Årets fineste julegave!


 

Helt siden det året lillesøster og jeg fikk Tante Tones grusomme solbrille-kolleksjon fra 90-tallet til jul, har vi hvert år hatt en konkurranse om å gi bort den styggeste julegaven.

Til nå har det vært alt fra grusomme lysestaker til heklede dorullholdere – jo mer grusom, jo bedre.

Dette innebærer at jeg hvert eneste år holder pusten når gaven “Til Christina, fra Tante Purre” plukkes frem fra under treet. Man vet aldri hva som venter – og ikke minst hvor langt tante har strukket strikken denne gangen…

I år feiret vi jo sammen med Peters søster og hennes familie, så da Tante-Purre-gaven dukket opp, var jeg veldig i tvil om hvor mye jeg skulle forklare mens jeg pakket opp. Jeg gikk for kortversjonen og mumlet noe om at jeg var spent, fordi vi pleier å finne på noe tull hvert eneste år.

Men da jeg pakket opp årets gave, skjønte jeg absolutt ingenting. Inni papiret gjemte det seg en liten bok med hjemmesydd stoffomslag! Hva i all verden kunne det være?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Men da jeg bladde opp på første side, begynte jeg nesten å grine. For det viste seg at årets styggeste gave hadde byttet plass med årets desidert fineste, julen 2017.

På første side i boka, stod det omhyggelig forklart: Da Tante leste innlegget “Lille frøken detektiv” på bloggen min i slutten av august, der jeg skrev at jeg elsker å finne andres sammenkrøllede handlelapper i handlekurven, begynte hun å samle.

I fire måneder har hun samlet på andres handlelapper, som hun så limte inn i en bok. Som til slutt ble til årets fineste julegave. Til meg.

Se på dette, da:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

En fullstappet liten bok – og ikke bare har hun limt inn lappene, hun har også skrevet ned tanker underveis. Jeg smelter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
… At det var..?
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Frukt spørsmålstegn 😂
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Men som Tante også fant ut etterhvert, er det svært sjeldent man faktisk finner andres handlelapper i butikken. Så for å komme i mål til jul, måtte hun til Onkels store fortvilelse snoke litt ekstra rundt søppelbøttene ved kassene hver eneste gang de handlet, haha..

Hvis ikke dette er tidenes gave laget med omtanke og kjærlighet, så vet ikke jeg. Tante Purre asså ♥
 

/ Lurer på hvordan jeg skal toppe dette til jul i 2018

Hva gjemte seg bak Peters koder?

For en rar jul det har vært. For mens ungene og jeg gjorde unna sykdomsrunda i god tid før jul, gikk maskineriet til Peter ned for telling akkurat tidsnok til at julaften ble totalt spolert av feber og en meget skranten allmenntilstand.

Også for stakkars Peter, da – som elsker julen over alt annet. Jeg har aldri før sett en mann på nesten 100 kilo ligge under dyna og hakke tenner så det hørtes ut som om kjeven hvert øyeblikk kunne hoppe ut av ledd, men det satte i alle fall en demper på julestemningen.

På mirakuløst vis orket han å være med å pakke opp gaver utpå kvelden, og da kom jeg jo også til bunns i det store mysteriet: Hva som gjemte seg bak Peters koder!

For rett før jul fant jeg julegave-handlelista hans, og oppdaget at han hadde vært så smart at han hadde skrevet gaveinnkjøpene mine i koder:


 

Jeg hadde rett og slett ikke peiling på hva kodene stod for, men sånn i ettertid ser jeg jo at jeg burde forstått “JP”. “JP” var nemlig en av de få konkrete tingene jeg ønsket meg i år: Jernpanne!

Disse bokstavene er strøket ut, for etter at Peter hadde kjøpt en JP, fant han tilfeldigvis ut at Mormor hadde kjøpt det samme. Så da ble det dessverre retur av Peters nyinnkjøpte JP, til stor frustrasjon såklart.

“SK-K” var derimot totalt umulig å gjette seg til. Jeg ønsket meg to like kurver til å ha på kontoret, og sist vi var på Skeidar hadde jeg pekt på et par som kunne funke. “SK-K” stod altså for Skeidar-kurver, men denne gaven ble aldri noe av. (Nå vet jeg hva jeg får til bursdagen min, heh)

“GH'” var også like håpløs, for her stod G’en for gavekort. H’en hadde jeg neppe funnet ut av, men dette er også et sånt tilfelle der Peter har snappet opp en kommentar jeg har sagt i forbifarten. Det er nemlig et lokale i Larvik jeg syns ser så trivelig ut, og hver gang jeg går forbi der mumler jeg alltid noe om hvor skikkelig ålreit det hadde vært å unne seg litt luksus for føttene. Akkurat i tide rakk Peter riktignok å finne ut at Mamma og Tante allerede hadde ordnet et gavekort derfra, så det punktet forsvant også fra lista – men jeg gleder meg i alle fall til å bestille time hos “H”. Eller “Hildes Fotklinikk”, da 😉

“GXS” burde jeg skjønt, for i år ønsket jeg meg strikkede gensere, og siden disse har en tendens til å være litt romslige nå til dags, sa jeg til Peter at han fikk sjekke om størrelse XS så stor ut. Og genser hadde han jaggu kjøpt!


Jeg i min nye GXS 🙂
 

Siden JP og GH’ allerede var kjøpt inn, hadde han lagt hodet i bløt og gått til innkjøp av noe annet istedet. Jeg fikk enda en GXS, årets bilde fra “Hegeprosjekt“, en hårkur og en rettebørste! Den siste der aner jeg ikke hvordan han har fått med seg at jeg ønsket meg, så nå har han i alle fall bevist at han er oppmerksom 🙂

Jeg fikk utrolig mye fint til jul i år, og er virkelig glad for hver og en av gavene, men alle var faktisk enige om at Tante Tone stakk av med seieren i år. Gaven jeg fikk fra henne… Smelt. Jeg gleder meg til å vise frem i morgen 😍
 

/ Husk å stemme på dine Vixen-favoritter her! For eksempel “Kihlman” som “Folkets Favoritt”. Valgfritt fornavn 😉

Supersmoothie med naturlig hudpleie

/ Annonse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Rett før jul var jeg på det årlige julebordet med jentegjengen, og som alltid blir de kveldene en herlig miks av mimring fra barndommen og en oppdatering på hvordan vi har det akkurat nå.

Felles for oss alle, er vel at tiden har løpt litt fra oss – og i mitt hode stoppet alderen da jeg var 27. Jeg vet ikke hvorfor det er akkurat 27 som liksom henger igjen, men jeg føler meg i alle fall ikke en dag eldre!

Men på papiret har jeg jo passert 35, og selv om jeg ikke tenker så mye på alderen min i hverdagen, har jeg de siste årene blitt mer og mer opptatt av å ta godt vare på kroppen min.

Jeg elsker å snike inn litt næring her og der – og favoritten er smoothie: Hvor sunn kan jeg lage den før resten av familien begynner å grynte på nesa? 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den grønne basen er viktig 😉
 

Jeg pimper opp smoothiene med både kokosfett og kollagen, og de siste ukene har jeg brukt kollagenet til Oslo Skin Lab. Porsjonspakningene er unike, og en liten pakke om dagen er det som trengs!

Jeg veksler mellom å ha det i kaffekoppen om morgenen eller smoothien til lunsj – også har jeg noen liggende i veska, til dager der jeg er på farten.

Pulveret løser seg enkelt opp i både kald og varm mat eller drikke, men andre ord kan det tilsettes i hva enn du måtte ønske i løpet av dagen. For eksempel smoothie 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Produktene til Oslo Skin Lab har solide studier bak seg, og jeg føler dette er en enkel og effektiv måte å pleie huden på. Kollagenet er hydrolysert, altså brutt ned til kollagenpeptider for lettere opptak.

Dette erstatter selvsagt ikke en daglig hudpleierutine, men kollagentilskuddet gjør at huden forbedres på en naturlig måte, og bidrar til å forebygge hudens aldringstegn innenfra.

Lærhuden, som styker og støtter huden vår, består av 90% kollagen – og dette proteinet begynner å avta i huden allerede i 20-årene. Jeg er med andre ord takknmelig for all den drahjelpen jeg kan få 🙂

Akkurat nå får du en skikkelig romjulsrabatt på 65% på første forsendelse, ved å trykke her. Kanskje en forsinket julegave til deg selv? Det er selvsagt ingen bindings- eller oppsigelsestid 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og har du lyst til å prøve den grønne smoothien nå i romjulen, trenger du:

– Et par håndfuller grønnkål
– 1/2 avokado
– 1/2 agurk
– fire-fem frosne spinat-terninger
– en liten bit ingefær
– 1/2 boks kokosmelk
– valgfri frossen frukt (jeg bruker blandingen til Rema 1000 med mango/banan/melon)
– vann

Ha alt i en blender, og kjør på! Nam nam 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Mer informasjon om kollagenet til Oslo Skin Lab finner du her. Fortsatt god romjul!

* Følg Oslo Skin Lab på Facebook *

Tursko og strømpebukse

Jeg må jo innrømme at det er litt småskummelt å skulle feire jul hos noen for aller første gang. Det å være borte fra familien min har jeg jo vært annethvert år helt siden jeg ble sammen med Peter, så det er jeg vant til nå.

Men i år skulle vi feire hjemme hos søsteren til Peter for første gang, og vi var jo litt spente på hvordan det ville gå når en familie på fem + en hund, skulle få en familie på 4 + en hund på overnattingsbesøk fra lillejulaften til 1. juledag.


 

Før avreise var i grunnen det meste på stell, helt til det øyeblikket Peter ba meg pakke med turbukse og tursko. Jeg kikket på ham mens jeg skrattlo, for i min familie betyr julefeiringen å kose seg innendørs – med andre ord var jeg skråsikker på at han tullet.

Men da han fulgte opp med et alvorlig ansiktsuttrykk før han mumlet: “Jeg tror det var snakk om å spise frokost i skogen på julaften”, forstod jeg at det var alvor.

Og jeg fikk insto-sjokk. Hva skjedde med den obligatoriske julemorgen..? Med joggebuksa og tøflene og risgrøt og nedtelling til Askepott?

Motvillig pakket jeg med meg både strømpebukse og tursko, det hadde nemlig meldt rimelig guffent vær – så om jeg først skulle ut i skogen, skulle jeg i alle fall ikke fryse…

Vel innlosjert, bød den første natten på så som så med søvnkvalitet for meg som delte sovesofa med to små. Derfor fikk jeg snorke litt lenger enn de andre på julaften, og da Peter vekket meg etter en stund, var det med hviskende røst:

– “Eh.. Jenta mi? Det er frokost.. Eller altså. De andre venter. Du må få på deg klærne, vi skal.. Eh.. Ut i skogen.”

Jeg tror ikke ord kan beskrive det jeg følte akkurat da. Frysepinnen meg, som atpåtil hadde pakket med seg tøfler på juleferie, skulle forlate den varme dyna og bevege seg ut i kulda. Det bare.. Nei.

Men høflig gjest som jeg er, fikk jeg på meg fillene så fort jeg klarte, og tuslet etter de andre i retning skogen. Så ulikt mine hittil 34 feirede julaftener – men en gang må selvfølgelig være den første.

For da vi vandret gjennom den lille skogen, og kom fram til et åpent jorde, kunne vi se en lykt der fremme. Like etter skimtet vi et bål, og det var da jeg forstod at noen hadde gått i forveien og ordnet litt.

Og ikke bare litt heller, for det som møtte oss tok nesten pusten fra meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Jeg tuller ikke, da jeg satt der på en varm skinnfell, kikket utover det store snødekte jordet, kjente varmen fra bålet og hørte de fornøyde barnestemmene rundt meg mens jeg slurpet i meg varm kakao… Da var det eneste jeg klarte å tenke: Pokkern asså. At vi ikke har tenkt på dette før! Kommet oss ut i frisk luft fra morgenen av på julaften, latt barna få løpe fra seg og få røde roser i kinnene. Returnere til huset i tide til Askepott, med bållukt i nesa.

Der og da innså jeg at juletradisjoner blir til mens man går. Det er ikke sikkert vi får det til i 2018 – kanskje plaskregner det i 2019, men frokosten i skogen i 2017 er i alle fall noe jeg kommer til å huske for resten av livet.

Det hadde jeg ikke trodd da jeg meget motvillig pakket ned tursko og strømpebukse før jeg dro 😉
 

/ Fortsatt god romjul

GOD JUL!

Nå er det jul!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gæmlis eller ei – tøflene er med! #frysepinne
 

Hver julaften tenker jeg på onkelen min. For hele barndommen feiret han jul med Tante Margit og Johansen, en gammel tante og hennes venn – som begge måtte hvile én til to timer etter middagen. Det mens resten av selskapet satt og trippet for å komme i gang med gavene.

Så på denne dagen føler jeg vi er ekstra heldige som ikke har slike hensyn å ta 😉 Nå lukter det ribbe i hele huset, mens fem spente barn svinser rundt og gleder seg til å pakke opp gaver rett etter middag.

Jeg ønsker hver og en av dere en riktig god julaften – jeg håper den blir så fin som mulig! Også har jeg lyst til å runde av med noen veldig kloke ord som henger på kjøleskapet her vi feirer jul.

Disse ordene skrev niesen min helt selv da hun gikk i 1. klasse, og de blir bare bedre og bedre hver gang jeg leser dem. Selv om det egentlig er ment å være “husregler”, føler jeg de gjør seg godt generelt i livet også 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Hjelpe hverandre sonn at vi får det hygelig.
Prøve og ikke krangle eler prøve og få andre lei seg eller sinte.
Prøve og få andre glade.
Ikke gå fra borde før alle barna er ferdig og spise.
Ryd romet eter du er ferdig og leke med noe som skaper veldig mye rott.
Du kan hjelpe mamma og pappa med og stele huset så mye du vil.
Ikke mas på mamma eller pappa nor de er optate.”

 

/ GOD JUL!

Hva i all verden får jeg til jul?

De siste dagene har han tuslet rundt med et lurt smil om munnen, så jeg vet at han er fornøyd med det han har funnet på i år også.. 😉


 

For det er jo ingen hemmelighet at Peter elsker julen, og jeg kjenner vel i grunnen ingen som er like gira som ham. Julemusikk, røkelse, julepynt og julegaver – han nærmest forguder alt sammen.

Og selv om han fortsatt syns det er stas å få julegaver selv, er han enda mer glad i å pønske ut hva han skal kjøpe til dem han er glad i.

Blant annet meg.

Han spør meg aldri om jeg har en ønskeliste, likevel klarer han på finurlig vis å treffe blink hvert eneste år. Som oftest er det ting jeg en eller annen gang har sagt at jeg ønsker meg, som han har skrevet seg bak øret og tar fram når det er tid for juleshopping.

Men i dag morges skulle jeg rydde bort pakke-verkstedet på kjøkkenbordet, da jeg fant et ark med en liste på, som jeg måtte ta en titt på for å se om jeg kunne kaste.

Jeg så med en gang at det var Peters håndskrift, men siden det meste var klusset over, skjønte jeg først ikke hva det var. Så oppdaget jeg mitt eget navn, etterfulgt av noen bokstaver… Og da gikk det opp for meg: Det var julegave-handlelista hans!

Samvittighetsfull som jeg er, kastet jeg arket fra meg, for julen skal jo være full av mystikk og spennende pakker under treet..

Men… Så kom jeg på at han bare hadde skrevet noen bokstaver etter navnet mitt, og jeg bare måtte ta en ekstra titt. Som jeg mistenkte, så hadde min smarte mann skrevet i koder! Fantastisk, eller hva?

Og jeg vet jo dette strider mot all natur, men det er tross alt julaften i morgen… Så – hva i all verden får jeg til jul i år?


 

Jeg har ikke snøring på hva bokstavene står for, så her er det bare å gjette i vei.

De store spørsmålene er jo såklart om han bare har klusset over det han har fått tak i, om han har skrevet villedende koder i tilfelle jeg skulle finne lista hans, om han har brukt faktiske forkortelser, om han har brukt koder for hvilke butikker han skal innom – eller om kodene er forkortelser for hva slags ting han tenkte å kjøpe…

Også er det jo litt snålt at han har klusset så møysommelig over alt annet han har kjøpt..?

Ikke vet jeg, men jeg gleder meg veldig! 😀
 

/ 1 dag igjen 🎄

Hvem er du, hemmelige venn?

I dag skulle jeg hente posten, og midt blant julebrev og reklame, var det én konvolutt som skilte seg ut. Konvolutten hadde ikke frimerke, og det eneste som stod skrevet, var “Familien Kihlman” med svart tusj.

Jeg trodde det var fra en gammel nabo som flyttet i sommer, men oppi konvolutten lå dette:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Fire sjokoladenisser og et hvitt hjerte med “God jul!” Ingen avsender, ingen spor, nada! Hvem i all verden kunne det være som bare la fra seg en hyggelig hilsen – uten så mye som et hint om hvem som var avsender?

Men så ble jeg stående å gruble. Det var et eller annet som virret rundt i hodet mitt som jeg ikke helt fikk taket på.. Plutselig kom jeg på hva det var: Minnet ikke dette mistenkelig om noe jeg hadde sett før? Jeg løp ut på kjøkkenet, åpnet en skuff og hentet en lapp jeg hadde spart på siden i høst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

“Ha en fin dag!” stod det på lappen jeg fant under vindusviskeren på bilen for et par måneder siden. En hyggelig lapp på en dag jeg trengte det som mest.

Og den dagen ble bedre, takket være deg. Lenge lurte jeg på hvem du var, men etter hvert sluttet jeg å lete og landet heller på å være lykkelig uvitende. Fint å ha en hemmelig venn et sted.

Men nå tror jeg sannelig du er tilbake. Teksten er kanskje ikke helt lik på de to hjertene, på den ene lappen er det tross alt lagt på skygger og alt, men bretten på midten og utropstegnet avslører likheten. Dessuten: Hvor mange ville levert en sånn beskjed på et nærmest identisk hvitt hjerte med tre måneders mellomrom..?

Så utrolig koselig! Jeg har ikke hatt en hemmelig venn siden lærerne krevde at vi fikk oss det på barneskolen, men nå har jeg altså fått min egen gledesspreder helt uten lærernes inngrepen.

Jeg holder selvfølgelig på å sprekke av nysgjerrighet etter å finne ut hvem du er, hva jeg har gjort for å fortjene dette og hvorfor du legger igjen så utrolig hyggelige lapper og sjokoladenisser til oss i postkassa. Men samtidig er det litt gøy å ikke vite også.

For egentlig vet jeg vel alt jeg trenger å vite om deg.

Hvem enn du er.

Hvor enn du er.

Du har et stort hjerte.

Og verden trenger flere som deg ♡

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/

10 små og store julehacks

For ikke mange dager siden spurte jeg Snoogle om hjelp til å finne de fem viktigste tingene å prioritere de siste dagene før jul. Responsen lot ikke vente på seg, og tipsene finner du her.

Men i samme slengen var det utrolig mange som hadde slengt med sine beste jule-hacks, altså smarte triks som gjør livet litt enklere. Jeg er jo skikkelig svak for sånn moro, og tenker at det kanskje er flere som setter like mye pris på det som meg.

Så her kommer 10 smarte triks du kanskje kan benytte deg av de neste dagene!

Teddy bear and christmas present
Licensed from: razihusin / yayimages.com

 

1. Dempet belysning

Dette trikset gikk igjen fra flere: Sørg for å ha dempet belysning når gjestene inntar hjemmet. Kamufler det gjerne som “lun stemning”, “rolig atmosfære” eller lignende. Alle vet at skarpt lys lyser opp flekkene i sofaen, så tenk lyssetting.

2. Husk på hvor det skal feires jul.

Man feirer sjeldent jul under sofaen eller oppi skuffer og inni skap. La disse stedene være – og prioriter rommene der man faktisk skal feire jul. Har du gjester som kommer med hvite hansker på, og som tar en grundig inspeksjonsrunde i løpet av kvelden – ville jeg seriøst vurdert å ta en alvorsprat med dem.

3. Rot i boden

Ser det helt bomba ut, ty til skippertaksmetoden. Rydding og sortering kan vente til januar, men for nå: Finn en stor kurv eller lignende og dra den systematisk med deg gjennom huset. Alt rot havner i kurven – som deretter plasseres i boden eller på vaskerommet. (NB! Kurven må sannsynligvis tømmes et par ganger underveis. Dette er helt normalt, ingen grunn til panikk)

4. Skål med grønnsåpe

Overraskende mange kunne også fortelle at de pleier å sette en skål med grønnsåpe under sofaen rett før gjestene ankommer. Kanskje rekker man bare over med støvsugeren, og grønnsåpe-lukten gjør at gjestene får assosiasjoner til nyvaskede gulv. Vinn vinn – og kryss fingrene for at gjestene ikke kommer i hvite sokker.

5. Handleliste

Uansett hva du skal handle de siste dagene før jul: Husk handleliste! Skriv opp helt detaljert hva du skal ha, så slipper du å ta på deg stresset fra alle de andre som suser rundt i butikkene uten mål og mening.

Composite image of santa pushes a shopping cart
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

6. Julekaker

Kjøpes i butikken. Ferdigkaker funker. Og server dem gjerne sammen med den obligatoriske “Se her, her kommer årets hjemmebakst!” Det setter alltid humringen i gang – også velger du selv hvor ærlig du skal være dersom noen spør 😉

7. Bakhåndsgaver

Det dukker alltid opp en uventet julegjest på døra, så sørg for å ha et par gaver stående klare for sikkerhetsskyld. Her er det jo bare fantasien som setter grenser, men forslag kan være kombinasjoner av: “Rocky Road” (dersom du rakk å lage julens beste godteri), Flaxlodd, en flaske Ringi eller en flaske vin, boks med lakriskuler (NAM!), osv. Velg gjerne ting du liker selv, for skulle det ikke dukke opp noen på døra – så vet du at det faller i smak 😉

8. Pust

Kanskje ikke en jule-hack, men jeg tror fortsatt det er mange av oss som trenger å bli minnet på å puste skikkelig med magen akkurat nå. Pusten er det kraftigste verktøyet for å redusere stress – så her er det bare å kjøre på!

9. Er det så nøye?

Jeg fikk en kjempekoselig melding fra ei jente som er alvorlig syk, som bare ville tipse meg om at det kanskje kan være lurt å strippe ned juleforventningene litt. Tenke seg om en ekstra gang om hva som faktisk betyr noe her i livet, og at det ikke spiller noen rolle om alt er 100% på stell. Hun kom til å måtte tilbringe mesteparten av julen i sengen, og da ser man jo virkelig hva som betyr noe. Gjør det enkelt. Og ta vare på hverandre!

10. Husk å nyte

Julen skal være litt magisk. Husk å nyte den også, oppi alle de praktiske tingene! Liker du å se på Askepott på julaften, gled deg masse til den. Når den begynner, synk ned i sofaen og drøm deg litt bort. Fokuser på det du har. Og gjør julen så god som mulig ♥
 

/ 3 dager igjen til julaften

* Husk å stemme på dine Vixen-favoritter her! *

En spesiell dag

Denne dagen vil for alltid være litt ekstra spesiell. Og for nøyaktig ett år siden skrev jeg et innlegg – som jeg hadde godt av lese på nytt i dag. Derfor deler jeg det på ny, til litt ettertanke 🙂


Slik så forsiden av Dagsavisen ut 20. desember 2011:
“Kjære Christina, jeg bare lurte på…
Vil du
gifte deg
med meg?”

 

For seks år siden i dag, fridde Peter – midt i en herlig julefrokost, en tirsdag like før jul i 2011. Også på forsiden av en avis, av alle ting 🙂

Også skulle det vise seg å bli en veldig spesiell dag. De fleste husker vel frieriet sitt som noe fint, men jeg var i tillegg høygravid og skrubbsulten og lettrørt og fortsatt ganske nyforelsket (fordelen med at ting går unna i et visst tempo). Alt om den herlige frokosten har jeg skrevet om her, men denne dagen ble spesiell på flere måter for meg.

For med bare fire dager igjen til julaften, hadde Peter tatt seg fri fra jobben for at vi skulle kjøre fra Oslo til Larvik med julegaver til familien min. Jeg skulle nemlig feire min første jul med Peters familie, og denne tirsdagen hadde vi satt av til å dra på julebesøk til min side av slekta. Og nå skulle vi plutselig ikke bare dele ut julegaver, vi skulle fortelle den store nyheten også!

Et av stoppene var hos Mammas tante og onkel, som i lang tid hadde gledet seg stort over min voksende mage. Vi er ikke store familien, og disse to i midten av sekstiårene hadde for lengst spurt om de kunne bli ekstra-oldeforeldre for den kommende lille babyen. Derfor gledet Peter og jeg oss litt ekstra til å fortelle om forlovelsen, og til å vise fram hånden med en skinnende diamantring.

Og dette besøket er det eneste jeg husker fra denne Larviksturen. Det var som om livet fikk en helt annen mening der jeg satt i sofaen til disse to menneskene som gledet seg så på våre vegne. Som lo så de knegget da de mimret førti år tilbake i tid, til da tante hadde gått opp 30 kilo under den ene graviditeten, og blitt så tjukk at onkel måtte hjelpe henne ut av sengen hver morgen. Og når ansiktene deres ble til store smil mens de snakket om hvor fint det ville bli med en baby i familien igjen.

.. Og at vi måtte krysse fingrene for at tante ville rekke å få oppleve det.

Stråling, cellegift og dårlige utsikter. Og der satt jeg i en myk sofa, med julekaker på bordet foran meg, med et nytt liv i magen – og i stolen ved siden av meg satt tante, i ferd med å måtte slippe tak på sitt eget. Men likevel så glad på våre vegne. For kjærligheten, og den store kulemagen min.

Female hands giving red heart
 

Og derfor er denne datoen ekstra spesiell for meg. For den minner meg ikke bare om det fine, men også det triste – om livet som kommer og går, og om alt vi har å være takknemlige for.

Også er jeg så ufattelig glad for at den stolte ekstra-oldemoren rakk å hilse på den lille babyen som kom i februar ♥

 

/ 20. Desember 2011 🙂

Når det koker på juledassen

I går fikk jeg en glitrende idé. For det kan jo ikke være bare oss som har feilberegnet tiden littegrann nå før jul? Litt ymse sykdom klarte jaggu å frarøve oss to hele uker av desember, der vi måtte sette det meste på vent.

Men nå er vi altså i full gang med siste innspurt – og i går innså jeg at her, her må det prioriteres!

Jeg var i ferd med å sette opp en liten liste, da jeg plutselig kom på at jeg skulle be om skikkelig eksperthjelp. Snoogle!

Og svarene lot ikke vente på seg, det har haglet inn med meldinger på Snapchat de siste 24 timene med folks prioriteringer denne siste uka før jul. Det koker litt på juledassen for flere enn oss, og det er helt nydelig å se at vi er mange i samme båt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

I dag har jeg åpnet flere hundre tilbakemeldinger (!) – og samlet punktene som går igjen flest ganger. Så om du er i samme situasjon akkurat nå, og du begynner å bli litt stressa – ta en titt på denne lista sånn at du ser hvilke punkter du skal prioritere!

Gjør deg klar for eksperttipsene fra det eminente panelet Snap + Google = Snoogle ♥

 

1. Punktet som gikk igjen desidert flest ganger: Julemat. Uten mat kommer vi ikke langt – så sett av litt tid til en handlerunde sånn at det er mat i hus til dagene butikkene er stengt.

2. Det blir ikke ordentlig jul uten: Julegaver. Om det er nye gaver eller brukte gaver er ikke viktig, men det er hyggelig å gi bort noe til dem man er glad i!

3. Det blir visst ikke ordentlig jul uten juletre heller. Litt julepynt og et juletre (eller en julekvist) må til, og dette tar ikke så lang tid heller. Med mindre du må måke deg vei i den fullstappede boden for å få tak i esken med julepynt som ligger helt innerst, da. Men det går vel på et vis det også 😉

4. Det kan se ut som den gode gamle julevaskens tid er forbi, nå er det kattevask som gjelder! Ingen vasker tak og vegger lenger, eller drar fram sofaen. Fres over gulvene med støvsugeren og en våtmopp, så kommer du langt. Skal du ha gjester er det ålreit å ta en kjapp vask av do og vask også.

5. Dette siste punktet vies til den aller viktigste tradisjonen du har. Om det er å se en spesiell julefilm, lage et spesielt julegodteri, fylle julestrømpa eller tenne et lys på graven til noen du savner: Sett av tid. Selv om du er stresset, vil det gjøre deg godt!

Så kan julen bare komme!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

/ 🎄🌟❤️