Kjør med flyt i sommer

  •   

/ Annonse

Først tenkte jeg at det er litt dumt at konkurransen mellom Peter og meg går mot slutten – men så innså jeg noe helt annet: Det har skjedd noe ganske spesielt 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

For de siste ukene har Peter og jeg brummet rundt med smartplugg i bilen og Spinn-app på telefonen – mens vi har testet Smart bilforsikring fra SpareBank 1. Egentlig gikk konkurransen ut på hvem av oss som klarte å kjøre med best flyt – siden den smarte bilforsikringen har som mål å motivere og belønne tryggere adferd i trafikken.

For kjører du med flyt, minsker du risikoen for bråbrems, rask akselerasjon og hard svingning. Og gjør du det, får du en bedre pris på bilforsikringen din! Enkelt og greit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Men etter hvert som dagene gikk, innså jeg at selv om Peter er et skikkelig konkurransemenneske, har han jaggu begynt å jobbe som et team! Så fra å starte som bitre konkurrenter, har vi begge nå bare ett eneste mål for øyet: Å holde kjørescoren så høy som mulig. Det er fortsatt et høydepunkt å sjekke status hver dag, men nå er vi ikke lenger så opptatt av hvem som kjørte når.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Etter bare få uker med smartplugg i bilen, har vi blitt tryggere sjåfører begge to – og vi har begynt å tenke over hva det vil si å kjøre med flyt. For selvsagt er det ålreit å bli belønnet med en bedre pris på bilforsikringen, men enda viktigere er det jo å unngå ulykker. Kjører du med flyt indikerer du at du er en oppmerksom og trygg sjåfør, og oppmerksomme sjåfører kommer sjelden ut for ulykker.

En annen stor fordel med Smart bilforsikring, er at man kun betaler for den kjørelengden man faktisk kjører. Med andre ord trenger du ikke fylle ut papirer og klø deg i huet når du må finne ut hvor langt du kommer til å kjøre det neste året. Hvem vet sånt, da? Kjør i vei, og betal for den eksakte lengden du kjører – prisen justeres automatisk 🙂

Og skulle du være så uheldig at du trenger veihjelp, er det bare å trykke på “Veihjelp”-knappen i Spinn-appen. Da finner den automatisk mobilens posisjon, og dermed hvor du befinner deg – og du kan bestille veihjelp direkte hos Viking. Ikke bare er det kjekt for oss som ikke har peiling på bil, men det er ekstra kjekt når vi i tillegg har funnet oss en partner som har like lite peiling som oss 😉

Sånn helt avslutningsvis.. Konkurransen er kanskje ikke like viktig som den var da vi startet – og sånn offisielt er den ikke helt avsluttet enda heller.. Men det kommer vel ikke som noen bombe hvem av oss som leder..?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Ønsker du også å bli en tryggere sjåfør, betale kun for den kjørelengden du faktisk kjører, samt få lavere pris på bil-forsikringen? Les mer om Smart bilforsikring her!

/ Husk å kjøre med flyt i sommer 🙂

    1. Du får uansett ikke høyere pris på forsikringen dersom kjørescoren er lav, altså 😉 Men bonusen er jo at man blir mye mer bevisst på kjøringen sin – og da tror jeg automatisk at man blir en tryggere sjåfør. Og kanskje man da føler seg litt mindre håpløs, hihi 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg