Hvem er du, hemmelige venn?

I dag skulle jeg hente posten, og midt blant julebrev og reklame, var det én konvolutt som skilte seg ut. Konvolutten hadde ikke frimerke, og det eneste som stod skrevet, var “Familien Kihlman” med svart tusj.

Jeg trodde det var fra en gammel nabo som flyttet i sommer, men oppi konvolutten lå dette:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Fire sjokoladenisser og et hvitt hjerte med “God jul!” Ingen avsender, ingen spor, nada! Hvem i all verden kunne det være som bare la fra seg en hyggelig hilsen – uten så mye som et hint om hvem som var avsender?

Men så ble jeg stående å gruble. Det var et eller annet som virret rundt i hodet mitt som jeg ikke helt fikk taket på.. Plutselig kom jeg på hva det var: Minnet ikke dette mistenkelig om noe jeg hadde sett før? Jeg løp ut på kjøkkenet, åpnet en skuff og hentet en lapp jeg hadde spart på siden i høst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

“Ha en fin dag!” stod det på lappen jeg fant under vindusviskeren på bilen for et par måneder siden. En hyggelig lapp på en dag jeg trengte det som mest.

Og den dagen ble bedre, takket være deg. Lenge lurte jeg på hvem du var, men etter hvert sluttet jeg å lete og landet heller på å være lykkelig uvitende. Fint å ha en hemmelig venn et sted.

Men nå tror jeg sannelig du er tilbake. Teksten er kanskje ikke helt lik på de to hjertene, på den ene lappen er det tross alt lagt på skygger og alt, men bretten på midten og utropstegnet avslører likheten. Dessuten: Hvor mange ville levert en sånn beskjed på et nærmest identisk hvitt hjerte med tre måneders mellomrom..?

Så utrolig koselig! Jeg har ikke hatt en hemmelig venn siden lærerne krevde at vi fikk oss det på barneskolen, men nå har jeg altså fått min egen gledesspreder helt uten lærernes inngrepen.

Jeg holder selvfølgelig på å sprekke av nysgjerrighet etter å finne ut hvem du er, hva jeg har gjort for å fortjene dette og hvorfor du legger igjen så utrolig hyggelige lapper og sjokoladenisser til oss i postkassa. Men samtidig er det litt gøy å ikke vite også.

For egentlig vet jeg vel alt jeg trenger å vite om deg.

Hvem enn du er.

Hvor enn du er.

Du har et stort hjerte.

Og verden trenger flere som deg ♡

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/

9 kommentarer

Siste innlegg