IKKE kast dette i do!

Skjerpings, folkens!

Jeg trodde en av de mange tingene vi foreldre har et ansvar for å lære barna våre, er at doen ikke fungerer som en søppelbøtte. Joda, ting blir riktignok borte når man trekker ned – men det er fortsatt bare tre ting som skal i do: Tiss, bæsj og dopapir.

Men i disse tider, hvor mange med bleie-barn har hjemmekontor, opplever visstnok rense-stasjoner over hele landet at avløpspumpene tettes igjen – først og fremst av våtservietter.

Og gjett hva? Stengte barnehager får skylda!

For barnehage-ansatte har nemlig gode rutiner på ikke å kaste våtservietter og engangskluter i do.. Men nå som barna er hjemme, glipper det visstnok litt for oss foreldre. For vi bruker våtservietter til rengjøring, og kanskje ekstra ofte nå om dagen. Men de skal altså ikke i do!

I forrige uke ble det registrert en stor økning av søppel i kloakken flere steder i landet, pumper må renses og motorer må skiftes ut. Flere kommuner har nå gått ut og oppfordret innbyggerne sine til å bruke normalt do-vett.

Og jeg kjenner jeg blir litt flau. Ungene våre kan jo dette bedre enn oss!

Våtservietter, q-tips og engangshansker skal altså ikke i do – det tetter igjen pumpene, og samfunnskritisk personell som skal sikre god vannforsyning for oss alle, må bruke masse ekstra tid på unødvendige reparasjoner.

Det er ganske opplagt at akkurat dét er ekstra dumt i disse dager – og det siste vi trenger nå, er vel kloakk som ender opp med å renne ut i sjøen og i naturen – eller at den tyter opp i kjellere rundt omkring.

Så la oss ta oss sammen, da folkens. Spør du ungen din, kan han eller hun helt sikkert forklare deg at i doen skal kun tre ting: Tiss, bæsj og dopapir. Så enkelt er det faktisk.

/ Skjerpings 😉👍🏼

2 kommentarer
   1. Tenkte jeg skulle spare dere denne gangen 😂 Men startet uka med å forsove meg, så kan skrive under på at det fortsatt er et problem 🙈😅

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg