Skikkelig dobbelt-yæk!

De mest trofaste leserne husker kanskje at jeg gjesteblogget hos Peter før jeg startet min egen blogg. Det er noen år siden nå, men jeg glemmer aldri innlegget som slo dårligst an: Et innlegg om snørr 🙈😂

Alle som har hatt en forkjølet baby vet jo hvor lite snørr som skal til før den lille nesa tetter seg til og blir skikkelig surklete – og da lillesnupp ble syk bare noen måneder gammel, var jeg fra meg av begeistring da jeg fant en ”neserenser” på apoteket, som gjorde forkjølelses-livet enklere.

Dette er altså en smart liten sak som man forsiktig fører opp i babyens nesebor, før man i den andre enden suger ut plagsomt sekret. Altså snørr.

Og bare tanken på denne dingsen fremkalte brekninger hos Peter, selv om jeg prøvde å forklare at det var både filter og en lang slange som gjorde det trygt å bruke. Men han taklet det ikke, og jeg, som svevde rundt i babybobla mi, fnøs av ham, og sa han var teit. Hvorfor forstod han ikke at dette var en helt genial oppfinnelse?!

Peter anno 2015 😆

 

Men da jeg oppdaget de labre tilbakemeldingene fra de ellers så støttende blogg-leserne, måtte jeg innse at det kanskje var jeg som var sær – som forgudet et instrument som renset neser. Det tikket inn med “usj” og “æsj”-meldinger, og jeg måtte bare krype til korset og innse at jeg hadde en høyere terskel for hva som var usj og æsj enn andre.

Men i dag har jeg funnet ut hvor grensen min går. Og den går her:
(NB! Peter, hvis du leser dette – bare trykk deg ut av bloggen nå, for dette kommer du ikke til å overleve 🙈)

😳😳😳 (Skjermbilde: Nettavisen)

 

Yæææk! Det er danske Anne Mette Voss (vinner av den danske versjonen av “Hele Norge Baker”) som på Instagram har lagt ut bildet med teksten:

“Er jeg den eneste moren som.. i mangel på servietter.. har slikket barna mine rundt munnen – med og uten matrester og snørr? Eller slikket mine barns fingre rene, for i etterkant å innse at det var busemenn jeg slikket av?!”

Og jeg, som trodde jeg var en sånn hardbarket mamma som taklet det meste hva gjelder kroppslige ting, er åpenbart ikke det likevel! For dette er noe av det ekleste jeg har lest på veldig lang tid.

Slikke barna sine rundt munnen? Eller fingrene rene..?! Dobbelt-yæk!

Mange skriver i kommentarfeltet hennes at de ikke kjenner seg igjen i denne løsningen på manglende-serviett-problem, men det dukker faktisk opp en og annen støttemelding også, som kan fortelle at Anne Mette ikke er alene. Og at de mødrene som sier de aldri har gjort dette før, juger.

Og det får meg jo til å lure: Er jeg sær? Fordi jeg aldri i ville vesten kommer til å slikke barna mine rundt munnen eller fingrene deres rene fordi jeg har glemt servietter..?

Jeg tåler en del altså, men her går faktisk grensa 😅😷

/ Takke meg til en neserenser i en søt liten babynese 😉❤️

25 kommentarer
  1. Hahaha, som bhglærer så tåler jeg mye altså, men jeg brekte meg faktisk når jeg leste dette😂😂 ææææsj! Hahahah
   Skal sies at min samboer sa det samme som Peter med den nesesugeren, så vi kjøpte en elektrisk en😂

  2. W…T….F…?!?! 🤮 Jeg spyr!

   Hun har sikkert fått verdens beste immunforsvar av å gjøre det, men ikke ti ville hester, en sekk full av penger eller noe som helst hadde fått meg til å gjøre dette! Hæææ?!

   1. Jeg har aldri sliket mine barn i mangel på servietter men jeg skal innrømme at jeg har tørket snør neser med blader funnet ute, funker fint i mangel på noe annet. 😅😅 og skitne hender kan tørkes på litt gress eller mose ute…

  3. Dette må være tull. Noe så heslig. :

   Den nesesugeren var gull verdt på min premature jente da hun ble født, men å slikke ungene; der går grensen altså.

  4. Det er bare æsj, og hva synes barna om det egentlig? 🙈.

   Men støtter deg om nesesugeren, den er genial! 😉👍

  5. Vel jeg har aldri slikket mine unger, og test meg gjerne med en løgndetektor! Men som den drevne mamma jeg etterhvert har blitt har jeg alltid våtservietter og vanlige servietter over alt i vesker og bil og jakkelommer. Selv nå som ungene mine har egne biler 😂

  6. Ok, ikke meningen å være en storytopper men jeg var på lekeplassen i Frognerparken en dag og så på barna mine leke. Plutselig ser jeg en pappa som suger snørr ut av nesa på en baby med munnen sin og spytter det ut… Det var det ekleste jeg har sett noen sinne!!!

   1. Jeg husker da jeg gikk gravid med førstemann og leste meg opp på alt mellom himmel og jord som var greit å kunne før man ble sluppet løs på sin første, helt ekte, levende baby. Da dukket faktisk rådet om å suge snørret ut av nesen på baby opp flere ganger på ulike babysider, siden dette ble ansett som mye tryggere enn diverse nesesugere som KUNNE gjøre skade om man ikke var forsiktig…
    Ble Otribaby nesesuger her, gett 😅

    1. Brakk meg ikke av innlegget (selv om det med å slikke av snørr var skikkelig ekkelt,) men brakk meg av å lese om den snørrsugende pappaen.. fytti… tror det hadde blitt samlivsbrudd om jeg hadde sett mannen min gjøre noe sånt :p

  7. Tenk det en baby / et småbarn i en alder hvor de ikke kan snyte seg selv ennå i et lommetørkle. Nesa er tett, barnet har vansker med å puste fordi nesa er full av snørr. Du har ingen hjelpemidler tilgjengelig…..
   Så ja, jeg hadde gjord som pappa på Frognerparken, hjulpet barnet mitt, lagt munnen over nesen, suget ut snøret og spyttet det ut. Barnet kan puste igjen.
   Vask av matrester rundt munnen hadde jeg nok heller gjord med en fuktig finger, med litt spytt, ikke slikking rett i ansiktet.

  8. Herrelighet, tanken på å slilke ungene rene har ikke streifa meg en gang! Da får de heller gå møkkete!
   Og nesesuger er ekkelt, men å ikke bruke den er enda eklere! Så den ligger i skuffen!

  9. Urrrrghhh. Lurer på om hun tygger maten for barna sine også, leste en artikkel om noen son gjorde det en gang, og får det aldri ut av hodet. Uæhsj.

  10. Nå lo jeg godt! Også kom jeg på kommentar fra jentungen da jeg slikket på min egen tommel og «vaska» syltetøy av hennes kinn; «æææsj mamma, ikkje spøtt på mæ!» Nå er hun voksen, -jeg MÅ vise henne dette! 🙂

  11. Eg har alltid likt å lese bloggen din. Du er alltid fornuftig og det er kjekt å lese om dei små og store tinga du skriv om.
   Derfor undrar eg meg litt over dette innlegget.. du vil få fram at du syns det den danske mammaen gjer er ekkelt, og fleire i kommentarfeltet stemmer i. Kva er meininga med dette? For dei som syns det er greit å sleike barna sine, så kan slike innlegg trigge tankar om at det dei gjer ikkje er bra nok. Eg skjønnar berre ikkje kvar fornuften reiste…

   1. Svaret på det er todelt.. For det første syns jeg det var morsomt å innse at det gikk en grense for meg også, som tross alt føler jeg har blitt ganske hardbarket etter mange år som mamma – og etter å ha jobbet noen år i helsesektoren. For det andre er jeg litt usikker på om denne instagram-profilen snakker sant 😉 Derfor ville jeg fiske etter andres meninger! Føler fornuften er her enda, men tar kommentaren din til etterretning 😉👏🏼

  12. Nesesugeren er genial, man er jo ikke i kontakt mes snørra! Den brukte vi mye når våre var små, men å slikke barna sine rene, enten i ansiktet, hender eller andre steder for den saks skyld, er for meg skikkelig ekkelt og bør være forbeholdt andre dyr enn forhåpentligvis oppegående mennesker synes nå jeg👍

  13. Nesesuger er genialt. Har bare brukt sånn du må klemme på for å suge ut snørr men gull verdt. Å slikke barna for å fjerne busemenn eller matrester kunne aldri falt meg inn. Hvis jeg ikke hadde hatt servietter tilgjengelig hadde jeg brukt genserermet, blad, fingerene, (og tørket de av på mose/bark/blad etc),hva som helst bortsett fra å bruke tunga. Å slikke på sin egen finger og så tørke vekk anser jeg ikke som noe ille. Men hva om ungen har tatt i hundebæsj eller kattebæsj. Kan ikke skjønne at noen vil slikke av det. Som regel vet man jo ikke helt hva barna har tatt på heller når de leker ute.

  14. Nesesugeren er uunværlig i småbarnsperioden 😃
   Og, nei, fy f***, det der kunne jeg aldri i verden gjort. Sykt ekkelt!!!

  15. Åååååååh fysj brekker meg nesten bare av å lese om det usj!!!!!!! Dette hadde jeg aldri gjort på mine barn.

  16. Jeg har fortsatt traumer av at pappa slikket isrestene av munnen til meg og søstrene mine hvis vi manglet servietter som barn! Jeg kan hilse og si at det er ganske nasty for mottakeren også 🤢 – men opphav for mye latter ettersom vi har blitt voksne 😂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg