Sabotasje på hotellet?

I dag var jeg på leting etter noen bilder, da jeg plutselig oppdaget en liten bildeserie jeg tok for noen uker siden – da vi hang opp insektshotell i hagen!

 

Den siste uka med sur vind og enda surere temperaturer har gjort at jeg ikke har skjenket disse hotellene våre en tanke – men da jeg så bildene, måtte jeg jo ut og ta en titt på hvordan det stod til i solveggen.

Hva ville vente meg på baksiden av den lille bua vår, ville det se ut som et nedlagt hotell-lokale, eller hadde vi fått hotell-gjester? 🎉

Overraskelsen var stor da jeg oppdaget at noen hadde fylt igjen de små hullene med leire! Hvem hadde utsatt hotellene våre for sabotasje?!

 

Flere av rommene var stappet fulle av et-eller-annet grått, og det første som slo meg var selvfølgelig at dette luktet rampestreker lang vei.

Men jeg fikk det liksom ikke helt til å stemme, derfor bestemte jeg meg for å spørre google. Og for en gangs skyld gjorde google meg skikkelig glad! For hør på dette:

“Det er lett å se når et «hotellrom» er leid ut: da er åpningen murt igjen med leire.”

Haha! De tettede hotellrommene er altså ikke sabotasje – men et bevis på at insekter har kommet og lagt egg – for deretter å mure igjen hullene!

Jeg vet ikke helt hva jeg hadde sett for meg, men jeg trodde kanskje at et insektshotell ville bestå av levende gjester som flyttet inn for sommeren 😂

Men det er altså ikke sånn det funker, hotellet brukes rett og slett av voksne insekter til å legge egg – deretter flyr de avgårde og ser seg ikke tilbake.

Og eggene som legges, skal ikke klekkes før neste vår! Så når høsten kommer om noen måneder, skal hotellene settes i garasjen eller et annet kaldt sted – slik at alle eggene overvintrer.

Fascinerende opplegg, eller hva? 😍

Alt grønt i naturen trenger bienes hjelp – så nå håper jeg vi har klart å bidra til øke den truede biebestanden bittelitt. Det er biene som pollinerer planter og trær, vekster og busker, så nå gjenstår bare å plante litt bie-føde i form av bærbusker og andre bievennlige planter.

Og å fortelle min kjære mann at løvetann-blomstene som han i ettermiddag har fjernet én etter én fra plenen, fra nå av ikke skal fjernes – men vokse til de har blomstret ferdig. Takk skal du ha, google ❤️😅

/ 🐝🏨🐝

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg