Dora for viderekomne

Vi har et rituale her i huset, og det er at kveldsmaten inntas i sofaen med tilhørende TV-underholdning. Veldig koselig for både store og små – men utfordringen er å finne et egnet program som passer alle husets medlemmer.

For det er jo et par hensyn å ta: Mor takler ikke full-tempo-underholdning à la 2019-tegneserier som får svimmelheten til å blomstre, far må ha underholdning som ikke fremkaller trangen til å synke bakover i sofaputene og lukke øynene, lillesøster liker ikke for mye action – og storebror er allergisk mot alt som blir for barnslig.

Men nå har vi løst problemet! Vi har endelig funnet et program som treffer alle fire midt i blinken – en ny favoritt jeg ikke kan få fullrost nok:

/ Skjermbilde: Netflix

 

“You vs Wild” med Bear Grylls, er en av Netflix’ interaktive serier – altså underholdning der du som seer er med på å ta valg underveis i serien, slik at det er du som avgjør hva hovedpersonen skal gjøre – og dermed hvordan historien fortsetter.

Og det er skikkelig, skikkelig spennende, og utrolig underholdende!

Bear Grylls er jo kjent for de fleste, først og fremst fra serien “Man VS Wild” – der han og kamerateamet blir sluppet av midt i ingenmannsland, og Grylls skal finne veien tilbake til sivilisasjonen og vise hvordan man overlever i naturen underveis.

I “You vs Wild” er det ulike oppdrag som skal løses, og hele tiden avgjørelser du som seer skal ta for at Grylls skal komme seg videre. Som for eksempel denne larven, spise den eller ikke? 👀

/ Skjermbilde: Netflix

 

Eller hva med når tiden er i ferd med å renne ut og Bear må krysse isen – skal han åle seg over for å fordele vekten på isen, eller skal han gå oppreist og veldig, veldig forsiktig – for å spare tid?

Det er vel ingen spoiler å avsløre at et av valgene ender sånn her 😅:

/ Skjermbilde: Netflix

 

Og det mest fascinerende er jo at du kommer til å ta feil vurderinger underveis 😂 Men da er det bare å prøve på nytt og velge det andre alternativet.

Barna tenker ikke nevneverdig over alt det tekniske, men som voksen er det jo umulig ikke å la seg imponere av hvor lang tid det må ha tatt å spille inn alle episodene med alle de forskjellige alternativene. Eller at Bear Grylls ikke ser ut til å ha blitt en dag eldre siden 1999.

Dora The Explorer for viderekomne er utrolig moro for både voksne og barn – men merk: Det er fullt mulig at underholdningsverdien er såpass stor at kveldsmaten blir stående urørt 😅

/ Sjekk ut You vs Wild på Netflix her 👏🏼

4 kommentarer
  1. Fantastisk tips!!! Trenger flere familiealternativer!! Gutt på 10, jente på 8 og gutt på 5 (Han må av og til legge seg før resten da…)

  2. Den likte vi også kjempegodt! Endelig noe hele gjengen her – 4 barn med veldig forskjellige int. Men problemet var bare at vi “så den opp” med en gang 😂😭

   1. Haha, samme her! Vi måtte se på nytt for å sjekke hva som skjedde da vi tok motsatte valg 😂 Så får vi telle ned til sesong 2 som er under planlegging!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg