Lille Herr Kravle

I januar ble jeg tante til en liten tass 😍 Siden da har jeg vært stupforelsket, og faktisk fått litt kjærlighetssorg hver gang jeg er sammen med ham og må reise igjen.

For jeg elsker babyer. Jeg elsker karamell-lukta, de småsure tåfisene, den lille kanin-nesa, de små ørene, de pittesmå neglene på de pittesmå fingerne. De små gryntene, den spede gråten, den beroligende pusten, de blå øynene.

Jeg elsker å være tante!

Jeg har kost, jeg har bysset i søvn, jeg har trillet turer og jeg har gitt flaske. Jeg har elsket å ha en baby i armene uten å være totalt utmattet etter fødsel, kontinuerlig amming og utallige oppvåkninger om natten.

Helt siden han kom til verden har vi truffet hverandre jevnlig – likevel har det vært skremmende å se hvor fort han har vokst. Jeg kan på ingen måte huske at mine egne barn hadde samme voksetempo (selv om de jo hadde det), og syns han har blitt mye større fra gang til gang. Samtidig har jeg liksom trøstet meg med at han fortsatt er tantes lille baby.

Men nå er det slutt på den tida.

For siden jeg så ham sist for bare et par uker siden, har han knekt både den ene og den andre koden. Ikke bare har han lært seg å kravle avsted i et voldsomt tempo, han har også begynt å reise seg opp, plukke på alt han finner, rive ned alt som står i riktig høyde – og “rense og lufte jorda i potteplantene på gulvet” 🙈😅

Og nå slår det meg hvor utrolig fort man glemmer! Det begynner jo å bli noen år siden vi var på dette stedet i livet selv, når man må rydde bort alle små leker og ting som kan puttes i munnen, når alle pyntegjenstander må flyttes over 80 centimeters høyde, når alle gulvplanter må ned i kjelleren og alle stikkontakter må boltes igjen.

I helgen kommer den lille tassen og familien på overnattingsbesøk, så i kveld må tante gjøre skikkelig rent slik at lille Herr Kravle kan åle seg rundt uten problemer 😂

Dessuten må jeg lage noen provisoriske trappegrinder, og jeg må rydde bort alle små leker og ting og tang som kan puttes i munnen. Jeg må flytte potteplanter, og redde alt av gjenstander som kan gå i bakken.

Men det skal han ha, den lille tassen: Han er tidenes beste rydde- og gulvvask-motivasjon 😂

/ Tantelykke ❤️

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg