Kjøreregler for Halloween 🎃

Det er ikke mange årene siden Peter og jeg proklamerte at vi hadde lite til overs for Halloween, og at vi hadde planer om å gå egne veier med barna våre. Vi skulle lage en tradisjon, så vi dro ut og spiste pizza sammen med et vennepar, før vi tilbrakte resten av kvelden i kinosalen.

Jeg husker leserne til Peter humret: “Dette funker kanskje nå – men bare vent til barna blir større..”

Og ja, leserne hadde selvfølgelig rett 😂 I år har barna snakket om Halloween i flere uker, de har planlagt hva de skal kle seg ut som, hvem de skal gå sammen med, hvilken rute de skal gå – og gleder seg som bare unger kan.

Peter og jeg har måttet krype til korset – og innsett at vi ikke kan kjempe mot denne dagen, for den har kommet for å bli. Så nå blir det heller en liten Halloween-samling hjemme, før alle mann alle skal ut på den tragikomiske tiggerunden 😅

Men en kaotisk ettermiddag som Halloween, trenger noen kjøreregler! Først og fremst ønsker jeg å dele noen kloke ord fra Mobbeombudet i Vestfold – fordi det er utrolig viktig at vi foreldre bidrar til å inkludere barna. Det er viktig at ALLE får en fin kveld! Barna avtaler gjerne ting seg imellom, og det kan være fort gjort at noen faller utenfor.

Så her følger 3 viktige tips til oss foreldre, fra Mobbeombudet i Vestfold:

 • Sjekk med eget barn om de vet om noen som ikke har noen å gå med/være med og strekk ut ei hand og en invitasjon.
 • Bruk klassens Facebook-side eller lignende, legg ut en åpen invitasjon av typen – “Vi skal gå fra Blokksbergsvingen 2 klokka syv. Bli med de som vil!”
 • Om dere ringer på i et hus, der barn åpner eller er hjemme – inviter de med på resten av runden. Oppfordre barn som går alene til det samme!

Dette er så viktige tips – for denne dagen skal være fin for alle som ønsker å være med! I tillegg er det greit å huske på de klassiske kjørereglene for morgendagen:

 • Planlegg ruten – det kan være lurt å avklare på forhånd hvor man skal gå.
 • Bruk refleks! Mange av kostymene er veldig mørke, og dessuten er det mørkt ute når barna skal gå.
 • Ikke gå alene! Gå gjerne flere sammen i en gruppe, veldig gjerne fulgt av foreldre. Vi må passe på barna våre!
 • Er utelyset slått av i et hus, går man videre til neste hus.
 • Ingen “knep” – ikke kast egg! Er et hus tomt for godteri, smil og gå videre.
 • Store barn må IKKE skremme mindre barn!
 • Husk å TAKKE! Vi må minne barna på dette før de går, og gjerne underveis i runden. Lett å glemme når man blir overgira.

Og sist, men ikke minst – vær snill mot dem som banker på døra! Dette er en stor dag for barna, de fortjener å møte trivelige voksne – selv om vi som åpner kanskje ikke er like glad i denne dagen som barna 😉❤️

Trodde aldri jeg skulle skrive disse ordene, men: HAPPY HALLOWEEN! 🎃😂

/ Sukkerrus, here we come 😁

4 kommentarer
  1. Jeg syntes Halloween var en teit og importert tradisjon vi klarer oss uten. Så flyttet vi ut av Oslo sentrum til et sted hvor det bor masse barn. Hjelpes, så koselig Halloween er. Jeg driter nå i at det er kommersielt, importert, feilpraktisert eller hva det måtte være. For å se hvor gøy barn til opp i ungdomsskole synes dette er, det er stas det. I morgen skal vi dessverre bort, men neste år skal godtebollene igjen være fyllt opp. Hilsen tidligere grinebiter

  2. Jeg spurte noen av de eldste barna i barnehagen jeg jobber i hva de gjorde hvis noen sa knep og ikke ga dem godteri. “da synger vi en sang. Også går vi”
   Den syntes jeg var veldig fin!

  3. Dei kjørereglene har eg alltid hatt både på Halloween og på nyttårsaften jo flere barn og voksne og kjekkere er det 🙂
   For hos oss pleier vi og samles en hel flokk som går sammen treffer vi fler tar eg alltid å spør om dei vil være med å gå 🙂

  4. Så utrolig fint det du skriver om å inkludere alle barn🧡 DET er tross alt det viktigste denne dagen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg