Sjokoladecookies

Sjokoladecookies! Bare navnet får tennene til å løpe i vann. For en stund siden ramlet jeg over en oppskrift på bloggen Paleoliv – som jeg bare måtte teste ut. Og resultatet ble rett og slett nydelig, selv om jeg trikset litt med oppskriften.

Jeg elsker å finne godbiter som lages uten raffinert sukker, og i denne oppskriften brukes honning. Den billigste honningen er visstnok ikke så mye sunnere enn sukker, men den ubehandlede varianten har mange helsefordeler! Jeg brukte en jeg kjøpte på Bondens marked i høst, og innbiller meg at den er supersunn 🙂

 

Seige og saftige herligheter..

 

Du trenger:
– 1 egg
– 100g smør
– 2-3 ss honning
– 3 dl mandelmel
– 2 ss kokosmel
– 1/2 ts bakepulver
– 1/2 ts havsalt
– 1/2 ts vaniljepulver
– 100g mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
– Sett ovnen på 175 grader.
– Smelt smøret, og sett det til avkjøling.
– Mens du venter, hakker du sjokoladen i biter før du legger dem på vent 😉 (Her ble det litt svinn ettersom jeg fikk hjelp av Mr. Plutt på tre år)
– Visp egget inn i det avkjølede smøret
– Rør inn honningen (jeg tok tre spiseskjeer, neste gang prøver jeg med to)
– Bland inn de tørre ingrediensene; mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt, vaniljepulver
– Vend inn sjokoladebitene
– Bruk en skje og fordel 10 kladder på et bakepapir

Stek på midterste rad i ovnen, sjekk ståa etter 12 minutter. Jeg lot mine stå inne litt ekstra.

 

 

Cookies’ene blir faktisk bedre når de er avkjølt – så prøv å holde fingrene av fatet til de har blitt kalde.. Jeg klarte det ikke 🙂

 

/ Neste gang dobler jeg 🙂

* Følg Cookies-kona på Facebook *

15 kommentarer

Siste innlegg