Vel blåst, lærere!

I dag tar vi påskeferie etter tre uker med hjemmeskole, men for første gang i historien syns jeg ferie kommer til å bli litt trist 😢

For hver morgen i tre uker, mellom 08.30 og 08.40, har vi logget oss på i skole-chatten og ønsket “god morgen” sammen med 60 andre 2.klassinger. Gutter og jenter som sitter spredt rundt i hele bygda. Alene – men sammen, i dugnaden.

Hver morgen har vi blitt møtt av ansiktene til to blide lærere som har spilt inn en god-morgen-snutt med et par hyggelige ord før dagens opplegg starter.

Og i en tid hvor vi knapt har sett folk, tror jeg disse kjente, trygge fjesene har fungert som en slags trøst for veldig mange. I en tid hvor alt er annerledes, er det i alle fall noe som er som før. Engasjerte lærere som fortsatt er der. Som gjør det de kan for at barna skal komme seg gjennom oppgavene, og som sitter klare på chatten for å hjelpe.

Jeg sier “vi” har logget oss på chatten, fordi det har vært utrolig fint for en mamma å få innblikk i hva sønnen min driver med på skolen. Hvor langt klassen har kommet i norsk, matte, engelsk, samfunnsfag – og hvordan han ligger an i skoleløpet.

Allerede i starten av den første uka fikk elevene i oppgave å stikke innom den stengte barneskolen for å hente en forundringspakke. Fikk man ikke til å ta turen, skulle lærerne levere pakken på døra.

De hadde altså på kort kort tid snekret sammen en stor konvolutt til hver av de 60 elevene, som inneholdt skrivebøker, skrivesaker, oppgave-ark i matte, norsk og engelsk, samt forskjellig utstyr til prosjekter i kunst og håndverk. Nok av ting til å fylle skolehverdagen med i over tre uker, i tillegg til de daglige presentasjonene på iPaden.

Da må det være lov å bli både imponert og rørt langt inn i mammahjertet. Ingen kunne forutse at denne situasjonen ville komme, og for en løsningsorientert gjeng som har snekret sammen et nærmest fullgodt tilbud på så kort tid!

Etter disse tre ukene tenker jeg vi bare skal kreve at lærerne bytter lønn med aksje-meglerne. Eller med fotball-sparkerne på toppnivå. Jeg kan ikke engang se for meg hvordan det må være å holde tritt med en hel skoleklasse i et klasserom. Jeg syns i grunnen det var akkurat passe med 1 til 1 i egen stue.

Selv om det blir litt trist å legge hjemmeskolen på hylla, unner jeg virkelig lærerne ferie nå. Så venter vi spent på Ernas oppdateringer over påske.

Vel blåst, alle dedikerte lærere der ute! Og tusen takk ❤️

9 kommentarer
  1. Så flott med forundringspakke, supersøt kylling! Vi er to lærere i heimen og det er mye jobb (mer enn før fordi det er mye nytt), men man bryr seg jo om elevene og ønsker at de både lærer og har det fint i disse rare tider. Takk for at du ser oss 🙂 God påske til dere alle!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg