Nål og tråd – og voila!

Det siste året har jeg vært på sparer’n! Jeg har kun kjøpt ting vi virkelig trenger, og stort sett har det vært utstyr til barna, som det siste året har vokst litt for fort.. 😅

Jeg mener jo det er litt trist at vi har blitt en generasjon som kaster og kjøper nytt så fort noe blir bittelitt ødelagt – så akkurat det har det gått litt sport i her hjemme. Jeg prøver stort sett alltid å fikse ting før vi eventuelt kaster det. Og det er så gøy når det funker!

Så i dag skal jeg dele et av mine triveligste sparetips, nemlig å reparere sengetøyet!

For sengetøy har ofte en tendens til å bli litt slarkete i kantene etter lang tids bruk. Som oftest er det sømmene som går opp, og det er veldig lett å fikse litt på, istedenfor å kjøpe nytt.

Dette begynte jeg med for alvor etter at jeg arvet masse fint sengetøy da Farmor døde. Sengetøy som jeg husker godt fra alle nettene jeg sov over da jeg var liten ❤️ Og da blir det ekstra verdifullt å reparere istedenfor å kaste.

Har du symaskin går det jo superfort – men det tar ikke lange tiden med god, gammeldags nål og tråd heller:

Det er så pyton når dyna sklir ut av trekket.. 😩

 

Fram med mors gamle syskrin 😎

Sy igjen det som har raknet, og viola! Sengetøyet er så godt som nytt igjen. Småhull kan også pyntes litt på!

Mye billigere og en dose mer miljøvennlig enn å kjøpe nytt 😉👍🏼

/ Fikse litt her, fikse litt der 👏🏼💸

14 kommentarer
  1. Så deilig lesing!
   Jeg suger med symaskin, men jeg kan neste litt med nål og tråd, så det hender jeg forsøker å mekke på ting jeg er glad i.
   Og i tillegg forsøker jeg virkelig å tenke meg om to ganger før jeg kjøper noe nytt. Møkka lei av overforbruk og bruk og kast-mentalitet!
   Hurra for farmors sengetøy😍👏👍

   1. Som om jeg skulle sagt det sjæl 😍 Det er godt ingen går etter arbeidet mitt i sømmene, for det ser veldig så som så ut – men det blir i alle fall brukanes 😉 Gull å tenke seg om to ganger før man kjøper nytt, det burde vi alle huske på! 😊

  2. Vi prøver å lære 4 åringen at man ikke alltid trenger å kjøpe nytt, så nå sier hun; pappa kan skru, mamma kan sy og jeg kan teipe 😂❤️

  3. Når ej va ca 12år gammal fekk ej symaskin i julegåve av mamma å dei. Å det va en baktanke bak den maskina for å sei d sann. De va først å fremst fiksing av sengkle. Mamma hata å sy….
   Desverre e ikkje de nokke som da gir motivasjon t å sy. Så maskina he stått still til fram til 1år sia ca. Då ej blei motivert av speiltvillingene der de va med video steg for steg. I dag he ej 2 maskine, egen sykrok i kjellern. Å gutongen he fleire bukse som e heimesydd enn kjøpt/arva.
   No ligg der også ett putetrekk klart t å bli fiksa :p (men de e de første som blir fiksa!:’) )

   1. Åååå, Stine er SÅ flink! Jeg ønsker meg syboka hennes ❤️ Så fantastisk at symaskinen ble børstet støv av til slutt. Jeg har arvet Mormor sin gamle, og den er helt nydelig. Veldig glad for det! Må bare begynne å bruke den litt mer 😉

  4. Vi gjenbruker og reparerer. Mannen i huset er en racer med symaskin, jeg henger litt etter, men håndterer nål og tråd ganske bra. vi har vel mer et problem at vi har for mange ting, fordi vi sliter med å kaste, og har etterhvert arvet både to og tre dødsbo. Må få tatt meg sammen og sortert bort noe…..

   1. Det er en vanskelig jobb skal jeg si deg.. Har fått tips om hun ryddedama som har en egen serie på Netflix, kanskje verdt å sjekke ut? Marie Kondo, er det det hun heter… Lykke til uansett ❤️

    1. Takk for det! Har en kollega som har ryddet hele leiligheten sin etter Kondos metode og lagt ut bilder på FB til inspirason. sukk. Må få legge til at hun ikke har barn….

  5. Veldig bra! 👏
   Jeg er på utkikk etter det hvite sengetøyet du har på bildet, lurer på hvor det er kjøpt? 🙏😊

  6. Hadde det ikke vært for nål og tråd, måtte jeg sikkert kjøpt 20 nye stilongser denne vinteren. “Se hvor fort jeg kan krype, mamma!”. Da ser man også at å kjøpe kvalitet lønner seg..

  7. Mine barn går til og med i klør som er bøtt! Ikke fordi vi har dårlig råd, men fordi jeg syns det er helt forferdelig å kaste et helt fint klesplagg bare fordi det har et bitte lite hull. Er jo bare å lime på en bot eller sy igjen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg