Peter Brødhue

Peter. Min kjære mann, en gjennomført snill og god fyr med et hjerte av gull. Og litt distré. Nei unnskyld.. Veldig distré.

I dag fikk jeg nesten hakeslepp. Vi satt i bilen på vei til Oslo, da Peter spurte om jeg kunne sjekke om han hadde fått noen kommentarer på morgeninnlegget sitt på bloggen. Jeg hadde ikke fått med meg at han hadde postet noe innlegg engang, så jeg trykket meg kjapt inn på Pappahjerte for å se hva han hadde skrevet om.

Jeg kjente jeg ble helt klam i hendene, for der lyste innlegget “CHRISTINA BRØDHUE” mot meg med store bokstaver. Jeg skummet kjapt gjennom innlegget som viste seg å handle om at Peter hadde blitt lovet ferskt brød i dag, men at en bakebolle med tørre brød-ingredienser var det som møtte ham på kjøkkenbenken i dag morges.

 


Sjekk frokostbildet til høyre, hahaha 😉

 

Jeg la fra meg mobilen i bilsetet, og kikket bort på Peter. Han hadde øynene på veien, men satt med et fornøyd glis om munnen.

“Ja?!”, humret han, “Ferskt brød, du liksom! Og du kaller meg distré..? Hahaha!”

Jeg visste faktisk ikke om jeg skulle le eller gråte. For i går kveld, ryddet Peter og jeg på kjøkkenet mens vi prøvde å legge en plan for den kommende uka. Mens vi pratet litt fram og tilbake, kom jeg plutselig på at jeg skulle bake brød, så jeg begynte å ta frem ingrediensene jeg trengte til brøddeigen.

Peter stoppet opp, og spurte hvorfor jeg dro fram ting når vi egentlig holdt på å rydde, så jeg forklarte at jeg bare skulle blande alle de tørre ingrediensene kjapt, fordi jeg ikke kom til å rekke å gjøre det morgenen etter:

“Jeg blander alt det tørre sammen nå, også venter jeg med å tilsette vann til i morgen tidlig. Da kan jeg nemlig bare helle vannet oppi før vi reiser til Oslo på morgenen, også kan deigen bare stå og godgjøre seg på benken mens vi er borte! Så steker jeg brødene på kvelden.”

– “Jøss, det var smart!”, svarte Peter.

Så.. Vel. En ting er å glemme det. En annen ting er å skrive et helt blogginnlegg om det, uten at det ringer ei eneste bjelle!

Den eneste fordelen med å være veldig distré, er at man blir skikkelig overrasket når det relativt tørre frokostbrødet plutselig blir til saftig kveldsbrød med brunost 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Heldigvis er han snill og god med et hjerte av gull.. 😉

* Følg Konahans på Facebook *

7 kommentarer

Siste innlegg