Thai-suppa på Snapchat

  •   

Dere som følger meg på Snap, så jo at vi var på søndagsmiddag hos Mamma og Pappa i går. Mamma hadde laget en supergod thai-suppe, og veldig mange etterspurte oppskriften. Mamma syns det er en glede å dele oppskrifter, hun – så her kommer’n!

 

 

 

Legg forresten merke til parentesen etter “Kyllingsuppe”. Mamma pleier å skrive noe i parentes bak hver oppskrift, så jeg blir nesten nødt til å spørre om hun har noe som har fått beskrivelsen (smakløs) / (passe god) / (dritvond), haha 🙂

Ingredienser:

  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 bokser kokosmelk (kokes opp sammen med kraften)
  • 2-3 kyllingfileter i biter (tilsett)
  • 2 stilker sitrongress
  • 3-4 ts kaffirlime
  • 1 ss galangal / 2-3 cm ingefær, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 200g sopp (aromasopp), i biter
  • 2-3 vårløk, finhakket
  • 2 chili (perfekt sterk for voksne, men litt for sterk for barn)
  • 3 ss fiskesaus
  • Lime – saft og revet skall
  • 1 ts sukker
  • Frisk finhakket koriander
  • Salt og pepper

 

/ Ja til mer suppe!

    1. Jeg må ha sånt inn med t-skje 😛 Så:
      Skal alt bare ploppses oppi i den rekkefølgen? Hvor lenge skal den koke? Skal den siles? Stavmikses? 🙂

    2. Enig i at den er supergod! Kalles forresten Tom Kha Gai i Thailand og finnes god fremgangsmåte på Trines matblogg dersom man er usikker 😉 Ingredienslista ser ganske lik ut. Den smaker faktisk som i Thailand 😀

    3. Teskje er bra det! Jeg har ikke laget den selv enda, men ser ut som man koker opp kraft og koksmelk først – mens man kutter alt det andre i biter. Også har du alt oppi gryta og lar det koke en stund. Alt skal spises – vi bare plukket ut sitrongresset, for det er så hardt 😉
      Ser et annet navn på suppa ble nevnt her i kommentarfeltet, så søk opp den for fremgangsmåte 😉

    4. Denne skal testes ut 🙂 så veldig god ut når du delte på Snap, så ble glad når du ville dele oppskriften 🙂

    5. hei!
      supert med suppe, har noen spørsmål 😀
      hvor mange porsjoner får man av denne?
      hvor store bokser med kokosmelk?
      hva er kaffirlime?
      kan jeg droppe fiskesaus?

    6. Hei! Tipper det er nok til 4 personer, regner med mamma hadde doblet sin da vi var på besøk.
      Kokosmelk = bokser med 400ml
      Kaffirlime får du tak i i innvandrerbutikker, det er tørkede blader av en sitrusfrukt med nydelig smak. Tror forresten Santa Maria har det også, da kan man kanskje finne det i vanlig butikk.
      Du kan sikkert droppe fiskesausen 🙂 Den setter nok en ekstra spiss på suppa, men ikke nødvendig 🙂 Lykke til!

    7. Takk for raskt svar! Da blir det suppe når jeg får kommet meg til nærmeste innvandrerbutikk 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg