Meningen med li… eh, bloggen 😍

Hele det siste Äret har jeg grublet pÄ hva jeg skal gjÞre med bloggen den dagen jeg fÄr meg annen jobb.

Og nĂ„ har jeg jo fĂ„tt meg en annen jobb! 🎉

SĂ„ hva gjĂžr jeg med bloggingen da?

Jeg har jo fÞlt at jeg ikke er helt ferdig med skrivingen, og at bloggen har blitt en sÄpass stor del av meg at jeg ikke har lyst til Ä legge den helt pÄ hylla.

Mange har dessuten spurt meg om hva som er sÄ givende med Ä dele blogginnlegg, og i gÄr fikk jeg en kommentar jeg fÞler oppsummerer det helt perfekt!

Se pĂ„ dette, da dere 😍

 

 

Ord kan ikke beskrive den fÞlelsen jeg fÄr nÄr jeg leser en sÄnn kommentar, og jeg innser at noe lille meg har skrevet har inspirert en annen person til Ä gjÞre et lite valg, som igjen har fÞrt til en stor livsendring i denne personens liv!

Da jeg delte min lille jobbsĂžkings-reise, hadde jeg ikke i tankene at noen skulle bite seg merke i at jeg valgte Ă„ skrive en atypisk jobbsĂžknad for Ă„ prĂžve Ă„ skille meg litt ut i mengden.

Jeg skrev heller ingenting om at jeg heier stort (!) pĂ„ alle jobbsĂžknader som gĂ„r mot det normale og forventede oppsettet. For 15 Ă„r siden var jeg pĂ„ jobbsĂžkingskurs i regi av NAV, og der fikk vi utlevert en mal vi skulle bygge opp sĂžknaden vĂ„r etter – og jeg har bare en ting Ă„ si: Herreminhatt sĂ„ upersonlig og kjedelig!

ForhÄpentligvis har NAV kommet lenger i 2021, men hvis ikke: Skal du sÞke jobb, lov meg at du gjÞr sÞknaden din personlig!

Tenk at du skal skille deg ut fra alle de andre som skriver sÞknaden sin etter standardmal, ellers blir du bare nok en grÄ prikk i et hav av grÄtt.

Og bruk litt ekstra tid pĂ„ start-setningen! Den fĂžrste setningen skal fĂ„ din potensielle nye arbeidsgiver til Ă„ stoppe opp og tenke: “Hmm, dette er interessant, nĂ„ gleder jeg meg til Ă„ lese videre!”.

SĂ„ ja, dette er det som er sĂ„ givende med Ă„ blogge – og en sĂ„nn kommentar gjĂžr meg sĂ„ vanvittig glad! Tenk at mitt blogginnlegg inspirerte sĂ„pass at denne leseren nĂ„ har fĂ„tt seg ny jobb. Det er magisk! 😄 🎉

/ God lĂžrdag ❀

12 kommentarer
    1. SĂ„ gĂžy😘 Det er ikke sĂ„ veldig viktig Ă„ vĂŠre som «alle andre», verken nĂ„r det gjelder jobbsĂžknad, eller ellers i livet. Vi mĂ„ vĂ„ge Ă„ vĂŠre oss selv. Ikke vĂŠre sĂ„ redde for Ă„ skille oss ut❀

    2. Trur ikke NAV er sĂ„ mye bedre. Leste denne uka om en som hadde skrevet: “kjĂŠre nav” som starten pĂ„ en sĂžknad om stĂžnad (som han hadde krav pĂ„). NAV skrota den fordi det ikke var fylt ut riktig skjema… synes forĂžvrig det er koselig Ă„ lese din blogg. Digger din humor og blir i godt humĂžr av deg. BĂ„de blogg og insta đŸ„°

      1. Ja, beklager – den burde jeg jo hatt med!! FĂžrste setninger i jobbsĂžknaden var: “Hei! Jeg heter Christina, og jeg elsker tanntrĂ„d! Kanskje ikke fĂžrst og fremst derfor jeg mener at jeg passer til Ă„ bli deres nye tannlegesekretĂŠr, men det kan jo ikke skade at jeg er et gledelig bevis pĂ„ at tanntrĂ„d kan holde tre begynnende hull i sjakk siden 1999.” 😉

    3. HjĂŠrte HjĂŠrte HjĂŠrte!! Og JEG fikk et blogginnlegg ❀
      NĂ„ ble JEG glad og, fordi jeg klarte Ă„ glede deg!
      NĂ„ ble helgen god, ha en super helg!

      1. Ă…Ă„Ă„, tusen takk for at du tok deg tid til Ă„ skrive kommentaren – det setter jeg utrolig stor pris pĂ„! ❀ Kjempeglad for at jeg inspirerte deg til Ă„ tenke litt utenfor boksen, og helt fantastisk at du fikk jobben! MĂ„tte 2021 bli et fint Ă„r 😊

    4. Du motiverte meg ogsÄ til Ä skrive en annerledes sÞknad nÄr jeg sÞkte pÄ drÞmmejobben! Fristen gikk ut denne uken, og jeg venter i spenning!

    5. SĂ„ sant. đŸ„°
      Vi driver et elektrikerfirma og det verste er nĂ„r foreldre sĂžker for barna sine. SLUTT MED SÅNT! De havner bakerst i kĂžen da.

      Ta personlig kontakt. Skriv Êrlig om deg selv osv. Hold foreldrene dine langt unna. SÄnne ungdommer er ubrukelige. Ikke fÄr de lÊrlingplass/jobb.

      SĂ„ moro at det ordnet seg for deg. 😁👍

      1. Oi sĂ„pass – det visste jeg ikke var en greie! Da skal jeg ha det i bakhodet om 10 – 12 Ă„r, sĂ„ jeg ikke gĂ„r i foreldre-fella 😂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    UnngÄ personangrep og sjikane og prÞv Ä holde en hyggelig tone selv om du skulle vÊre uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver pÄ nett.

Siste innlegg