Oldefar og gresshoppene

Barndomshjemmet mitt lå rett ved et stort jorde, og utsikten fra kjøkkenvinduet var som balsam for sjelen. Det var natur, stillhet og et og annet rådyr som strøk forbi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men tidlig høst hvert eneste år, skjedde det samme: Gresshoppene tok over stillheten med deres utrolige konserter. Hundrevis av hanner som laget lyd ved å gnisse bena sine mot små tagger på lårene, og disse lydene kunne nesten ta pusten fra meg, særlig om kvelden.

Jeg lå i senga mi og hørte på den fascinerende lyden, mens jeg følte at høsten var i anmarsj.

I dag minner gresshoppene meg også på historien om Oldefar. For da Oldefar begynte å bli eldre, fikk han nedsatt hørsel. Den høyfrekvente lyden fra gresshoppene ble nok mindre og mindre hørbar for hvert år som gikk, og da noen en høstdag nevnte den lydsterke gresshoppekonserten som foregikk utenfor stuevinduet på gården hans, svarte han kjapt:

– “Gresshopper?! Nei, de ble utryddet for flere år sia, de.”

Det er august nå, og insektene har startet konsertene sine. Og selv om august pleier å by på mange flotte sommerdager, er det allerede nå et kjøligere drag i lufta, et slags forvarsel om at den fine sommeren snart er ved veis ende. Høsten er fin, men jeg håper sommeren vil bli noen uker til.

Uansett får historien om Oldefar meg til å smile, for hvor utenkelig er det ikke at man en dag ikke lenger kommer til å høre gresshoppenes sang?

Men når den dagen kommer, skal jeg i alle fall ikke være lei meg – jeg skal tenke som Oldefar. Gresshopper? De ble utryddet for flere år siden, de 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

/

4 kommentarer
  1. Så herlig historie😍
   Fun(?) fact: gresshoppe-lyden er den første lyden du ikke klarer å høre når hørselen begynner å forsvinne😜 spør alltid den eldre garde i familien om de hører gresshoppene. Svarer de nei da, får di ta sef en tur til legen 😉

  2. Åh, den lyden mista jeg for flere år siden, sammen med mye fuglesang.. Og det før jeg har bikka 30. Det er stusselig stille å være tunghørt, men veldig fredelig når man skal sove da!

  3. Så skjønt innlegg! Og så vakkert bilde av deg! Ekte smil og herlig utstråling 🙂 Blei glad av å sjå det!
   Klem!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg