Pannekaker til frokost

  •   

Pannekaker er en favoritt her i huset, og i dag byttet vi ut knekkebrød og rundstykker på frokosttallerkenen med pannekaker! Det ble såklart en suksess, og siden disse pannekakene utmerket godt kan brukes i matpakka med litt godt pålegg, tenkte jeg å dele oppskriften.

Disse har jeg lagd på mandelmelk og speltmel, de er veldig enkle å lage, så stek gjerne opp flere og oppbevar i kjøleskapet 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Du trenger:

3,5 dl speltmel (jeg mikser sammalt og fint, denne gangen hadde jeg bare sammalt)
1/2 ts salt
6 dl mandelmelk (usøtet)
3 ss smør
3 egg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Ha mel og salt i en bolle, og spe med halvparten av mandelmelken mens du rører godt. Så smelter du smøret (avkjøl det litt dersom det blir veldig varmt) og rører det inn. Deretter har du i resten av mandelmelken, før du tilsetter eggene.

La røren stå i minst 30 minutter, gjerne over natten!

Stek på middels varme i litt smør – den første pannekaken skal bestandig se slik ut:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det pleier av en eller annen grunn å være prøvesmakere tilgjengelig uansett 🙂
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Men så blir det bedre!
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Blåbærsyltetøy er såklart favoritten 🙂
 

De stivner når de ligger i kjøleskapet, så jeg pleier å putte dem noen sekunder i mikroovnen rett før jeg skal ta på pålegg. Nam nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ God søndag!

Siste innlegg