Nå er det opp til oss

Fytti rakker’n.

Dette føles som en vond drøm. Et mareritt, som hele tiden veksler mellom frykt og vantro.

Nasjonen vår har stoppet opp, og denne tiden vil gå inn i historiebøkene for alltid. Nå er vi mange som hver morgen våkner og sjekker nyhetene for å se hva som har skjedd i løpet av natten, og fra dag til dag ser vi hvordan det bare blir verre og verre. Vi er mange som nå prøver å holde oss rolige for ikke å skape panikk.

Men så får man litt panikk likevel, spesielt av å lese kommentarfelt, der folk med livets harde skole som utdanning lirer av seg det ene oppgulpet verre enn det andre. Om hvor overdrevent dette covid-19-hysteriet er fra myndighetenes side, og at de kjente symptomene bare høres ut som en helt vanlig forkjølelse likevel – ingenting å ta sånn på vei for.

Og da innser vi at vi ikke bare må krige mot et virus som sprer seg – men at vi også må kjempe mot folk som ikke forstår. Vi har blitt vår egen verste fiende.

Så nå er det faktisk viktigere enn noen gang at vi alle forstår at dette er opp til oss. Vi skal klare denne kampen hvis bare alle blir med!

Nå er det viktigere enn noen gang, at vi som enkeltmennesker i gata, forstår at våre handlinger kan være årsaken til at mange overlever, eller at mange dør.

Nå er det viktigere enn noen gang, at du og jeg gjør det eneste riktige – nemlig at vi holder oss oppdaterte på helserådene vi får fra Folkehelseinstituttet, og at vi følger dem til punkt og prikke.

Vi må holde avstand til andre mennesker. Vi må ikke bidra til folkemengder, og vi med barn bør holde oss hjemme. Vi kan lufte oss i skogen, men det er ikke tiden for å arrangere karantenefester og lekegrupper. Alle som føler en trang til å reise på hytta, dropper den tanken. Og vi fortsetter å vaske oss på hendene.

Det er nå vi må gjøre en innsats – ikke bare for oss selv, men for alle leger og annet helsepersonell som akkurat nå og i tiden framover, kommer til å stå i fremste rekke i denne krisen. De fortjener at vi ikke bare er utrolig takknemlige for den jobben de gjør, men at vi alle gjør det vi kan for å hjelpe.

/ Nå er det opp til oss ❤️

7 kommentarer
  1. Jeg er så enig. Og så sjokkert over hvordan mange holder på. Dette er skremmende på så mange måter

  2. Akkurat … Me burde gjort det for lenge siden, men etterpåklokskapen, den får me ikkje diplom for … Nå, må me bare sette alle kluter til, holde oss heima og begrense omgangen til sin egen familie … Ikkje finne på kreative løsninger som bryter med retningslinjene fra myndighetene, eller kanskje bare bøyer dem litt …

   Me voksne må være bevisst vårt ansvar som foreldre, for ein gangs skyld, og ta disse upopulære avgjørelsene selv om våre barn gjerne hater oss for det …

   Nå er tiden for å ta dette på alvor … Og ja … Nå er det opp til oss … Alle sammen … NÅ … Så må me ikkje henga oss opp i dei små tingene, men gjør dei store me e plikta te å gjør, for å gjerna beholda det samfunnet me har nå, eller før …

   Også etterpå …

  3. Så enig , men i vårt tilfelle som har hytte på en øde plass vekk fra hus og folk ,skader det vell ikke for vårres del å dra en tur på hytta å kun sitte i bil til vi kommer dit 🤓er heller ikke noe butikk i nærheten av hytten ,eller andre hytter /hus .

   1. Problemet er vel dersom noe skjer med dere på hytta, hvem skal hjelpe dere da? Helsevesenet i hytteområder fortviler fordi de ikke har kapasitet til å hjelpe hytte-turister på toppen av innbyggere som trenger hjelp. Vurder om det er verdt å ta sjansen ❤

   2. Linda: hvis ikke du har skjønt at det ikke er det det handler om enda, så stikk fingern i jorda og våkn opp a. Går ann å ikke være så navlebeskuende.

  4. Livets harde skole som utdanning….?
   Hvilken utdannelse har du selv?!
   Du kaller stadig alle med andre meninger enn deg selv idioter. Mens den største konsentrasjonen av idioter finner man i en bestemt “yrkesgruppe”: Bloggere.

   Du hadde vært på under 100plass hvis ikke kokken hadde hyllet deg for et par uker siden. Forhåpentligvis kommer du deg dit igjen.

   Ja, jeg har livets harde skole som høyeste utdannelse. Nest høyeste er femårig høgskoleutdannelse.
   God bedring til deg!

   1. Vi har alle livets harde skole som utdanning – men det betyr vel ikke at vi trenger å oppføre oss som idioter for det? De fleste av oss klarer å oppføre oss. Takker forøvrig for “god bedring”-delen, det tror jeg vi alle trenger i disse dager. Og helt til slutt: Ønsker du lesertallene mine ned – kan jo en god start være å ikke stikke innom for å lese det jeg skriver. Tallene mine har vært stabile det siste året – man får ikke nødvendigvis økt trafikk av å bli hyllet av noen 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg