“Blir du ikke flau?”

Her om dagen skjedde det noe. Jeg var tilfeldigvis innom Peters blogg, da jeg så en kommentar under et av innleggene hans der det stod: “Blir du ikke flau?”

Jeg spurte Peter om han hadde sett kommentaren, og vi ble sittende å humre litt over hva vedkommende muligens siktet til. Flau fordi han i innlegget hadde et bilde der han poserte foran Crocs-butikken? Eller fordi han hadde skrevet om at vi hadde spist på en dyr restaurant? Eller var det en miljøforkjemper som reagerte på at vi hadde tatt fly for å komme oss til Spania? Eller var det fordi man kunne skimte alkoholholdig drikke på et av bildene?

Det er kanskje ikke så lett å forstå, men dette er det desidert verste med å dele av livet sitt. Man legger hodet sitt på huggestabben hver eneste dag. Et lite feilskjær i teksten, noe som kan mistolkes i sosiale medier – terskelen for å si fra blir lavere og lavere for hver dag som går.

Og misforstå meg rett: Kritikk kan være bra! Konstruktive tilbakemeldinger er helt nødvendig for at vi skal utvikle oss.

Men denne gangen hadde jeg en rar magefølelse. Plutselig kom jeg på at det var noen timer siden jeg hadde sjekket mitt eget kommentarfelt, jeg forhåndsgodkjenner nemlig alt som kommer inn – først og fremst for å luke bort spam, men også for at ikke uakseptable kommentarer skal slippe gjennom uten at jeg oppdager det.

Og denne gangen lå det kommentarer på vent. Alle fra samme IP-adresse, og det var rett og slett en tirade som kunne fått malingen til å flasse av veggene. Alt handlet om hvordan jeg så ut, hvor stygg jeg er på håret, hvor flat rumpe jeg har, at jeg burde få hjelp til å endre klesstil. Og: “Blir ikke Peter flau?”

Kommentarer som dette dukker opp med jevne mellomrom – og hver eneste gang takker jeg for at jeg ikke lenger er 15 år og usikker på alt her i verden. Det føles ekstremt bra å være godt over tretti, ha det fint med seg selv, og kjenne hvordan sånne kommentarer går inn det ene øret og ut det andre.

Men til deg som denne gangen hadde behov for å fortelle hvor mye du misliker meg og hvordan jeg ser ut: Sett deg ned i sofakroken, finn frem mobilen og søk opp podcasten “Koht vil leve”. Så finner du den siste episoden som ble sluppet forrige onsdag, “Femte kapittel”.

Så hører du ekstra nøye nøye etter, 11 minutter ut i episoden.

Der alvorlig kreftsyke Christine sier at “Det jeg drømmer om.. Det eneste jeg drømmer om.. Det er å få oppleve en dag.. Som andre mennesker ikke husker engang. Som bare er en tirsdag eller en onsdag. Jeg drømmer bare om en helt vanlig dag. Hvor jeg kan ta på meg klær og bare sitte.. Og ikke være så svimmel, og bare være og ikke gjøre noen ting. For det er så mange gleder i løpet av en dag som ingen husker. Det er mange, mange, mange ting – ikke bare sånn fugler og sånn, men ta en kaffe og en te. Det er masse fint på en vanlig dag.”

Jeg skal love deg at livet endrer retning når man endrer fokus i eget liv. Akkurat nå er det mennesker som kjemper for livet. Tenk litt på det da. Bruk heller livet til å nyte de fine tingene, fremfor å kaste bort tiden på negativitet. Til det er livet for kort og verdifullt ❤️

/ 🌸

61 kommentarer
  1. Kjære Christina!

   Jeg pleier ikke legge igjen kommentarer i blogger. I kveld gjør jeg det, kun fordi du, akkurat du er et godt menneske, og så fin og nett, akkurat som du er! 🌺 Det at du viser hverdag, ferie og fritid, livet som det er, er jo selve bloggen. Akkurat passe usminka, men fortsatt fin! 😊

   1. Tusen takk for utrolig koselig kommentar! ☀️ Det er jo sånn jeg ønsker at bloggen skal være – livet akkurat som det er 😉 Tusen takk!

  2. Så enig, 👍folk må få sitt eget liv, ikkje legge seg opp i alle andre sitt.😎 nyt dagen og hør på fuglekvitter, slapp av 🤩

  3. Dere er flotte, både du og Peter. Dere gir av dere selv og hverdagen, som det tross alt er mest av. Om man blir flau av og til? Kanskje, på en humoristisk måte. Noe man kan se tilbake på og le av. Og er ikke det fint? På en dag som er litt grå, kan man finne igjen et litt flaut innlegg som får frem smilet. Og jeg glemmer ikke innlegget til Peter da han skrev om en hverdagsjente. Og det var jo selvfølgelig søte fine deg. Der beskrev han så godt at han er glad i deg hver dag, både i Crocs og i kjole vil jeg tro. Så Peter er ikke flau. Han er lykkelig. Han er stolt. Og han trives.
   Digger dere og håper dere får en super sommer !

  4. Din og Peters blogger er de eneste jeg følger- nettopp fordi dere er og våger å vise de helt vanlige, fabelaktige menneskene dere er! Jeg digger dere!!!

  5. Du er flott og stråler akkurat som du er😊👍💕 Du er rett og slett den beste til å være deg😊 Drit i folk som slenger med leppa, di har det ikke godt med seg selv. Fortsett med å være akkurat som du er 😊 💕

  6. Fantastisk skrevet! Det er jo det som er så bra med bloggene til deg og Peter, dere er ganske like oss vanlige dødelige👏🏼👏🏼 Ikke no bloggfjas med vipper, trutemunner, vesker, klær og overstyla hjem! Bare helt vanlige folk! Jeg digger det!

  7. Første gang jeg kommenterer bloggen din. Har fulgt bloggen din siden du begynte å blogge. Synes du skriver veldig fint om hverdagslivet. Har selv en gutt på 7 og ei jente på 4 og kjenner godt igjen hverdagen med to små☺️ Det er trist at du og andre opplever nettroll som lirer av seg de styggeste ting. Det skal man ikke godta. Jeg tenker likevel at mennesker som setter seg ned foran PCen for å hetse andre faktisk må være psykisk syke. Det er rett og slett bare trist. Det vitner om mennesker som har et innesperret sinne og ikke har det godt med seg selv. Godt at du er voksen nok til å riste av deg slike kommentarer. Du er er nydelig og flott dame som det er gøy å følge i bloggen☺️

   1. Tusen takk for din første kommentar! Det er alltid litt ekstra stas når noen tar seg tid til å legge igjen et pip for første gang 😊 Og hjertelig takk for at du har holdt ut med meg helt siden starten 😂 Det begynner jo å bli en stund siden nå! Håper du får en fin sommer ☀️

  8. Takk gud for at noen er motvekt til tryner fulle av botox, andre fillers, falske vipper, falske bryn, hårextensions, trutmunn osv! De ligner jo snart på hverandre alle sammen. Du skal være glad for at du er unik, morsomme innlegg, hverdagsgleder og sorger, småbarnslivet. Jeg elsker at jeg kan kjenne meg igjen i mye av det du skriver om ❤️

  9. Det eneste denne personen som skrev disse stygge meldingene burde ha vært flau av er seg selv ,snill flott å jordnær er du og din mann ♥️😘
   Åsså så flott at du klarer å vinkle noe negativt om til positivt 👍🏻Klem fra ei mosjøen kjerring som digger deg 🤩

  10. Blir ikke folk som dømmer andre flaue over seg selv ? Må jo være flaut å vite at det du setter på trykk, kan barna dine eller barnebarna dine en gang ramle over. Det må være flaut !

   Btw ! Du er bra nok du ! Akkurat sånn du er ❤️

  11. Kjære gode Christina (og til Peter) 🥰
   Eg har følgt bloggene deres i flere år. Alltid med litt misunnelse, for å være helt ærlig. Det forholdet dere har til hverandre virker så ærlig, godt og trygt. Fullt opp med kjærlighet, humor og glede. På grunn av dere har eg fått troen på ikkje bare meg selv, men også kjærligheten. Etter flere år i et dårlig forhold med en som viste seg å være alt annet enn ærlig, kjærlig og trygg, så er det veldig godt å få drømme seg bort i, og håpe på et forhold som deres. Nå har jeg endelig kommet meg utav det, og er på jakt etter min egen Peter. (Ta det med ro, skal ikke prøve meg på din Peter🙈) Så tusen takk, til dere begge to for at dere deler hverdagen deres. Det har hjulpet meg masse!❤️

   1. Hei Lis ❤️ Stor klapp på skuldra til deg som har klart å komme deg ut av et forhold som ikke var bra for deg! Hadde jeg startet bloggen min en del år før jeg møtte Peter, ville du sett at hverdagen min så helt annerledes ut.. Jeg er helt sikker på at du også kommer til å finne din Peter! Og tusen takk for at du følger hverdagen vår, det er jeg veldig glad for 😊☀️

  12. Jeg pleier sjeldent å kommentere innlegg hos bloggere😬, men du skal vite at du er flott og din mann er heldig!
   Flau!? Ja, det burde dette vedkommende som skrev disse kommentarene være!

  13. Det er ikke mange bloggere jeg følger. Men deg liker jeg og følge, av den enkle grunn at du er jordnær og viser livet sånn det er. Takk for at du deler. Dette var et fint innlegg 🙂

  14. ❤️ Du er perfekt akkurat som du er 🤩

   Jeg tenker ofte at det er litt av et ansvar vi foreldre har med å gi barna våre de nødvendige verktøyene for håndtering av alle nettrollene der ute. Litt overveldende å tenke på til tider.
   Men jeg kan virkelig ikke forstå hvorfor man vil bruke tid av livet sitt på å skrive det h*n skrev til deg. Er det ikke mye bedre å bare lukke nettsiden og gjøre noe som gir deg glede istedenfor? 🤔🧐🤨

  15. Hei til flotte du😊
   Er så glad i både din og Peter sin blogg🤩
   Og en ting som jeg ikke skjønner med nettroll, hvorfor kan de ikke bare la vær å lese bloggen🥴 det er jo helt frivill hvem du vil følge..
   Klem fra Nina

  16. Kjære deg.. 💕 Du skriver så godt, og jeg er så glad for at du tar slike kommentarer og plasserer de der de hører hjemme..
   Du er ei herlig, jordnær, EKTE og vakker kvinne og småbarnsmor som er til inspirasjon for oss andre om å fortsette å være oss selv 💪😍 Og tusen takk for at du drar frem koht sin podkast som eksempel i dette sammenhenget, det er et utrolig viktig budskap hun kommer med.. Jeg har selv kreft, har 4 små barn, og går igjennom tøffe behandlingsdager, og har selv fått kjenne på savn etter en helt vanlig hverdag.. Da hjelper det å stikke innom coop Extra og plutselig støte på ditt blide åsyn, og bli minnet på at det finnes mennesker som deg som bruker “posisjonen sin” til å fronte det som er EKTE 💪💕 Takk!!

  17. du er støgg som en julegris og hele deg lukter fis. du er latskapen selv. jeg driter da i ei feit dame med kreft.

   1. Kjære kjære deg Mette!!!!!
    Skal be for hjertet ditt. At det skal bli fyllt med godhet, kjærlighetsguden fred.
    Hilsen Lisa

  18. Du er nydelig❤️ Jeg heier på deg, og tenker at en vakker dag sprekker trollene, akkurat som i eventyrene. Godt å høre at du har perspektiv på livet, og ikke lar deg pille på nesa av stakkarer med ikke-eksisterende selvfølelse. Takk for at du er deg, og takk for at du deler!

  19. Den siste kommentaren der fra Mette vitner jo om skikkelig høy intelligens!! Du virker så vanlig, snill, humoristisk, god og fin ❤

  20. Jeg lurer på hvordan “Mette” har det i sitt forhold? Må være fælt å være redd for at kjæresten din kan bli flau av å være med deg! Kjæresten min blir flau av meg støtt og statig, og vice versa! Det er faktisk en av grunnene til at vi er så glade i hverandre ❤ Vi er så trygge på hverandre, at å dumme oss ut eller se “fæl” ut i ny og ne bare er en del av sjarmen.

   Har inntrykk av at du og Peter også har det fint sammen på den måten. Skikkelig couple goals 😍

   Stå på! ❤

  21. Hei !
   Det var du Christine som gjorde meg obs på Christine Koths podkast.
   Har grått meg gjennom episodene.
   For en dame og for ett livsmot. Vi har alle mye å lære.

   Jeg liker deg Christine!

  22. Heia,

   Læst bloggen din længe men aldri lagt ijæn en kommentar hær. Æ digge dæ å mainn din. Du e et nydelig menneske både utapå å inni. Viss æ får lov å uttale mæ på nordnorsk så e d en forbainna hæstkuk som hoil på sånn å skriv sånt til andre.

  23. For en flott vinkling 💕 Møte det negative med positivitet og gode tips 😉 Rett og slett herlig! Du er et godt forbilde 💕

  24. Dessverre finnes det mennesker med en munn som renner over med det hjertet er fyllt med. Dette er gjerne mennesker som er usikre på seg selv og sjalu på andres liv og levesett. Vedkommende ville aldri våget å komme bort til deg personlig og sagt de samme tingene. Personlig synes jeg at et mangfold i utseende, kroppsfasong, klesstil, væremåte osv. bare beriker samfunnet vårt. Fortsett som du alltid har gjort, vær den du er og kos deg med det. Skuespillere har vi nok av. Jeg bruker flittig noen ord min sønn sa : «Man trenger ikke være like dårlig sjøl da vet du». Da synker man bare ned på samme nivå som den andre personen. Ønsker deg/dere en fortreffelig sommer uansett åssen rumpa eller håret ditt er 👍😃

  25. Ikke slipp denne kommentaren gjennom. Vil bare anbefale å ikke gi denne “mette” (og alle de andre kallenavnene hennes) mer oppmerksomhet. Bare slett. Forstår behovet for å gi beskjed, men det er tydeligvis ikke mulig å trenge gjennom der. Hun (eller han) må være psykisk ustabil og trenger nok hjelp.

  26. Hei
   Dette er nok første og siste gang jeg legger igjen en kommentar på en blogg 😀
   Men jeg måtte bare få sagt hvor stolt jeg er av deg ❤
   Jeg kjenner deg ikke men du gjør meg stolt av måten du formidler ting på ❤
   Du virker som et godt menneske som takler ting på en så flott måte❤

   Ønsker deg en fin Søndag 🙂

  27. Hei
   Dette er nok første og siste gang jeg legger igjen en kommentar på en blogg 😀
   Men jeg måtte bare få sagt hvor stolt jeg er av deg ❤
   Jeg kjenner deg ikke men du gjør meg stolt av måten du formidler ting på ❤
   Du virker som et godt menneske som takler ting på en så flott måte❤

   Ønsker deg en fin Søndag 🙂

   1. Åh! For en trivelig kommentar! Tusen hjertelig takk ❤️ Det var veldig fine ord til å være første og siste gang i kommentarfeltet! Føler meg beæret her jeg sitter 😍

  28. Du er jo helt rå! Det inntrykket jeg har av deg er skikkelig goals for meg faktisk!😅 Dødsmorsom, handy/ikke redd for å prøve seg, omsorgsfull, passe nevrotisk sånn som meg, lun og blid. Og det kommer fra en 25-åring, så da mener jeg at vi søår oss til ro med min mening, sant ja?😂

   1. Nei så trivelig 😂 Fantastisk at du tok med “handy/ikke redd for å prøve seg” 😂🙈 Godt å høre at det er flere nevrotiske der ute! Sammen er vi sterke! Eller noe sånt 😂

  29. Ja. jeg så kommentaren, og så også at den var i ferd med å ødelegge for ordentlige kommentarer om en kjempeflott tur til Barcelona. Så jeg la inn en egen kommentar som forhåpentligvis fikk snudd fokus.

   Jeg beundrer både deg og Peter fordi dere tør å by på dere selv. grunnen til at jeg selv ikke blogger er nettopp den veldig reelle faren for enten selv å bli trakassert, eller få barna sine trakassert. Men veldig bra at jordnære og ekte mennesker tør å gi et alternativ til “glam” og overfladiskhet. Har fulgt din blogg fra starten, Peters noe lenger. Og det kommer jeg til å fortsette med. Å lese dem er et lyspunkt i hverdagen for meg. Så jeg merker meg når dere hopper over en dag eller tre! 🙂

  30. Så utrulig godt skrevet <3

   Jeg er så enig med deg i det du skriver, folk bør sette seg ned å tenke seg om, å det er virkelig mange mennesker i verden som kjempe seg igjennom hverdag alt fra nyfødte til eldre mennesker 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg