Kontor VS Hjemmekontor

For mange er det nå hjemmekontor-tilstander, og er du kanskje en av dem som gjerne skulle hatt det?

Som kanskje er ørlite grann misunnelig på alle dem som kan sitte på Teams med flekkete joggebukse og småfett hår?

Vel…

Jeg har jo jobbet hjemmefra i en årrekke, og nå som jeg endelig har fått meg “vanlig” jobb med kollegaer og felles-lunsj og alt det der, kan jeg sammenligne de to tilværelsene basert på mange års erfaring.

Og her er mine grunner til at jeg håper jeg er ferdig med hjemmekontor for godt 😍 🙌🏽

 

1. Hjemmefra

Man skal definitivt ikke undervurdere det å være hjemmefra! Jeg var i ferd med å gå på veggen det siste halvåret med hjemmekontor: Se de samme veggene, se det samme rotet, kjenne på den samme stillheten. Nå kommer jeg isteden hjem fra jobb og ser huset mitt med nye øyne. Det føles bra!

Nå kommer vi hjem fra jobb og sier ting som: Denne veggen må vi fikse til helgen! 😅


2. Doven-lat

Dette uttrykket er mormor sitt, hun og bestefar brukte det stadig ❤️  Man blir doven-lat når man føler seg sliten og tiltaksløs, selv om man ikke har gjort stort. Med hjemmekontor sitter man mye på rumpa, og rett som det er føler man seg både trøtt og sliten selv om energiforbruket har vært lavt. Ganske sprøtt – men helt reelt!

3. Fri etter jobb

Denne følelsen er nok det jeg har savnet mest de siste fem årene. Blogging virker som verdens mest slække jobb, men sannheten er jo at hodet aldri tar helt fri. Det er som å være i konstant eksamensmodus. Utmattende på en veldig rar måte – men følelsen av å gå fysisk fra jobb og være ferdig fram til neste dag er veldig, veldig undervurdert!

4. Lunsj-pause

Å spise lunsj sammen med noen – halleluja! Det er trivelig, det! Snakke om løst og fast, latter og fjas – et lite pauserom mellom to arbeidsøkter. For meg er dette hverdagsmagi ✨

5. Humørspredere

Jeg hadde helt glemt hvordan det er å få påfyll av energi og positive vibber av kollegaer! Når man sitter alene på hjemmekontor har man ikke input som dette i det hele tatt, og jeg koser meg nå med glade folk på jobb. Har jeg bekymringer glemmer jeg det store deler av dagen, og det er deilig for hodet!

6. Treffe folk

Å være sosial har jeg savnet veldig, og dette liker jeg godt med å jobbe på tannlegekontor. Mange pasienter er innom i løpet av en dag, og man får den lille small talk’en, samtidig som man ser mange nye fjes hver dag.

7. Historier

Jeg har taushetsplikt med tanke på alt som skjer på jobben, men bare ved å dra ut av huset, skjer det jo ting hver dag som man kan snakke om rundt middagsbordet. Som for eksempel idioter i trafikken til og fra jobb, eller røverhistoriene til en kollega. En gang leste jeg at det å fortelle partneren om ting som har skjedd i løpet av dagen, er en viktig del av et forhold. Så langt stemmer det bra!

8. Meningsfullt maskineri

Å være del av et maskineri som går rundt, føles rett og slett veldig givende! Det gir liksom dagen mening å føle at man utretter noe i fellesskap med andre. At man er til nytte, rett og slett.

9. Ny kunnskap

Selv om jeg merker at det er mange år siden hjernen min tok inn ny kunnskap, er det helt fantastisk å lære nye ting. Det er rart å tenke på at jeg aldri har brydd meg om tenner, annet enn en deilig tanntråd-avhengighet i 22 år. Og se på meg nå: Jeg elsker andres tenner! 😂  Hver dag fascineres jeg av tannlegenes kunnskap, og hvordan de tryller bort hull og vet hvordan de behandler alskens plager. Respekt!

10. Egentid i bilen

Jeg stortrives med kjøretur til og fra jobb. Høre litt på radio eller podcast, sette på en spilleliste på Spotify – og bare følge trafikken mens man sipper til varm kaffe og nyter vinterlandskapet. Hjemturen er nesten best, når hodet får landet etter en hektisk dag. Så er man klar for å si hei til to- og firbente som venter hjemme ❤️

Så neste gang du misunner en som har hjemmekontor hele uka, tenk litt på alt vedkommende går glipp av, da ツ

Jeg er i alle fall sjeleglad for at jeg har vært så heldig å ha fått meg en jobb som motvirker doven-lathet og historieløse hverdager 😍

/ God ny uke!

Les også: Do-rutiner og kaffe på jakka