Prosjekt vaskerom

I morges møtte jeg en kompis jeg ikke hadde sett siden i sommer, og han lurte på hvor langt vi hadde kommet i flytteprosessen. Og hvordan gikk det egentlig med å få inn en do på vaskerommet?

Først skjønte jeg ikke hva han mente, men så fort vi var ferdige med å prate, kastet jeg meg over telefonen for å ringe Peter:

– “Husker du hvordan det startet? Vi hadde bare planer om å sette inn en do på vaskerommet!”


Den planen er for lengst passé..
 

For da vi kjøpte hus i juni, hadde vi jo egentlig bare tenkt til å flytte. Male litt her, male litt der.

Men oisann, bare én do på deling, tja – det blir kanskje litt uvant en stund, men det ordner seg. Hallo! To doer er luksus!

Så kom arkitekt-søsteren min på besøk, og da vi snakket om én-do-bekymringen, spurte hun om vi hadde vurdert å få inn en do i kjelleren. Vaskerommet for eksempel?

Nei, tja jo, kanskje det hadde vært lurt? Tanken fikk modne litt, og vi innså at på sikt ville det jo vært utrolig kjekt med et toalett i kjelleren. TV-stue og greier, også skal gjester måtte traske opp for å gjøre sitt fornødne?

Nei, en do på vaskerommet må til.

Men det er jo fryktelig kaldt der, da.. Et rom med murvegger og betong, uten en eneste varmekilde. Sitte der og fryse rumpa av seg? Effektivt for å få litt tempo på sitte-på-do-og-scrolle-fjeset Peter, men litt stusselig for gjester kanskje..

Så begynte vi å gruble litt på hvor mye vi kom til å savne et badekar.

Er det ikke egentlig litt luksus å ha badekar..? Man kommer jo langt med en dusj? Men Peter klarte ikke slippe badekar-tanken helt, det er jo tross alt han som er baderen av oss.

Så fikk den tanken modne litt også, og så gikk det plutselig slag i slag. Gulvet ble pigget opp, snekker kom på befaring – og vips, nå sitter jeg her og sliter mer enn noen gang. For dronninga av beslutningsvegring må ta så vanvittig mange valg!

Fliser? Veggpanel? Dusj? Dusj og badekar? Bare badekar? Vaskerom-løsning? Hva slags vaskerom-løsning? Spotter i tak? Vegg for å skille vaskerom fra bad – eller ett åpent kombi-rom? Det er vel ikke nødvendig å fortelle at jeg svetter sidelengs akkurat nå..

Heldigvis falt noe av grublingen på plass da verdens triveligste rørlegger kom for å bytte ut gamle rør i forrige uke, for da måtte vi jo bestemme oss for hvordan rommet skulle bygges opp.

Sluk måtte på plass, og vi måtte avgjøre hvor do, vask, vaskemaskin osv skulle plasseres slik at rørene ble lagt på rett sted.


Dette bildet sendte jeg til snekkeren vår for å spørre om det var sånn at haugen med jord og stein skulle fjernes.. Og: hvem som skulle gjøre det 😆
(…Det var oss ja)
 

I helgen var vi på en kikke-runde i byens mange byggevare-butikker, og ble om mulig enda mer forvirret. Dobbel-vask? Frittstående badekar? Dusjhjørne? Herreminhatt så mye å velge mellom!

Dessuten hjelper det jo ikke at det viser seg at Peter og jeg har ganske forskjellig smak når det kommer til baderom. Det ble ganske lattermildt da vi innså at det han liker syns ikke jeg noe om, og det jeg liker syns ikke han noe om..

Så vi blir nok nødt til å møtes på midten – men heldigvis var det én ting vi ble enige om..


“Raaaawr”
 

… Og det er at løveføtter på badekaret ikke er helt oss 

/ Prosjekt baderom – to be continued 😉👍🏼

7 kommentarer
  1. Del det i to rom om dere har mulighet. Kombirom medfører unødvendig mye støv, rot, bråk og den slags på badet, helt nydelig å kunne lukke døra til vaskerommet når det kommer gjester.

  2. Hvis dere har plass så gjem vaksemaskin & tørketrommel med benk bak et par skyvdører 😊 da får dere gjemt det værste rotet når det kommer besøk 😜

  3. Delt høres smart og fint ut!! Kanskje du kan bruke takhøyden på den ekstra veggen, så du får mer oppbevaringsplass?! Dette kommer til å bli kjempebra😄👍🏻🙌🏻

  4. Tenkt på kombinert vaskemaskin og tørketrommel? Da starter tørkinga med det samme, og du slipper å huske å ta ut av vaskemaskinen osv. Det blei lite rot på badet vårt, for vi tromler alt unntatt ull. 😁 Den er dyr, men skikkelig pålitelig. Det er gull verdt. Har dere bestemt dere for fliser og sånt?

  5. Enig med ett par stykker over her 👆🏻
   Har du mulighet til å skille av bad og vaskerom, eller hvertfall gjemme de bak noen garderobedører, så gjør det!!
   Det blir såå mye støv og skitt som legger seg overalt. Og i tillegg er det veldig deilig å slippe å ha skittentøy på display for alle… For ærlig talt… Det blir jo fort kaos i kleshaugene når det hopet seg litt opp…

  6. Godt det ikke bare er hos oss det er uenigheter på hvordan ting skal være å se ut! xD
   For her kommer vi aldri til å bli enig, men mindre man treffes veldig i midten av ting.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg