La oss bare bli hjemme

På vei inn på butikken går jeg ofte i egne tanker, før jeg plutselig får øye på antibac-flasken ved inngangen og blir minnet på at virus-hverdagen fortsatt ligger som mørke skyer i horisonten.

Ukene og månedene med nedstengning er forbi, men ingen av oss aner hvordan fremtiden ser ut. Og det må vi kanskje minne oss selv på, nå som det snart er sommerferie og korona-trusselen ikke lenger føles like reell. For sannheten er selvsagt at dette marerittet ikke er over.

300.000 nordmenn planlegger å blåse en lang marsj i UDs reiseråd i sommer, og dra utenlands. Men  vi virkelig frese utenlands, akkurat i år? Må vi utfordre skjebnen med reiseforsikringer som ikke dekker covid-19-relatert helsehjelp i utlandet? Må vi gamble med livet på denne måten?

Kan vi ikke bare bli enige om å bli hjemme i Norge i sommer, da?

Skulle gjerne vært her en tur i år, jeg.. Men no way, Jose #spania

 

Spør du meg, burde vi droppen utenlandsplanene våre, og heller konsentrere oss om å huske hvor lang en meter er, her hjemme i Norge.

Bent Høie skrev i går at han lurer på om de vidunderlige varmegradene har fått meteren til å krympe. Vi stimler sammen på stranda, på uteserveringen, på festen. Det kan virke som om vi har glemt alvoret i varmen.

Jeg håper sommeren 2020 blir året der vi etter ferien minnes lyse sommernetter, lokale konsertopplevelser, lokale butikkbesøk, masse familietid og nye aktiviteter.

Sommeren der vi gjorde det vi kunne for å få Norge tilbake på beina igjen. Hele veien med god avstand til andre, med masse håndvask – og hjemmedager når vi ikke følte oss helt i form. Man trenger faktisk ikke få dårlig samvittighet for å ikke ha noen store planer for sommeren – og i alle fall ikke i år!

Det får meg til å tenke noen år tilbake, til en sommerdag vi skulle få lillesnuppa til å sovne i vogna. På trilleturen endte vi opp med å spise lunsj på parkeringsplassen utenfor nærbutikken. Vi kjøpte knekkebrød og litt pålegg, frukt og litt drikke – og vips så hadde vi piknik for hele familien – på parkeringsplassen!

Selv om vi fant på mye sprell den sommeren, endte det opp med å bli det aller hyggeligste sommerminnet det året. Bare fordi det var så spontant og så ekte, med hele gjengen samlet.

Den opplevelsen ble som et slags bevis for oss om at man ikke trenger å reise land og strand rundt for å lage gode sommerminner.

Så la oss huske det: De største opplevelsene lager man selv, og den beste ferieopplevelsen vi foreldre kan gi barna våre – er å være til stede.

/ Sommer i Norge! シ

11 kommentarer
  1. Veldig enig! Vi har familie i England vi savner og gjerne skulle besøkt, men vi krysser fingrene for at det kanskje er tryggere å reise til jul isteden. Så det blir Norgesferie her også 🙂

  2. Jeg er langt på vei enig.. Sydenferie er et I-lands problem. Men så er det litt nyansert også.. Jeg, dro hjem til Norge på ferie rett før alt ble stengt ned, og bor i utlandet.. Jeg vil gjerne hjem til familien lissom.. Men jeg blir nesten lynsjet og hengt hver gang jeg snakker om å dra hjem..

  3. Tok fri i Mai , har det da så flott hjemme , ikke noe stress med fly eller båt , de kommer til og gå fremover uansett 🤗👍mange er så opptatt av reise hit og dit , ta en pust i bakken , sikkert mange flotte steder i nærheten av hjemstedet som man aldri har sett . God sommer 🌺🌝

  4. Her er det to sider av saken må jeg få komme med… 💗 Ingen jeg kjenner har vært så forsiktige som meg under denne krisen, men nå skal vi bruke hytta vår i Sverige i sommer… Nesten 6,5 uker, så karantene før skolen begynner… Vi kommer til å være på hytta og i skjærgården i Tanum kommune som det er lite smitte i. Veldig forsiktig når jeg må i butikken og vasker alt av matvarer. For oss som har investert i hytte er det på en måte der feriepengene våre ligger, vi har ikke mulighet til å ta ferie noe annet sted… Jeg har store barn/ungdom og det holder ikke med en picnic på parkeringsplassen for å glede de for å si det sånn 😅 De fleste av våre norske venner kommer til å være der nede sammen med oss ♥️ Heldig er dere som har sommersted i Norge og slipper å ta stilling til dette…

   1. Skjønner dere godt, altså – dette er naturligvis ikke svart-hvitt ❤️ Familien vår har også feriehus i Sverige, og selv om de velger å bli hjemme i år, så er det selvsagt innmari trist. Håper dere får en fin (og frisk!) ferie og karantenetid, det vil jo helst gå bra 🙏🏼

  5. Veldig enig med deg. Folk klarer jo ikke passe på Coronaen her i landet en gang, så hvordan det blir i utlandet er ikke lett å si. Her i byen går folk i grupper, arm i arm,ligger oppå hverandre i parken, har fester i bakgården med stolene tett i tett, Kun i butikken jeg får følelsen av at folk skjerper seg, og på enkelte restauranter. På trikkene PRØVER folk, så lenge sporveiene gir dem mulighet. Man kan ikke vente over 3-4 trikker før man går på for å komme til jobb. Jeg og søsteren min skal på roadtrip i sommer, med telt og luftmadrasser i tilfelle ikke hytter å leie 🙂 Gleder meg maks jeg, her hjemme i Norge 🙂

  6. Jepp. Det blir norgesferie her også. Ikke at det er så uvanlig for oss, men jeg tenker nok enda litt mer på de små og nære tingene vi kan gjøre enn før. Bestille en pizza og ta den med ned på stranda, for eksempel. 😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg