Kaffefjes og mascara-fri

Denne sommeren har jeg blitt tilbudt kaffe. Mye kaffe. Hvor enn jeg har vært på besøk, har kaffen sittet løst.

De første gangene spørsmålet ble stilt, tenkte jeg ikke over det. Hyggelig med kaffe, da! Det er jo tross alt det man pleier å tilby gjester man får på besøk.

Det var først da vi ankom hytta til foreldrene mine forrige helg, at jeg innså hva som var greia. For pappa spurte ikke bare om jeg ville ha litt kaffe, han påpekte også at jeg kanskje så litt trøtt ut…

 

Og vips, så falt bitene på plass. For dette er sommeren min fint oppsummert: Jeg har tatt meg fri. Skikkelig fri!

For første gang på fem år har jeg latt bloggen få hvile når det er ferie. Ingen ”det får vente, nå må mamma skrive litt” – ikke et hode som er halvveis på ferie og halvveis i idé-modus. Bare en mamma som har hatt ferie, akkurat som de andre.

 

 

Og da pappa sa jeg så litt trøtt ut, kom jeg på hva annet som skjer når jeg tar meg fri: Jeg glemmer mascaraen. Og etter noen uker uten mascara, kommer snorkefjeset skikkelig fram.

Litt stille har det altså vært her inne de siste ukene, men jeg har til gjengjeld brukt tida godt. Jeg har latt hodet få hvile, og koset meg med å drodle litt rundt hvordan høsten skal se ut.

Mer om det litt senere – akkurat nå skal jeg nyte aller siste innspurt på hytta sammen med svigers.

Med kaffe – uten mascara 😉

/ ☀️😍

Håkongenseren ❤️

Trodde aldri jeg skulle skrive disse ordene, men min aller første mønstergenser er ferdig! Og det 2 år før tida! 😂🙌🏽

 

Det har aldri vært mer morsomt å sy inn en halskant og feste noen tråder som på denne genseren – sikkert fordi jeg var i sjokk over å nærme meg slutten. Det har rett og slett vært et skikkelig trivelig strikkeprosjekt, selv om det var litt varmt å ha det i fanget i 31 varmegrader en het sommerdag.. Men det gikk det og 😉

Jeg var jo ikke helt stødig på mønsterstrikk – derfor tenkte jeg at jeg fikk hoppe i det med full kraft sånn at jeg forhåpentligvis skulle få teken på det. Det skulle vise seg at valg av genser og mønster var perfekt, for fargene vekslet hyppig slik at jeg slapp å tvinne tråden på baksiden av arbeidet underveis. (Har forstått at det må gjøres dersom det er langt mellom farge-vekslingen)

Jeg elsker dessuten lett-forståelige oppskrifter, samt det å strikke nedenfra og opp – og raglanfelling som var min store skrekk før jeg visste hva det var, har vist seg å være en favoritt 😍

Se på dette mønsteret! Vakkert, sant?

 

 

Som nybegynner i mønsterstrikkens verden, må jeg si at det var en fryd det øyeblikket man plutselig husket mønsteret i hodet, og ikke lenger trengte å se på papiret. Etter 3 grå kommer 1 hvit, og etter 3 hvite kommer 1 grå – da føler man at man lever, si! 😂 (Okei, kun dere strikkere forstår 😆)

Ujevnhetene forsvant helt etter at jeg dampet genseren når den var ferdig, så alle dere som forutså det – hadde rett 😍

Genseren er altså fiks ferdig, det eneste problemet nå er at den er altfor stor, ettersom jeg strikket den to størrelser for stor for å ha et par år å gå på.. Så nå får den ligge pent i skapet til poden har vokst litt ❤️

 

 

Garnfargene plukket sønnen min ut selv, og jeg valgte hvit i kontrast til den grønne hovedfargen. Utallige muligheter her – den hadde sikkert sett helt annerledes ut med den grå som kontrast.

Denne anbefales altså å teste ut uansett om du er proff eller nybegynner som meg, oppskriften kjøpte jeg her – den heter Håkongenseren ⭐️

/ Nytt prosjekt søkes! 😊

Takk for alt, barnehagen 💔

Det må da være greit å gråte litt på en dag som denne?

 

For det er faktisk ikke til å tro. Etter seks år med barnehagebarn – har vi i dag sagt ha det til barnehagen for aller siste gang.

Da eldstemann sluttet for to år siden var det også trist, men da hadde vi jo fortsatt minsten! Hun skulle gå der et par år til – og jeg husker at akkurat det var en stor trøst, for to år føles som en evighet.

Men nå er vi altså her, nå er det slutt.

Ingen flere morgener der vi blir møtt av verdens fineste barnehage-ansatte. Ingen flere ettermiddager der vi får gleden av å hente en smørblid unge som har storkost seg med lek, tegning, perling, skogsturer, spikking, klatring, og turmat på bålet – og absolutt ikke er klar for å dra hjem enda.

Akkurat nå er det mest trist, men vi er også takknemlige for hvordan disse årene har vært for oss. Ingen verdens ting å klage på, alt har vært helt topp – og de ansatte har vært fantastiske alle mann.

Akkurat dét forstår man ikke viktigheten av, før man skal levere et barn om morgenen som gråter sine modige tårer fordi avskjeder ikke er noe gøy. Eller før den lille trenger et trøstende fang når ikke mamma eller pappa er i nærheten. Man forstår ikke viktigheten av gode barnehageansatte før man innser at noen andre skal passe på det kjæreste man eier.

Og vi er så takknemlige for alle dem som har tatt seg av våre to de siste seks årene ❤️

 

Nå avsluttes et fint kapittel, før et nytt starter til høsten. Det blir forhåpentligvis fint det og シ

/ Takk for alt, barnehagen – og verdens beste ansatte ❤️

Gratis aktivitetsutstyr i sommer!

Sommerferien kan være sår for mange, spesielt når pengene ikke strekker til og ferien virker uendelig lang. I år er det nok mange av oss som må spare inn litt her og der etter mange uker med korona-tørke. I den anledning vil jeg tipse om fantastiske BUA!

BUA står for Barn-Unge-Aktivitet, og har tidligere blitt omtalt som Norges best bevarte hemmelighet. Jeg hadde faktisk aldri hørt om dem før – derfor deler jeg gladelig videre i tilfelle det er flere dette har gått hus forbi.

BUA låner ut aktivitetsutstyr både sommer og vinter – helt gratis! Et genialt konsept som bidrar til å redusere forskjeller og øke inkludering i Norge, og i mars vant de den gjeve prisen “Årets samfunnsengasjement” under Sponsor- og Eventprisen 2020.

Det var velfortjent! 😍

(Skjermbilde: BUA.io og Larvik.kommune.no)

 

Hensikten med BUA er å gjøre det enklere for barn og unge å prøve forskjellige aktiviteter uten å øke forbruket. På den måten kan flere få muligheten til å være fysisk aktive, og teste flere forskjellige aktiviteter uten at det går ut over lommeboka.

Man registrerer en låneprofil, før man kan låne utstyr i inntil 1 uke. På utstyrslista står alt fra hengekøyer og SUP-brett til sparkesykler og bæremeis!

Sommerferien er reddet 🌠

Ting som kan lånes, helt gratis! (Bilder fra BUA Larvik)

 

Utstyrsordningene eies og drives av kommuner, lag og foreninger, og i følge nettsidene består BUA-nettverket nå av 130 utlånsordninger i 110 kommuner, hvor 110 utlånsordninger er i drift og 20 er under etablering.

Genialt, ikke sant? 😃

Kanskje du finner en utlånsordning nær deg? HER kan du søke opp nærmeste BUA!

/ Husk å tipse andre som kan trenge en natt i hengekøye eller å finne balansen på en SUP i sommer ❤️