere sverget til Maria Skappel sin oppskrift "Verdens enkleste & deiligste brd!" som hun postet p bloggen sin i 2012. Og da jeg oppdaget at jeg hadde mange av ingrediensene i skapet fra fr, bestemte jeg meg for lage det i helgen - noe overnattingsgjestene vre syns var helt greit ;-)

Jeg justerte litt p oppskriften, den originale finner du alts her - men min miks s slik ut:

- 650 g siktet spelt
- 200 g sammalt spelt
- 50 g sammalt spelt grovmalt
- 60 g solsikkekjerner
- 60 g gresskarkjerner
- 50 g sesamfr
- 50 g havregryn
- 100 g linfr
- 3/4 ss salt (juster etter eget nske)
- 50 g chiafr (trenger ikke bltlegges!) (kan slyfes)
- 1/2 pakke trrgjr
- 1 liter vann

NB! Knuser du frene og kjernene i en kjkkenmaskin blir brdet veldig barnevennlig :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Fremgangsmten er som flger:

1. Rr alt sammen til en ls deig - du trenger ingen kjkkenmaskin eller brdbakemaskin, bare bruk en tresleiv eller lignende!
2. La deigen st under et kjkkenhndkle fram til du er klar for steke, minimum n time. Min stod seks timer, og resultatet ble supert - neste gang skal jeg la rren st over natta :-)
3. Smr to brdformer godt, fr du fordeler deigen oppi. La de hvile en halvtime under et kjkkenhndkle.
4. Stek midt i ovnen p 225 grader i 40 minutter.
5. Ta brdene ut av formene og stek dem opp ned p rist, i 15 - 20 minutter til. Dette gir fantastisk skorpe!
6. Voil! Nyt duften og gled deg til brdet er avkjlt snn at du kan ta en jafs :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ready to rumble!
 


Den lukta.. :-)
 

Tips!
- Dette brdet er fint for sm mager, og gjres enkelt enda mer barnevennlig dersom du knuser frene fr du har dem oppi rra.
- Oppbevares i et kjkkenhndkle det frste dgnet, deretter i brdpose. Holder seg ferskt i flere dager :-)
- Kan fint fryses!

Her i huset falt brdet skikkelig i smak, bde hos de to sm og gubben - og ikke minst hos overnattingsgjestene. S tusen takk til dere som tipset om dette brdet - siden min bakekarriere fikk en flying start, gleder jeg meg n til fortsette utprvingen av nye oppskrifter i ukene framover!
 

/ Og alle bare: "jss-det-brdet-her-smakte-jo-godt-visste-ikke-at-du-kunne-bake" ;-P

* Flg Konatil p Facebook *

Is p 1-2-3

Herreminhatt som jeg er svak for is om sommeren. Hadde jeg spist is hver gang jeg var fysen p is, s hadde jeg ikke gjort annet enn spise is!

 

 

Derfor ble jeg s glad da jeg i helgen sjekket Snapstoryen til Jenny Skavlan (Jennyskavlancom), for hun minnet meg p hvor enkelt det er lage sin egen sunnere variant p null komma svisj! se noen lage is p Snap inspirerte spass at jeg kastet meg over oppgaven samme kveld.

Denne oppskriften kan selvsagt varieres i det uendelige, men siden jeg hadde alle de tre (!) ingrediensene i hus, valgte jeg flge Jennys sommerfreshe variant:

- Eplejuice
- Ananas
- Mynteblader (fra snn fersk urt vettu)

Voil! Miks alt sammen med stavmikseren, og fyll opp i is-former. (Jeg brukte en del ananas snn at konsistensen ble slush-aktig :) La formene st i fryseren i noen timer, gjerne over natta.

 

 

Den frste runda forsvant fort, s i dag dro fireringen og jeg p butikken for finne ingredienser til ny variant. Han fikk velge, og isformene ble til slutt fylt med en blanding av:

- Ananas
- Druer
- Eplejuice
- Biola med granateple/bringebr

Dette m jo bli en killer kombo! Det er ikke bare fireringen som gleder seg til en liten is-pause i morgen, for si det snn ;-)


 


Det er aldri feil med god hjelp p kjkkenet <3

 

/ Har du en killer-kombo-oppskrift selv, s m du gjerne dele i kommentarfeltet :-)

* Flg Konatil p Facebook *

Karamell Heaven

Jeg har ingen intensjoner om bytte ut innholdet i rets pskeegg alts, men i dag gikk jeg p en aldri s liten snaskesmell..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg vet ikke om det egentlig er litt juks teste ut sukkerfrie oppskrifter n som Peter og jeg har godtestopp.. Men i dag klarte jeg rett og slett ikke la vre. Det er ene og alene takket vre Desiree, den herlige jenta bak bloggen Fitfocuse. Jeg flger henne p Snapchat (Fitfocuse), og hun er alts helt r p snappe mens hun kokkelerer p kjkkenet! Jeg fatter ikke hvordan hun fr det til, for nr jeg lager mat stopper alt opp bare jeg skal sjekke noe i oppskriften.

Men i dag kastet fireringen og jeg oss over lavkarbo-oppskriften hennes, med det fristende navnet "Turkake med karamell og salte peantter". Vi hadde det s moro! Jeg elsker f hjelp av ham, og det er s artig se alt han fikser selv. Med to barn i hus blir det ekte kvalitetstid nr man fr en av dem for seg selv :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hakkede mandler og en dsj mandelmel..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Litt stning m ogs til!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
No words necessary ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ogs litt 70% p toppen..

 

Da den herlige lukten av karamell ndde resten av huset, var Peter raskt p plass p kjkkenet og knipset bilder til Snapstoryen sin. Bare f minutter etter tikket det inn en melding fra min lillesster som tydeligvis hadde sjekket Snap i lunsjen:

 


" herregud! Lager dere karamell til storfint besk??"

 

Jeg kan ikke si annet enn at jeg hper det er igjen noen biter nr lillesster og svoger dukker opp i morgen. Og hadde jeg visst hvor lett det er koke sin egen karamell-fudge, s hadde jeg gjort det for lenge siden! Det midtpartiet er serist det beste jeg har smakt, og det er mulig jeg m g for kun fudge neste gang, haha :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oppskriften finner du alts her!

 

Beklager at det er litt stille fra meg p Snap om dagen, det har en grunn - og er forhpentligvis bare midlertidig. Men mer om den historien i morgen :-)

 

/ Yummi in my tummy!

* Flg Fudgekona p Facebook *

Superenkle bananpannekaker

Som dere vet er jeg stor tilhenger av oppskrifter som gjr seg selv p 1-2-3, og denne er s enkel at jeg er sikker p at den kan lages i blinde. Det beste av alt er at pannekakene faller i smak hos liten og stor, samt at de funker utmerket i nistepakka - gjerne dagen etter! De kan enkelt gjres glutenfrie dersom det er nskelig, og du trenger bare tre ingredienser. Sannsynligheten er faktisk stor for at du har det du trenger stende i skapet :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til 8-10 sm bananpannekaker trenger du:

- 2 bananer
- 2 dl kokosmelk
- 3 dl havregryn (Bruk de glutenfrie dersom du nsker en glutenfri oppskrift!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg varierer ved ha oppi litt kanel i blant. Bde lettkokte eller store havregryn kan brukes - for alt skal oppi en bolle og kjres sammen med en stavmikser. Konsistensen blir en tjukk grt. Stek i smr (jeg bruker alltid ekte smr) eller olje p middels varme. Ikke prv snu dem fr de har "satt seg" ordentlig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannekakene er gode mumse som de er, men kan godt serveres med litt nttesmr.. Eller syltety.. Eller smr og brunost - hva enn som mtte friste :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

/ Om nom nom :-)

For mer inspirasjon, se ogs:
- Frokosttips
- Sunn sjokopuddis
- Sunne snoperier

Mutterns fugl i flte

Det er straks helg - p tide piske opp noe skikkelig digg til middag!

Close up portrait of a baby sitting wearing a chef hat sitting inside a large cooking stock pot, isolated on white

Denne kyllingretten er latterlig enkel lage, og den er perfekt servere hvis du skal ha gjester i helgen. Jeg har ftt oppskriften av min mor, og da jeg spurte hva retten het, s var hun ikke helt sikker. Men etter litt betenkningstid, kom hun endelig fram til det passende navnet: "Mutterns fugl i flte" Heldigvis er det ikke navnet som teller! Haha :-)

MUTTERNS FUGL I FLTE (4 personer)

- 1 grillet kylling
- 1/2 - 1 pakke bacon (avhengig av hvor glad du er i det)
- 5-6 sjampinjonger
- 1 beger rmme (jeg brukte seterrmme)
- 3 dl kremflte
- Litt kyllingkrydder

Frst renser du kyllingen, og setter den til side.

Deretter kutter du opp baconstrimlene i sm biter, og sjampinjongene i skiver.

Stek bacon og sopp p middels/hy varme i stekepanna i noen minutter, fr du tar den av varmen og setter til side.

Fordel de ferdigrensede kyllingbitene i en stor ildfast form (bde muttern og jeg foretrekker bruke en ren langpanne isteden).

Dryss litt kyllingkrydder over, fr du fordeler den ferdigstekte bacon- og soppblandingen over kyllingen.

Ha rmme og flte i en bolle, visp lett sammen, og hell blandingen over formen/langpanna.

Stek i ovnen p ca. 200 grader til det bobler, omtrent tjue minutter.

Serveres med ris og en enkel salat.

Himmelsk!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og tro meg, selv om bildene kanskje ikke er s flotte - s smaker dette vanvittig godt. Bare spr min svigerfar ;-)

/ Om nom nom!

* Flg Kyllingkona p Facebook *

Nytt r og et hrete snaskeprosjekt

Helt fra jeg var liten, har jeg alltid synes at det er forfriskende starte p et nytt r. En flelse av blanke ark og alt det der, men jeg har aldri vrt noen fan av nyttrsforsetter. Bortsett fra den gangen jeg bestemte meg for st p hodet n gang daglig (ikke spr hvorfor) - kan jeg faktisk ikke huske ha hatt noen. Men jeg husker alle jentene p barne- og ungdomsskolen som pleide kjre i gang godtefrie r, og hvis de klarte overholde det fikk de tusen kroner av foreldrene. Dette var jo utrolig mye penger, men for min del var ett r veldig lang tid - samtidig som godteri var litt for godt..

Cookies. Woman eating chocolate chip cookie. Cute mixed race chinese / caucasian model.

Men n har jeg blitt ganske voksen, og jeg skal rlig innrmme at jeg kjenner meg ganske seig etter julens mange utskeielser. Jeg har ikke spist mye mer mat enn jeg pleier, men jeg har nok ftt i meg ganske mye mer sukker enn normalt. Og si hva du vil om sukker, men kroppen min har rett og slett ikke godt av det. Ikke bare legger jeg p meg, men jeg blir daff, trtt og sliten. Og det er ting som gr svrt drlig overens med ha to barn ta seg av!

Her om dagen leste jeg et blogginnlegg som gjorde meg mye klokere. Det var et innlegg som Fitfocuse hadde skrevet (les hele innlegget her), og det handlet om hvorfor hun ikke nsket delta p nyttrsutfordringer som for eksempel "100 sukkerfrie dager". Og det hun skrev var s oppklarende! Kort fortalt mener hun at det er mye bedre "legge til" enn "trekke fra" nr det kommer til livsstilsendringer. Hvis du bestemmer deg for ikke spise sukker p hundre dager, s er sannsynligheten vanvittig stor for at du gr p en skikkelig smell enten underveis - eller etter de hundre dagene. (Been there..)

Close-up of female holding a bar of milk chocolate and eating it

Hvis man heller bestemmer seg for at i ret som kommer skal man spise mer frukt, eksperimentere mer med alternativer til sukker p kjkkenet, s ligger fokuset et helt annet sted! Man mister ikke energi av tanken p holde seg unna sukker, man fr istedet en positiv energi av legge til ting i livet sitt. Og nr man spiser mer frukt - og lager sukkerfrie alternativer til kveldskosen - s spiser man jo ogs automatisk mindre sukker.

Ahh, jeg elsker tankegangen!

Nettopp derfor skal jeg i r ha et hrete nyttrsforsett for denne bloggen; hver uke skal jeg teste, og legge ut oppskrifter p sunnere varianter av snasketing!

For er det noe jeg vet, s er det at jeg trenger snasketing i livet mitt for ha det bra. Dt syns jeg er et fint ml for 2016!

Lillesnupp med en snaskesunn smoothie :-)

/ Are you with me? :-)

Tyvstartet litt i hst, med disse oppskriftene:
- Sjokoladecoockies
- Sunn sjokopuddis
- Smoothielicious
- Sunne snoperier

Spr svor og julegjn

Det var vel idet jeg oppdaget at hunden vr stod p verandaen og slafset i seg desserten som svigermor hadde satt ut til kjling, at jeg inns at julaften var godt i gang. Det blir naturlig nok litt smkaotisk nr 17 mennesker skal feire jul sammen, men heldigvis hadde svigermor mer dessert p lur. Svigerfar var stolt over at langbordet fikk plass ved siden av det store juletreet han hadde felt i sin egen hage - dessuten hadde han byttet ut de bermte gaffa-sokkene sine i anledning dagen. (Les mer om svigerfars sokke-tfler) :-)

Men det viktigste av alt: det ble ribbe med svor p meg i r! Klok etter to tidligere julefeiringer med denne familien, s jeg meg ndt til ta noen grep. Gubbens familie har jo som tradisjon samles p kjkkenet idet ribba tas ut av ovnen, for plukke av svoren! Ikke bare er dette kjempeteit, men det er bestandig helt ribbet (knis) nr jeg endelig finner veien til kjkkenet. I r var jeg alts forberedt, og fikk sikret meg en bit fr resten gikk til gribbene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Noen har faktisk karret av et hjrne p biten min!!

Ettermiddagen gikk over i kveld, og ble til en salig miks av unger i sukkerrus og et stort gavebonanza. Misforst meg rett, jeg syns det er veldig moro feire jul med mange barn alts, men det m vre lov si at huset ble fylt av en ekstra behagelig julefred da barna endelig var i seng for kvelden.. Bonusen med masse deilig julesukker og herjing med fettere og kusiner, er jo at leggingen ogs tar litt ekstra tid. S da jeg endelig kom ned i stua igjen med to sovende barn i etasjen over, hadde jeg vrt borte i tre timer. Jeg gikk glipp av desserten, men etter den store middagstallerkenen tror jeg det var like greit..

De voksnes julegaver ventet vi med til barna hadde lagt seg, og det ble mye latter og glede til langt over midnatt. Og da minnekortet begynte fylle seg opp med bilder som dette, fant vi ut at det var p tide ta kvelden:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA "Julegjn" - med familiens tre bloggere, fra venstre: Pappahjerte, Konatil og TeamChrisa

Peter kuppet forvrig kvelden min, med en meget spesiell og gjennomtenkt gave. Men mer om det i morgen :-)

/ Og ja, Peter mtte ut og lufte bikkja midt p natta.. #dessertmage

* Flg Julekona p Facebook *

God jul fra familien Klonk

Julefreden har senket seg, og om bare f minutter fylles huset av spente familiemedlemmer. Det lukter juleskinke, medisterkaker og ribbe p svigermors kjkken, og vi hrer lyden av sm barneftter som tasser utlmodige rundt haugen med gaver som er i ferd med fylle seg opp under treet. Barna har ftt p seg finstasen, og gubben har sett Askepott fra start til slutt - i fred, med julekake, p sofaen, i joggebuksa.

Planen var ta et fint julebilde, men siden Askepott mtte prioriteres - ble mannen aldri ferdig til kle p seg.. Og det er i grunnen familien Klonk i et ntteskall :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God jul til alle dere, fra en nydusjet og en ferdigpyntet :-)

/ N er det jul!

* Flg Konatil p Facebook *

P beina - og i VG helg

Endelig! Jeg hadde faktisk gitt opp et par ganger underveis, men i dag skimter jeg lyset i tunnelen! Etter flere uker med den ene sykdomsrunda etter den andre, har jeg i dag hatt en oppegende dag. Det er bare litt smtterier som fortsatt henger igjen - men det spiller ingen rolle s lenge kreftene er i ferd med komme tilbake. Snart er det jul, og selv om jeg for lengst har innsett at julekortene ikke blir noe av i r, s fr jeg si som de over seksti: helsa kommer tross alt frst!

Young woman in a beautiful happy jump in flowering field.

Og nr jeg begynner bli frisk, da m jeg f sykdommen ut av huset. S i dag har jeg skiftet p alle sengene, hu hei for en herlig flelse! Helst skulle jeg vasket alle dyner og puter ogs, men det ble litt i meste laget. N m jeg bare bli kvitt siste rest av basilusker, s skal jeg bytte ut tannbrstene.. Vet ikke om det stemmer, men har hrt at man kan bli smittet p ny av gamle tannbrster. Virusene muterer, og dt kommer hvertfall ikke p tale. I morgen str julevasken for tur, og jeg m si jeg gleder meg! Nr man gleder seg til vaske gulv, da har man vrt syk altfor lenge.

Midt i dagens sengety-skift ble bde mannen og jeg tagget av VG Helg p Instagram, og det viste seg at vi var p trykk i helgens utgave - over seks sider! For oss var det ganske komisk, for det ingen vet, er at da VG dukket opp p dra for noen uker siden, hadde Peter fortalt meg at de kom for snakke med ham om "noe julegreier". Som vanlig hadde han overhode ingen oversikt, s da journalisten og fotografen kom, l jeg oppe og sov sammen med lillesnuppa. Vi var pjuske begge to, og da vi kom tuslende ned p kjkkenet etter en god stund, viste det seg at journalisten skulle lage en sak om oss som familie.. Og hun buste p; Hva var mine tanker rundt julen? Hvordan s desemberkalenderen vr ut? Nr hadde jeg alenetid sist?

Jeg stirret hardt p Peter som ga meg sorry-blikket i retur, og s begynte fotografen ta bilder. Jeg hadde akkurat sttt opp, og stod der med hret til alle kanter ikledd en daff genser og en skitten olabukse..

"Ehh, m jeg vre med p bildet? Kan jeg i sfall f lov til skifte frst, tror du?", mumlet jeg. Fotografen nikket, fr han svarte at det passet fint, for de nsket jo "et bilde av familien ferdig pyntet p vei til juletrefest eller noe snt."

Det er vel undvendig fortelle at Peter mtte sove p gjesterommet den natta. Jeg rsket en svart kjole ut av skapet, og fikk rotet fram noe ungene kunne ha p. Peter p sin side hadde julegenseren sin lett tilgjengelig, gitt! Pussige greier?

Men som Peter alltid sier; det ordner seg. Og det gjorde det jo :-) Snart er det jul, vi er straks friske igjen hele gjengen, og det er tross alt det viktigste :-)

/ Tut og kjr!

* Flg Tabloidkona p Facebook *

Jul hos svigers

Peter og jeg har faktisk ikke kjent hverandre s innmari lenge, hvertfall ikke til ha to barn sammen.. Vi ble nemlig bde kjent og kjrester p en gang - for snart fem r siden. Frst sa det bare pang, og s sa det bare vips, og julen det samme ret var jeg tte mneder p vei med vr lille pluttelutt. Noen vil kanskje si det gikk litt fort i svingene, og det har de helt rett i ;-)

"ss var ikke fort-i-svingen det samme som av-i-svingen, vettu!" - julaften 2011

Denne julen blir alts vr femte julefeiring sammen, og som i mange andre familier, feirer vi jul annethvert r hos hans og min familie. Jeg husker fortsatt hvor spent jeg var fr den frste julen vr sammen. Vi skulle feire med svigers, og jeg tvilte sterkt p om jeg kom til f skikkelig juleflelse.. Hvordan skulle jeg klare det nr jeg ikke satt hjemme i Larvik i den kjre julestua til Mormor og Este? Jeg kommer fra en liten familie, og fr mine to smttiser kom til verden, var det ingen sm barn. Jeg er med andre ord vant til stille og rolige feiringer.

I Peters familie derimot.. Ohlala! Da jeg var liten drmte jeg i blant om vokse opp i en stor familie med mange mennesker - og den drmmen har definitivt blitt oppfylt! Peter har tre ssken, og med vre to barn er antall barnebarn n oppe i ti stykker. Og for ei lita jente som meg fles det som ha kommet med i et sirkus! Innimellom m jeg klype meg i armen, for det er et konstant og yrende liv, det er latter, skravling, barnelek og hla i taket fra morgen til kveld.

Og jeg elsker det!

Akkurat snn som dette er det :-)

Heldigvis har jeg blitt tatt godt i mot fra dag n, men det er ogs helt utrolig at samtlige i Peters familie er s lreite mennesker. Bde ssken og inngifte er utrolig flotte folk, og dermed blir det jo en skikkelig fin gjeng som samles til jul. Og det at vi ikke ses s ofte resten av ret, gjr det sklart enda mer spesielt.

Jeg fler meg helt klart som en del av storfamilien, og gleder meg veldig til feire jul i r. Det er bare en liten ting jeg har utsette p tradisjonene til min svigerfamilie. Og det er det som skjer nr ribba tas ut av ovnen like fr julemiddagen..

Da stimler nemlig alle til p kjkkenet, ogs str de der og plukker og mumser i seg den spr svoren! Hrt noe s teit?! Nr maten endelig kommer p bordet, s er det alts ribbe uten svor som lyser mot oss.. Dette har selvflgelig gtt meg hus forbi de to julaftenene jeg har vrt der, for hvem er det som husker kretse rundt ribba i det den tas ut..? S i r skal jeg sren meg st klar og sikre meg en ribbebit med svor fr det er for sent :-)

/ Bare seks dager igjen :-)

* Flg Julekona p Facebook *

Rocky Road

Resten av ret kan vi vre s sunne vi bare vil, men til jul kjrer vi et skikkelig unntak! Det har blitt en tradisjon, s hvert r m jeg lage en runde med julesnopet over alle julesnop, nemlig "Rocky Road". Jeg aner ikke hvem som har laget den opprinnelige oppskriften, og det finnes mange varianter. Den er stappfull av deilige kalorier og fr tennene til lpe i vann bare av tanken. S hvis du nsker lage noe veldig lettvint til julekosen, eller bare gi bort noe skikkelig snask i gave - s fr du herved vrt hotteste tips :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ROCKY ROAD

-
500 gram sjokolade (Velg en du syns er god! Jeg regner med de fleste typer sjokolade fungerer, mrk ogs dersom du foretrekker det. I r brukte jeg vanlig melkesjokolade)
- 2 poser Dumle
- 3,5 dl peantter
- 2 gode hndfuller mini marshmallows (Jeg fikk bare tak i vanlige, s jeg delte hver marshmallow i seks biter)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmten er som flger:

- Del alle dumle-karamellene i tre biter. (I en oppskrift stod det at man frst mtte fjerne papiret..Haha)
- Miks disse sammen med nttene og marshmallowsene.
- Smelt sjokoladen i vannbad og bland alt godt sammen fr du heller massen over i en bakepapirkledd form. (Jeg brukte 30 x 20)
- Sett herligheten i kjleskapet. S er det bare vente!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er den farlig gode miksen av salt og stt og sjokolade og karamell som bare... Aaaah! Nei, det er ikke mer si om den saken. Har du ikke testet den ut s m du bare gjre det. Men ikke klag til meg dersom du spiser opp rubbel og bit :-)

/ En gang i ret.. Bare en gang i ret ;-)

* Flg Snopekona p Facebook *

Jeg elsker feste!

Det ikke mange vet om meg, er at jeg elsker feste. Man skulle kanskje ikke tro det snn ved frste yekast, for stort sett har jeg jo bde en og to unger rundt meg til enhver tid. Men en skikkelig fest tar jeg meg alts tid til en gang i blant. Det skjer jo ikke snn veldig ofte, men ofte nok til at mannen har innsett at jeg har et festebehov. Jeg syns faktisk ogs det er mest moro gjre det uten gubben, for vi trenger det lille pusterommet fra hverandre i blant.

Four young people dancing energetically

Han er heldigvis ikke srlig sjalu av seg - og selv om jeg elsker bli kjent med nye mennesker, s er jo ikke akkurat dt formlet. Men det aller beste er jo at det passer nesten alle aldersgrupper! Blir man egentlig noengang for gammel? Jeg ser i alle fall ikke for meg at jeg kommer til gi opp festingen p veldig mange r. Jeg mener, tenk den dagen man sitter der, nr barna har flyttet ut for lengst - kanskje er man pensjonist og kan styre sin egen dgnrytme. Jeg kan lett se for meg festing til langt p natt!

I tillegg fr det deg til koble av, det fjerner stress og bekymringer, fr deg til slappe av og tenke klart. Og n har jeg til og med ftt en t-skjorte der det str hvitt p svart!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Tusen takk til Jannicke for verdens herligste frjulsgave <3

/ Lik hvis du ogs liker feste ;-)

* Flg Festekona p Facebook *

Frjuls-kollektiv

Det har jo blitt s trendy f tre barn, at jeg innimellom fler det store sprsmlet er om to er nok. Men heldigvis fler bde gubben og jeg at familien vr n er komplett, og at det er en deilig tanke bestandig kunne vre 1:1. Men mens jeg bare har en lillesster, er gubben p sin side oppvokst med tre ssken. Jeg vet at han i barndommen grublet en del over at han ikke hadde vrt her dersom foreldrene hadde sagt seg fornyde med tre barn.. De siste dagene har vi imidlertid ftt teste hvordan det hadde vrt med en liten en til i hus!

P sndag fikk jeg en sms fra en av mine beste venninner som skrev at hun hadde ftt vannlekkasje i leiligheten sin. Hun lurte p om vi visste om et sted hun og snnen p 2,5 r kunne leie p kort varsel. Og det gjorde jeg jo! Gjesterommet vrt str tomt, og dessuten er det helt gratis bo der. S p sndag kom de kjrende med bagasjerommet fullt, og vips s hadde vi laget et herlig lite frjulskollektiv!

Og at ting som dette er helt i orden for Peter, er noe av det jeg elsker mest ved ham. Han er s herlig lsningsorientert, og det kommer bestandig godt med. Et par ekstra folk p besk p ubestemt tid? Null stress. S plutselig satt vi alts her, tre voksne og tre barn under samme tak. Hver morgen har vi laget en hel rad med frokosttallerkner, fr treringens luke i sjokoladekalenderen mysommelig har blitt delt i to for at den lille gjesten ogs skulle f en bit.

Det har vrt veldig koselig dekke p middagsbordet til seks personer, og ikke minst det at vi har vrt en ekstra voksen som kan rydde av bordet etterp. Det var moro nr tre voksne pusset tennene p tre barn samtidig, og spesielt nr vi var ferdige og alle skulle f nattaklem.

Jeg bodde i kollektiv p Majorstua p midten av 2000-tallet, og det var en helt fantastisk tid i mitt liv. Det er riktignok littebitt annerledes bo i kollektiv nr man har ftt barn, det er i alle fall definitivt mer livat og hylydt! Men til tross for litt sykdom har ungene kost seg glugg ihjel, de to gutta har lekt helt strlende sammen, og lillesnuppa har diltet etter dem som en litt nysgjerrig mygg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Gutta krutt og den lille myggen <3

Det toppet seg da Peter, barna og jeg kom hjem etter et familiebesk i gr ettermiddag, og oppdaget at gjestene vre hadde ryddet, vasket gulvene og stvsugd den stvete trappa vr. For en sliten smbarnsmor som har hatt sykdom i hus siden oktober, var det en ubeskrivelig herlig flelse! Tror faktisk den slitne smbarnsfaren ogs ble blank i ynene ;-)

Det var alts med blandede flelser vi i dag mtte gi slipp p gjestene vre, for lekkasjen var ordnet opp i p rekordtid. Det ble bare tre dager med utln av gjesterom, men skal si det fles tomt og rart her n.

.. Og nr det gjelder sprsmlet om man skal g for et barn til, s er konklusjonen vr rimelig klar: ha tre barn i hus er lett som en plett, s lenge det flger med en voksen ansvarsperson p kjpet :-)

/ S var det tilbake til normalen igjen :-)

* Flg Kollektiv-kona p Facebook *

Bare en liten koseblogger

Noen ganger er det s ufattelig deilig bare vre en liten koseblogger. For det er det jeg er, og denne bloggen er mitt lille fristed hvor jeg kan sitte og skrive og drmme meg bort i ordene. Men jeg elsker ogs lese andres blogger, og noe av det jeg liker aller best, er scrolle blogglistene og trykke meg inn p helt tilfeldige blogger. Innimellom ramler jeg over noen skatter, andre ganger tenker jeg at det blir litt mye lese en hel blogg om steiner. Eller pinnedyr.

Men i gr havnet jeg tilfeldigvis inne p bloggen til en av Norges strste motebloggere. Hun hadde tydeligvis blitt syk, og til stor forargelse for leserne hadde hun ikke oppdatert bloggen sin p over to dgn. To dgn! Kommentarfeltet kokte, hvorfor i huleste hadde hun ikke blogget? Hvorfor hadde hun ikke gitt fra seg noe livstegn? Eide hun ikke samvittighet..?

"Greit nok at du er syk. Men du orker lese kommentarer. Og blogging er jo en jobb sant? Og man sier fra til jobben at man er syk."

De anonyme kommentatorene var selvsagt p plass, og akkurat da gikk det opp for meg hvor heldig jeg er. Som slipper snt mas. Jeg koseblogger, og selv om jeg helst skulle postet noe hver dag, s er det ingen som klikker i vinkel hvis jeg en kveld blir liggende under dyna p sofaen med tette bihuler, reverk og snrr i hele systemet. Snn som i gr.

Og i gr formiddag kom ogs gutta mine hjem fra guttetur. Papsen og treringen hadde vrt en natt p hotell i Oslo, og lillesnuppa og jeg stod p bussholdeplassen for ta dem i mot. Jeg har jo vrt ganske syk de siste ukene, s da jeg stikk i strid med all bedringslogikk i gr morges vknet med vondt i bihulene, reverk og rennende yne, s flte jeg liksom ikke for fortelle det til Peter. Han har vrt veldig oppgitt over at minst n person i husstanden har vrt konstant syk siden oktober, s jeg tenkte heller late som at jeg var p bedringens vei.

Da bussen kom kjrende, snt jeg meg, trket de rennende ynene og priset meg lykkelig over at de smertestillende tablettene hadde begynt virke. Jeg latet som ingenting da jeg fikk se de to gutta hoppe fornyde av bussen, smilte bare stort og ga dem noen gode velkomstklemmer fr vi tok fatt p hjemturen. Men vi hadde ikke gtt mange meterne fr Peter snudde seg mot meg.

- "Men du.. Hvordan gr det, forresten?"

Jeg kikket ned, turte ikke mte blikket hans.

- "Eh tjo..", mumlet jeg, "det gr framover n, alts!"

- "Det er ikke meningen vre frekk alts..", fortsatte Peter, "Men du ser serist ut som en brukt kondom.."
naughty princess - english bulldog wearing princess costume

/ .. Og derfor ble det ingen blogging i gr :-)

* Flg Snartfrisk-kona p Facebook *

Sjokoladecookies

Sjokoladecookies! Bare navnet fr tennene til lpe i vann. For en stund siden ramlet jeg over en oppskrift p bloggen Paleoliv - som jeg bare mtte teste ut. Og resultatet ble rett og slett nydelig, selv om jeg trikset litt med oppskriften.

Jeg elsker finne godbiter som lages uten raffinert sukker, og i denne oppskriften brukes honning. Den billigste honningen er visstnok ikke s mye sunnere enn sukker, men den ubehandlede varianten har mange helsefordeler! Jeg brukte en jeg kjpte p Bondens marked i hst, og innbiller meg at den er supersunn :-)

Seige og saftige herligheter..

Du trenger:
- 1 egg
- 100g smr
- 2-3 ss honning
- 3 dl mandelmel
- 2 ss kokosmel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts havsalt
- 1/2 ts vaniljepulver
- 100g mrk sjokolade

Fremgangsmte:
- Sett ovnen p 175 grader.
- Smelt smret, og sett det til avkjling.
- Mens du venter, hakker du sjokoladen i biter fr du legger dem p vent ;-) (Her ble det litt svinn ettersom jeg fikk hjelp av Mr. Plutt p tre r)
- Visp egget inn i det avkjlede smret
- Rr inn honningen (jeg tok tre spiseskjeer, neste gang prver jeg med to)
- Bland inn de trre ingrediensene; mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt, vaniljepulver
- Vend inn sjokoladebitene
- Bruk en skje og fordel 10 kladder p et bakepapir

Stek p midterste rad i ovnen, sjekk sta etter 12 minutter. Jeg lot mine st inne litt ekstra.



Cookies'ene blir faktisk bedre nr de er avkjlt - s prv holde fingrene av fatet til de har blitt kalde.. Jeg klarte det ikke :-)

/ Neste gang dobler jeg :-)

* Flg Cookies-kona p Facebook *

Hurra for ny middagsrett!

Jeg angrer s fryktelig p at jeg ikke tok bilde av gubben ved middagsbordet i helgen, for det var litt av et syn! Han kastet i seg maten, noe som egentlig ikke er s uvanlig, men gjennom store munnfuller snvlet han:

- "Denne oppskriften m du dele p bloggen! *mums mums* Herregud s godt."

Da lo jeg hyt, for det var liksom s uventet.. Jeg tenkte mest p at dette var en barnevennlig rett da jeg kokkelerte, og hadde aldri trodd at gubben skulle forspise seg. Du gjetter nemlig aldri hva som stod p menyen.. Fiskeboller! Haha!

Det m ha vrt kombinasjonen av alle ingrediensene som gjorde av vi spiste kjelen tom - derfor kan jeg virkelig anbefale denne oppskriften neste gang du blir fysen p fiskeboller :-)

Fiskeboller i karrisaus med ovnsbakte grnnsaker

- Fiskeboller (brukte den fra Lofoten med 65% fisk, den i hvit plast som ligger i kjledisken. Anbefales!)
- 800 gram poteter
- 300 gram gulrot
- 1 pastinakk
- 3 ss hvetemel
- 3 ss smr
- 2 dl melk
- 1 ts karri
- 4 ss olje
- Salt og pepper

1. Sett ovnen p 225 grader

2. Skrell og del pastinakk og gulrtter i mindre biter - og poteter i skiver

3. Ha grnnsakene i en ildfast form, og topp med 4 ss olje, salt og pepper (Jeg hadde ikke stor nok form, s jeg brukte stekebrett, som du ser. Det gikk flotters)
Bak grnnsakene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er mre (mine stod inne en del lenger.. Flg med, og sjekk underveis)

4. Smelt 3 ss smr i en kjele. Rr inn 3 ss hvetemel nr smret har smeltet, og spe deretter med 2 dl melk og kraften fra fiskebollene samtidig som du rrer godt. Gi sausen et oppkok og smak til med karri, salt og pepper. Til slutt har du i fiskebollene og lar det hele smkoke p svak varme i ca fem minutter.



Inns etter denne retten at vi har spist fiskeboller feil siden ttitallet ;-) For dette var rett og slett nydelig. Unnskyld at jeg skryter av min egen matlaging.. Hihi.
Neste gang skal jeg teste ut litt flere grnnsaker i ovnen. Oppskriften fant jeg oppi Adams matkasse - takk til Adam som sa jeg kunne dele!

/ Hper du har en fin tirsdagskveld!

* Flg Middagskona p Facebook *

Sunn sjokopuddis

Nr jeg fr lyst til gjre meg selv skikkelig populr i heimen, har jeg et triks i ermet som funker som fjell hver eneste gang. Bde gubben og barna tror det er en helt vanlig dessert. Shvis du liker sjokolade og tanken p spise sunn dessert midt i uka, da er denne oppskriften til deg :-)

Jeg elsker nr ting tar kort tid p kjkkenet - og jeg elsker nr opplegget er s idiotsikkert at det bestandig blir vellykket.Enkelt og greit! Bare for bevise hvor lett det er, skal jeg vre s crazy at jeg viser fremgangsmten fr ingredienslista:

Har du sett noe s enkelt? Dette var alts basen:

- 2 bananer
- En boks kokosmelk (4 dl)
- 6 ss chiafr (fs p helsekost eller i velassosierte butikker - noen innvandrerbutikker har dem, evt kan du bestille p iherb.com)
- 2 ss kakaopulver (ordentlig kakao, uten tilsatt sukker)

I blant tilsetter jeg en dsj vaniljepulver, eller litt kanel, eller noen br hvis jeg har det tilgjengelig. Her kan du slenge oppi hva enn hjertet begjrer! Tror jeg, da :-)

S mikser du alt sammen, jeg foretrekker stavmikseren, men det funker sikkert like bra med en blender eller en foodprosessor. S putter du rren i kjleskapet i minst tjue minutter, snn at chiafrene fr gjort jobben sin. Hvis du ikke er kjent med chiafr, s er disse geniale som bruk i puddinger, fordi de kan absorbere tolv ganger sin egen vekt i vske. De kalles superfr, og har et hyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler.

Voila! Da er det bare gofle i seg sjokopuddis, denne holder en stund i kjleskapet - men nyaktig hvor lenge har vi aldri ftt testet ut siden bollen stort sett skrapes tom samme dag :-)

Her skulle det helt avslutningsvis vrt et lekkert porsjonsbilde - men gubben sa at det rett og slett s alt for usmakelig ut, haha ;-)

/ Ja til puddis midt i uka - med god samvittighet :-)

* Flg Dessertkona p Facebook *

Grateng i gryta og alle roper Bingo!

lage middag til en hel familie er litt som spille bingo: noen fler seg som vinnere, andre fler seg som tapere. Ikke alle kan bli like fornyde med valg av matrett hver gang, men innmellom treffer man blink. Og i forrige uke satt det for frste gang p evigheter, fire vinnere rundt middagsbordet vrt! Nr det frst skjer, ja da blir jeg pent ndt til dele oppskriften.

"Alle likte maten, time to paaarteyyy!"

Jeg prvde meg p noe helt annet enn de ti kjedelige rettene vi har en tendens til loope her i huset, og kastet meg over intet mindre enn en grateng-oppskrift. Dette trenger du for lage

"Barnas beste skinke- og blomklgrateng:"

- 600g bayonneskinke (du vet snn ferdigkokt skinke, i ett stort stykke)
- 1 blomkl
- 200g fullkornsskruer (jeg brukte de med forskjellige farger)
- 1/2 purrelk
- 1 pakke revet parmesan (eller annen ost)
- 3 ss hvetemel
- 3 ss smr
- 5 dl melk
- salt & pepper
- evt litt olje til steking

1. Sett stekeovnen p 220 grader, og sett 3 liter vann til koking i en kjele.

2. Del 1 hel blomkl i sm buketter, og finhakk 1/2 purrelk. S deler du ca 600g bayonneskinke i sm terninger.

3. Kok ca 200g fullkornsskruer i vannet fra punkt 1 i ca 10 minutter. Kok blomklen med pastaen de siste 3 minuttene av koketiden.

(Hvis du leser dette Peter, s var det derfor blomklen i vr grateng var litt hard.. Jeg glemte nemlig det siste punktet der, innser jeg n.. Haha!)

4. Varm opp en stekepanne til middels hy/hy varme med litt olje, og stek skinke og purrelk i 3-4 minutter til skinken er gyllen og purrelken blank. Her kan du gjerne instagramme eller snappe litt, hvis du er like harry som meg.

5. Smelt 3 ss smr i en kjele. Str over 3 ss mel under omrring (bruk visp!) nr smret har smeltet. Spe s p med 5 dl melk, litt etter litt for unng klumper. La sausen smkoke i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper. nsker du en ekstra god smak, kan du tilsette litt revet ost eller muskatntt. Jeg gjorde ikke det, for jeg var stressa fordi alle begynte bli sultne.

6. Fordel pasta, blomkl, skinke og purrelk i en ildfast form. Jeg la det litt lagvis. Hell s over den hvite sausen, og bland godt slik at alt er dekket med saus. Topp med 1 pakke revet parmesan, eller annen revet ost. Putt formen i ovnen i 12 - 15 minutter.



S er det bare servere! Tipper denne gratengen kan varieres i det uendelige, men her har du i alle fall basen. Oppskriften fant jeg oppi Adams matkasse - takk til Adam som sa jeg kunne dele!

/ Hper du har en fin tirsdag!

* Flg Middagskona p Facebook *

Sunne snoperier

Straks er det helg, og er du som meg - s har du lengtet etter lrdagsgodteriet noen dager allerede. Men her skal du f et sunnere alternativ som vil dyve stsuget! Kjapt og enkelt - og ikke minst supergodt.

Men det beste av alt.. Du trenger bare to ingredienser: kologisk peanttsmr og ferske dadler.

En fin kombo med fett som er godt for hjerte og kolesterol, samt kostfiber, vitamin E, B, magnesium, kalium og jern.

Slik gjr du:

* Del daddelen p langs og fjern steinen.
* Putt ca 1 teskje med peanttsmr i midten, fr du pakker den igjen.
* Skjr daddelen i to eller tre - og legg bitene p en tallerken
* Gjenta de tre punktene over s mange ganger du vil :-)

Dadlene er energirike, og jeg lover deg at du ikke klarer mange fr stmumsen i deg smiler som en fornyd idiot ;-)

/ Enjoy!

* Flg Stmumskona p Facebook *

Smoothielicious

Jeg trenger mat som gir energi i lpet av dagen. Og ved lnsjtider pleier jeg vanligvis vre ganske s tom, og ganske s skrubbsulten.. Men de siste to ukene har jeg funnet ut at en nringsrik smoothie faktisk gir et klart hode og en kvikkere kropp!

I gr la jeg ut bilder av favorittsmoothien vr med fremgangsmte p Snapchat, og veldig mange spurte om jeg kunne poste oppskriften p bloggen. Det er det jo klart jeg kan! Alt gr p slump, men her kommer fremgangsmten, samt noen sm tips p veien. Denne varianten holder seg godt i kjleskapet noen timer, derfor passer den ypperlig lage p morgenen og nytes til lnsj. Sett noen ingredienser p handlelista di og prv den ut du ogs!



Hemmeligheten bak nringsfulle smoothier, er grnnsakene du putter oppi. Frukt er vel og bra, men de inneholder mye fruktose, og dette merker i alle fall jeg veldig p blodsukkeret. S tenk frst og fremst grnnsaker, og bruk frukten som ndvendig stning og smaksnytelse.

Grnnkl er min absolutte favoritt! En super nringsbombe med vitamin A, E, K, C og B6 og folat og kalium. Jeg mtte google, og jeg visste faktisk ikke at 100 gram grnnkl inneholder mer kalsium enn 1 dl melk.

Frosne br gjr underverker! Deilig kald og slushy konsistens, mmmm! Jeg foretrekker bruke br framfor frukt, men det er jo smak og behag. Litt banan gjr seg for eksempel godt for stningens del.

Vanligvis liker jeg ha en klunk Tjukkmjlk oppi fordi jeg er fan av bakteriekulturen den tilfrer - men i dag hadde jeg bare Biola naturell tilgjengelig. Liker at smoothien blir litt tykkere enn den blir med bare vann. Men den funker selvflgelig helt fint uten melkeprodukter oppi ogs. Kanskje kokosmelk hadde vrt godt? Det skal jeg jaggu teste ut neste gang.

Nr sant skal sies har jeg aldri vrt srlig fan av smoothie som et eget mltid. Av den enkle grunn at den ikke holder meg mett srlig lenge.. Men den er spekket med god nring, og jeg har n funnet en genial lsning som funker for meg: smoothien kombineres med noe tyggbart ved siden av. Favoritten er oppskrede grnnsaker, eller en enkel omelett.

Har du barn, la dem hjelpe til! Treringen min elsker det. Det er i grunnen alltid koselig med hjelp. Av en venn, sster, mor eller bestefar - sl dere ls p kjkkenet. Litt fresh musikk p anlegget og noen snasne dansemoves - jeg lover deg at smoothien vil n nye hyder.. ;-)

Hvis du er av den smspiste typen, s tipper jeg dette er mer enn nok som en lnsj. Eller kveldsmat. Eller frokost. Men hvis du er av den sultne typen, eller ammer snn som meg (kjekt skylde p), s lager du noe tygge p ved siden av. I dag ble det en omelett:



Dett var dett! Ooops, holdt p glemme oppskriften, haha. Her kommer'n:

SMOOTHIELICIOUS til en hel familie

  • 1 gulrot
  • 1/3 agurk
  • 3 brokkoli-buketter (gjerne stilken ogs! Skrell den frst)
  • 3-4 never med grnnkl (jeg fjerner den hardeste stilken)
  • 20 frosne jordbr
  • 2 dl frosne blbr
  • 1 dl tjukkmjlk/biola/youghurt (helst sukkerfritt)
  • 1/2 banan
  • 4-5 dl kaldt vann (prv deg frem til nsket konsistens)

Kjr alt i en blender og nyt! Dette er bare ca-ml, og jeg tar ofte bare det jeg har i kjleskapet. Her i huset gr alt ned p hykant, selv hos minstejenta p 10 mneder. Men hun sliter litt med brain-freeze ;-) Ogs har jeg forresten en super flekkfjerner stende p vaskerommet..

Del gjerne din favoritt-smoothie-oppskrift med meg i kommentarfeltet!

/ Ut med brdskiva - inn med smoothien ;-)

* Flg Lnsjekona p Facebook *

(Og umulius82 p Snap)

Flg p Facebook