Straks er det helg, og er du som meg – så har du lengtet etter lørdagsgodteriet noen dager allerede. Men her skal du få et sunnere alternativ som vil døyve søtsuget! Kjapt og enkelt – og ikke minst supergodt.
Men det beste av alt.. Du trenger bare to ingredienser: økologisk peanøttsmør og ferske dadler.
En fin kombo med fett som er godt for hjerte og kolesterol, samt kostfiber, vitamin E, B, magnesium, kalium og jern.
Slik gjør du:
* Del daddelen på langs og fjern steinen.
* Putt ca 1 teskje med peanøttsmør i midten, før du pakker den igjen.
* Skjær daddelen i to eller tre – og legg bitene på en tallerken
* Gjenta de tre punktene over så mange ganger du vil 🙂
Dadlene er energirike, og jeg lover deg at du ikke klarer mange før søtmumsen i deg smiler som en fornøyd idiot 😉
/ Enjoy!
* Følg Søtmumskona på Facebook *
Test ut dadler og bacon i ovnen neste gang! Blir karamelisert! Yumyum!!
Ida: Haha! Det er faktisk far i huset sin tapas-spesialitet 😉 Litt mer middags-feeling av bacon, mens peanøtt er godis 🙂
Ooh, flaks at jeg har begge deler tilgjengelig, da!! ^^ god helg
Nam!! Skal testes!
Et tips til med dadler; tilberedt dem på samme måte som her (dele på langs, ta ut steinen), og så drysse oppi litt kanel og putt en valnøttkjerne oppi! Skikkelig snacks til kaffekoppen!!
Hilsen daddeldama 🙂
Kine: 2 av 2 i hus – ikke verst! Håper det falt i smak! God søndag til deg 🙂
Elisabeth: Oi, det hørtes godt ut – takk for tips selv! Det skal testes til søndagskoppen 😉 Ha en fin dag!
Så gøy da – håper kanel- og valnøttdadlene falt i smak, det var noe jeg lærte av min iranske sjef! 🙂