Sterke tenners beste venner!

Reklame | Flux

Jeg vet ikke om jeg kan takke mine tre begynnende hull (som jeg har klart å holde i sjakk siden 1999) for at jeg fikk jobben som tannlegesekretær, men jeg liker å tro at de kan ha vært en medvirkende grunn ❤️ 😂

Det skadet nok i alle fall ikke at jeg har vært storforbruker av tanntråd og fluorskyll i 22 år!

 

For joda, jeg er fortsatt glad i søtt – jeg mener, finnes det egentlig noe bedre enn melkesjokolade..? 😍  Men når bakteriene i munnen får tilgang til sukker, dannes det syre som svekker emaljen på tennene og lager hull.

Derfor er det ekstra viktig å bruke produkter med høyt nok fluor-innhold, helst både morgen og kveld, fordi fluor forebygger karies (hull) og styrker tennene.

Men! Jeg har i alle år trodd at fluorskyll er fluorskyll – det var ikke før jeg begynte å jobbe på tannklinikk, at jeg lærte at det er fluorinnholdet som teller. Det må inneholde nok fluor til å ha karies-forebyggende effekt – og det har Flux.

 


Hvilken er din favoritt? Strong mint, Passion, Soft mint, Fresh mint, Lemon eller Aloe Vera 😍

 

En rask skyll med velsmakende Flux er det jaggu verdt for å bygge oppunder god tannhelse og forhåpentligvis slippe unna tannlegens bor. Jeg synes kanskje ikke de borene er så skumle på jobb, men jeg hadde nok ikke vært like tøff i fleisen om det var jeg som hadde sittet i stolen 😅

Flux inneholder 0,2% NaF – som er anbefalt mengde fluor fra Helsedirektoratet dersom det skal være kariesforebyggende.

Fluoret i Flux virker forebyggende på to måter:

1. Styrker tannemaljen slik at karies ikke oppstår.
2. Kariesangrep utvikles langsommmere eller stopper opp helt (som nevnt, mine tre små hull har jeg holdt i sjakk i 22 år)

 

Flux Junior anbefales til barn mellom 7 og 12 år – er uten alkohol og fargestoffer, med smakene frukt mint eller jordbær.

 

Det er mye lettere, bedre og veldig mye rimeligere å forebygge tannsykdom enn å behandle den! Så sjekk at fluorskyllen du bruker inneholder nok fluor ❤️

For skal man først skylle er det jo viktig at det faktisk har en effekt; styrker tennene og forebygger hull.

… Eller stopper begynnende hull man fikk på slutten av 90-tallet 😘

 


Mitt grasiøse Flux’e-fjes 😆

 

Flux kan kjøpes på apotek, i dagligvare og hos mange tannklinikker.

/ Les mer om Flux her ⭐️

Snufse-terapi og ufo-strikk

Humøret og energien har definitivt ikke vært på topp den siste tiden, skal si det tar på å miste en firbent bestevenn! Vi tar en dag av gangen, og det er en veldig merkelig følelse å drifte inn og ut av savn hele tiden ❤️

Jeg har lyttet til kroppen og tatt det veldig rolig når jeg ikke har vært på jobb. Samtidig har jeg vært merkelig rastløs, og hva gjør man når man er rastløs i sofakroken? Jo, man strikker så klart!

 

Selv om jeg virkelig misliker å rote rundt i gamle ufo’er (uferdige objekter) – er det nettopp det jeg har gjort. De har liksom ligget baki hodet som en dårlig samvittighet altfor lenge, så det var på tide å få dem fram i lyset igjen.

Først strikket jeg ferdig denne lille genseren som skulle vært klar til en 2 års-bursdag i januar 🙈

 

 

Bare ni måneder forsinket, og garantert for liten til den lille jenta som snart fyller 3..  Dette er forøvrig den tredje Håkon-genseren jeg strikker, og jeg blir stadig like fascinert av de mange farge-mulighetene! Elsket denne komboen i gammelrosa ❤️

 

 

Så var det klart for å børste støvet av den mest kompliserte oppskriften jeg har prøvd meg på hittil, klassifisert som “litt øvet”. Jeg trodde jeg var klar for å ta steget opp fra “nybegynner”, men det var nok litt tidlig 😂

Det var en jakke som skulle strikkes ovenfra og ned, med raglanøkning. Det hadde jeg aldri gjort før – men hvor vanskelig kunne det være?

“1 maske rett, øk 1 maske til høyre, strikk rett til første MM, 1 maske rett, 1 maske vrangt, 1 maske rett, øk 1 maske til venstre, strikk rett til 3 masker gjenstår før neste MM, øk 1 maske til høyre, 1 maske rett, 1 maske vrangt, 1 maske rett…”

Her slet jeg såpass med å holde tunga rett i munnen at jeg måtte lage mitt eget lille oppsett. Peter kastet et blikk på notatene mine før han lurte på om det hadde tiltet for meg:

 

Haha! Her er det kun eier som forstår tegnene 😂  Men det gjorde susen, og selv om jeg knotet noe voldsomt i starten, tror jeg faktisk jakka ble tilnærmet riktig til slutt.

 

 

Jeg feilberegnet lengden på ermene litt, men pytt sann. De skulle nok vært hakket lengre – men jeg er ganske fornøyd med en “litt øvet” jakke, som sikkert vil bli brukt i flere anledninger i tida som kommer.

 

(Jakka er fra Pickles, oppskriften fant jeg her)

 

Nå har jeg begynt på en fluffy jakke jeg er veldig spent på, jeg fikk nemlig en gammel oppskrift av søsteren min sammen med noen garnnøster hun hadde til overs fra da hun strikket denne jakken til seg selv for noen år siden.

Fargene var bare helt nydelige sammen! Det er litt uvant å strikke med pinne 10, men det går i alle fall ganske mye raskere enn vanlig 😅

 

Høsten betyr strikking, te i koppen og fyr i peisen for meg, og jeg håper vi får noen fine dager innimellom – selv om huset kommer til å være altfor stille i veldig lang tid framover 🐶 💔

/ God helg til deg fra meg ☀️ Send meg gjerne strikkeoppskrift-tips! #strakstomforUFOs

TEO ❤️

Det er 10 dager siden, og jeg lurer fortsatt på når vi skal innse at du ikke er her lenger.

At du ikke ligger i kurven din akkurat nå og små-snorker søtt, at du ikke bare straks skal våkne og komme tassende på myke poter og med logrende hale.

Forrige fredag måtte vi ta farvel – og plutselig stod vi midt oppi dette jeg har gruet meg til så lenge. Å miste den firbente tassen vår som har vært et familiemedlem i så mange år.

Ungene kjenner ikke til et liv uten hund, og jeg kan heller ikke huske hvordan det var å ikke være hundeeier.

Stillheten i huset er uutholdelig, og jeg har plutselig innsett at jeg ikke har hentet posten alene på mange, mange år ❤️

Håper du jakter såpebobler der du er nå, Teo – og at halen din logrer ustanselig som den har gjort for oss i 14 år ❤️

/ Verdens beste Teo ☀️