Snarvisitt til India

/ Sponset innlegg

Jeg har dessverre ikke arvet min mors kokkeferdigheter. For hun er av typen som bare “smeller sammen noe”, også ender det alltid opp med å smake helt fantastisk.. Ganske irriterende selvfølgelig, for jeg fatter ikke hvordan hun får det til.

Jeg kan følge en oppskrift til punkt og prikke, også blir resultatet “helt greit”. Og hvis jeg en sjelden gang føler meg litt vill og gæren og prøver meg på slumping, kan du banne på at den ferdige retten enten blir totalt smakløs, eller altfor krydret.

Og det er spesielt én type mat jeg i hvert fall aldri får til. Uansett hva jeg gjør, så smaker det ikke så godt som det skal. Og det er indisk.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Uansett hvor mye kjærlighet jeg legger i de forskjellige krydderne, uansett om jeg følger målene i oppskriften slavisk, så får jeg bare ikke smakene til å sitte. Og det er ekstra kjipt for meg, for gubben elsker indisk! Ikke sånn “Jeg syns indisk mat er godt”, men av typen “Jeg kunne spist indisk hver eneste dag”.

Så gjett om vi ble hoppende glade da vi fikk høre at retten over alle retter, det Peter bestandig bestiller når vi spiser indisk på restaurant, nylig har blitt lansert i butikkhyllene:

Si hei til Butter Chicken fra SaritaS!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Og det er ingen hvilken som helst som står bak produktene i SaritaS-serien, men selveste Sarita Sehjpal, eieren av den kritikerroste restauranten “Mother India” i Kristiansand. I 2009 ble hun kåret til årets kvinnelige gründer, og i 2010 ble “Mother India” kåret til Norges beste kjøkken for indisk mat.

Det sier seg selv at denne damen har peiling på indiske smaker, og jeg føler det er en viss forskjell på Sarita og meg når hun snakker om at den store lidenskapen hennes er å komponere indiske retter:

– “Når jeg står på kjøkkenet uten en oppskrift å følge, er det som om hendene mine finner ingrediensene av seg selv.”

Haha, tenk å være så heldig!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Butter Chicken er altså det nyeste tilskuddet i serien, og i følge Sarita selv er det den beste sausen så langt. Inspirasjonen har hun hentet fra resturanten sin, hvor retten er en bestselger. Dessuten har hun brukt bestemoren sin i India som krydderekspert, og det sier seg selv at mine forsøk på å lage indisk mat sliter i konkurranse med en sånn ekspertise 😉

Så for oss som verken har matlaging i blodet eller en indisk bestemor å lene oss på, er det himmelsendt med litt hjelp på kjøkkenet – og da er middagsglassene fra SaritaS helt perfekt.

I lokket på glasset finner du krydderblandingen, som du tilsetter når du steker kyllingen. Du kan gjerne bruke annen type kjøtt eller bare grønnsaker om du vil 🙂

Etter et par minutter har du i sausen, og lar det hele stå og putre på middels varme i ti minutter – til kjøttet eller grønnsakene er gjennomkokt. Sausen inneholder kvernede cashewnøtter, den er kremete og har en balansert smak som passer for de aller fleste ganer. I likhet med alle produktene til SaritaS er Butter Chicken glutenfri 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Retten blir supergod med basmati-ris, salat og nanbrød inntil – og hvis du ønsker å virkelig sette prikken over i’en, anbefaler jeg å prøve Mango-chutney og Raitamiks. Du kommer ikke til å angre, jeg lover!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg er spent på hvordan fredagene blir framover her i huset, for nå har taco’en fått en verdig konkurrent.. Jeg spurte Peter ved bordet om hva han syns om maten, og fikk raskt svar:

– “Jeg kunne seriøst spist dette hver dag.”

– “Hver dag?”

– “Jepp.”

– “Til og med fredager?”

– “Til og med fredager.”

 

/ Endelig har mor fått dreisen på indisk 😉

* Les mer om SaritaS Butter Chicken her *

12 kommentarer
    1. Løp og kjøp! Du har overbevist meg.Denne
      må jeg prøve.
      Du er bare SÅ flink med ord. En fryd å lese.

    2. Anbefaler deg virkelig å lage raita selv! For meg løftet det en allerede veldig god rett opp i skyene. Veldig enkelt å lage raita er det og😄

    3. Vi prøvde denne for en stund siden, da mannen er veldig glad i butter chicken på indiske restauranter. Selv om den var god på smak var det likevel litt skuffende. Den kan dessverre ikke måle seg med restaurantretten. De andre curryglassene til Sarita er bedre, synes vi 🙂

    4. Andre bloggeren som skriver om den.. jeg var på løp og kjøp oppdrag forrige gang jeg leste om den.. men Nord-Norge er visst ikke prioritert..for her finnes den ikke i hyllene 🙁

    5. Det skal vel godt gjøres å få til å servere restaurantretter på kjøkkenet hjemme.. 😉 Jeg er i alle fall milelangt unna godt resultat når det kommer til indiske retter. Vi syns denne smakte helt nydelig, men curryglassene også er gode! Vi kan vel være enige om at Fru Sehjpal kan sakene sine 🙂

    6. What! Trodde ikke dette var noe man kunne lage selv..? Haha, jeg har bare spist dette på restaurant – så ble hoppende glad for raitaen fra SaritaS. Takk for tips 🙂

    7. Takk for fine ord, Merethe – det var hyggelig! Ja, gjør deg klar for indisk fest i stua! Anbefaler å servere litt rømme/crème fraïche ved siden av også. Det er görgött 🙂

    8. Hei Christina:-) Du er god til å formulere deg synes jeg:-) Fargerikt og godt skrevet 🙂 Skal søren meg se etter den middagen i butikken . Moder India er en koselig restaurant,med hyggelige servitører.Ønsker deg en veldig god helg:-)))

    9. Jeg har ikke prøvd Saritas’ Butter Chicken, men Pataks Butter Chicken er fantastisk god. Finnes på Menybutikker.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg