/ Sponset utfordring
Snaue to uker ut i “Meatless October”-utfordringen, er det på høy tid med en liten statusoppdatering! Både Peter og jeg har fått veldig mange spørsmål fra ivrige lesere som lurer på hvordan det går. Og sannheten er at utfordringen har vært både enkel og litt vanskelig på samme tid 🙂
Kan kjøttfrie burgere med ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki danke ut Taco-freda’n..?!
Det sies jo at det tar tre uker å få på plass en ny rutine. Og det er jo ikke sånn at det er vanskelig å ikke spise kjøtt – det er bare fryktelig uvant! Vi fikk blant annet sjokk da det viste seg at vegetarianere ikke spiser fisk, så vi tar det ikke helt på rutinen enda. Vi må fortsatt tenke oss om to ganger når vi skriver handleliste.. Men det kommer seg, og jeg regner med det går enda smidigere innen neste uke er omme 🙂
Spørsmålet vi har fått flest ganger, er om barna våre også følger utfordringen i oktober. Til det er svaret ja, men for å få det til å gå så smidig som mulig i hverdagen, valgte vi å la dem beholde salamien. Den er et fast innslag på barnas brødskive hver morgen, og er det altså fortsatt. Men bortsett fra det, har det vært bortimot kjøttfritt så langt!
Det betyr at de spiser det samme som oss til middag. På forhånd var vi veldig spente på hvordan dette kom til å bli mottatt, vi var ikke veldig bekymret for minstesnuppa, for hun spiser stort sett alltid det samme som mamma og pappa. Men fireåringen derimot, har sine preferanser..
Hadde vi skullet leve på linser og tofu og bønner og erter, som jeg trodde var det vegetarianere spiste døgnet rundt, hadde det nok gått ganske dårlig.. Men i 2016 viser det seg jo at det finnes fantastiske erstatninger for alt mulig! Soya-pølser, schnitzler, og ikke minst smakfull soyafarse som erstatter en hvilken som helst kjøttdeig-oppskrift. Dette har gjort overgangen mye enklere.
I dag var vi faktisk så ville og gærne at vi utfordret sjølvaste Taco-freda’n! Vi klasket til med burgere fra Hälsans Kök, og jeg må innrømme at jeg hadde ganske høye forventninger, siden mange av dere hadde anbefalt oss dem på forhånd. Ikke bare innfridde de, jeg kan fortsatt ikke tro at det var kjøttfrie burgere vi spiste! Ingen rundt bordet la merke til at noe var annerledes – aller minst barna. Og det må være et gigantisk pluss i boka til Hälsans Kök.
Det er definitivt ikke for sent å slenge seg på utfordringen om 10 kjøttfrie måltider i oktober, og på nettsidene til Hälsans Kök finner du inspirasjon og masser av fristende oppskrifter 🙂
/ Linser og tofu og bønner og erter, du lissom.. 😉
* Følg Hälsans Kök Norge på Facebook *
Flinke dere er. Vi spiste et par veggis burgere fra coop, og de smakte absolutt ikke godt så jeg har fått litt skrekken. Men kanskje jeg skal teste produktene dere bruker isteden 🙂
Har gitt deg og Pappahjerte en utfordring 💖 ta kampen mot nettroll, og Publiser de hyggeligste kommentarer dere har fått 💖 flott blogg btw👏👏👏leser hver dag, rævva på å kommentere 😱du er fantastisk. God hælj 🙋💖
Spiser lavkarbo pga dia2 og gubben er med, men lager brød selv (surdeig). Vi spiser automatisk bare maks tre ganger i uka kanskje kjøtt. Mest fisk, eler vagnsk. Tenker ikke over det faktisk 🙂
Så jeg tar utfordringen gjerne hehe 😀
Stå på dere! God eksapel for flere 🙂
Merker dere noe særlig forskjell i matbudsjettet? Bare lurer på on kjøtterstatningsprodukter er mye dyrere? 😊
Oumph sine produkter er geniale, jeg elsker den som heter Pulled, mener ikke å reklamere for noe annet enn Hälsans her, men vil gjerne at flest mulig oppdager at de finnes svært gode alternativer til kjøtt.
Så flinke dere er! Utrolig inspirerende, og tenk på alle dyrene som «reddes» av bare én kjøttfri måned… Håper dere vil fortsette å spise kjøttfritt også etter oktober, om ikke nødvendigvis hele tiden 🙂
Jeg er veganer og kan love at det finnes mye god veganermat! 🙂