Eplene til Inger ❤️

I dag leste jeg en sak som gjorde meg varm i hjertet.

For i Mjøndalen bor ei dame som heter Inger Garås, og hun holder til på en liten gård hun har arvet som femte generasjon i familien. I hagen står epletrær plantet av hennes tippoldeforeldre, så langt tilbake som i 1854.

Og Ingers epletrær bugner over av frukt – selvfølgelig mer enn Inger selv har bruk for.

Høsten er som kjent høytid for nedfallsfrukt, og mange frukttrær-eiere sliter med å få brukt opp alt. Dermed blir for eksempel veldig mange epler liggende på bakken å råtne, noe som gjentar seg år etter år.

Inger i Mjøndalen har latt seg intervjue av Drammens Tidene, der hun uttaler at hun ikke får brukt alle eplene selv, og at “Det blir for gæli å kaste det. Da er det mye bedre å gi dem bort”.

Men i stedet for å legge eplene i en kasse ved veien så folk kan forsyne seg, har den søte damen kommet opp med en helt genial og hjertegod løsning!


Foto: Inger Garås (brukes med tillatelse)
 

Hvor herlig er ikke dette?! Inger henger hver dag opp poser med epler på gjerdet – slik at det blir lettere for folk å ta med seg! Så gavmildt og trivelig – og til nå har hun gitt bort rundt 200 kilo epler på denne måten.

Jeg ble bare så glad – for tenk hvor mye frukt som blir liggende i hager rundt omkring og råtne hvert eneste år!

Et supert tips til alle som har frukttrær som byr på mer frukt enn til eget forbruk 🙂
 

* Følg Konatil på Facebook *

7 kommentarer
  1. eller folk kunne kommet å plukket selv-da slapp hun å plukke alle og de som fikk følte deg hjalp, win win 🙂
   ellers en utrolig hyggelig ting å gjøre <

  2. Cuskima: alltid noe å klage på er det ikke? 😉 er nok ikke så mange som tar seg tid til å dra å plukke epler, folk har vanligvis andre ting å gjøre i en travel hverdag. Da er dette perfekt å bare kunne ta med seg en pose epler. Og hvis du absolutt vil plukke selv, kan du nok bare sende hun en mld så får du nok mer en gjerne lov til å komme å plukke!

  3. Cuskima – jeg hadde også mye heller gjort som Inger gjør, hengt eplene på gjerdet – tenk om 50 mennesker skulle trampet rundt i hagen og kanskje vært uforsiktige når de plukker ned fra trærne. Uheldig kan selvfølgelig alle være, men jeg hadde nok passet litt ekstra på en så flott frukthage – og samtidig deler hun jo generøst! :o) Vinn-vinn spør du meg!

  4. Så på snapp at dere skulle male med fargen senses, vil bare si at vi har den og er veldig fornøyde!! Kanskje du vet dette, men et tips jeg fant når vi skulle bestemme farger var å søke dem opp på Instagram! Eks jotunsenses så velger du tagger og har 62 bilder av fargen i ulike hjem🤗

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg