En elektriker, takk

 •   

Det er lenge siden jeg har gjort noe så dumt at Peter har knekt sammen av latterkrampe. Men det skjedde i dag, og jeg innser at det var med rette X-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For i motsetning til Peter, elsker jeg bruksanvisninger. Mens Peter helst bare “skal finne ut av det sjæl”, studerer jeg anvisningene til punkt og prikke. Og ikke bare mener jeg resultatet blir etter boka, men det tar også mye kortere tid å bli ferdig.

Peter er ikke helt enig, han mener han tenker kjappere enn en bruksanvisning – og at det ikke er så farlig at han sitter igjen med et par skruer til overs når han er ferdig. “De pleier alltid å slenge med et par ekstra”, som han pleier å si.

Men i dag var dagen endelig kommet; jeg skulle få opp de to leselampene jeg for lengst hadde kjøpt til å ha over dobbeltsenga. Dette skulle jeg fikse i en fei, bare to svarte, vanlige lamper som skulle opp på veggen.

Så jeg pakket ut lampene, og innså kjapt at det kom til å bli enkel match. En bakplate som skulle skrus fast i veggen først, så skulle selve lampa festes i plata med tre små skruer – før støpselet skulle inn i stikkontakten. Easy peasy.

Jeg sjekket kjapt hvilken skrutrekker som passet skruene som fulgte med, før jeg brettet ut bruksanvisningen. Så leste jeg advarselen høyt:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Warning: Always call a professional/qualified electrician for installation of the lamp.
 

Jeg har i overkant respekt for bruksanvisninger fra før, og når det i tillegg står “advarsel”, tok jeg bare automatisk med meg lampene inn på kontoret til Peter der han satt og jobbet. Så spurte jeg om han hadde nummeret til elektrikerfirmaet vi brukte sist.

Peter så først ut som et spørsmålstegn, så kikket han på de to lampene jeg holdt i hendene, med støpsel og alt – før han spurte hva som var galt, og hvorfor i all verden jeg trengte en elektriker?

Han må jo ha forstått at jeg var helt seriøs der jeg sto, for jeg klarer rett og slett ikke å gjenfortelle det latterbrølet han satte i, da jeg svarte at jeg trengte en elektriker til å få skrudd opp de to leselampene – fordi det sto i bruksanvisningen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bare la meg si det sånn, lampene er på veggen. Jeg klarte det sjøl. For første gang i historien har jeg trosset en advarsel i en bruksanvisning.

Og det tror jeg kanskje var like greit 😉
 

/ Hei, jeg heter Christina – jeg skulle gjerne bestilt en elektriker. Den beste dere har.

  1. Når kommer bildet? Ja for Peter kom vel inn å knipsa litt det du sto å skrudde med puppene ute? 😂

  2. Switch off the main electricity supply! Litt morsomt det og… Slo du av hovedsikringen, og tok frem lommelykten…?!?

  3. Eit lite tips frå ei som er så heldig å ha ein del elektrikere i familien; kjøp sånne små fester som du kan ha på ledningen. De fester ledningen fast til veggen og da ser det så mykje betre (og proffare) ut. Kan også gjørast utan fagbrev 😉 Eg har ikkje prøvd sjølv, men eg har sett på, og det er jo nesten det samme!

  4. 😂😂 Bra du trosset den advarselen 🙊🙊nydelige lamper forresten- hvor er de fra? Ps: Digger bloggen din, klem fra fast leser 😍

  5. Ulempa me å lese bloggen din e når ej set i andre enden av soffan å flira å ikkje klare å forklare mannen i soffan sia han ikkje “kjenne dej”

  6. Dette kunne jeg også gjort! Jeg tok meg selv i å bli stressa på dine vegne FØR jeg var kommet til delen i innlegget der du nevner advarselen. Jeg blir nemlig veldig stresset av at ting ikke er i vater. Jeg ble helt stressa over tanken på å slite med å få disse lampene til å henge helt likt. Jeg har forøvrig en pappa som er elektriker, og rimelig nevenyttig, så jeg henger så vidt opp et bilde uten hjelp fra han 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg