Dette ene livet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

I dag er en sånn dag hvor jeg ikke kan forstå at Peter og jeg faktisk brukte tid på å diskutere hvem som hadde glemt å passe på at havregrøten ikke skulle svi seg i kjelen.

En sånn dag der det ikke spiller noen rolle om vi glemte å pusse tenner før vi dro i barnehagen, eller om vi glemte å fjerne all sanden på gulvet i gangen før vi la oss i går kveld.

I dag sitter jeg og undrer meg over hva som får folk til å bruke sin dyrebare tid her på jorden til å være kjip mot andre. Større ting, men også mindre ting som å sitte og lire av seg dritt i kommentarfelt på nett, eller bruke tiden sin i diskusjonsforum for å spre eder og galle.

Hvorfor kan man ikke heller bare bruke huet sitt til å forstå at vi lever her og nå? Dette er livet vi har fått utdelt – vi skal ikke være her til evig tid, så la oss for søren bruke tida vår på gode ting!

I går leste jeg et blogginnlegg noen hadde delt på Facebook, skrevet av Solveig Worum. Solveig fikk beskjed av legen om at hun hadde kreft for ett år siden, og plutselig satt hun og grublet over at hun måtte avbestille to sydenturer, snakke med forsikringsselskapet og planlegge hvordan hun skulle fortelle mannen sin det.

Veien hennes har vært lang. Hun har tilegnet seg erfaringer hun vil bære med seg for alltid. Hun skriver at med sykdommen fulgte en slags gavepakke – for det satte ting i perspektiv. “For det ligger skjulte gaver der og venter på deg, du må bare vite hva du skal se etter, og hva du skal fokusere på.”

Og dette syns jeg var så fint skrevet! Hvorfor er det sånn at man må kjempe kamper for å forstå at livet er kort og at man aldri vet når man møter en uventet hump i veien?

Akkurat nå er det noen som kjemper sin livs kamp der ute. Og her sitter vi og irriterer oss over svidd havregrøt og sand på gulvet.

En av levereglene til Solveig lyder som følger: “Lev i nuet, vær til stede med blikk og ord. Pust dypt. Vær takknemlig for alt du har, ikke ha fokus på det du tror du mangler.”
 

/ ❤️ til alle som kjemper

6 kommentarer
  1. Fint skrevet, takk ❤️ Føler dette budskapet har ekstra betydning i høytiden som venter oss. Kanskje tenke seg om en ekstra gang før man tar en ekstra handlerunde «bare fordi» og heller bruke mer tid sammen med de du er glad i. Alle julegaver er i hus før desember hos oss, som gir oss en relativt stressfri og veldig familiefokusert adventstid 😍

  2. Så utrolig viktig å huske på❤️ Livet er her og nå! Huske å leve mens en kan, ikke bruke tiden på bekymring og negative tanker❤️

  3. Skriver sjelden kommentarer.. Men tenker at mange av de som blir oppfattet som kjipe og ugreie, kanskje ikke har det så godt med seg selv.. Ikke greit å være ufin mot andre likevel, men kanskje vanskelig og snu eget tankesett.. Både om seg selv, andre og livet..

  4. Flott skrevet, og så utrolig viktig å komme på ❤ Vi vet aldri hva morgendagen bringer… Livet er her og nå ❤

  5. Solveig Worum er en av mine medborgere her i Tromsø, ei supertøff dame som lever livet til det fulle 💖

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg