Har du prøvd dette i tacoen?

Nylig spiste vi taco hos noen venner, og det er alltid spennende! For taco er virkelig en preferanse-greie, og absolutt ingen spiser taco på samme måte.

Tacobordet gjenspeiler hvilke preferanser en familie har, og den eneste tingen tacoen har til felles hos folk flest – er at den foretrekkes servert på fredager 😉

Vi for eksempel, har virkelig fått passet påskrevet de gangene vi har delt bilder på snapchat av tacobordet vårt. For ikke bare har vi avokado i tacoen, vi har også gulrøtter! Slå den, a 😆

(Seriøst, har du ikke prøvd, kan jeg fortelle at gulrot er fantastisk i taco – og dessuten en ekstra grønnsak de fleste unger fyller taco-tallerkenen med 😉👍🏼)

Men tilbake til venneparet vårt, de introduserte oss nemlig for noe vi falt pladask for: Kål! De hadde funnet ut at helt vanlig hodekål i strimler funket mye bedre i tacoen enn salat. Og vi er veldig, veldig enige!

Vanlig hodekål har jo rykte på seg for å være både mat og medisin for kroppen, og det syns jeg vi bør nyte godt av både store og små. Dessuten er kål billig, fantastisk næringsrik, og har lenge vært kjent for å styrke de gode bakteriekulturene i tarmen.

Store befolkningstudier har dessuten vist at de som spiser mye kål er mindre utsatt for kreft, særlig i mage og tarmsystemet. Kreftceller hater visstnok kål!

Jeg føler at kålen lenge har hatt et ufortjent dårlig rykte, som det er på høy tid å snu! Det er på tide å ta kålen tilbake i varmen, og hva er vel bedre enn å invitere den til taco-måltidet? 😆

Hos oss er i alle fall både gulrot og kål kommet for å bli! Jeg lurer spent på hva den neste nye ingrediensen blir.. 😆🎉

/ Snart helg!

32 kommentarer
    1. Har ikke testet kål. Men vi spiser mango salat i tacoen mye bedre enn kjedelig isberg som vi spiste før.. Rensk og kutt mango, chili og litt koriander. 😚☺️

    2. Mmmm.. gulrot bruker vi i nesten all mat her ✌🏻 Fått mange kommentarer på gulrot i taco’n vi også – men det er jo såååå godt!

      😀

      Ha en fin kveld:)

    3. Kjempegodt hvis du lar kålen trekke litt i lime i tillegg! Og enda et pluss er jo at kål er mer autentisk – det er faktisk vanlig topping på taco i Mellom-Amerika 😄 rødkål enda bedre!

      Et annet autentisk taco tips er redikker! Også dynket i lime selvsagt 😉 gir fantastisk farge, god krunsj og digg smak!

    4. Nam! Det skal absolutt prøves, i morgen allerede 😍. Og har dere ikke prøvd det, så MÅ dere teste maispuré til tacoen!
      1 boks mais stekes gyllen i kjele med en dæsj smør (stekingen gir nydelig smak). Tilsett 1-2 dl vann og la det koke helt ut. Når det er kokt ut tilsetter du en dæsj creme fraiche og moser med stavmikser. Smak til med pepper og evt salt. NAM!

    5. Sjekk bloggen til Ida Wulff, hun la ut oppskrift på mais med vårløk og parmesan forrige uke, det var fantastisk til taco 😄 anbefales virkelig!

    6. Rundt tidenes morgen, eller begynnelsen av åttitallet om du vil. Lenge før du fikk kjøpt ferdige tacokit i butikken, serverte han pappa Taco. Kjøttdeig med hjemmelaga krydderblanding, kål, tomat og løksalat og reven ost. Såvidt eg husk va det sykt spennanes og sykt digg. Oppskrifta hadd han funnet i ei kokebok med mat fra heile verden. Så det året spist vi masse spennanes 😀

    7. I tromsø har vi en pizza som kalles Takopizza, på Yonas pizzeria. Denne har hodekål som topping og en hemmelig dressingoppskrift over der igjen. HELT nydelig, selv om det kan høres noe rart ut!

      1. Åå den dressingen er legendarisk, helt ned til Tønsberg i Vestfold! Har greid å fikse noe tilnærmet lik. Mmm!

    8. Har opplevd å få servert kokt egg i tacoen. Smaken ble igrunn overdøvet av alt alt det andre, men det kan jo være en fin måte å få i deg litt ekstra vitaminer og andre sunne saker- og kalorier for de som måtte trenge det 😊

    9. Har opplevd å få servert kokt egg i tacoen. Smaken ble igrunn overdøvet av alt alt det andre, men det kan jo være en fin måte å få i deg litt ekstra vitaminer og andre sunne saker- og kalorier for de som måtte trenge det 😊

    10. Bakt potet istedet for lefser kan anbefales… Tar 4 minutter i micron.
      Sopp, løk og bønner i Taco krydder er og topp

    11. Kunne faktisk gjette meg til gulrot! Det ER så godt tilskudd til det meste – prøv å ha raspet gulrot med i hjemmelaget pizza, du! DA snakker vi! Det blir himmelsk med ekstra smak og ikke minst er det perfekt for å unngå tørr kjøttdeigblanding:) Håper dere vil prøve det – lager aldri pizza uten lengre:)

    12. Altså, rødkål med koriander og lime, ananas, mango, vårløk og hjemmelaget krydder 😍 Fantastisk godt 😁 gulrot var ikke dumt, men jeg forbinder taco med litt mer eksotiske smaker 😜

    13. Vi bruker epler i tacoen👌🏼😊 helst de grønne som er litt syrlige! Nam😍
      Men tror jammen jeg skal prøve både gulrot og kål neste uke😁

    14. Jeg syns dere skal teste alle tipsene her jeg. 1 ny ingrediens hver uke gi de terningkast og blogge om det etterpå ☺️

    15. Blir det igjen rester, så lag ei tacolefse som vanlig og tilsett eggerøre med gressløk. Så godt! 🙂

    16. Sønnen min eksperimenterte på kjøkkenet og laget salat med rødkål og soyasaus. Det er skikkelig digg i taco! Så på bloggerne at funkyfam har druer på tacoen, testet det og det er digg det også. Synes også at ananas og pico de gallo er digg i taco.

    17. Ååååh, gulrot i taco er DIGG! Anbefaler guacomole, granateple og mango. Er også vilt digg med søtpotetfries i tacoen!! Komboen av de fire, ooooh myyyy foodgasm

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg