Magisk mandelsmør!

I dag tenkte jeg å dele en av de beste og enkleste oppskriftene jeg vet om! Har du ikke testet dette før, blir du faktisk nødt til å prøve 🙌🏽

Det er tid for å lage mandelsmør!

Jeg elsker mandler, og da mamma kom med et glass med dette hjemmelagde mandelsmøret for noen uker siden, var både Peter og jeg solgt. Siden da har vi laget det rett som det er, for det blir overraskende fort tomt 😉

Ungene elsker å spise små bananbiter med en dæsj mandelsmør oppå, eller som pålegg. Peter og jeg tar gjerne et par skjeer rett fra bollen når vi er litt fysne – det funker nemlig helt fantastisk på “småsulten”, enten det er ulvetimen før middagen kommer på bordet – eller på kveldstid 😍

Slik lager du mandelsmør!

  • Rist 300 gram mandler i ovnen på 170 grader i 10 minutter
  • Avkjøl mandlene (litt lunket går greit)
  • Kjør mandlene i en foodprosessor til det blir mandelsmør-konsistens (se bilder nedenfor)
  • Tilsett 1 ts salt mot slutten (start med 1/2 ts og smak det til! Det skal være litt salt)

Mandlene blir først til en finhakket masse:

 

… før mandlene slipper oljen, og det blir nøttesmør-konsistens:

And there you go!

Tid i kjøkkenmaskinen varierer, noen ganger må man stoppe for å dytte mandelmassen ned fra kantene – andre ganger er det gjort på tre minutter. I dag tok det åtte 😉 Tålmodighet er viktig, det blir nemlig bra til slutt!

Mandelsmøret smaker aller best avkjølt – og holder seg i kjøleskapet i flere dager. (Nøyaktig hvor lenge vet jeg ikke, det forsvinner i løpet av kort tid)

Fy søren dette er godt – også bare to ingredienser! Helt utrolig spør du meg ⭐️

/ God fredag 😉🎉

7 kommentarer
    1. Fantastisk! Elsker slik enkel mat. Prøv å gni inn lammelåret med det smøret der eller lag en god saus på den basisen. Helt, helt utrolig godt. For “finere” farge kan man også skolde mandlene før foodprocessor. Da får den en lysere farge 🙂

      1. Altså, jeg føler meg skikkelig kokk når jeg lager mandelsmør, så da skjønner du hvor lista ligger her i huset 😂 Men takker for gode tips, tror jaggu jeg skal google litt og se hva jeg finner! En saus hadde vært artig å prøve seg på 😍 God helg 😉

    2. Satt med kaffekoppen og leste innlegget ditt mens jeg ventet på at brødet i ovnen skulle ferdigstekes. Mandlene gikk nesten av seg selv inn i ovnen sammen med brødet og mens det avkjølte seg på rista sørget stavmikseren for nydyyydelig pålegg ❤️ Frokosten ble avsluttet med ei skive med nylaget mandelsmør sammen med to bringebær, DET blir det mer av 🥰 Tusen takk for inspirasjon! 🤗

    3. Mandelsmør er SÅ digg! På havregrøten, på chiagrøten, til smoothiebowlen, til å duppe epler i eller bare å spise med skje… mmmmmm…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg